2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12363323 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Modric 2008 yazında Hırvatistan' dan Tottenham' a giderken Euro 2008 de takımında ilk 11 oyuncusuydu. Mitrovic 23 yaşında milli takımıyla sadece 4 maçta forma giymiş. Yine de umarım sizin dediğiniz seviyelere kadar yükselir.
Birisi ingiizlerin top 4 takımın altyapı yetiştirme takımına diğeri de Bayern öncesi almanyaya ısınsın diye Wolfsburg'a gitti. Beşiktaş'a gelmedi, bunu Beşiktaş'ı küçümsemek için söylemedim aradaki farkı anlatmak için. 
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Burada hata yine yönetime yazılır. Stoper transferini devre arasına bırakmayacaktın derler o zaman adama. Beşiktaş ucuz oyuncu alacak kadar zengin bir kulüp de bizim mi haberimiz yok? Yıllardır bu tip adamlara harcanan paralar dağ oldu. Her sene her mevkiye adam alıyoruz. Tutanlar kalıyor tutmayanlar gidiyor. Üstüne bir de scouting falan deniyor. Bunu neden kabul edeyim ki?

Biraz düzelteyim o zaman yazımı:

Çok büyük düşeş atmazsan, 4 milyon euro'ya alacağın stoper bu olacaktır.

Vida'ya 10 milyon istemişler, yaz döneminde 8'e alırsın belki. Rakitskiy bunun 1.5 katıdır.

Normal transfer döneminde Glik 14'e gitti.

Bonservssiz N'koulou 4 milyon euro'yu imza parası olarak istiyordu.

Ya Pazdan gibi düşük seviye bir adam alabilirsin, ya da Mitroviç gibi potansiyelli bir adam.

Çevrimiçi Necmi

Ben kavramlara çok iyi hakim olduğumu iddia etmiyorum ki  :) Kelimeleri kavramları kendimi ifade edebilmek için kullanıyorum. Süpürücü dendiğinde akla ne gelir ki? Benim aklıma gelenin herkesin aklına da geldiğini düşünüyorum. 1 Stoper kademe Markaj ağırlıklı oynar diğeri öne çıkıp hamle yapar. savuşturur, süpürür. Basit ifadeyle...
stoper son adamdır süpürücü değil kesicidir kesemezse zaten rakip kalecinle karşı karşıya kalır.
ondan sonra süpürecek bir şey bulamazsın.

Çevrimdışı 38life

bunlar iyi zaten sıkıntı uzun mesafe koşuda mesela orta sahada yakalanırsa rakip forvete
büyük ihtimal topu kesti kesti kesemezse yakalayamayabilir ama hızlı forvetleri yoksa
şu andaki hızı elimizdeki en hızlı stoperden daha iyi yani en hızlı stoperimiz genede o olacak
bütün yorumlar iyi olduğunu söylüyor mesela hamleyi yapıp kalmıyor ikinci hamleleride yapabiliyor.
buda çeviklik demektir. süpürücülük bir pepe değil elbet ama işimizi görecek kalitede
kjear sitilinde onun gençliğine benziyormuş referans iyi

İnşallah beklediğimiz gibi olur. Röportajını dinledim şimdi. Çocuk kendine acayip güveniyor. Muhabir "Sahada hangi yönleriyle öne çıkar, kendini nasıl tarif eder?" diye soruyor Çocuk "Kendimi övmek gibi olmasın ama Sahaya çıkınca nasıl oynadığımı herkes görecek." diye cevap veriyor. Enteresan bi çocuk.

Çevrimdışı tangaz

Modric 2008 yazında Hırvatistan' dan Tottenham' a giderken Euro 2008 de takımında ilk 11 oyuncusuydu. Mitrovic 23 yaşında milli takımıyla sadece 4 maçta forma giymiş. Yine de umarım sizin dediğiniz seviyelere kadar yükselir.

yanlış yerden bakıyorsun. hırvatların tandemde corluka ve vida var iyi adamlar onları genç birinin kesmesi zor. haa şu olur 22 yaşında bir hırvat stoper çıkar bu ikisini keser aradan 2 ay geçer 30 milyona epl ya da 18-20 milyona bundesliga yolu tutar...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Bishamon

stoper son adamdır süpürücü değil kesicidir kesemezse zaten rakip kalecinle karşı karşıya kalır.
ondan sonra süpürecek bir şey bulamazsın.

Topu ağlardan süpürebilirsin  :D

Çevrimdışı tuncaboylu

Birisi ingiizlerin top 4 takımın altyapı yetiştirme takımına diğeri de Bayern öncesi almanyaya ısınsın diye Wolfsburg'a gitti. Beşiktaş'a gelmedi, bunu Beşiktaş'ı küçümsemek için söylemedim aradaki farkı anlatmak için.

Benim vurgulamaya çalıştığım nokta şu:

Bu kadar yüksek seviyeli adamlar bile 23-24 yaşına kadar o ligde kalmışlar.

Zaten onlar gibi 30-40 milyon euro'luk bir oyuncu olmasına ihtiyacımız yok.

Faydalı olsun, 3-4 sene verimli oynasın, satarken 3-4 milyon kazandırıp gitsin yeter.

Çevrimiçi sozkul

Mitaj Mitrovic'in resmi mukaveleyi imza attığı anlarda, siyah beyazlı yöneticiler törende yer almaması dikkat çekti :)

Kimse taşın altına elini koymamış, ulan üstümüze kalmasın adam diye  :evillol: Taraftar aç kurt gibi stoper bekliyordu çünkü, bu da patates çıkarsa Fikret Orman'ı koyar defansa  :D Aslında bakınca 1.87 filan adam fiziği de sağlam bence iş yapar  :D

Yok, daha öncede çıkmadıkları olmuştu, Umut Güner'i parlatmak için çıkmıyor olabilirler. Transferin başında ya o, sanki transferi o yapmış görüntüsü, belki kendisinden sonrası için başkanlığa hazırlıyordur.

Çevrimiçi mayguntr

Ne kadara gitmişti peki Tottenham'a ? 20M, başka bir örnek Corluka City'e gitmişti 15M'ye yakın bir paraya. Bizim bu paralara adam alma şansımız var mı ? Vida 3 sene önce 5M ye Kieve gitti ki bizim aldığımız adamdan tek fazlalığı Zagrebde oynaması ve 1 kere ŞL tecrübesi görmesiydi. Matejde bu sene düzenli oynayıp Şampiyon olursak otomatik piyasa değeri 5M leri geçer. ŞL ile birlikte 10M piyasa değeri olan bir stopere sahip olabiliriz. 1 sene sonra.

Çevrimdışı sametbagan

Eto'o daha bitmemiş  @tangaz  :bandit:

Çevrimdışı kartalBaz

Eto'o daha bitmemiş  @tangaz  :bandit:
@tangaz agam eglenir bizimle....

Çevrimdışı tangaz

detay verdim @kartalBaz içerde adam var dedim . ne eğlenmesi aşkolsun...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tuncaboylu

Kulak arkası kaşınmaya başlamış @tangaz'ın.  :D

Çevrimiçi Necmi

Eldeki tek iyi stoper sağ stoperken ve ona tandem yapmak için bir sol stopere ihtiyaç varken gidip 4.2 milyon € ya sağ ayaklı, 23 yaşında, Hırvatistan' dan ne vereceği bilinmeyen stoper alıyoruz. Bir de çıkıp Scout ekibi izledi falan deniliyor ya.  Bi de başkan çıkıp para yok falan der.  Yine bir menajer zengin oldu.
oyuncunun konuşmasını dinledinmi resmi sitede var oku istersen
ne diyor?
Menejerim geldi Büyük bir takımdan sana teklif var dedi diyor yani biz gidip menejerini bulup
teklif yapıyoruz. bu nasıl menejer zengin etme oluyor. Ne kadar boş konuşuyorsunuz önce okuyun sonra
okuduğunuzu anlayın hayattaki en kötü şey çamur at izi kalsındır. Aklınıza bir şeyi sokun oyuncuya teklif götüremezsin
kulübüyle konuşmadan menejeriyle bile konuşamazsın önce kulüple konuşur izin alır sonra gider menejerinin kapısını çalarsın sana bunu nasıl yapacağını uefa söylüyor bunu bu şekilde yapmazsan transfer yasağını görürsün diyor.
ağzınıza almışsınız bir menejer transferi olayını ne olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz.
oyuncu konuşur anlatır bir önemi yok önemli olan sizin ne düşündüğünüz.
Bir şeyi kabul edin kulüpte 6 ay yöneticilik yapan  burdaki herkesten daha tecrübelidir. ne yani hiç yapmadığın
bir şeyi yapanlardan dahamı iyi bileceksinizde ahkam kesiyorsunuz. siz akıllısınızda ordakiler aptal o kadar akıllıysanız onların ticaret yapıp kazandığı paraları kazanın sürekli bir aşağılama sürekli ben bilirim onlar kimkiler.
gerçekten az mantıklı olun

Çevrimdışı tangaz

Kulak arkası kaşınmaya başlamış @tangaz'ın.  :D

sürekli kaşınıyor zaten  :bandit:

Çevrimdışı ekrembaser

Abi şaka maka yattı transfer galiba

Çevrimdışı brkntcnr

Biraz düzelteyim o zaman yazımı:

Çok büyük düşeş atmazsan, 4 milyon euro'ya alacağın stoper bu olacaktır.

Vida'ya 10 milyon istemişler, yaz döneminde 8'e alırsın belki. Rakitskiy bunun 1.5 katıdır.

Normal transfer döneminde Glik 14'e gitti.

Bonservssiz N'koulou 4 milyon euro'yu imza parası olarak istiyordu.

Ya Pazdan gibi düşük seviye bir adam alabilirsin, ya da Mitroviç gibi potansiyelli bir adam.
Marc Bartra sezon başında Barça' dan Dortmund' a 8 milyon € ya gitti.
Papadopoulos Leipzig' e 1,5 milyon € ya kiralandı, Juan Jesus' da 2 milyon € ya kiralandı.
Fenerbahçe Kjaer' i 7 milyon € ya aldı.
N' kolou da 4 değil 3 milyon imza parası 2 milyon € yıllık istiyordu.
Daha iki gün önce devre arasında Kolodziejczak Sevilla' dan Mönchengladbach' a 7 milyon € ya transfer oldu.

4 milyon değil ama 7-8 milyon bandına çok iyi stoperler alabilirsin. Beşiktaş, 2009/2010 sezonundan bu yana stoper bölgesi transferi için 9 oyuncuyu kadrosuna kattı ve toplam 19,6 milyon euro harcadı. Senelerdir idarelik transfer yaparak parayı çöpe atıyoruz, sonra her transfer sezonunda para yok yine idareten adam alalım ya tutarsa. Bu paraya anca bunu alırız diye diye milyonlarca para harcandı ve elde olan sonuç yine sıfır. Plansızlık, yönetim başarısızlığı, parayı iyi kullanamamak, günü kurtarmak  artık ne denir bilemem ama sonuç ortada.

Çevrimdışı tangaz

Abi şaka maka yattı transfer galiba

bana gelen öyle bir bilgi yok. kerim frei işinde düğüm olduğu bilgisi war sadece. adamlar kerimde ısrarcılar. süreç böyle ilerliyor. cebimizde para yokken bir günde verdim parasını oldu bitti yapmamızı beklemek yersiz değil mi sizcede.

Çevrimdışı anilsevim

Ne ömer ne frei ne başkası
Antalyaya gitmek istemiyo
İş takas mevzusunda kilitlenmiş
İş uzadıkça Trabzon da fiyat arttırıyo
Kapçılara duyrulur
BEŞİKTAŞ bir Aşk hikayesi değildir; BEŞİKTAŞ Aşktır, gerisi hikâyedir...

Çevrimdışı worns

Kadro dışı kalmış, sakatıktan çıkmış, bir yere itelenmeye çalışılan vs oyuncular dışında hele de devre arası bonservis gözden çıkarmadan oyuncu almak zor. Mitrovic'in maliyeti konusunda eleştirel bir tavrım yok onun için.

Hoca stoper diyor, taraftar dahi stoper ihtiyacında ortaklaşmış gözüküyor. İlgilendiğimiz hiç bir adamı bu paraların altına alamazdık ki. Vida, Rakitsky vs zaten o takımlar 10 milyonlar seviyesinin altına ilk 11 oyuncularını satmayı gerektirecek bir ekonomik duruma sahip değiller. (Örneğin biz de çok memnun olmadığımız Ersan'ı bile ancak teklif 7 milyona gelince satmaya ikna olmuştuk)

Mitrovic de stoper için henüz genç, takip edilen, Avrupa'nın iyi milli takımlarından birinin oyuncu havuzuna girmiş ayrıca liginde namağlup lider takımın ilk 11 oyuncusu. Ben kendisinden umutluyum. Defansif problemleri tek başına bir oyuncu çözemez. Bizim sorunlarımızın büyük kısmı yapısal. Ama Tosic'in aslında görünenden/konuşulandan çok sıkıntıya neden olan yerini almasının bile olumlu olacağını düşünüyorum.Marcelo-Mitrovic'ten uzun süre tartışılmadan devam eden bir tandem çıkartılabilir.
[ Son Düzenleme: 06 Ocak 2017, 17:39:00 worns ]

Çevrimdışı brkntcnr

oyuncunun konuşmasını dinledinmi resmi sitede var oku istersen
ne diyor?
Menejerim geldi Büyük bir takımdan sana teklif var dedi diyor yani biz gidip menejerini bulup
teklif yapıyoruz. bu nasıl menejer zengin etme oluyor. Ne kadar boş konuşuyorsunuz önce okuyun sonra
okuduğunuzu anlayın hayattaki en kötü şey çamur at izi kalsındır. Aklınıza bir şeyi sokun oyuncuya teklif götüremezsin
kulübüyle konuşmadan menejeriyle bile konuşamazsın önce kulüple konuşur izin alır sonra gider menejerinin kapısını çalarsın sana bunu nasıl yapacağını uefa söylüyor bunu bu şekilde yapmazsan transfer yasağını görürsün diyor.
ağzınıza almışsınız bir menejer transferi olayını ne olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz.
oyuncu konuşur anlatır bir önemi yok önemli olan sizin ne düşündüğünüz.
Bir şeyi kabul edin kulüpte 6 ay yöneticilik yapan  burdaki herkesten daha tecrübelidir. ne yani hiç yapmadığın
bir şeyi yapanlardan dahamı iyi bileceksinizde ahkam kesiyorsunuz. siz akıllısınızda ordakiler aptal o kadar akıllıysanız onların ticaret yapıp kazandığı paraları kazanın sürekli bir aşağılama sürekli ben bilirim onlar kimkiler.
gerçekten az mantıklı olun
Söylediğimi doğru okursan sevinirim necmi abi. "Yine bir menajer zengin oldu" dedim. Menajer tarafından bize bu oyuncu ittirildi vs. birşey söylemedim. Bu adamın transferinden dolayı menajeri para aldı mı aldı? Plansız programsız yapılan bir transfer sonucu yine bir menajer zengin oldu. Bunun nesi yanlış?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yeni transfer haberi (hikayesi gibi geldi bana :) ) Matej Mitrovic ile Mario Mandzukic in menajerleri aynıymış. Menajer Mario Mandzukic i isterseniz getirebilirim demiş.
Getirse süper olur da zor o iş  :money:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı kartalBaz

Saka yapiyorum abi bende. Senin canin sagolsun. Sosyalkartal midir nedir ona bisey olmadiysa sana hicbisey olmaz. Reisi yedirmeyiz...

Çevrimdışı abdusta

Eto işi şu an olmayacak gözüküyor

Beşiktaş para vermek istemiyor ve Kerimi ikna edemiyor

Aziz destekli Ali Şafak da transferi kilitlemiş vaziyette

Günün sonunda gelmek isteyen Eto ya biz ugraştık ama olmadı mesajını verecek Ali Şafak

saygılar

Çevrimiçi Necmi

Ben tam tersini diyorum, önde basanın yaptığı işe süpürmek diyorum. Doğru kullanımı farklı olabilir bilmiyorum ama benim kastettiğim o. Yani Tosic'in bu sene yaptığı hatta abarttığı, aşırıya kaçtığı işten bahsediyorum. Marcelo genelde markajını yapar ve rakip ceza sahasına girmeye teşebbüs edene kadar bunu korur. Tosic ise en ufak boşluğu yakaladığı anda öne çıkıp savuşturur, süpürür, müdahele eder. Elbette bunlar pozisyona göre değişen şeyler bazen an olur görevler tam tersi olmak zorunda olur ama genel karakter böyledir. Mesela Tosic'in bazen bu öne çıkıp yaptığı müdaheleleri başarısız oluyor ve arkada o ana kadar mevkiisini koruyan Marcelo kurtarıcı durumunda oluyor, son adam konumunda oluyor veya bek yardıma geliyor falan filan. Ama takımda biri bu öne çıkıp rakibe basma işini yapmalı.

Arkaya atılan toplar tamamen farklı bir konu tabi. Orada bazen salt hız da önem kazanıyor.
çok yanlış kullanıyorsun terimleri bu sene Tosiç in yaptığı direk kesiciliktir. direk giriyor ya topu kesiyor ya adamı indiriyor çoğunluklada garantiye gidip ikisinide yapıyor süpürmek için ayakta kalman gerekiyor sen tosiçin ayakta kaldığını gördünmü aslında o senin dediğini bekler yapar hani stoperleri geçen pozisyonlarda adriano olsun GG olsun bunu yaptı çokca ters kademeye girip forvetlerin önünden yanlamasına süpürüyorlar. bunu stoper yapamaz o direk durdurmak için hamlesini yapar onu geçerlerse zaten yakalama şansı yoktur en fazla birlikte koşar forveti kaleden dışa doğru itip pozisyon öldürür o da şanslıysa bunu ersan iyi yapardı.  @38life
stoperdeki en önemli meziyet hız değildir iyi yer tutacak çevik olacak arka arkaya hamle yapabilecek birde topu ele geçirdiğinde oyuna iyi sokacak bunu aslında @atalay daha iyi anlatır. stoperler koşu mesafesi en az olan oyunculardır. o nedenlede en yaş seviyesi yüksek oyunculardır 35 yaşında stoper görmen çok olası

Etiketler: