forumdaki insanlari en kucuk elestirilerinde cezalandiriyorsun e tabi dogal olarak forum admini olarak senin yaptiklarinda sana ceza verecek kimse olmuyor
hal boyle olunca burasi benim ciftligim mantigi ile yonetmeye calisiyorsun
Ben sana sunucu ornegini verme sebebim bir konuyu tartisirken tartismanin devami icin karsimdaki insanin o olay hakkinda bilgisi benim adima onemlidir
hicbir sey bilmeden koru korune savunuyorsa buna yapacak birsey yok direk kesiceksin tartismayi
simdi sana doviz borcundan bahsediyoruz sen diyorsunki borclari tl ye cevirildi bu sadece kulaktan duyma koru korune bir inanis
bende diyorum ki ac bak mali yapilarina defterlerine bilancolarina borcu dovizmi yoksa tl mi

ben imkb de islem yaparken bilgisayar yoktu mantar tahtalar vardi butun araci kurum sahiplerinin yanina randevusuz kahve icmeye gidebilirim mesela bu bile bu konuda ne kadar anladigimi gosterir sana
bir sirketin piyasa degerini herhangi bir araci kurum 2 gun sure isteyerek cikariyorsa ben bunu kara kalem ile cikarabiliyorum

1 lira degerden halka arz edilicek bazi sirketleri 3 tl den cok pazarladim mesela

yani bunlar benim islerim benden daha iyi bilemezsin herhalde
kalkmis profesyonel yonetildiginden bahsediyorsun profesyonel yoneten bir adam en basiti kalkip maas dengesini bozmaz bunu ilk yari 3 tane gol atan atabilen bir adam icin hic bozmaz ileriye yonelik yatirim yapiyorum diyen bir sahis kalkip 31-32 yasindaki adamlar ile takimi doldurmaz
burasi halka acik bir forum ise bunlari burdaki her uye rahatliklar elestirebilir hakaret olmadigi muddetce
gelelim bir diger konuya burda yapilan elestirilerin yasal yukumlulugu var diye hazir cevabinda var

burdaki yazilan yazilardan senin hicbir yasal yukumlulugun yok sayet farkli bir nick ile kendin yazmiyorsan
yasal bir durum varsa bunu site yonetimine belirtiler sen yaziyi silersin ve yazanin bilgilerini verirsin burda a sahsina hakaret edildi diye kalkip site sahibi hukuken yargilanmaz
soyle bir olay daha var burda benim yazimi Admin istedigi sekilde editleyebilir yani ben A yazsam onu hic belli olmadan B yazmis gibi degitirebilir [ normalde biz editleyince su zamanda editlendi diye yazi cikar ama admin editleyince cikmaz ] hal boyle olunca yazan kisiye de yasal bir yaptirim yapamazsin verecegi cevap cok basit forum yonetiminin bana dusmanligi vardi benim yazimi degistirmisler bu cok kolay bir sekilde ifade edilebilir degistirebildigi ispatlanabilir mesela

ama sen en kucuk elestiride elestiren hakli olsa bile hemen hukuki yaptim var diyerek hakli olmaya calisiyorsun
ben diyorumki yonetim madem profesyonel yonetiliyor ozaman gitsinler ingiltereden 15-16-17-18 yasinda cocuklari alsinlar gelsinler 2 sene sonra 30 katina geri okuturlar her birini
sen diyorsun ki ingiltereden disariya futbolcu cikmasina izin verirlermi . gelecegi goremiyen bir sirket yonetimi yonetim degildir
bak kocaman brexit var diyoruz bircok lisanslar degisicek AB statusu de degisicek
baska bir ornek vereyim Avrupadaki A sirketi UK da ticaret yaparken simdi yeniden duzenlemeye giricek bir finans sirketinin lisanslari iptal olucak ve yeni lisans sartlari sunulucak ve bu sartlar AB tarafinda degil Uk tarafinda olucak
simdi adamlar 18 tane uk disi oyuncu bulundurabiliyor 2020 de bu 13 e dusucek brexit sonrasi AB statusu de degisince isler iyice sarpa sarpicak e sen futbol kulubu isen o zaman kalkip almanyadaki gurbetciye yatirim yapmiyacaksin cunku asil buyuk lokma ingiltere piyasasinda adamlarin en alt ligi bile populer gidiceksin ordan 15-16-17 ne ise bulup getiriceksin 30 tane getirip 5 tanesini yildizlastirsan bu seni ihya eder yildizlastiramadiklarinda zaten maliyetinin 2 katina geri gider cunku kitlik olan yerde fiyati mala sahip olan belirler

daha fazla uzatmadan tekrardan sunucu olayina
benim kullandigim bir sunucu var 4 yildir hic degistirmeden kullaniyorum ve 4 yil boyunca fiyatinda en kucuk bir degisiliklik olmadi
profesyonel olarak calisiyorsaniz sunucu yada co location hizmetinide profesyonel bir firmadan calisirsinizki bu profesyonel firmalarda kalkip sunucu kullanirken fiyatini 2 katina cikarmaz
ha boyle bir olay oluyorsa o zaman bunun sebebi calistiginiz firma degil sizin kendi calisma sisteminizdedir sorun
sonuc ayni yere cikiyor sen isini profesyonel olarak yapiyorsan yaptigin ise hakimsen cok az sorun yasarsin yasadigin sorunlarda dakikalar icinde cozulebilecek sorunlardir
ama sen profesyonel calismiyorsan olusucak hatalarin cozumu ya zordur yada hic yoktur
50 bin forma satarken maliyetin 10 ise
500.000 bin forma satarken maliyetin 150 olmaz olamaz [maliyetin icinde extrem bir gider yok yani 20 tane yeni kartalyuvasi acilisi gibi felan filan ] en basiti surum arttigi icin en azindan maliyetinin de asagiya gelmesi lazim
simdi bu ornek karsisinda bile sen profesyonel yonetimden bahsediyorsan diyecek zaten fazla bir soz yok