2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12364513 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Culpable

Abi banka sana krediyi açmış, parayı vermiş ve harcamışsın.

Bankaya gidip senden TL borç almıştım ama Japon yen'ine çevireceğim diyebiliyor musun?  :alala:

@tuncaboylu
bunuda yapabilirsin ama buna ugrasmana gerek yok

ornek $ 1.000.000$ borclandin  o esnada tl karsiligi 3.000.000 tl idi
baktin isler kotuye gidiyor   sende  borcunu hedge ediyorsun  dolar  alip tl satiyorsun

dolar 3.60a ciktigi zaman   1.000.000$ borcun  tl karsiligi  3.600.000 oluyor ama  sen  aradaki 600.000 i actigin hedge pozisyonlarin karindan karsiliyorsun
3.10 u gecmis bir dolari  normalde butun dolar borcu olan sirketler hedgelemeli idi

mesela suanki durumda  euro borcu olanlar  bu borcu hedgelemis olsa  eurotry 4.20-4.25 araligina  geldigind hedge pozisyonlarini kapatsa
o seviyelerden $gelirlerini hedge etmis olsa   nereden baksan borcundan bir %10 duser   gelirlerin hedgesinden de %10-15 lik getiriri olur
yani totalde %25 kar etmis olur
100milyon$ lik borcu ve geliri hedge etmis olsa  elini ssoguk suya dokunmadan  10milyon borc kasasindan cikmaz    kasasinada 15milyon extra gelir olur  tani totalde 25milyon$ kar elde eder

riskli ulkelere yatirim yapan yabanci sermaye zaten  riskli ulkede  $ bozdurdugu zaman genelde   $ini hedge eder 

Çevrimdışı tangaz

Eto'o ya sene başında da, sene sonunda bonservis falan verilmez.

35 yaşında takımından ayrılmak isteyen adam için bonservis ödüyorsan, enayi derler adama.

zaten vermeyecez o kadar otel faturası nesine yetmiyor adamın  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı ekrembaser

iki fenerliden biri yalancı  :D

Biri değil abi hangisi daha yalancı

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Eto'o ya sene başında da, sene sonunda bonservis falan verilmez.

35 yaşında takımından ayrılmak isteyen adam için bonservis ödüyorsan, enayi derler adama.
Aboubakar a kemiksiz 3,3 milyon euro veren adama ne denir? :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

Biri değil abi hangisi daha yalancı

güzeldi bak bu  :ok:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Yankee

Efendi Beşiktaş  @Serhat Akkaya  :icool:

Çevrimdışı tuncaboylu

@tuncaboylu
bunuda yapabilirsin ama buna ugrasmana gerek yok

ornek $ 1.000.000$ borclandin  o esnada tl karsiligi 3.000.000 tl idi
baktin isler kotuye gidiyor   sende  borcunu hedge ediyorsun  dolar  alip tl satiyorsun

dolar 3.60a ciktigi zaman   1.000.000$ borcun  tl karsiligi  3.600.000 oluyor ama  sen  aradaki 600.000 i actigin hedge pozisyonlarin karindan karsiliyorsun
3.10 u gecmis bir dolari  normalde butun dolar borcu olan sirketler hedgelemeli idi

mesela suanki durumda  euro borcu olanlar  bu borcu hedgelemis olsa  eurotry 4.20-4.25 araligina  geldigind hedge pozisyonlarini kapatsa
o seviyelerden $gelirlerini hedge etmis olsa   nereden baksan borcundan bir %10 duser   gelirlerin hedgesinden de %10-15 lik getiriri olur
yani totalde %25 kar etmis olur
100milyon$ lik borcu ve geliri hedge etmis olsa  elini ssoguk suya dokunmadan  10milyon borc kasasindan cikmaz    kasasinada 15milyon extra gelir olur  tani totalde 25milyon$ kar elde eder

riskli ulkelere yatirim yapan yabanci sermaye zaten  riskli ulkede  $ bozdurdugu zaman genelde   $ini hedge eder

Bu bahsettiğin, döviz borcu olan firmalar için geçerli sanırım; doğru anlamış mıyım @Culpable?

Yani TL borcun varsa, onu neyle hedge etsen farketmez; çünkü TL zaten değer kaybettiği için senin borcun artmıyor.

Bu durumda, kulübün borçlarının ne kadarının döviz borcu, ne kadarının TL borcu cinsinden olduğunu bilen birisine ihtiyacımız var.

Eğer önemli bir kısmı döviz cinsinden ise, hedge etmemeleri büyük hata olur gerçekten de.

Çevrimdışı tangaz

Efendi Beşiktaş  :icool: @tangaz abi

moderasyona kadar gider bu pas  :icool:

Çevrimdışı aykut.celenk

bu önder özen ne kadar yalancı bir adammış yaa!!!

m.demirkolun babelle ilgili bir videosunu izliyorum "adam tembel yoksa süper transfer ama tembel beşiktaşta değişirse liverpool hoffenhaim vbvbvbvb değişmeyen özelliği beşiktaşda değişirse süper olur. geçen gün bir yazı okudum önder özenin ağzından birşeyler yazılmış babel şöyle babel böyle die övgü dolu sözcükler yazılmış sonra önder hocayı aradım sordum ben böyle bir konuşma yapmadım demiş." die bir video izledim.

ee benim seyrettiğim önder özenin babelle ilgili videosu montajmıydı kandırıldım mı  :alala:

Bu video montaj değil  :ok:

Çevrimdışı Culpable

Abi kimse japan yenine tamam demez böyle bir durum olsa dahi
yav demesine gerek yok   ben daha once yazdim  ben yazdigimda  usdjpy 103 civarinda idi
tryjpy ise 33.00 civarinda idi
e ayni zamanda usdtry 3.15 civarinda idi

3.15 civarinda dolar borcunu  japon yenine cevirse idin
su an  borcun %1 bile artmamisti tl bazinda

ama dolartry artisindan dolayi suan tl borcun %15den fazla artmis  durumda

100milyon$ borcun  o zaman 315milyon tl idi  suan ise 364milyon tl
tl bazinda borcun 50milyon artti

ama  100milyon$ borcu yene degistirse idin  suan borcun 320 milyon tl idi
yani kisaca suan 45milyontl karda idin
suan tryjpy 32.0
usdtry 3.63

Çevrimdışı tuncaboylu

Konuyu başka yerlere çekme çabanı anlayışla karşılıyorum, ama alakasız.

Aboubakar'a 3.3 verilmesi hata olması, Eto'o için bonservis verilmesinin hata olmamasını sağlamıyor.

Hele ki adam "ben mutsuzum, takımımdan ayrılmak istiyorum" diye kapına geldiyse ve Mart ayında 36 yaşına basacaksa; bonservis ödenmez.

Ben başkan olsam ve Eto'o ya çok ihtiyacımız olmasa, takasta oyuncu da vermem ya; neyse.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

@sametbagan yok artık orta saha atiba ozi ve Eto mu  :evillol:

Çevrimdışı Yankee

moderasyona kadar gider bu pas  :icool:

Aslında kinayesinden dolayı yazmadım, kullandığımız mottonun sorularına benzerliğinden dolayı sarkastik yaklaştım :D . Zaten 40 yılın başında yazıyorum onda da yemiyim moderasyonu   :lol:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Konuyu başka yerlere çekme çabanı anlayışla karşılıyorum, ama alakasız.

Aboubakar'a 3.3 verilmesi hata olması, Eto'o için bonservis verilmesinin hata olmamasını sağlamıyor.

Hele ki adam "ben mutsuzum, takımımdan ayrılmak istiyorum" diye kapına geldiyse ve Mart ayında 36 yaşına basacaksa; bonservis ödenmez.

Ben başkan olsam ve Eto'o ya çok ihtiyacımız olmasa, takasta oyuncu da vermem ya; neyse.
İşte olay yumurta tavuk ilişkisine dönüyor..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

Aslında kinayesinden dolayı yazmadım, kullandığımız mottonun sorularına benzerliğinden dolayı sarkastik yaklaştım :D . Zaten 40 yılın başında yazıyorum onda da yemiyim moderasyonu   :lol:

moderasyonu sen yemeyeceksin ben yiycem bu pasa gelişine yapıştırsam kesin mod alırım  :D

Çevrimdışı xenos

bu önder özen ne kadar yalancı bir adammış yaa!!!

m.demirkolun babelle ilgili bir videosunu izliyorum "adam tembel yoksa süper transfer ama tembel beşiktaşta değişirse liverpool hoffenhaim vbvbvbvb değişmeyen özelliği beşiktaşda değişirse süper olur. geçen gün bir yazı okudum önder özenin ağzından birşeyler yazılmış babel şöyle babel böyle die övgü dolu sözcükler yazılmış sonra önder hocayı aradım sordum ben böyle bir konuşma yapmadım demiş." die bir video izledim.

ee benim seyrettiğim önder özenin babelle ilgili videosu montajmıydı kandırıldım mı  :alala:

seni değil de sanırım demirkolu kandırıyorlar. bkz. gs donk transfer öncesi ve sonrası

http://twitter.com/TopBizde/status/773085689466482688

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

moderasyonu sen yemeyeceksin ben yiycem bu pasa gelişine yapıştırsam kesin mod alırım  :D
sen gene mod alırsın benim banlanmaya kadar gidebilir abi  :evillol:

Çevrimdışı Culpable

tuncaboylu evet ama hedge edecegin zamani cok iyi bilmen lazim yani hem teknik hemde temel analizin cok saglam olmasi gerekiyor

kafadan sallama hedge edersen borcu hedgeleyip %10 kar edecegim derken  zarar edip borcu %20 arttirma ihtimalinde var
bazen teknik ve temelde  calismaz buyuk para yon verir piyasalara
mesela en son denizbankin saglam CHF pozisyonlari vardi adamlarin beklentisi dogrultusunda gerceklesti ama  buyuk para babalari tam tersini yaptilar dakikalar icerisinde chf de %25  lik bir oynama oldu  denizbank saglam zarar yazdi   dunydaki bir cok sirketde batti hatta bu yuzden :)

buyuk para babalari diyorki faiz arttir  bizim devlet indirelim diyorlar :) hukumet faiz arttirincaya kadar dolar  alir basini gider  ama dedigim gibi burda en tehlikelisi euro   hadi faiz arttirdin dolarin onunu kestin  ama bu sefer avrupa merkez bankasi parasal genisleyi sonlandirma tarihi ile ilgili bir soylenti haber cikarsa senin arttirdigin faiz eurotry ustunde baski kurmaz eurotry kisa zaman icerisinde %10-15 degerlenir   o yuzden diyorum euro hic borclanilmaz kontratlar euro yapilmaz diye

Bu bahsettiğin, döviz borcu olan firmalar için geçerli sanırım; doğru anlamış mıyım @Culpable?

Yani TL borcun varsa, onu neyle hedge etsen farketmez; çünkü TL zaten değer kaybettiği için senin borcun artmıyor.

Bu durumda, kulübün borçlarının ne kadarının döviz borcu, ne kadarının TL borcu cinsinden olduğunu bilen birisine ihtiyacımız var.

Eğer önemli bir kısmı döviz cinsinden ise, hedge etmemeleri büyük hata olur gerçekten de.

Çevrimiçi sozkul

burda duyum yapanların kulağının arkası bile kalmıyor bir uyarayım dedim @tangaz

@tangaz Eto nerde? sana güveniyorum  :)

Çevrimdışı atalay

Beşiktaş kadrosunda değer aralığından yüksek maaşlar alan oyuncuların sayısı artmaya başladı.
[ Son Düzenleme: 07 Ocak 2017, 22:43:16 atalay ]

Çevrimdışı tangaz

@tangaz Eto nerde? sana güveniyorum  :)

yan sahada şenol hocanın verdiği idman programını şey ediyor @sozkul abi :)

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Matej ✔ - Fakat total maliyetini yüksek buldum.
bence de biraz yüksek olmuş, 3.5 yıllık maaşı  ve bonservisi 8.4 m euro bu 3.5 yılda da ortalama 250 puan alacağımızı varsayıyorum. Toplam maliyeti 9.4 m euro bugünkü kurla yaklaşık 36 milyon lira.

Çevrimdışı sametbagan

@sametbagan yok artık orta saha atiba ozi ve Eto mu  :evillol:
Aynen eto antalyada da böyle oynuyor.Hatta Şenol hoca demeci bile var 10 no pozisyonunda da oynayabilir diye
Ya da çift forvet de olur.Zaten ilk yarının çoğu maçında çift forvet gibi çıktık.Önemli olan etonun gelmesi ve sahada olması
gerisi teferruat ve sadece rakamlardan ibaret.

Çevrimdışı tangaz

Matej ✔ - Fakat total maliyetini yüksek buldum.

@atalay verdiğin o 4 oyunculuk listede biri vardı celtic 7ye aldı demiştin. bu bağlamda bakınca çok değil sanki. birde bu hırvatlar iyi satıcılar biliyorsun. hırvat çocukların markette bir alt limiti var.

Çevrimdışı tuncaboylu

@atalay verdiğin o 4 oyunculuk listede biri vardı celtic 7ye aldı demiştin. bu bağlamda bakınca çok değil sanki. birde bu hırvatlar iyi satıcılar biliyorsun. hırvat çocukların markette bir alt limiti var.

Pazarlık için vaktimiz de yoktu belli ki.

Başkan 31 Ocak'a kadar süründürse 3.5'a alırdı, ama bir kamyon da küfür yerdi.

Etiketler: