2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12355835 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Culpable

forumdaki insanlari   en kucuk elestirilerinde cezalandiriyorsun  e tabi dogal olarak  forum admini olarak senin yaptiklarinda sana ceza verecek kimse olmuyor
hal boyle olunca burasi benim ciftligim mantigi ile  yonetmeye calisiyorsun

Ben  sana  sunucu ornegini verme sebebim bir konuyu tartisirken  tartismanin devami icin karsimdaki insanin o olay hakkinda bilgisi benim adima onemlidir

hicbir sey bilmeden  koru korune savunuyorsa buna yapacak birsey yok direk kesiceksin tartismayi

simdi sana doviz borcundan bahsediyoruz  sen diyorsunki  borclari tl ye cevirildi    bu sadece kulaktan duyma  koru korune bir inanis

bende  diyorum ki  ac bak   mali  yapilarina defterlerine bilancolarina    borcu dovizmi   yoksa   tl mi :)
ben imkb de islem yaparken  bilgisayar yoktu mantar tahtalar vardi  butun araci kurum sahiplerinin yanina randevusuz  kahve icmeye gidebilirim mesela bu bile bu konuda ne kadar anladigimi gosterir sana
bir sirketin piyasa degerini herhangi bir araci kurum 2 gun sure isteyerek cikariyorsa ben  bunu kara kalem ile cikarabiliyorum :)
1 lira degerden halka arz edilicek  bazi sirketleri 3 tl den    cok pazarladim mesela :) yani  bunlar benim islerim   benden daha iyi bilemezsin herhalde
kalkmis  profesyonel yonetildiginden bahsediyorsun profesyonel yoneten bir adam en basiti  kalkip maas dengesini bozmaz  bunu ilk yari 3 tane gol atan atabilen bir adam  icin hic bozmaz   ileriye yonelik yatirim yapiyorum diyen bir sahis kalkip 31-32 yasindaki adamlar ile takimi doldurmaz
burasi  halka acik bir forum ise  bunlari burdaki her uye rahatliklar elestirebilir  hakaret olmadigi muddetce
gelelim bir diger konuya  burda yapilan elestirilerin yasal yukumlulugu var diye  hazir cevabinda var :)

burdaki yazilan yazilardan senin hicbir  yasal yukumlulugun yok  sayet farkli bir nick ile kendin yazmiyorsan

yasal bir durum varsa bunu site yonetimine belirtiler  sen  yaziyi silersin ve yazanin bilgilerini verirsin  burda a sahsina hakaret edildi diye kalkip site sahibi  hukuken yargilanmaz
soyle bir olay daha var  burda benim yazimi Admin istedigi sekilde editleyebilir  yani ben A yazsam  onu hic belli olmadan B yazmis gibi degitirebilir [ normalde biz editleyince  su zamanda editlendi diye yazi cikar ama admin editleyince cikmaz ]  hal boyle olunca  yazan kisiye de  yasal bir yaptirim yapamazsin    verecegi cevap cok basit forum yonetiminin bana dusmanligi vardi  benim yazimi degistirmisler bu cok kolay bir sekilde  ifade edilebilir  degistirebildigi ispatlanabilir mesela :)
ama sen en kucuk elestiride elestiren hakli olsa bile  hemen  hukuki yaptim var diyerek hakli olmaya calisiyorsun
ben diyorumki yonetim madem profesyonel yonetiliyor ozaman  gitsinler ingiltereden 15-16-17-18 yasinda cocuklari alsinlar gelsinler  2 sene sonra    30 katina geri okuturlar her birini
sen diyorsun ki ingiltereden disariya futbolcu cikmasina izin verirlermi .  gelecegi goremiyen bir sirket yonetimi  yonetim degildir
bak kocaman brexit var diyoruz   bircok lisanslar  degisicek AB statusu de degisicek

baska bir ornek vereyim  Avrupadaki A  sirketi  UK da  ticaret yaparken simdi yeniden  duzenlemeye giricek   bir finans sirketinin lisanslari iptal olucak ve  yeni lisans sartlari  sunulucak  ve bu sartlar AB  tarafinda degil  Uk tarafinda olucak

simdi adamlar  18 tane uk disi oyuncu bulundurabiliyor  2020 de bu 13 e dusucek brexit sonrasi AB statusu de degisince isler iyice sarpa sarpicak e  sen futbol kulubu isen  o zaman kalkip almanyadaki gurbetciye yatirim yapmiyacaksin cunku asil buyuk lokma ingiltere piyasasinda  adamlarin en  alt ligi bile populer gidiceksin ordan 15-16-17 ne ise bulup getiriceksin  30 tane getirip 5 tanesini  yildizlastirsan bu seni ihya eder  yildizlastiramadiklarinda zaten maliyetinin 2 katina  geri gider  cunku kitlik olan yerde  fiyati   mala sahip olan belirler :)

daha fazla uzatmadan tekrardan sunucu olayina
benim kullandigim bir sunucu var 4 yildir hic degistirmeden kullaniyorum ve 4 yil boyunca fiyatinda en kucuk bir degisiliklik olmadi

profesyonel olarak calisiyorsaniz  sunucu  yada co location hizmetinide  profesyonel bir firmadan calisirsinizki bu profesyonel firmalarda kalkip sunucu kullanirken fiyatini 2 katina cikarmaz
ha boyle bir olay oluyorsa  o zaman  bunun sebebi   calistiginiz firma degil sizin kendi calisma sisteminizdedir sorun

sonuc ayni yere cikiyor sen isini profesyonel olarak yapiyorsan yaptigin ise hakimsen  cok az sorun yasarsin yasadigin sorunlarda   dakikalar icinde cozulebilecek sorunlardir
ama sen profesyonel calismiyorsan  olusucak hatalarin cozumu  ya zordur yada hic yoktur

50 bin forma satarken maliyetin 10 ise
500.000 bin forma satarken maliyetin 150 olmaz olamaz [maliyetin icinde extrem bir gider yok yani 20 tane yeni kartalyuvasi acilisi gibi felan filan ] en basiti  surum arttigi icin  en azindan maliyetinin de asagiya gelmesi lazim
simdi bu ornek karsisinda bile sen profesyonel yonetimden bahsediyorsan diyecek zaten fazla bir soz yok

Çevrimiçi Necmi

Almanya  daha ucuzdu  ama usa dada bir kac  iyi ve ucuz yer vardir zamaninda

ama dedigim gibi isi az bilmek  yetmiyor mesela isi az bilen bir adam   kalkip turkiyeden ziyaretcisi olan  bir websitesini USadaki sunucu  ucuz diye orda barindirmaz pingler 250lerde gezer :)
almanya  pingleri maximum 60 felandir

zamaninda  Rackshack vardi  sonra ev1  oldulardi yanlis hatirlamiyorsaam  dandik sunuculara  aylik 1700$ veriyorduk  sene 1999-2000 o zamanlar 1700$  dehset para  dusun 3 tane sunucuya ihtiyacin var her ay 5000$ bayiliyorsun

simdi en baba sunucuyu alsan  verecegin para aylik 150$

adam  aliyor bir server  hosting sirketi aciyor sonra  o serverda  adeti aylik 10$ dan 500 tane websitesi barindiriyor sabah aksam kuturum oluyor :)
sonra Necmi Abi geliyor sunucu degistirdik :) beyin yakan bir cevap yazamaz necmi abi soylediklerime  cunku yazdiklarima verilecek bir  cevap yok SIKLAr acik ve net ortada orda

bir ornek daha : forumun ana sayfasinda Yaklaşan Doğum Günleri diye bir yer var altinda  bir suru kullanici cikiyor boyle seylere gerek yok
ne isine yariyor kaldiricaksin onu cunku ana sayfa acilirken orda yuzlerce sorgu yapiliyor [ en basit optimizasyon :  sorgulari azaltsan belki aylik masrafin 20$ olucak ama  sen gereksiz sorgu yaptirarak sorun yaratiyor maliyetini arttiriyor performansini  dusuruyorsun]

birde sunucunun tüm kaynaklarını site kullandığı için öyle doğum günüyle falan yavaşlama olmaz
2 Cores x 2.4 GHz cPanel Lisansı 12 GB GB RAM 250 gb ssd disk Bulut Sunucu fransa lokasyon
bu sunucu bizim sadece içinde forum ve haber sitesi var 100 civarı site kurabiliriz aslında
ama buraya geçtiğimizden beri bir yavaşlama var. nedenini çözemedik üstünde uğraşıyoruz.
bir şeyleri yanlışmı yaptık sunucudamı kusur var anlayamadık yoksa sunucu bileşenleri fena değil
sitenin sorunsuz çalışması lazım genelde bir firmada 6 ayla 1 yıl arası kalabiliyoruz ya uçuk zam yapıyorlar
bu git demektir yada direk gidin diyorlar. son değişmemizin nedeni birden yüzde yüz fiyat arttırmalarından kaynaklandı
senin dediğin gibi 150 eura aylık olsun bu 450 TL demek aylık iki katına çıkınca birde döviz kurundan dolayı bir anda 1100 küsura çıkmış oluyor bu ülkede bu ucuz bir şey değil bir bunlada kalmıyor üstüne güvenlik için harcıyorsun biz bu rakamları ülkede mülkiyeti bizde olan sunuculara veriyoruz barındırma kirası olarak o nedenlede hesap yapmanın yanlış bir tarafı yok hangi hosting firması 85 gb büyüklüğü olan bu siteye hizmet verebilir yada bunun yedeklemesini yapabilirmisin sunucu değiştirmeden ihtiyacın oldukça hizmeti yükseltebilirsin ama seni istemezlerse yapacağın bir şey olmuyor. site her kapandığında sunucu değiştiğimiz içinde olmuyor bakım içinde kapattığımız oluyor güncelleme falan yapılıyor. saldırı oluncada firma fişi çekiyor. bir sürü nedeni oluyor.

Çevrimdışı Culpable

@Necmi Abi beni anlamak istemiyormusun  :)

gecmiste benim sitelerimin yedigi saldirilarin inan bana  sen yuzde birini bile yememissindir

bak eskiden kolaydi  biz dahi rakip firmalara  saldiri yapiyorduk   zombi nin yasal yaptirimi yokdu o yuzden surekli  elimizin altinda  anlik 3-5bin zombi tutardik ve bunlarin hepsi reader di yani DDOS degildi

ama artik bircok ulke  bu zombi olayina  yasak ceza getirdi  turkiye  sanirim 2 yildan basliyor yargiulanmasi   hukuk devreye girdigi icin hepimiz elimizdeki zombileri biraktik

senin saldiri diye gordugun sey  aslinda sunucunun kaynagini yiyen gereksiz sorgular  forumda 100 kisi olsun hep birlikte F5 tusuna 15-20 sefer  ust uste bassinlar  senin siten zaten yavaslamaya baslar :)
yani su forumu kapatmak icin ahim sahim bir saldiriya gerek yok 200  zombisi olan bir kisi istedigi formu zaten kapatir zaten  cunku forumlar yapisi geregi cok sorgu yapar  en azindan Mysql var  bu bile yeterli 

forumun ana sayfasindaki  dogumgunu  nickleri  bu sunucuya  yuk bindirir  mantigi su 100.000 uyen var ben ana sayfayi acarken  100bin uyenin dogum tarihini check ediyor ve buguun tarihi olanlari bana gosteriyor
ordaki basit dogumgunu nicklerini bana gosterirken sunucuya nasil bir yuk biniyor
kullandigin mention dan tut  bir cok gereksiz sey  sunucuyu gereksiz yere yorar

Turkiyede yuzlerce php bilen insan var  hepside sular seller gibi php bilir ama bu demek degildir bu adamlar bu isi biliyor

isi bilen adamin yazdigi siteye  anlik 5bin kisi soktugun zaman en kucuk yavaslama yapmaz  yani profesyonel olarak yazilim isi yapan  sahis yada sirketler  kodlamadan sonra kod ve mysqp optimizasyonu yapmak zorundadir

bak ben ne diyorum her php site yapan yazilim firmasi profesyonel degildir
yaptigi yazilimi optimize edip  5000 anlik kullanicida site yavaslamiyorsa benim gozumde profesyonel o kisi yada firmadir

seninle daha oncede konustuk bunu SMF forum   sonucuyu islemciyi yorar cunku profesonel bir forum yazilimi degildir sonucta free biz yazilim
ama mesela vbulletin SMF ye gore  islemciyi daha az yorar cunku gereken  optimizasyonlari yapilmistir

1000 tl aylik vererek sen co location yapiyorsan  calistigin firmayi yeniden gozden   gecir bence  tam kabin  100gbit port kiralasan  bile o paralar tutmaz

sunucu kiralarina gelince   eskiden yazdigim gibi pahali idi  1700$ aylik veriyorduk  ama ozamanlar  trde birtane datacenter yoktu  almanyada bile yoktu

simdi  heryer data center oldu  ortalam bir sunucu 70-80 $   eskiden saldiri oldugunda  extra maliyet getirirdi  yok firewell yok cart curt felan ilan ama artik butun data centerlar bu hizmeti zaten  herkeze sunuyorlar  yani     tam dort dortluk bir sunucu kiraliyayim desen  verecegin para 150$ i gecmez 

ayni anda  40 sayfa actim  senin sunucun benim ip yi yasaklamadi mesela  benim sunucuda 20 tane sayfa ac ayni anda  senin ipni yasaklar :)

hadi hepsini gectim soylersin data center a  kardesim bana 100mbit paylasimli hat verme al sana 20$ daha fazla [ eskiden cok para idi ama  simdi bunun bile fiyati yerlere dustu] bana 1 gbit paylasimsiz port ver dersin bu bile yeter
yani  olaya hakimsen sorun onemli degil olaya hakim degilsen  sorunu cozmek icin extra maliyet cikartilar sana  ve  bu belki 2 3 kat olabilir

aboubakara 3.3m euro veren yonetim  yada babel e o parayi veren yonetim  maas dengelerini bozmustur ve bu dengenin saglanmasi huzursuzluk cikmamasi icin  atilicak adimlar  kulube  senelik en az 20m euro gibi extra bir yuk bindiricek sen buna profesyonellik diyorsan yapacak birsey yok

o dediğin gibi falan olmuyor iş senin bahsettiğini yapıyoruz zaten kiralık sunucuda barınıyoruz sunucu alacaksan bu 15 000 lira civarıdır bizim 8 HD li sunucu o fiyata mal oldu birde bu sunucuyu barındırma hizmeti bunun içinde ayda 1000 lira civarı isterler ticari kullandığımız sunucuya ödediğimiz para bu birde yedekler için bir sunucu gerekir yani böyle bir iş için kendi sunucumu bulunduracağım dersen ilk yıl 50000 lira civarı ondan sonraki yıllarda 20000 lira civarı harcarsın
ha bu olmasın kiralayım dersen dediğin gibi rakamlara bulunur sunucu ama tr de bulamazsın bu rakamlara tercih edeceğin ülke fransadır. Bizim sunucuda fransada. Ama taraftar sitelerinde şöyle bir sıkıntı var çok saldırı altında kalıyor ve böyle olunca kaynaklara yüklenildiği için sunucuyu kapatıyorlar bu bir kaç kez olduğunda 150 dolar falan sökmüyor git burdan diyorlar. yani taraftar forumu işletiyorsan burda hiçde ön görülmeyen sıkıntılar çıkıyor açıldığından beri 3-4 firma bizi şutladı. sevmiyorlar sürekli saldırı altında olan siteleri. bazen istenmediğimiz için değiştiriyoruz bazende sizin yükünüz fazla bunu bu paralara kaldıramayız diyorlar farklı tarife uygulamaya çalışıyorlar. Tabi para harcayarak bunları çözmek kolay ama neden harcayalım insanın hobileri için harcayacağı bir sınır var. Ticaretmi yapıyorum site masrafınımı karşılıyorda bunun hakkını vermemiz gerekir diye düşünelim bu bir alma verme ilişkisidir hiç alma yoksa vermelerin ölçüsü sınırları çizilmelidir. sen ticaret kafasıyla konuşursun bende ticari sitelerimde aynı mantıkla haraket ederim ama buranın bir hobi olduğunu unutuyorsun bu arada bu işi bildiğini söylüyorsun ya bunun hostingle olmayacağınıda bilmen gerekir. anlık 5000 girişin olduğu bir site yaparsın sıkıntısızda çalıştırırsın peki bunu hiç taraftar sitelerinde denedinmi çünkü sorunun ziyaretciler değilki yapılan saldırılar.

Çevrimiçi Necmi

Su an stoper almasan yazin cok rahat 8-9 milyon euroluk butce olur stoper icin. Su an stoper tamamen gereksiz Tosic ve Marcelo dururken. Alacaksan da kiralik alabilirdin birini. 4,2 milyon euro'nun izah edilecek tarafi yok.
iyide siz değilmisiniz gençleşelim yatırım yapalım çok yaşlı takım olduk diyen
neden yatırım olarak alınmış bir oyuncuya bu kadar tepki var. yazın gene o bütçe olacak
gene alınacak transferi bitirmedikki. şimdi eline bir fırsat geçmiş değerlendirmişsin oyuncu dışa açılmamış
uefa kupamız var kendini gösterip yüksek verim verip yazın 10 küsur M lik bir stoper olmayacağını nerden biliyorsun
sana göre gereksiz bu yatırımı yapan için demekki alınacak bir risk iki stoperlemi götüreceksin marcelo cezalı olduğunda
başımıza ne geldiğini görmedinmi rudolfho dönemedi.Atınç desen alacağımız parayı veremedikleri için bizimde yetiştirdiğimiz oyuncuya ihtiyacımız olduğu için doldurulmuş kadro iki tane stoperin var elinde işin gerçeği bu zor idare ettik devreye kadar aslında hala bir stoper daha alınması lazım
8-10 veremediğimiz içinde orayı dolduramıyoruz şu anda tosiçin yedeği yok bence rudolfhonun yerine alındı hem pişecek bu sene
hemde geleceği parlak görünen bir stoper her türlü risk alınır. yaza bıraksaydık kapılma riskide vardı. Siz kötü olduğunu düşündüğünüz için
kötümü olmak zorunda. Bak ekici peşindede koşuyoruz neden demiyor kimse bizim ne ihtiyacımız var diye.  Demekki oda bir proje
ister fenerin yolunu kapatmak olsun ki güçlenmesine engel olmakta seni şampiyonluğa bir adım yanaştırır. yada belki ozi veya tolgaya yaza müşteri var şimdiden yerini dolduruyoruz. Bilebilirmiyiz günlük rapormu alıyoruz bazen yetki verdiğin kişinin planlamalarına saygı göstermek lazım
bu kulübü sen değil onlar yönetiyor senin bakacağın şey sonuçtur. sonuç içinde sezonun sonunu bekleyeceksin.
bilmeden etmeden varsayımla eleştirimi olur. şimdiden konuşursan yarın çok iyi bir performans gösterirse ne diyeceksin.
sırf konuşmuş olmak için konuşulmaz eleştirmek içinde eleştirilmez az ağzınızdan çıkan şeyin tutarlı olması lazım
ne yani senin hayallerin gerçekleşmiyor diyemi yanlış oluyor. Biraz egonuzu indirin aşağıya. Beklemeyi sabretmeyi de öğrenin

Çevrimdışı Culpable

senin su   bahsettigin sunucuda   bu site gibi 20 tane site sorunsuz   barindirilir
site yavas degil  bana  verdigi ping 45-50 arasinda ki fransa ve benim konum  icin ideal rakamlar
ben ne diyorum eskiden zordu bu isler 100gb sadece mysql yedegimiz oilurdu  cpanel lisansi ucuk rakamlari  sunucudan fazla idi mecburen o 100gb i boler boler upload ederdik simdi 500gb siteyi tasimasi bir saat surmez  zahmetsiz Cpanel  lisansi 20-30$  yaz diger sunucun ipsini   root sifresini  tikla entere   kendisi 1 saatte tasisin :)
ben biraktim bu isleri suan bir tane  aktif site var onunda sadece   mysql buyuklugu 100gb civarinda :)

gunluk tekil ziyaretci sayisi 600.000   her ziyaretci minimum 50 sayfa geziyordu   ve bu   websitesini celeron serverlarda yillarca sorunsuz tuttuk  o zamanlar   daha iyisi yoktu

celeron murat 124 ise  senin kullandigin    sunucu 1 motorlu degil 8 motorlu ferrari
yani  sunucunda fiziki bir kusur yok ise  senin bu sitenin sunucuyu somurmesi imkansiz 

birde sunucunun tüm kaynaklarını site kullandığı için öyle doğum günüyle falan yavaşlama olmaz
2 Cores x 2.4 GHz cPanel Lisansı 12 GB GB RAM 250 gb ssd disk Bulut Sunucu fransa lokasyon
bu sunucu bizim sadece içinde forum ve haber sitesi var 100 civarı site kurabiliriz aslında
ama buraya geçtiğimizden beri bir yavaşlama var. nedenini çözemedik üstünde uğraşıyoruz.
bir şeyleri yanlışmı yaptık sunucudamı kusur var anlayamadık yoksa sunucu bileşenleri fena değil
sitenin sorunsuz çalışması lazım genelde bir firmada 6 ayla 1 yıl arası kalabiliyoruz ya uçuk zam yapıyorlar
bu git demektir yada direk gidin diyorlar. son değişmemizin nedeni birden yüzde yüz fiyat arttırmalarından kaynaklandı
senin dediğin gibi 150 eura aylık olsun bu 450 TL demek aylık iki katına çıkınca birde döviz kurundan dolayı bir anda 1100 küsura çıkmış oluyor bu ülkede bu ucuz bir şey değil bir bunlada kalmıyor üstüne güvenlik için harcıyorsun biz bu rakamları ülkede mülkiyeti bizde olan sunuculara veriyoruz barındırma kirası olarak o nedenlede hesap yapmanın yanlış bir tarafı yok hangi hosting firması 85 gb büyüklüğü olan bu siteye hizmet verebilir yada bunun yedeklemesini yapabilirmisin sunucu değiştirmeden ihtiyacın oldukça hizmeti yükseltebilirsin ama seni istemezlerse yapacağın bir şey olmuyor. site her kapandığında sunucu değiştiğimiz içinde olmuyor bakım içinde kapattığımız oluyor güncelleme falan yapılıyor. saldırı oluncada firma fişi çekiyor. bir sürü nedeni oluyor.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi Abi beni anlamak istemiyormusun  :)

gecmiste benim sitelerimin yedigi saldirilarin inan bana  sen yuzde birini bile yememissindir

bak eskiden kolaydi  biz dahi rakip firmalara  saldiri yapiyorduk   zombi nin yasal yaptirimi yokdu o yuzden surekli  elimizin altinda  anlik 3-5bin zombi tutardik ve bunlarin hepsi reader di yani DDOS degildi

ama artik bircok ulke  bu zombi olayina  yasak ceza getirdi  turkiye  sanirim 2 yildan basliyor yargiulanmasi   hukuk devreye girdigi icin hepimiz elimizdeki zombileri biraktik

senin saldiri diye gordugun sey  aslinda sunucunun kaynagini yiyen gereksiz sorgular  forumda 100 kisi olsun hep birlikte F5 tusuna 15-20 sefer  ust uste bassinlar  senin siten zaten yavaslamaya baslar :)
yani su forumu kapatmak icin ahim sahim bir saldiriya gerek yok 200  zombisi olan bir kisi istedigi formu zaten kapatir zaten  cunku forumlar yapisi geregi cok sorgu yapar  en azindan Mysql var  bu bile yeterli 

forumun ana sayfasindaki  dogumgunu  nickleri  bu sunucuya  yuk bindirir  mantigi su 100.000 uyen var ben ana sayfayi acarken  100bin uyenin dogum tarihini check ediyor ve buguun tarihi olanlari bana gosteriyor
ordaki basit dogumgunu nicklerini bana gosterirken sunucuya nasil bir yuk biniyor
kullandigin mention dan tut  bir cok gereksiz sey  sunucuyu gereksiz yere yorar

Turkiyede yuzlerce php bilen insan var  hepside sular seller gibi php bilir ama bu demek degildir bu adamlar bu isi biliyor

isi bilen adamin yazdigi siteye  anlik 5bin kisi soktugun zaman en kucuk yavaslama yapmaz  yani profesyonel olarak yazilim isi yapan  sahis yada sirketler  kodlamadan sonra kod ve mysqp optimizasyonu yapmak zorundadir

bak ben ne diyorum her php site yapan yazilim firmasi profesyonel degildir
yaptigi yazilimi optimize edip  5000 anlik kullanicida site yavaslamiyorsa benim gozumde profesyonel o kisi yada firmadir

seninle daha oncede konustuk bunu SMF forum   sonucuyu islemciyi yorar cunku profesonel bir forum yazilimi degildir sonucta free biz yazilim
ama mesela vbulletin SMF ye gore  islemciyi daha az yorar cunku gereken  optimizasyonlari yapilmistir

1000 tl aylik vererek sen co location yapiyorsan  calistigin firmayi yeniden gozden   gecir bence  tam kabin  100gbit port kiralasan  bile o paralar tutmaz

sunucu kiralarina gelince   eskiden yazdigim gibi pahali idi  1700$ aylik veriyorduk  ama ozamanlar  trde birtane datacenter yoktu  almanyada bile yoktu

simdi  heryer data center oldu  ortalam bir sunucu 70-80 $   eskiden saldiri oldugunda  extra maliyet getirirdi  yok firewell yok cart curt felan ilan ama artik butun data centerlar bu hizmeti zaten  herkeze sunuyorlar  yani     tam dort dortluk bir sunucu kiraliyayim desen  verecegin para 150$ i gecmez 

ayni anda  40 sayfa actim  senin sunucun benim ip yi yasaklamadi mesela  benim sunucuda 20 tane sayfa ac ayni anda  senin ipni yasaklar :)

hadi hepsini gectim soylersin data center a  kardesim bana 100mbit paylasimli hat verme al sana 20$ daha fazla [ eskiden cok para idi ama  simdi bunun bile fiyati yerlere dustu] bana 1 gbit paylasimsiz port ver dersin bu bile yeter
yani  olaya hakimsen sorun onemli degil olaya hakim degilsen  sorunu cozmek icin extra maliyet cikartilar sana  ve  bu belki 2 3 kat olabilir

aboubakara 3.3m euro veren yonetim  yada babel e o parayi veren yonetim  maas dengelerini bozmustur ve bu dengenin saglanmasi huzursuzluk cikmamasi icin  atilicak adimlar  kulube  senelik en az 20m euro gibi extra bir yuk bindiricek sen buna profesyonellik diyorsan yapacak birsey yok

senin şampiyonluğunla bu fiyatlar yükselecekti zaten  gelirler yükseldi bu talebide yükseltecek adamlar şampiyon olmamış rakiplerine bakıyorlar daha fazla kazanıyor yani senin vermenle alakalı bir durum değil bu sadece kaldıki öyle bir sorunun olduğuna dairde bir durum yok herkes mutlu bak antrenman resimlerine herkesin yüzü gülüyor. Renkli basın bir haber yaptı diye burda galyana gelmenin  mantığı ne he quaresma abunun aldığı parayı istemiş gidipde bunu basından istedi herhalde istese ne olur koyarsın verebileceğin parayı işine gelmiyorsa yolun açık olsun dersin bu kadar basit takımda herkes aynı parayımı alır sözleşmen bittiğinde yaparsın kendi hesabını kulüp kendi planlamasını yaparken tek tek oyuncularamı hesap verecek. sen istersin kulüp verebiliyorsa verir veremiyorsa yolun açık olsun der. bir öyle bir böyle olmaz nasıl abou 3.3 alıyor verecek karşılığını profesyonel diyorsun o zaman diğerleride profesyonel onlarda bir sözleşme yaptı karşılığını verecek denge menge diye bir şey olmaz o zaman sözleşmesi biten zaten profesyonel oturup pazarlığını yapar kopartabildiğini kopartır hiçde öyle başkası şunu alıyor demez. herkese hak ettiğini vermek dir denge olan yoksa abou babalarının oğlu değilki buna kıyak yapalım fazla verelim desinler

Çevrimiçi Necmi

senin su   bahsettigin sunucuda   bu site gibi 20 tane site sorunsuz   barindirilir
site yavas degil  bana  verdigi ping 45-50 arasinda ki fransa ve benim konum  icin ideal rakamlar
ben ne diyorum eskiden zordu bu isler 100gb sadece mysql yedegimiz oilurdu  cpanel lisansi ucuk rakamlari  sunucudan fazla idi mecburen o 100gb i boler boler upload ederdik simdi 500gb siteyi tasimasi bir saat surmez  zahmetsiz Cpanel  lisansi 20-30$  yaz diger sunucun ipsini   root sifresini  tikla entere   kendisi 1 saatte tasisin :)
ben biraktim bu isleri suan bir tane  aktif site var onunda sadece   mysql buyuklugu 100gb civarinda :)

gunluk tekil ziyaretci sayisi 600.000   her ziyaretci minimum 50 sayfa geziyordu   ve bu   websitesini celeron serverlarda yillarca sorunsuz tuttuk  o zamanlar   daha iyisi yoktu

celeron murat 124 ise  senin kullandigin    sunucu 1 motorlu degil 8 motorlu ferrari
yani  sunucunda fiziki bir kusur yok ise  senin bu sitenin sunucuyu somurmesi imkansiz 

şu an öyle bir şey demedim sunucuyu sömürmüyor nedenini bilmediğimiz bir yavaşlık var
bu bizdende kaynaklanmayabilir devlette yurt dışı çıkışlarla oynuyor iyice kısıyor sansür uygulayacağım diye
sen yavaşlığı algılamayabilirsin ama bize bayağı dert şu anda bazen 5 dakika sayfa açılmıyor mesajı gönderiyorsun
takılıyor gitmiyor. bu devletin yurt dışı çıkışları kısması bizim sunucu taşımamızla aynı ana denk geldi bir şeyde yapamıyoruz
bizim dışımızdada olabilir. yoksa sunucumuz gerçekten iyi. siz belki yaşamıyorsunuzdur bu sıkıntıyı yurt dışında olduğunuz için
biz bayağı yaşıyoruz.

Çevrimdışı cursedofdragon

Beşiktaş'ta puan kaybedicek ulan harbi çok benziyor :D

Çevrimdışı tangaz

günaydın efendiler  :)
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

günaydın efendiler  :)

günaydın abi eto geliyormu  :icool:

Çevrimdışı tangaz

günaydın abi eto geliyormu  :icool:

benim en ufak bir şüphem yok  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mylife1903

benim en ufak bir şüphem yok  :bandit:
Bavulu bile hazirmis abi yazik adama, perisan oldu antalyada, safak dogan gunes eto icin

Çevrimdışı tangaz

Bavulu bile hazirmis abi yazik adama, perisan oldu antalyada, safak dogan gunes eto icin

hep casper yüzünden yoksa dün yan sahaya geçip koşulara dewam edecekti  :icool:

Çevrimdışı mylife1903

hep casper yüzünden yoksa dün yan sahaya geçip koşulara dewam edecekti  :icool:
Kerim kendini ispat etmek kalkismasina kalkismak istemiyor demekki, yazik.  Gencecik cocuk. Zamaninda arda turan bile manisasporda oynadi yahu. Simdi vodafone arenada kerime acayip bir tepki olur, 6 ay git oyna goster kendini iste be cocuk.

Pektemek ve ismael elektirigi almaya baslayacaz yakinda kerimden.

Çevrimdışı Kalyoncu

5. Günün şafağında yan sahadan gelir.

Çevrimdışı tangaz

Kerim kendini ispat etmek kalkismasina kalkismak istemiyor demekki, yazik.  Gencecik cocuk. Zamaninda arda turan bile manisasporda oynadi yahu. Simdi vodafone arenada kerime acayip bir tepki olur, 6 ay git oyna goster kendini iste be cocuk.

Pektemek ve ismael elektirigi almaya baslayacaz yakinda kerimden.

ciddi hata yapıyor ama bu çocuğun sorunlu uyumsuz olduğu gün gibi ortada kaç senedir bu ülkede üstelik milli olmuş bir oyuncu ama hala tek kelime türkçesi yok.

Çevrimdışı mylife1903

Su stoper olayinda @Necmi abi cok sert cikti o cocuga @brkntcnr adli uyeye. Standart ornegi ev kirasindan girdi.

Simdi daha dun fikret orman baskanin feda sezonu transferleri vardi burda.
Gokhan suzen
Dentinho
Batuhan
Berat
Sinan kurumus
Mehmet akgun
Ugur boral
Escude
Mcgregor
Tfittir niyang
Olcay
Oguzhan

Ben de diyorumki, boyle cins cins topculari toplayacagina git paf takimdan takviye yap feda sezonuna benzesin. Zaten o surec iyi yonetilemedi, piyar miyar derken hiyarli piyaz oldu o feda sezonu.
Atinc ilk defa ne zaman oynadi a takimda? Mustafa denizli zamaninda degil mi?
Koy atinci, yanina cok istiyorsan eskudeyi koy kaleye hadi aldin makgregoru koy oynasin. Simao ile karijmayi tut, gonder almeyda ile fernandezi, zaten avrupada yoksun, sampiyonluk kaf daginin arkasinda mal malakmadamlari toplayacagina altyapina ozen goster.
Taraftarin saygi duyacagi bir hoca getir mesela rasim kara mesela ziya dogan. Samet kim?

Yukaridaki adamlari almak ayri dert, gondermek ayri dert. O sene alacaktin iste raketciyi.
Atinc ya da baska bir cocuk monte edilseydi o sene ikinci stoperi bulmak icin bir suru bos atis yapmak zorunda kalmayacaktik.
Turk oyuncular arasinda aman aman bir fark yok, ismael oynamis ya da kiz takiminin sag beki oynamis buyuk fark etmez.

Sonra para kalmadi, para yoktu. Paran yoksa git paftan beles oyuncuyu koy, te allam

Çevrimdışı tangaz

o kadar sunucu muhabbeti döndü forumda şimdi paso sunucu reklamları geliyor 10$ da indirim kazanmışım  :D

Çevrimdışı mylife1903

ciddi hata yapıyor ama bu çocuğun sorunlu uyumsuz olduğu gün gibi ortada kaç senedir bu ülkede üstelik milli olmuş bir oyuncu ama hala tek kelime türkçesi yok.
Cocugun hedefinde turkiyede yasamak yok abi o konuyu anlayabilirim. Aslinda yurtdisinda dogup yetisip turkce bilmemek baska bir tartisma konusu. Benim kiza da ogretmiyorum simdilik, anadil deniyor ya anasinin dilinde konussun once cok tartisiyoruz hanimla, ogret turkce diyor. Karmasik bir konu hala kararimi vermis degilim. Almanyada falan daha kolay tabi, turk okuluna verebilirsin, sokaga ciksa herkes turk falan fisman.

Senol gunese saygi duymak lazim, kendisini dinlemeyeni oynatmiyor, dinleyen olursa da adam vazgecmiyor. Kerim bu kanatsizlikda oynayamiyorsa ustelik senol gunes gibi bir adamin takiminda oturup hatayi kendinde arayacak.

Çevrimdışı tangaz

Cocugun hedefinde turkiyede yasamak yok abi o konuyu anlayabilirim. Aslinda yurtdisinda dogup yetisip turkce bilmemek baska bir tartisma konusu. Benim kiza da ogretmiyorum simdilik, anadil deniyor ya anasinin dilinde konussun once cok tartisiyoruz hanimla, ogret turkce diyor. Karmasik bir konu hala kararimi vermis degilim. Almanyada falan daha kolay tabi, turk okuluna verebilirsin, sokaga ciksa herkes turk falan fisman.

Senol gunese saygi duymak lazim, kendisini dinlemeyeni oynatmiyor, dinleyen olursa da adam vazgecmiyor. Kerim bu kanatsizlikda oynayamiyorsa ustelik senol gunes gibi bir adamin takiminda oturup hatayi kendinde arayacak.

kesinlikle hatayı kendisinde aramalı. dil konusunda evveliyatı önemli değil belki yaşadığı çevre de annesi dahil türkçe konuşmamışlardır bunu sorgulayamayız ancak 3,5 senedir burada bunu denememiş olması dahi sabit fikirli olduğu izlenimi veriyor zaten sabit fikirli olduğu oyunundaki gelişimsizlik ve değişime ayak uyduramaması ile de açıklanabilir. töre de ben zaten iyiyim kafasındaydı o da bu nedenle kaybediyordu.

Çevrimdışı mylife1903

kesinlikle hatayı kendisinde aramalı. dil konusunda evveliyatı önemli değil belki yaşadığı çevre de annesi dahil türkçe konuşmamışlardır bunu sorgulayamayız ancak 3,5 senedir burada bunu denememiş olması dahi sabit fikirli olduğu izlenimi veriyor zaten sabit fikirli olduğu oyunundaki gelişimsizlik ve değişime ayak uyduramaması ile de açıklanabilir. töre de ben zaten iyiyim kafasındaydı o da bu nedenle kaybediyordu.
Sabit fikirli ve galiba buyuk egosu var bu cocugun. Sonradan cok kafasini vuracak bu kerimjan. Gokhan tore ise boyunun olcusunu aldi, ben barselonada oynarim ulan, havalarindaydi simdi burnu surttu onumuzdeki sene en buyuk transferimiz olabilir tore. Kerimin de aklinin basina gecirilmesi lazim aklimbir karis havaya kalkmis kafatasindan.

Çevrimdışı tangaz

Sabit fikirli ve galiba buyuk egosu var bu cocugun. Sonradan cok kafasini vuracak bu kerimjan. Gokhan tore ise boyunun olcusunu aldi, ben barselonada oynarim ulan, havalarindaydi simdi burnu surttu onumuzdeki sene en buyuk transferimiz olabilir tore. Kerimin de aklinin basina gecirilmesi lazim aklimbir karis havaya kalkmis kafatasindan.

seneye muhtemelen kanatlarımız töre babel olur ortalarında talisca önlerinde de eto+balotelli dönüşümlü oynar biz de göbeğimizi kaşırız biramızı yudumlarız mitroviçin yanına da raketçi gelirse sen atları kesersin ben mangalı yakarım içkileride amaral hazırlar gel keyfim gel.

bu kerim gitsin nere gidiyorsa gitsin belki 3-4 sene sonra düzelir ilhanda öyle olmuş bu gurbetçi çocuk sendromu var bunda da.

seneye muhtemelen kanatlarımız töre babel olur ortalarında talisca önlerinde de eto+balotelli dönüşümlü oynar biz de göbeğimizi kaşırız biramızı yudumlarız mitroviçin yanına da raketçi gelirse sen atları kesersin ben mangalı yakarım içkileride amaral hazırlar gel keyfim gel.

bu kerim gitsin nere gidiyorsa gitsin belki 3-4 sene sonra düzelir ilhanda öyle olmuş bu gurbetçi çocuk sendromu var bunda da.

quaaresmasız olmaz :D

Bide olcaysız :D

Çevrimdışı mylife1903

Istanbulda asik olmus falan olabilir bu abi. Mesela bak tore londrada firincinin kizina asik olmustu, tutturdu gidecem de gidecem diye.

Çevrimdışı tangaz

quaaresmasız olmaz :D

Bide olcaysız :D

şu quaresma da güsel bi veda etse bize hepimiz rahata ersek iyi olcak aslında hoş bir anı olarak kalsa  :)

Etiketler: