2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12361732 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı 38life

Okuduğum scout'lar bu özelliklerinin iyi olduğunu söylüyor yalnız.

Bir çakılı stoper'e nazaran iyi evet, öyle Rhodolfo gibi tipte bi oyuncu oldugunu zaten kimse söyleyemez. Ama Beşiktaş gibi oynayan bir takımda süpürücü stoper olabilecek kadar iyi mi bu özellikleri mesele o.

Çevrimdışı 38life

Hani bugün eto'o geliyordu ?

Eto'o'yu bize vermezler.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Şu ana kadar yaptığımız 2 transfer de kampa yetişti ve ikisinin maç eksiği yok.

İkisi de takımlarının son 5 resmi maçında 90 dakika oynamış ikisi de.

Genel geçer eleştiriler: Babel'in maaşı çok yüksek, Mitroviç'in bonservisi çok fazla.

Yaz dönemindeki transferler için konuşacaksak, yapılan eleştiriler neydi:

Transferler neden son ana bırakılıyor, kampa neden yetişmiyor?

Bu ikilemi anlaması lazım insanların: Erken alırsan pahalı alırsın, ucuza almak istiyorsan geçe kalırsın.

Hayatında bir kere semt pazarına gitmiş biri bile bunu anlar.

Anlamayanlara ikinci kez anlatmayın.
Semt pazarı ilişkisi ile transfer ilişkisini dünyada yapabilecek tek ülke biziz galiba :) O zaman sana bir örnek daha ucuza almak istiyorsan geçe kalırsın ama çarık çürükleri alırsın..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Bishamon

Yeni bir anket.Gruplardaki en gğzel gol anketi  :D

http://gotw.uefa.com/en/uefachampionsleague/nominees

Polonyalılar iyi başlamış geride kalmayalım

Çevrimdışı tuncaboylu

@tuncaboylu bakma sen milletin yen kullanilmiyor dedigine  piyasalar sallantiya girdigi zaman  piyasaki para  guvenli limanlara kayar  guvenli limanlardan biriside Yen dir  o yazdigim mesaji okuorda yenin neden deger kazandigi kaybettigi yaziyor zaten
yen cok fazla deger kazandi piyasalara iyimser bir  hava saldilar  yen kazandigini geri kaybetti  yani gazini aldilar  ama  suandan itibaren  yen borclanilmaz mesela :)
mesela ben  ekimde borcum olsa   ve yen e degistirmis olsa idim suan yen borclari hemen kapatir baska bir para birimine degistirirdim

@Necmi abi yonetim cok iyi diyorsunya a bak  asagidaki mesajda   forumda  kayda gecsin

ben yonetimin yerinde olsam butun  adamlarimi ingiltere alt ligine gonderir  orda  kucuk yasta begendigim ne kadar  oyuncu varsa 10-20-30 tane onlarin hepsi ile sozlesme imzalar  baska takimlara kiraya veririm
1 2 sene icinde   100bin pound verip aldigin oyuncuyu geri ingilizlere en az 3-4milyon pounda geri okuturum :) hatta  iyi cikanlari 20-30milyona bile okuturum
epl de ingiliz oyuncu bonservisleri cok ucuk rakamlara cikicak 1 2 sene icerisinde

Fikir olarak iyi de, İngilizler bunu bütün Avrupa'da yapıyor zaten abi.

Sen tereciye tere satmaya çalışmış gibi olacaksın, hem de adamların arka bahçelerinde:)

Çevrimdışı tangaz

Tv de söyledi kamptan bağlanıp  :tabe:

bi ara iyi ti ye alınıyordu verdiği yüzdelikler nedeniyle
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı 38life

Aradım taradım Eto'o'onun yatarken çekildiği bir fotoğraf bulamadım :D  :lol:

Çevrimdışı anilsevim

Eto'o'yu bize vermezler.

Bu konuda yanındayım, bence de
BEŞİKTAŞ bir Aşk hikayesi değildir; BEŞİKTAŞ Aşktır, gerisi hikâyedir...

Çevrimdışı tuncaboylu

Semt pazarı ilişkisi ile transfer ilişkisini dünyada yapabilecek tek ülke biziz galiba :) O zaman sana bir örnek daha ucuza almak istiyorsan geçe kalırsın ama çarık çürükleri alırsın..

Öyle mi dersin Serhat Akkaya?

Semt pazarının İngilizce'si Market'tir.

Transfer piyasasına da Transfer Market denir.

Elbette sona kalırsan çürük çarıkları alırsın, bu yaz aldığımız adamların hepsi takımlarının kurtulmak istediği adamlardı.

Ama sen ihtiyaçlarını iyi belirlersen, işine yararları da toplayabilrisin. Mesela Caner ve Gökhan İnler.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bir çakılı stoper'e nazaran iyi evet, öyle Rhodolfo gibi tipte bi oyuncu oldugunu zaten kimse söyleyemez. Ama Beşiktaş gibi oynayan bir takımda süpürücü stoper olabilecek kadar iyi mi bu özellikleri mesele o.

Laf sokmak için söylemiyorum @38life, sadece kafam karıştığı için soruyorum:

Süpürücülük, futbolda stoperin sıfatı olarak geçiyor mu?

Benim bildiğim süpürücü sweeper'dır ve liberoya karşılık düşer. O da stoper değildir, farklı bir pozisyondur.

@atalay, bizi aydınlatır mısın?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Öyle mi dersin Serhat Akkaya?

Semt pazarının İngilizce'si Market'tir.

Transfer piyasasına da Transfer Market denir.

Elbette sona kalırsan çürük çarıkları alırsın, bu yaz aldığımız adamların hepsi takımlarının kurtulmak istediği adamlardı.

Ama sen ihtiyaçlarını iyi belirlersen, işine yararları da toplayabilrisin. Mesela Caner ve Gökhan İnler.
Akşam pazarı ilişkisini söylemek istedim, avrupada insanların fiyatlar ucuzlasın akşam çıkıp pazardan alışveriş yapalım dediklerini sanmıyorum :) Ayrıca İnler başta doğru bir transfer gibi görünüyordu ama ortaya koydukları hiç iç açıcı değil, beklediğim etkiyi hiç yaratamadı, Necip oynasa aynı etkiyi yaratırdı..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Culpable

yapamiyacaklar :)
normalde  25 kisilik kadroda 18 ingiltere disi bulundurabiliyorlar ama 2020 de  bu rakam 13 e dusucek
bu zaten herkezin bildigi birsey
ama  brexit sonrasi  bir cok lisanslarda degisiklige gidilicek buna  sporcular dahil
ingiliz oyuncularin  epl deki bonservis fiyatlari  dehset articak

Fikir olarak iyi de, İngilizler bunu bütün Avrupa'da yapıyor zaten abi.

Sen tereciye tere satmaya çalışmış gibi olacaksın, hem de adamların arka bahçelerinde:)

Çevrimdışı tangaz

atıf şeyşu azizeye postayı koymuş  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tuncaboylu

Akşam pazarı ilişkisini söylemek istedim, avrupada insanların fiyatlar ucuzlasın akşam çıkıp pazardan alışveriş yapalım dediklerini sanmıyorum  :) Ayrıca İnler başta doğru bir transfer gibi görünüyordu ama ortaya koydukları hiç iç açıcı değil, beklediğim etkiyi hiç yaratamadı, Necip oynasa aynı etkiyi yaratırdı..

Almanya'daki flohmarkt'ları duymadın o zaman, bizim bit pazarına karşılık düşer.  :)

Transfer piyasasının semt pazarından temelde hiç bir farkı yok ve sonlara doğru mallarından kurtulmak isteyen esnaflar çok fiyat kırıyorlar.

Gökhan İnler de güvence benim gözümde, en kötü haliyle birlikte kulübeden oyuna girerken oyuna etkisini katabiliyor.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Almanya'daki flohmarkt'ları duymadın o zaman, bizim bit pazarına karşılık düşer.  :)

Transfer piyasasının semt pazarından temelde hiç bir farkı yok ve sonlara doğru mallarından kurtulmak isteyen esnaflar çok fiyat kırıyorlar.

Gökhan İnler de güvence benim gözümde, en kötü haliyle birlikte kulübeden oyuna girerken oyuna etkisini katabiliyor.
Bir güvence için senelik 2 milyon euro çok az değil mi? :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Mitaj Mitrovic'in resmi mukaveleyi imza attığı anlarda, siyah beyazlı yöneticiler törende yer almaması dikkat çekti :)

Kimse taşın altına elini koymamış, ulan üstümüze kalmasın adam diye  :evillol: Taraftar aç kurt gibi stoper bekliyordu çünkü, bu da patates çıkarsa Fikret Orman'ı koyar defansa  :D Aslında bakınca 1.87 filan adam fiziği de sağlam bence iş yapar  :D
[ Son Düzenleme: 06 Ocak 2017, 16:01:42 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı 38life

Laf sokmak için söylemiyorum @38life, sadece kafam karıştığı için soruyorum:

Süpürücülük, futbolda stoperin sıfatı olarak geçiyor mu?

Benim bildiğim süpürücü sweeper'dır ve liberoya karşılık düşer. O da stoper değildir, farklı bir pozisyondur.

@atalay, bizi aydınlatır mısın?

Ben kavramlara çok iyi hakim olduğumu iddia etmiyorum ki  :) Kelimeleri kavramları kendimi ifade edebilmek için kullanıyorum. Süpürücü dendiğinde akla ne gelir ki? Benim aklıma gelenin herkesin aklına da geldiğini düşünüyorum. 1 Stoper kademe Markaj ağırlıklı oynar diğeri öne çıkıp hamle yapar. savuşturur, süpürür. Basit ifadeyle...

Çevrimdışı tuncaboylu

Bir güvence için senelik 2 milyon euro çok az değil mi? :)

Bence değil.

Geçen sene 3 milyon euro'yu gözden çıkarmamış mıydık Lucas Leiva için?

Çevrimiçi Necmi

bu önder özen ne kadar yalancı bir adammış yaa!!!

m.demirkolun babelle ilgili bir videosunu izliyorum "adam tembel yoksa süper transfer ama tembel beşiktaşta değişirse liverpool hoffenhaim vbvbvbvb değişmeyen özelliği beşiktaşda değişirse süper olur. geçen gün bir yazı okudum önder özenin ağzından birşeyler yazılmış babel şöyle babel böyle die övgü dolu sözcükler yazılmış sonra önder hocayı aradım sordum ben böyle bir konuşma yapmadım demiş." die bir video izledim.

ee benim seyrettiğim önder özenin babelle ilgili videosu montajmıydı kandırıldım mı  :alala:
Bende izledim o videoyu. çok yanılmışım bende öyle biliyordum ama bir baktım antrenmanlarda çok iyi çalışıyor maçlarda bekini takip ediyor takımada çok yardımcı oluyor gibi bir şeyler söylemişti. neyse gereksiz insanların laflarıyla yorum yapmayada gerek yok nasılsa maçlar başladığında kendi gözlerimizle göreceğiz. Büyük takım refleksi var her şeyden önce Beşiktaşla kasımpaşa bir değil ne orda bekini kovalamak Beşiktaşda kovalamaya benzer nede kasımpaşada savunma yaptığın gibi Beşiktaşda buna ihtiyaç duyasın kasımpaşa maç boyu 20 atak yerken sen 3-4 tane yersin kasımpaşa sürekli savunan bir takımken sen sürekli hücum eden bir takımsın kasımpaşa senede iki maç hücum eder oda iki Beşiktaş maçı :bandit:

Çevrimdışı tuncaboylu

Ben kavramlara çok iyi hakim olduğumu iddia etmiyorum ki  :) Kelimeleri kavramları kendimi ifade edebilmek için kullanıyorum. Süpürücü dendiğinde akla ne gelir ki? Benim aklıma gelenin herkesin aklına da geldiğini düşünüyorum. 1 Stoper kademe ağırlıklı oynar diğeri öne çıkıp hamle yapar. savuşturur, süpürür. Basit ifadeyle...

Şimdi anladım demek istediğini.  :ok:

Ama bildiğim kadarıyla tandem oynarken iki stoperin aynı hat üzerinde kalması bekleniyor genelde.

Biri önde bassın, öteki arkada kalıp kaçanları süpürsün diye bir diziliş varsa bile ben sık karşılaşmadım.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bence değil.

Geçen sene 3 milyon euro'yu gözden çıkarmamış mıydık Lucas Leiva için?
Leiva 29 yaşında, Liverpool'dan geliyor ve as adam olarak düşünülüyordu, gelince direk ilk 11 e koyacaktık, İnler'i de koyduk ama şimdi Türkiye kupası maçlarında oynatıyoruz..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Leiva 29 yaşında, Liverpool'dan geliyor ve as adam olarak düşünülüyordu, gelince direk ilk 11 e koyacaktık, İnler'i de koyduk ama şimdi Türkiye kupası maçlarında oynatıyoruz..

Yaşın konumuzla ilgisi yok, maliyeti konuşuyoruz.

Leiva'nın hangi amaçla düşünüldüğünü biliyorum, ama 3. haftada orta saha Atiba-Oğuzhan haline gelecek ve Leiva şu anki İnler'in konumuna düşecekti.

Yine de o güvenceyi 3 milyon euro'ya değişemezdim, Atiba sakatlanmasın ve kart görmesin diye yaptığımız totemlere karşı adil bir fiyat olurdu.

Çevrimdışı tuncaboylu

yapamiyacaklar :)
normalde  25 kisilik kadroda 18 ingiltere disi bulundurabiliyorlar ama 2020 de  bu rakam 13 e dusucek
bu zaten herkezin bildigi birsey
ama  brexit sonrasi  bir cok lisanslarda degisiklige gidilicek buna  sporcular dahil
ingiliz oyuncularin  epl deki bonservis fiyatlari  dehset articak

Çok şeytani bir plan @Culpable:evillol: :evillol:

Dediğin gerçekten de çok iyi bir fikire de benziyor, yönetime yakın birisi bunu başkana iletmeli bence.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Yaşın konumuzla ilgisi yok, maliyeti konuşuyoruz.

Leiva'nın hangi amaçla düşünüldüğünü biliyorum, ama 3. haftada orta saha Atiba-Oğuzhan haline gelecek ve Leiva şu anki İnler'in konumuna düşecekti.

Yine de o güvenceyi 3 milyon euro'ya değişemezdim, Atiba sakatlanmasın ve kart görmesin diye yaptığımız totemlere karşı adil bir fiyat olurdu.
Şu an ki verilerle konuşacak olursak İnler çok temposuz ve ısırmıyor onu orta sahada ısırsın oyuna tempo katsın diye aldık ama geçen sene hiç oynamamış olması futbolunu cidden çok geriye götürmüş, yanındaki adama pas veremiyor çoğu zaman, geç kalıyor yapacağı hamlelerde, ara kamp döneminde düzelir mi bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra futbolcular çok ilerleme göstermiyor bizdeki Quaresma örneği hariç ki o da göreceli bir şey..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Şu an ki verilerle konuşacak olursak İnler çok temposuz ve ısırmıyor onu orta sahada ısırsın oyuna tempo katsın diye aldık ama geçen sene hiç oynamamış olması futbolunu cidden çok geriye götürmüş, yanındaki adama pas veremiyor çoğu zaman, geç kalıyor yapacağı hamlelerde, ara kamp döneminde düzelir mi bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra futbolcular çok ilerleme göstermiyor bizdeki Quaresma örneği hariç ki o da göreceli bir şey..

Kamp yesin, düzelir.  :D

Etiketler: