Genel tartışmaya ek olarak yazmak istiyorum;
@Necmi @mylife1903 @atalay
aynı seviyeler değil ama yönetim/td ilişkisinin anlaşılması için söylüyorum. Pep Guardiola Bayern başına ilk geçtiğinde en fazla istediği iki oyuncu Sergio Busquest ile Neymar Jr idi. Busquest kendi tercihi ile Barca'da kaldı, Neymar Jr ise Pep'in tüm baskısına rağmen Bayern'e alınmadı. Bayern'in bırakın borcu olmasını bankada EUR 300 milyon canlısı var, Uli Hoeness (Bayern başkanı) sadece kurum ve kültürel çıkarlar gereği bu transfere onay vermedi. Ama neredeyse aynı maliyette olacak Sergio Busquest'e onay vermişti.
İdeali budur, ama Türkiye'de olur mu? Tabii ki olmaz.
kurumları yönetenlerle kurumlarda çalışanı ayırmak gerekiyor. Çünkü bakış açıları çok farklıdır.
biri bir çok kıstası değerlendirmek zorundadır diğeri sadece kendi işinde istenen hedefi tutturmaktır.
Teknik direktöre gelince senin beş yıl önce almış olduğun kararlar uyguladığın bir plan varsa hoca
geldiğinde buna uymak zorundadır her gelen hocayla yapıda değişmez yapılan planlamalar çöpede
atılmaz. Hocanın görevi kendi taktiklerine göre oyuncu almak değil mevcut kadroyu uygun taktikle
oynatmak olmalı Dick ne yaptı baktı 8 ve 10 numara yok kadroda hemen savunma futbolu ve kanat ataklarına döndü
başarılı oldumu eldeki imkanları düşününce bence oldu. Bir takımda eksikler olabilir birinci öncelik eksikleri mevcut
kadroyla çözmek olmalı bizim gibi takımlar al alla bir yere varamıyor çünkü bir süre sonra kadro şişkinliğinden
kıpırdayamaz olursun. şimdi eğer buna değecek oyuncu alacaksan alırsın alamıyorsan sorunu içte çözmek
gerekiyor. Forvet transferi bence JM yi alabiliyorsan al yoksa alma yazı bekle.