2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 39 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12386419 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Yahu @tangaz, parayla ne ilgisi var.

Sen 13 diyorsun; adamlar sene de 40-50 trilyon verip Çin'e futbolcu götürüyor, onlar arasında da uyum sağlayamayıp verimsiz olanlar oluyor.

"Çok para verdim, nasıl verimli olmaz" mantığın, kaba saba müteahhit bakışı.

şöyle açıklayayım mesela ozzy görülüyor ki 10 numarada yapamıyor hocanın ısrarla orada deneyip verimini düşürmesi gibi durumları saymaz isek uyum sağlayamadım cümlesini ben kabul etmiyorum. çine 40-50 trilyon kazanıcam die gidip 1 senede tüm kariyerinde kazanacağın parayı cebe indirip sonra oynamıyorum deyip kaçmak benim kitabımda ahlaksızlıktır. parayı alan her insan hakkını verecek bu 1 de olsa 1000 de olsa aynıdır.

konuyu müteahhide indirgeyecek olursak da o müteahhit doğru öğeyi seçecek ve sonra dizini dövmeyecek...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı sametbagan

Bana çok inandırıcı gelmedi.

Bu adam ajan ya da olayın azmettiricilerinden biriyse, neden saldırı sonrası her gördüğü mikrofona konuşup kameraya poz versin?

Sessiz sedasız uzar giderdi, kimsenin dikkatini bile çekmezdi.
İçerideki kamera kayıtları silinmemişse teorilerin hepsi çöp , silinmişse işte o zaman ülkece sı..tık demektir.

Çevrimdışı zekotha

Bana çok inandırıcı gelmedi.

Bu adam ajan ya da olayın azmettiricilerinden biriyse, neden saldırı sonrası her gördüğü mikrofona konuşup kameraya poz versin?

Sessiz sedasız uzar giderdi, kimsenin dikkatini bile çekmezdi.

Biz size istediğimizi yapar böyle elimizi kolumuzu sallayarak gideriz, böyle acizsiniz demek için. Yani küçük düşürmek için

Çevrimdışı tuncaboylu

iyide benim anlamadığım sizler hangi kıstasa göre bilmediğini söylüyorsunuz merak ediyorum
Metin albayrağı şahsen tanıyan kaç kişi var aramızda futbol bilgisi olmadığını yetenek avcısı olmadığını
varsaymak bilerekmi yoksa farklı sebeplerlemi. öyledir demiyorum ama bilmediğini iddia etmek en az bildiğini iddia etmek kadar
absürt bir durum. Neye göre yorum yapıldığını çözemiyorum yetenek avcılığı eğitimle olmaz.
altının ne olduğunu bilmek toprakta altın bulmakla aynı şey değildir. Ben bu taraftarı anlayamıyorum
bir dikili ağaç koyamamış insanları yetenek tillahı ilan edende bu taraftar özene altınsaya bu hürmeti gösterip
albayrağa sallarlar.
Birde yöneticiliğin bulunduğu işi çok iyi yapmayı gerektirmediğini bilecek yönetici konumda olan insanların bile böyle konuşması garibime gidiyor.
yönetici yönetmeyi bilsin  kafidir. Kaldıki Beşiktaşa yönetici olmadan önceki Beşiktaşla şimdiki Beşiktaşa baktığımızda yöneticilerin asli işi olan yönetmeyi iyi yaptıklarıda görünüyor. Peki daha ne bekliyorsunuz bunu anlamış değilim. Bugün laf ettiğiniz adamların albayrak özelinde demiyorum
diğer yöneticilerde dahil buna verdikleri katkıları bilseniz laf edeceğine gider ellerini öpersiniz. Mesela geçenlerde ne iş yapar diye
umut gülere çakılıyordu burda ama o olmasa o stadda olmazdı bunu kimse bilmiyor. bilmedikleri şeyler yüzünden ahkam kesen bir güruh var
piyasada. Sadece kendi kişisel gözlemleriyle en doğruyu bildiklerini sanan aslında hiç bir şey bilmeyen insanlar.

@Necmi abi, bu adam kaç senedir yönetimde değil mi?

Madem böyle bir yeteneği vardı; neden en başta Kartalyuvası sorumluluğu, medya sorumluluğu gibi görevlerde harcandı?

Eğer son karar verici/veto edici görevini üstleniyorsa, bence hata yapılıyor.

Yoksa oyuncu izlemeye gitmesinde bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı atalay

Güç gösterisi? @tuncaboylu Hedef alınan yabancı uyruklu isimler, görgü tanıklarının muhtelif iddiaları ve işin teoriye kayan fakat makul şüphe taşıyan parçaları birleşince ihtimal dahilinde. 

Çevrimiçi Necmi

Futbolcu psikolojisi, çok daha erken zamanlardan başlayarak, profesyonellerin elinde olmalı. Teknik adamların dahi bu konuda yeterliliği gerek. Bir futbolcuya duygularından arın demek işin "banane arkadaş o kadar para kazanıyorsun" kısmı ama bunun olabilmesinin koşulu futbolcu ile beraber kulüp sorumluluğunda olmalı. İş sadece parasını zamanında yatırmakla ya da futbolcunun kendi çabasıyla bitmiyor.

Ayrıca bu kadar büyük paralar ve kazanılan abartılı şöhret oldukça absürt geliyor bana. Bu iş total bir problem. Havaalanında yüzlerce kişinin birini karşılamaya gitmesi, verilen 3er 5er milyonlar, hataya ve yeteneğe verilen olağanüstü tepkiler nihayetinde karşımıza kördüğümler çıkarıyor.
işte işin içinde duygu var. yani yüzde yüz profesyonelliği tutturma diye bir şey olamaz.
zaten olmamalıda. zaten mekanikleşmiş duygularından soyutlanmış biri iyi oynar belki ama asla bir messi olamaz.

Çevrimdışı tuncaboylu

şöyle açıklayayım mesela ozzy görülüyor ki 10 numarada yapamıyor hocanın ısrarla orada deneyip verimini düşürmesi gibi durumları saymaz isek uyum sağlayamadım cümlesini ben kabul etmiyorum. çine 40-50 trilyon kazanıcam die gidip 1 senede tüm kariyerinde kazanacağın parayı cebe indirip sonra oynamıyorum deyip kaçmak benim kitabımda ahlaksızlıktır. parayı alan her insan hakkını verecek bu 1 de olsa 1000 de olsa aynıdır.

konuyu müteahhide indirgeyecek olursak da o müteahhit doğru öğeyi seçecek ve sonra dizini dövmeyecek...

Sen de @mylife1903 gibi konuyu ısrarla "Kaçmak, isteksiz oynamak ve koşmamak" eksenine çekmeye çalışıyorsun.

Benim bahsettiğim verimli olamamak.

Seni 5 kat maaşla Etiyopya'ya gönderseler ve iş arkadaşlarının çoğu sadece Amerikçe konuşsa, mutsuz olabilirsin. Bunun sonucunda da, istekli olsan da, verimin düşebilir.

Patronunun "Oradaki yerel halkın 10 senede kazandığı 1 ayda kazanıyorsun kardeşim, nasıl verimsiz oluyorsun" demesi; kendisinin insana bakışında hata olduğunu gösterir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Biz size istediğimizi yapar böyle elimizi kolumuzu sallayarak gideriz, böyle acizsiniz demek için. Yani küçük düşürmek için

Güç gösterisi? @tuncaboylu Hedef alınan yabancı uyruklu isimler, görgü tanıklarının muhtelif iddiaları ve işin teoriye kayan fakat makul şüphe taşıyan parçaları birleşince ihtimal dahilinde.

Bu gözle bakmamıştım.

Eğer öyleyse amaçlarına ulaşmışlar, gerçekten aciz bir yönetime sahip olduğumuzu ortaya koymuşlar.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi, bu adam kaç senedir yönetimde değil mi?

Madem böyle bir yeteneği vardı; neden en başta Kartalyuvası sorumluluğu, medya sorumluluğu gibi görevlerde harcandı?

Eğer son karar verici/veto edici görevini üstleniyorsa, bence hata yapılıyor.

Yoksa oyuncu izlemeye gitmesinde bir sıkıntı yok.
hala anlamadınız ben bunu artık tekrar edemiyorum bıktım bizim kulüpte hiç bir yönetici
son karar verici ve veto edici değildir. biz Başkanlık sistemiyle yönetiliriz bütün yöneticiler olmaz der başkan olacak der olur.
sen gerçekten inanıyormusun karar verebildiğine ama veto edebilir çünkü o bile kötü diyorsa diye düşünür başkan :D
bakın başkan çok taradı çok adım attı sonunda bu işin başına ali naibiyi getirdi ve emin olun onun bu konulardaki fikirleri
başkan için bütün yöneticilerden değerlidir. Sizler yönetici konumundaki kişilere bakıyorsunuz onların görevi evrak tanzimidir.
medya sorumlusu olduğu zamanda gittim bizim departmana işleyişi biliyorum haftalık toplantı olurdu profesyoneller
işin işleyişini anlatırlardı oda aldığı bilgilerle yönetim kuruluna gider sunardı. Ha önemli bir durummu var toplantıya başkanda katılıyor
o zaman. Mesela kartal yuvasından sorumlu yöneticinin forma modelimi seçtiğini sanıyorsun seçenekler sunulur oda bu
seçenekleri alır başkana götürür  :D
Bizdeki yöneticilik karşılığı budur. normal iş hayatındada bu böyle normal prasedürler vardır tekrar eden onlara karar
verirsin zaten oda karar değildir zinciri devam ettirirsin ama yeni ve özel karar alınması gerektiğinde tependekiler devreye girer.

Çevrimdışı tangaz

Sen de @mylife1903 gibi konuyu ısrarla "Kaçmak, isteksiz oynamak ve koşmamak" eksenine çekmeye çalışıyorsun.

Benim bahsettiğim verimli olamamak.

Seni 5 kat maaşla Etiyopya'ya gönderseler ve iş arkadaşlarının çoğu sadece Amerikçe konuşsa, mutsuz olabilirsin. Bunun sonucunda da, istekli olsan da, verimin düşebilir.

Patronunun "Oradaki yerel halkın 10 senede kazandığı 1 ayda kazanıyorsun kardeşim, nasıl verimsiz oluyorsun" demesi; kendisinin insana bakışında hata olduğunu gösterir.

cümlemde olayı salt koşmak mücadele etmek eksenine koymadığımı ozzy örneği ile detaylıca açıkladım ama anlamamakta ısrarcısın. senin durumun kazık yediğini asla kabul etmeyen bunu kendine yediremeyen esnaf/kişi profili haline dönüyor bu durumda.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tuncaboylu

hala anlamadınız ben bunu artık tekrar edemiyorum bıktım bizim kulüpte hiç bir yönetici
son karar verici ve veto edici değildir. biz Başkanlık sistemiyle yönetiliriz bütün yöneticiler olmaz der başkan olacak der olur.
sen gerçekten inanıyormusun karar verebildiğine ama veto edebilir çünkü o bile kötü diyorsa diye düşünür başkan :D
bakın başkan çok taradı çok adım attı sonunda bu işin başına ali naibiyi getirdi ve emin olun onun bu konulardaki fikirleri
başkan için bütün yöneticilerden değerlidir. Sizler yönetici konumundaki kişilere bakıyorsunuz onların görevi evrak tanzimidir.
medya sorumlusu olduğu zamanda gittim bizim departmana işleyişi biliyorum haftalık toplantı olurdu profesyoneller
işin işleyişini anlatırlardı oda aldığı bilgilerle yönetim kuruluna gider sunardı. Ha önemli bir durummu var toplantıya başkanda katılıyor
o zaman. Mesela kartal yuvasından sorumlu yöneticinin forma modelimi seçtiğini sanıyorsun seçenekler sunulur oda bu
seçenekleri alır başkana götürür  :D
Bizdeki yöneticilik karşılığı budur. normal iş hayatındada bu böyle normal prasedürler vardır tekrar eden onlara karar
verirsin zaten oda karar değildir zinciri devam ettirirsin ama yeni ve özel karar alınması gerektiğinde tependekiler devreye girer.

Bu yazdıkların doğruysa, bununla ilgili bir sorunum yok.  :ok:

Metin Albayrak'ın scout ekibinin başındaki fikirlerine verilen önem kısıtlıysa ve bu konuda görüşüne değer verilen esas kişi Ali Naibi ise; makul bir durum.

Çevrimdışı Koa_lAA

Durumu anlatacak kelime bulamıyorum. @mylife1903 | Olumlu düşünüyorum. @Koa_lAA | Evet, ama şu isimleri gördükten sonra ona sıra gelmiyor. @tangaz

oyuncuyu hiç izlemeyen biri olarak, umarım haklı çıkarsın..

Çevrimdışı tangaz

metin albayrak özelinden gideceksek kartal yuvalarından sorumluydu, sağlam çuvalladı. basın sözcülüğünü ne kadar iyi yaptığı (yapamadığı) ortada. şef skatlık görevini de benzer şekilde yaparsa vay halimize. alt yapnın ilk meyvesini 2019da A takıma oyuncu kazandırarak vereceği mesajını da unutmayalım yaşayıp görelim. kongrede başkanın yakın koruması gibi davranması sanırım bazı şeyleri daha anlaşılır kılıyor olsa gerek.

Çevrimdışı tuncaboylu

cümlemde olayı salt koşmak mücadele etmek eksenine koymadığımı ozzy örneği ile detaylıca açıkladım ama anlamamakta ısrarcısın. senin durumun kazık yediğini asla kabul etmeyen bunu kendine yediremeyen esnaf/kişi profili haline dönüyor bu durumda.

Alakası bile yok.

Kazık yemiş olabiliriz, ben bundan bahsetmiyorum bile.

Aboubakar sezonu verimsiz bir şekilde tamamlayıp geri gönderildiğinde, neden Fransızca bilen oyuncusu olmayan takım olmamıza rağmen tercih edildiğini sorgulayabiliriz.

Uyum sorunu yaşayabileceğini öngöremeyenleri eleştirebiliriz.

Ama "13 milyon alıyorsun ve verim veremiyorsun" diye adamı eleştirmek bana kolaycılık geliyor.

Asıl senin yaptığını bunu öngöremeyenleri aklamak oluyor, "Adamlar 13 milyon para vermişler, oyuncu da oynayacak kardeşim"e çıkıyor.

Çevrimdışı sozkul

cevap hakkımı sonra kullanıcam, reklamı çok sevmiyorum abi  :D

uzun bir cevaba hazırlanmıştım, zırhımı giydim kalkanımı elime aldım, senden korkuyorum.. :)

Çevrimiçi Necmi

Bence soru şu olmalı, Gökhan Keskin'in izleyip beğendiği ve bonservisini aldığımız takıma müthiş katkı sağlayan veya geleceği olan bir adam ismi verir misiniz?
peki izleyip beğendiği ve listesini verdiği isimlerden kaçının alınmadığını ve alınmayan isimlerin
kimler olduğunu bilebiliyormusun çünkü hüküm vermek için bunlarıda bilmen gerekiyor.
satın alma noktasında olan kişi değil.

Çevrimdışı atalay

@mylife1903, dediğin gibi yapsa atalay @atalay olmazki, senin kelime hazinesi bol bir sürümün haline gelir..
O sanırım Wittgenstein 2. dönem ekolünden geliyor.

Üzerine konuşulamayan konusunda susmalı. @sozkul

Çevrimdışı Serhat Akkaya

peki izleyip beğendiği ve listesini verdiği isimlerden kaçının alınmadığını ve alınmayan isimlerin
kimler olduğunu bilebiliyormusun çünkü hüküm vermek için bunlarıda bilmen gerekiyor.
satın alma noktasında olan kişi değil.
Değil abi anlıyorum ama alınan genç yeteneklerin veya gelecek vaad edenlerin de bir şekilde değerlendirilemediğini görüyorum en yakınlardan bir kaç örnek vermek gerekirse Pedro Franco, Milosevic, Oğuzhan Aydoğan, Aras Özbiliz ve bundan bağımsız olarak Eslem'in 3. lig takımına kiralık gönderilmesi, bunda hocanın da payı büyük senin bahsettiğin yarışmacı takım olma durumuna girdi gelir gelmez ve kendi DNA'sına aykırı işler yapmaya başladı ben daha önce Tuncaboylu'nun belirttiği gibi en azından 1 veya 2 tane adamın A takımda olması gerektiğini düşünüyorum, U21 de sabaha kadar maç yapsalar bile A takımda kazanacağı tecrübenin yarısını bile elde edemez hele mevcut lig düzeninde.
[ Son Düzenleme: 05 Ocak 2017, 16:22:23 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

uzun bir cevaba hazırlanmıştım, zırhımı giydim kalkanımı elime aldım, senden korkuyorum.. :)

@sozkul yaşımız sizler kadar büyük olmasa da küçük yaşlarda başlayan tutkumuzla sporun her dalını farklı bi gözle takip etmiş bir kulum. ilkokul 2.sınıfta hoca bildiğiniz spor dallarını söyleyin dediğinde senkronize yüzme, curling die yanıtlayıp onlar neymiş uydurma dötünden cevabını almış gereksiz şeyleri okumayı araştırmayı seven biriyim sadece. özet+sonuç = benden korkmana gerek yok abi  :icool:

Çevrimdışı sozkul

Metin Albayrağın iyi bir scout olamayacağına inanıyorum, bu inancımın temeli  tipinin bu işe müsait olmaması (temelsiz önyargı) ve daha önce bu işi yapmamış olmaması.
Ama adam baba zoruyla başka mesleğe terziliğe zorlanmış olabilir, asıl yeteneği futbol ve scout'luk konusundadır, kimbilir.
[ Son Düzenleme: 05 Ocak 2017, 16:30:52 sozkul ]

Çevrimdışı Orhan_

Üzerine konuşulamayan konusunda susmalı. @sozkul

Susmadılar.

Çevrimdışı Orhan_

Metin Albayrağın iyi bir scout olamayacağını inanıyorum, bu inancımın temeli  tipinin bu işe müsait olmaması (temelsiz önyargı) ve daha önce bu işi yapmamış olmaması.
Ama adam baba zoruyla başka mesleğe terziliğe zorlanmış olabilir, asıl yeteneği futbol ve scout'luk konusundadır, kimbilir.

(:..

Çevrimiçi Necmi

metin albayrak özelinden gideceksek kartal yuvalarından sorumluydu, sağlam çuvalladı. basın sözcülüğünü ne kadar iyi yaptığı (yapamadığı) ortada. şef skatlık görevini de benzer şekilde yaparsa vay halimize. alt yapnın ilk meyvesini 2019da A takıma oyuncu kazandırarak vereceği mesajını da unutmayalım yaşayıp görelim. kongrede başkanın yakın koruması gibi davranması sanırım bazı şeyleri daha anlaşılır kılıyor olsa gerek.
metin albayrak özelinden bahsedelim tamam kartal yuvalarında çuvalladığı senin on dakikalık bakışla yaptığın yorummu
bir şey çok kötüdür alırsın kötü bırakırsın bu iş yapmadığın anlamına gelmez çok kötüden kötüye getirmişsindir
bu yönetim başa geldiğinden beri kartal yuvaları sürekli çıkışta geçmişde gelen bir dizi pis işler oldu bunlara mal edilmez adım adım çözülüyor
50 bin forma satışından 500 bin satış rakamlarına ulaştı. Alacak bir şey bulamazken şu anda çeşitler oldukça fazlalaştı yeterlimi değil elbette eskiden iyi ama çok daha iyi olmalı basın sözcüsü değildi medyadan sorumlu yöneticiydi. Bir kişi konuşmalı zaten her kafadan bir söz çıkmasını engellersin
Beşiktaşın medya aktivitesinide beğenmezsin ama bu basına konuşmak değil şu anda kulüp medyada en etkili kulüp oldu
sosyasl medyada tekiz nerdeyse bu taraftar yönetimi sayesinde oldu pat diyemi taraftarın sosyal medyada örgütlendiğini sanıyorsun
sırf bu işi organize etmek için departman kuruldu. işin yazılı basın ayağı var dergi satışları uçuk arttı işin görsel medya ayağı var bjktv de
yapılan iyileştirmeleri görmezden gelemeyiz maç yayınını profesyoneller kadar iyi yapar duruma geldi yeterlimi değil ama buda bir ilerleme
birde dış basının yönetilme noktası var peki bunu genel anlamda Beşiktaşa olan tavırla mukayese edelim eskiden programın sonunda
bir iki dakika ayrılan geneldede zaman kalmadığı için haftaya konuşalım denen Beşiktaş birinci haber durumuna yükseldi şu anda kimse basında zayıfız diyebilirmi bize saldıran renkliler artık saldırabiliyormu turkuaz olayında bile nasıl seslerini kestik sakın basın kanadımızın kötü yönetildiğini
düşünmeyin Beşiktaş her alanda iyi yönetiliyor beklentimiz elbette daha iyi olmalı bu kadar iyi yapılanı görmeyip işin totali iyiyken içinden olumsuz
gelişen şeyleri cımbızla çıkarıp gömmeye çalışmak kusura bakmada sadece kişisel ego tatminidir.
daha çok eleştirerek Beşiktaşı daha fazla düşünüyor olmazsın hatalar elbette eleştirilecek ama kişi gömmek yaptığı iyi işleride yok saymaktır
hata eleştirirken iyiyi taktir edersen o zaman yanlışı işaret etmiş olursun diğer türlü iyi işler yapanıda ürkütür köreltirsin riske girmesini engeller robotlaştırırsın böylece durağanlık başlar gelişme yok edilir. @tangaz

Çevrimdışı Orhan_

İzmir? Bu ne ya!

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Etiketler: