Gece oldu simdi @Necmi Abi gelir yonetimi elestiren mesajlari bulup cimbiz ile ceker uzun uzun cevaplar yazar 
Necmi abi madem profesyonel olarak yonetiliyor diyorsun
hic bilancolara bakiyormusun ??
50 binden 500bine giderken gelir egrisi ile maliyet egrisini kiyasliyormusun hic ?
yapilan transferler icin yonetim kotu demiyorum mali acidan yonetim kotu diyorum
bak en son burda sunu yazmistim yonetimin yerinde olsam ben tum borclarimi $yada euro degil yen olarak degistiririm dedim o mesaji cimbiz ile bulabilirsin 
artik bu sekilde degistirmek yada hedgelemek bir saniyeni bile almiyor
e peki ben yazdigim zamanda borclarini usd degilde yen bazinda degisiklige gitmis olsa idi ne olurdu
gelirin usd borclarin yen olsa idi suan en az borclarin %15 azalmisti
gelirin tl borcun yen olmus olsa idi suan borclarin en az %8-10 azalmisti
bu azalmalar sadece kurdan kaynaklanan kazanclardi
bu devirde %10-15 yok yere var edebilmek buyuk basaridir
3 gun oncede su sekilde yazdim yonetimin yerinde olsam ben euro borclanmam cunku ECB den gelicek bir haberde euro dolara gore daha hizli yukselir diye
bak bugun $ tl karsisinda %1 deger kazanmis iken euro tl karsisinda %2 deger kazaniyor bu esnada dogal olarak euro da dolar karsisinda %1 deger kazaniyor
yani artik bir cok buyuk sirket yukarida yazdigimi zaten yapiyor tabi bunlari yaparken profesyonel olarak yapmayip baliklamaya atlayip zarar eden sirketlerde cok
bir baska ornek vereyim
yonetimin vizyonu yok daha once bir iki kisi ile gorustuk anlatinca adamlarin gobegi dusmustu ama bu sahislar malum yonetimde degil dogal olarakda boyle birseyleri muhalefet olduklari yonetimde yapilmasini istemediler tas koydular
kulup icerisinde yapilicak kucuk bir calisma ve organizyon ile ben gelirlerine senelik minimum 10milyon$ gibi bir rakami havadan katarim ki bu geliri saglamak icin kulubun kasasindan 1 kurus bile cikmasina gerek yok
mesela bunu ben gorebiliyorsam onlarin cokdan gormus olmalari lazim
ben yabanci bir cok firmaya danismanlik yaptim
1 kere turk bir firma ile calisma imkani olustu
adamlarin[bir urununden ] aylik yaptigi ciro 460.000 tl idi maliyet 60.000 di
normalde kar 400.000 olmasi gerekirken sacma reklam ve maliyetler ile karlari dusuyordu
adamlara sunu soyledim 6 ay sure verin ciroyu sirketin kasasindan 1 kurus cikmadan 6 ayin sonunda 3 e katlarim ama yapilan ve bunu burada sabitlerim dedim
ama sartim su idi 10 yillik sozlesme istedim ve her yil yapilan cironun %15 ini kendime istedim
7 sefer yonetim kuruluna cagirdilar beni
7. toplanti sonucunda bana su teklifi yaptilar hersey iyi guzel ama %15 cok degilmi ? soyle yapalim ilk 5 yil icin sana cironun %3 unu verelim diger 5 yil icinse %2 verelim dediler ben hayirli isler dedim masadan kalktim
simdi bu sirketin sahibi sen olsan ben sana cironu masrafsiz 3 e katlama garantisi versem[olacak butun masraflar benim cebimden cikacak] ve cirodan %15 istesem vermezmisin ?
bak bu dedigim sirket TR nin cok buyuk bir holdinginin alt sirketi idi ve pro yonetildigini soyluyorlardi
simdi bu teklifi kabul etmeyen yonetim kurulu profesyonel bir yonetim kurulumu
Besiktas mali acidan cok iyi yonetilirse o zaman taslar yerinden oynar bunuda 10-15 gun once bir mesajda yazdim
suan bjk hisseleri 4 lira civarinda sayet guzel bir mali yonetim olursa bu hisse fiyatlari 44 liralari bile bulurki iste o zaman taslar yerinden oynar
cirodan %15 vermem tabiki kardan %15 ile cirodan %15 aynı şeymi

kulüple ilgili hesaplar senin hesapların ve sana göre öyle şimdi senin kişisel çıkarımlarına
he doğrumu diyeyim. Kulüp mali açıdan doğrumu yönetiliyor bilemem bunu bu sene görmeye
başlayacağız yönetimi aldıklarından beri ilk defa bu sene gelir elde etmeye başladılar.
bu güne kadarda sürekli gider yazıldı. Mali açıdan kötü yönetiliyor demek için önce mali bir
açı olması gerekiyor

naklen yayın gelirlerimizden maç hasılatlarımıza kadar ipotekliydi
bu sene almaya başlıyoruz. sıfır gelirle işe başladılar. o günkü borç 370 M$ dı o günkü kurla
burda yönetim başarılımı bilmiyorum bunun hesabı siftah yaptıkları andan itibaren elde ettikleri
gelirle harcadıkları giderin karşılaştırmasıyla olur. önceki yönetimden gelir olmadığı gibi
kendi zamanlarına denk gelen gelirlerin ipotekli olduğunuda hesap etmek gerekir tabiki.
adaletli mi olmak istiyoruz harcadıkları ve ortaya koyduklarını karşılaştıralım ve bunun
karşılığında ne elde ettiğimize bakalım yoksa mali tablolara bakıp dışardan sallamakla olmuyor
bu işler.
@Culpable 370 M$ ın bugünkü karşılığı 1.332.000.000 TL oluyor.
hem borcu başka bir kura çeviriyorsam neden yene çevirecektim TL ye çevirirdim.
madem çevirmek o kadar kolay TL çok daha cazip oluyor. japonlar bile yen kullanmıyorken
sen yeni kime kabul ettirecektin orasına girmiyorum bile