2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12365478 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

4-5 sayfa birikmis uzun zamandir ilk defa. Uyurken gecenin sakin gecmeyecegi belliydi zaten.

Simdi toparlayalim, @sozkul abi sabah tuvaletten bir daha okudum "ozet gec"dedigin iletimi, benim uslup biraz sacma sizofrenik oldugu icin algida secicilik yaptirabiliyor. Diyorum ki o iletide;
10000 mesaj yazmisim, en az bi 3000 tane de cop tenekesindedir, 24 saat forumdayim her poha yaptigim yorum bulurum sonra yeri gelince kullanirim, iyi bisi degil bu demek istemisim. Gene anlatamadim bak.

@kartalBaz atalaya kalkisma yapmis, patlamis azicik. Simdi o cocugu da anlamak lazim, yurtdisinda yasiyor, usa diyor profilinde. Amerigada boyle ortadan konusan, politik insanlar sevilmez. Net, olacaksin. Rusyada da aynidir. Simdi @atalay biraz notr yaziyor, suslu kelimeler kullandigi konusuna da katiliyorum, iyi egitimli ve kulturlu bir cocuk kendisi ama yazdiklari biraz nasil anlatsam fazla ortadan. Boyle olunca amerika kitasindan birinin gelip "ya kardesim ne diyorsun sen, bunun sonu iyi mi, kotu mu" demesi cok normal.
Amerikadan birine yok efenim bunun potansiyel araligi genis falan gibi kelimelerle bisi anlatamazsiniz. Ne kadar genis, mesela fabri fevzi tuncay da cikabilir oscar cordoba da olabilir. Ama hangisi nedir, azicik net konusmak lazim bu insanlarla.

Bir patlama olmjs, boyle arkadas ortaminda normal.

Yahu @Yunus Emre Dökmeci bunu babel konusunda ikinci sefer yapiyon bana, aramaya tikla mylife1903 yaz babel yaz bir ara gozunu seveyim. Alintilatma bana kendi kendimi
@mylife1903 seni forumun arabulucusu yapalım . Arabuluculuk konusunda potansiyel aralığını geniş görüyorum. İnsanlar fikirler konusunda çatışabilir . Önemli olan  bazı hususlar var. Hiç kimse kendi fikirlerini başkalarına empoze etme kalkışmasına kalkışmamalı . Herkes fikrini uygun bir dille anlaşılır şekilde ifade eder. Farklı fikirler yan yana getirilir , çatıştırılır ve bir sentez ortaya çıkarılır. İkinci bir durum hiç kimse , ben kesin net bütün doğruları biliyorum dememeli. Futbolla alakalı konuşacaksak kesin , net doğrular yoktur olasılıklar vardır . Benim her dediğim çıkar diyen varsa o kişi bir yanılgı içerisinde ya da zaman makinesi yapmıştır , gelecekten geliyor, nelerin gerçekleşeceğini biliyordur. Futbolda olasılıkları kimse göz ardı etmesin . Tahminleri çıkan bunu diğerlerinin gözüne sokmamalı . Tahminleri çıkmayan da olasılıklar dahilinde her şeyin mümkün olabileceğinin farkında olmalı , kabullenmeli bu durumu.
Forumda üyeler arasındaki meseleler kısa sürede çözülmeli. Dünkü tartışmanın tarafları sakinleşip uygun bir dille sorunları ifade etmeli mesele de artık tatlıya bağlanmalı. Meseleler uzarsa bu durum sürekli kavgadan başka bir şey getirmez.

Çevrimdışı Mahmut

Yaklaşık iki yıldır Beşiktaş adına burada bir şeyler karalıyorum. Öyle ki belli bir süre sonra burada yazmak bir alışkanlığa dönüştü. Bu süre zarfında kendi doğrularıma göre daha iyi bir Beşiktaş dışında herhangi bir şeyin talebini veya tarifini yapmadım. Burayı bilhassa üslup açısından tercih ediyorken, aynı eleştirileri almak işi farklılaştırıyor. Birkaç vazgeçişim oldu ama mademki düzgün karalayamıyor veya anlaşılamıyorum, o halde bunu sürdürmenin anlamı yok. Çünkü aldığım reaksiyon sonrası başka şeyler karalamayacağım, ve sonuç olarak burası kişisel sayfam değil. Bu zamana kadar büyük yada küçük herhangi birinizin kalbini kırdıysam gerçekten affola. Bunu da öyle yada böyle iki yıldır burada birileriyle diyalog kurduğum için yazıyorum. Gayem en başından beri Beşiktaşlılar ile sohbetti. Bu konu dışı gereksiz iletiyi daha sonra silersiniz. Kendinize iyi bakın!

Bence yazmaya devam etmen daha mantıklı, evet yazılarında anlaşılmadık yerler oluyor ama onu da öğrenmek isteyenler vardır benim gibi. Google ya da direk sana sorup öğrenme gibi yolları var. Sonuçta hiçbir postunu anlamayan engellesin geçsin. Ama madem sohbetten keyif alıyorsun yazmaya devam etmelisin, yazılarından şahsen ben bir şeyler almaya çalışıyorum. Eleştirilerine bende genelde katılmıyorum ama yapıcı buluyorum, sonuç olarak anlaşılamıyor değilsin yani.

Çevrimdışı İhsan

Bu @El Nino hizli baslangic yapti zaten @İhsan abi. Gozum ustunde cocugun. Bir tane daha var yeni uye o da atarli basladi. Uzundur boyle akvaryum gibi kapali kaldik devamli birbirimizi seediyoruZ yeni kan yoktu iyi oldu yeni baliklar gelsin soyle akvaryuma ya da boyuh denizlere acilalim. Finding nemo gibin

Ceza konusunda @Yunus Emre Dökmeci ve @cursedofdragon ile ben allstar karmasini olusturuyoruz herhalde.
Ben bi iki aydir falan almadim galiba, iki sefer okuyorum yollamadan.

Odunla terbiye boyle yapiyor adami iste. Cezadan degil, moda girince cok zorlaniyor forumu takip etmek. Birisi moddaykende sayfalarda kayma falan oluyor, basim donuyor, basim agriyor sonra

Bir 'Best of Hakaret' bile yapılır  :D
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı mylife1903

@mylife1903 seni forumun arabulucusu yapalım . Arabuluculuk konusunda potansiyel aralığını geniş görüyorum. İnsanlar fikirler konusunda çatışabilir . Önemli olan  bazı hususlar var. Hiç kimse kendi fikirlerini başkalarına empoze etme kalkışmasına kalkışmamalı . Herkes fikrini uygun bir dille anlaşılır şekilde ifade eder. Farklı fikirler yan yana getirilir , çatıştırılır ve bir sentez ortaya çıkarılır. İkinci bir durum hiç kimse , ben kesin net bütün doğruları biliyorum dememeli. Futbolla alakalı konuşacaksak kesin , net doğrular yoktur olasılıklar vardır . Benim her dediğim çıkar diyen varsa o kişi bir yanılgı içerisinde ya da zaman makinesi yapmıştır , gelecekten geliyor, nelerin gerçekleşeceğini biliyordur. Futbolda olasılıkları kimse göz ardı etmesin . Tahminleri çıkan bunu diğerlerinin gözüne sokmamalı . Tahminleri çıkmayan da olasılıklar dahilinde her şeyin mümkün olabileceğinin farkında olmalı , kabullenmeli bu durumu.
Forumda üyeler arasındaki meseleler kısa sürede çözülmeli. Dünkü tartışmanın tarafları sakinleşip uygun bir dille sorunları ifade etmeli mesele de artık tatlıya bağlanmalı. Meseleler uzarsa bu durum sürekli kavgadan başka bir şey getirmez.
Zaten butun hayatim negotiator gibi geciyor, objektif ve ortayol bulucu oldugum icin bazi anlasmazlikta insanlar hakem olarak cagirir. Gecen gun bir restoranin devri icin cagirdilar uclu anlasmaydi, 3 aydir anlasamamislar 15 dakikada cozduk olayi masada, herkes memnun ayrildi.
Bu yastan sonra oturup hukuk mu okusam diye dusunmedim degil yani.

Hep macsizliktan besiktassizliktan oluyor

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

4-5 sayfa birikmis uzun zamandir ilk defa. Uyurken gecenin sakin gecmeyecegi belliydi zaten.

Simdi toparlayalim, @sozkul abi sabah tuvaletten bir daha okudum "ozet gec"dedigin iletimi, benim uslup biraz sacma sizofrenik oldugu icin algida secicilik yaptirabiliyor. Diyorum ki o iletide;
10000 mesaj yazmisim, en az bi 3000 tane de cop tenekesindedir, 24 saat forumdayim her poha yaptigim yorum bulurum sonra yeri gelince kullanirim, iyi bisi degil bu demek istemisim. Gene anlatamadim bak.

@kartalBaz atalaya kalkisma yapmis, patlamis azicik. Simdi o cocugu da anlamak lazim, yurtdisinda yasiyor, usa diyor profilinde. Amerigada boyle ortadan konusan, politik insanlar sevilmez. Net, olacaksin. Rusyada da aynidir. Simdi @atalay biraz notr yaziyor, suslu kelimeler kullandigi konusuna da katiliyorum, iyi egitimli ve kulturlu bir cocuk kendisi ama yazdiklari biraz nasil anlatsam fazla ortadan. Boyle olunca amerika kitasindan birinin gelip "ya kardesim ne diyorsun sen, bunun sonu iyi mi, kotu mu" demesi cok normal.
Amerikadan birine yok efenim bunun potansiyel araligi genis falan gibi kelimelerle bisi anlatamazsiniz. Ne kadar genis, mesela fabri fevzi tuncay da cikabilir oscar cordoba da olabilir. Ama hangisi nedir, azicik net konusmak lazim bu insanlarla.

Bir patlama olmjs, boyle arkadas ortaminda normal.

Yahu @Yunus Emre Dökmeci bunu babel konusunda ikinci sefer yapiyon bana, aramaya tikla mylife1903 yaz babel yaz bir ara gozunu seveyim. Alintilatma bana kendi kendimi
@kartalBaz USA da yasiyor olabilir ama Tipik bir Turk vatandaşı ve tipik Turk kafasina sahip @mylife1903

Eleştiriye tahammulu olmayan , Sorgulayan - eleştiren - Muhalefet olan kisiye tahammulu olmayan Linc etmeye calisan bir arkadaşımız Tam Turk yani..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Son 4 yila ya da fikret orman yonetimine bakarsak transferde tutarsiz ve basari yuzdelerinin dusuk oldugunu soyleyebiliriz. Birazdan @Serhat Akkaya listeyi yazar, hemen unutluyor. Berat, sinan, gokhan suzen, ugur boral, sezercik diye baslar bu liste niang, dani, eskude, dentinyo diye devam eder.

@tuncaboylu gelir simdi bunlarin cogunun ilk sene yapildigini falan anlatir.

Benim gorudugum ve 200 sefer yazdigim ise azicik baska

Aplani gomez olanin bplani damdon olmaz
Aplani gomez olanin bplani abubakar olmaz

Tutarsiz.

Bu arada unutlmasin bu yonetimin en buyuk basarisi senol gunesi transfer konusund dinlememektir. Dinleselerdi rozanin kursat, adem, yulasi gibi senolun ozan, serdar, eren, volkanini cekecektir.
Ayni sivri dili yuzunden mehmet ekici olayi da karisti
Yonetim Bir tek Marcelo transferinde Hocayı dinledi ve transfer etti , İyi ki de dinlemişler :bandit: @mylife1903 abi

"Bırakalım Fenerbahçe'ye gitsin!"

Yılan hikayesine dönen Mehmet Ekici transferinde son perde...

Trabzonspor’un, F.Bahçe’nin hocası Advocaat’la görüşmesine izin verdiği tecrübeli orta saha, Sarı-Lacivertliler’le anlaşma sağlamıştı.

Fakat Beşiktaş’la el sıkışan Bordo-Mavili yönetim, Kanarya’ya gitmek isteyen Ekici’yi kadro dışı bırakmıştı. Ekici’nin baskılara rağmen F.Bahçe ısrarı devam ederken, Siyah-Beyazlılar, 27 yaşındaki oyuncunun babasına mesaj gönderdi.

Aynı zamanda Ekici’nin menajeri olan Hacı Ekici’ye “Bize olumlu veya olumsuz, son kararınızı artık bildirin” denildi.

TRABZONSPOR DEFTERİ KAPANDI

Oğluyla görüşen ve Beşiktaş’ın bu mesajına yanıt veren baba Ekici, yarın için görüşme talebinde bulundu.

Trabzonspor defterini tamamen kapatan Mehmet, son kararını verecek.

Yıldız oyuncu ya sezon sonuna kadar takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürecek ve ligin bitmesiyle birlikte bedelsiz bir şekilde Fenerbahçe’ye gidecek ya da Kartal’ın teklifini kabul edip Siyah-Beyazlı formayı giyecek.

31 Ocak’ta bitecek transfer dönemi öncesi Mehmet’in yarın Beşiktaşlı yöneticilere geleceğiyle ilgili en net yanıtı vermesi bekleniyor.

"BIRAKALIM FENERBAHÇE'YE GİTSİN, KASAYA PARA GİRSİN"

Olcay Şahan’ı 200 bin Euro’ya Fırtına’ya gönderen Beşiktaş, yıldız ismin sözleşmesine “Mehmet Ekici F.Bahçe’ye giderse Trabzonspor, Beşiktaş’a 2 milyon Euro öder” maddesi koydurmuştu.

Kartal, bu şekilde Mehmet’in geleceğiyle ilgili haklara da sahip olurken, bazı yöneticilerin başkan Orman’a “Bu adamın bizde gönlü yok. Sezon sonunda bedavaya F.Bahçe’ye gideceğine şimdi gitsin. En azından kasaya 2 milyon Euro girer” dedikleri öğrenildi.

Başkanın bu fikre sıcak baktığı belirtilirken, eğer yarın olumsuz bir yanıt gelirse Beşiktaş, Ekici’nin F.Bahçe’ye gitmesine izin verecek.

500 BİN TL CEZA

Trabzonspor yönetiminin, yaptığı açıklamalar nedeniyle Mehmet Ekici’ye ağır bir para cezası keseceği öğrenildi.

Bordo-Mavililer, verdiği demeçler sebebiyle tecrübeli futbolcuya 500 bin TL ceza verecek. İlk yönetim kurulu toplantısında bu konu karara bağlanacak.

Haber Kaynağı: Htspor

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Zaten butun hayatim negotiator gibi geciyor, objektif ve ortayol bulucu oldugum icin bazi anlasmazlikta insanlar hakem olarak cagirir. Gecen gun bir restoranin devri icin cagirdilar uclu anlasmaydi, 3 aydir anlasamamislar 15 dakikada cozduk olayi masada, herkes memnun ayrildi.
Bu yastan sonra oturup hukuk mu okusam diye dusunmedim degil yani.

Hep macsizliktan besiktassizliktan oluyor
Sendeki cevheri bir skat gibi en başından beri sezmiştim zaten mylife . Bu yaştan sonra hukuk okuyup da başına dert açma . Başın kitaptan ayrılmaz . Forum olarak biz sana hukuk kitabı hediye ederiz ; onda mesele yok . Mesele o kitapları bitirmekte.

Caner Erkin: "Antrenmanlara döndüğüm ilk gün genç bir futbolcu gibi heyecanlandım. Arkadaşlarımın desteği beni duygulandırdı."

Caner Erkin: "Çok iyi bir rehabilitasyon süreci geçirdim. Her şey çok hızlı ve iyi ilerliyor. Mart'ta kadroda olmayı hedefliyorum."

Çevrimdışı Kalyoncu

Aziz'in demesine göre q7 1.5 ay önce fenere gelebilirim diye haber yollamış. Bu adamın ruh sağlığı bozuk q7 nin böyle birşey yapacağını düşünmüyorum.

Çevrimdışı Ensar

Ricardo Quaresma için Aziz Yıldırım'dan transfer açıklaması! Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Toplantısı'nda Beşiktaşlı Ricardo Quaresma ile ilgili olarak gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma'nın Fenerbahçe'ye transfer olmak istediğini duyurdu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Quaresma'nın menajerinin sarı-lacivertli kulüple görüştüğünü açıkladı.

Aziz Yıldırım, Quaresma için "Beşiktaş'ta şu anda oynayan oyunculardan bizi gelmek istiyorlar. Quaresma'nın avukatı, 1 ay önce bizi aradı; Fenerbahçe'ye gelmek istediğini söyledi. Nedir şartları dedim? Quaresma'nın bize gelmek için şartları elimizde, istedikleri anda bunu gösteririm" dedi.

Beşiktaş'tan başa oyuncularından da Fenerbahçe'ye transfer olmak istediğini söyleyen Aziz Yıldırım, "Beşiktaş'ta şu anda sözleşmesi devam edip, sözleşme sonunda bize gelmek isteyenler var. İsimlerini söylerim ama çocuklara yazık" ifadelerini kullandı.

sporx
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Aziz Yildirim :

Beşiktaş’ta şu anda oynayan bazı oyuncular bize gelmek istiyor. Haber gönderiyor. Quaresma’nın menajeri 1,5 ay önce aradı. Benimle görüşmek istediler. Kabul etmedim. Bizim menajerle görüştüler. “Transfer olmak istiyor” dediler. Şartları yazılı olarak gönderdiler. Bize gelmek için teklifi elimizde. İstiyorlarsa göndeririz. Ama almayacağız. Kulübüne de ben “gazeteciden duydum. Fenerbahçe teklif etti demiş” Hayır. Başka oyuncuları da gelmek istiyor. Mukavelesi bitince gelmek isteyenler var. Hepsinin ismini söylerim. Ama o çocuklara yazık :kop: :kop: :kop:

Bu adam gerçekten ruh hastası adamin Aklini aldik :lol: :lol:

Gs yi unuttular bize Saldiryorlar demekki neymiş ? #EfendinizBesiktas !!

CANLI | Aziz Yıldırım: "Sosa, terörden dolayı değil Milan'da kendini ispat etmek istediği için gelmedi."

Aziz Yıldırım: "Beşiktaş ile olaylı ayrılmışlar. Menajeri, bu haberleri Beşiktaş'ın çıkarttığını söyledi"

Aziz Yıldırım: "Federasyon seçimi için birkaç kulübü aradım. Sağolsunlar, bu operasyonda birlikte hareket edeceğimizi söylediler"

Çevrimdışı Ensar

Bu adam gerçekten ruh hastası adamin Aklini aldik

Gs yi unuttular bize Saldiryorlar demekki neymiş ? #EfendinizBesiktas !!

CANLI | Aziz Yıldırım: "Sosa, terörden dolayı değil Milan'da kendini ispat etmek istediği için gelmedi."

Aziz Yıldırım: "Beşiktaş ile olaylı ayrılmışlar. Menajeri, bu haberleri Beşiktaş'ın çıkarttığını söyledi"

Aziz Yıldırım: "Federasyon seçimi için birkaç kulübü aradım. Sağolsunlar, bu operasyonda birlikte hareket edeceğimizi söylediler"
kendince fena atak yapıyor elinde ne kozu varsa oynuyor :D

Çevrimdışı Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 28 Ocak 2017, 11:38:14
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
Aziz yine ciddi anlamda saçmalıyor. Q7 alır yedek oturtururum dedi.

İki en iyi defansını aldık , son anda Topal'ı alıcaktık vazgectı. Hala konusuyo.

Sezon sonu Lens'i alalım da gör sen şizofren Herif.  :biggrinking:

Aziz Ağlıyor :kop: :kop: :kop:

Hayaller QUARESMA hayatlar KARAVAEV be Azizcim :D

:super: :super:

Yav dur Adami kalpten götürecen :biggrinking:

Çevrimdışı Ensar

Aziz yine ciddi anlamda saçmalıyor. Q7 alır yedek oturtururum dedi.

İki en iyi defansını aldık , son anda Topal'ı alıcaktık vazgectı. Hala konusuyo.

oğuzhanı da alıyordu :D

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Aziz Yıldırım zaten İsmail'i alarak gerekli mesajı vermişti bize. Beşiktaş'ın oyuncularına salça olma durumu varsa bu durum Aziz Yıldırım'ın gözünde Beşiktaş'ın daha iyi oyunculardan kurulmuş takım olduğunu göstermekte. Aziz Yıldırım'ın gözünde Beşiktaş'ın futbolcuları Fenerliler'den daha kaliteli ise ne mutlu bize.

En son Quaresma bize gelmek istiyor dediğinde Gönüller'ini aldık , Caner'i aldık İsmaili kitledik. Ağlama !!!

İşte butun kuyruk acilari bu !!!

Fenerbahçe divan kurulunda BEŞİKTAŞ konusuluyor ulan Beşiktaş divaninda Bu kadar Beşiktaş konulmuyor be :D

Agla Azizcim Agla

Çevrimdışı Ensar

HABER1903'ün Beşiktaşlı yöneticilerden edindiği bilgiye göre; Quaresma'nın sezon başında Beşiktaş ile görüşmesinin ardından Elif isiminde bir menajerin de görüşmelere dahil olduğu Beşiktaş Yönetimi'nin bu isimi devreden çıkararak Quaresma ile anlaştığı bildirildi.

İki menajere para ödemek istemeyen yönetimin bu hamlesinden sonra dışarıda kalan menajerin Fenerbahçe'ye "Quaresma'ya 3.5 milyon Euro verirseniz, size getiririm" diye teklifte bulunduğu öğrenilirken durumdan habersiz olan Quaresma yaşanan bu süreci sert tepki ile karşılayarak "Beşiktaş'tan başka kulüpten oynamam" ifadeleri ile reddettiği ortaya çıktı.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER

:kop: yav aziz komik adamsın :kop:

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Transfer Komitesi Adebayor ile her konuda anlaştı. Başkanın okeylemesi durumunda Adebayor, Beşiktaşlı olacak (via Murat Özen)

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı worns

Gökhan Töre'yi Trabzon'a göndersinler.

Takıma dönene kadar herşeyin unutulacağını sanıyor olabilir, bizim toplum genel olarak hafızasızdır. Ama bizim tribün öyle değil bence bu hareketin bedelini öder.

Takımı da uyarsın birileri. Şu an kadrodaki bir oyuncunun benzer bir aksiyona girmesi taraftarın dengesini bozabilir. Giderek kutuplaşılan ve gerilimli geçecek bir gündemin ortasına takımın, futbolcuların girmesi kadar aptalca bir şey olamaz.

Çevrimdışı Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 28 Ocak 2017, 11:51:01
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
:super: :super:

Yav dur Adami kalpten götürecen :biggrinking:

Vallla ben ciddiyim. Zaten Lens'i sene sonu alamıcaklar.
Sunderland küme düşecek basalım 6-7 ne varsa alalım @Yunus Emre Dökmeci

Bir kanat Q7- Diğer - Lens . SOnra otur ağlamalarınız izle  :kop: :kop: :kop:

Aziz Yıldırım: "Beşiktaş başkanı beni iyi dinle. Oyuncuların Fenerbahçe'ye gelmek için can atıyor. İsim veriyorum: Quaresma"

Lan Aziz Olm madem Sallayacan isim verecen bari QUARESMA deme de gercekci olsun

Quaresma dedigin an Salladigin ortaya çıkıyor :biggrinking:

Etiketler: