Bence oldukca kotu bir transfer yaptik. Oyuncuyu tanimiyorum, ama transfer degerlendirirken 4 kritere bakarim ben:
1 dogru maliyet (bonservis bedeli, maas, kontrat suresi)
2 dogru mevki (takimin ihtiyacina gore)
3 dogru oyuncu karakteri (mevkiye gore dogru oyuncu tiplemesi mi)
4 dogru oyuncu profili (yas, tercube, geldigi takim, geldigi lig vs)
Simdi bana gore kafadan stoper ihtiyacimiz su an yok zaten.
Marcelo-Tosic bana gore iyi bir uyum yakaladi ve ikisi de iyi performans sergiledi.
Ha, eger ki sampiyonlar ligi seviyesinde dusunuyorsak ve takimin level atmasini dusunuyorsak bu takima ust duzey, kaliteli, tecrubeli bir stopere hayir demem (Ujfalusi, Zago, Skrtel, Kjaer profilinde ve kalitesinde bir oyuncu).
Ama boyle bir oyuncuyu alacak paramiz yok iste. Hem transfer butcemiz kisitli hem gelir/gider kisitlamamiz var. Bence boyle bir transfer gerekli ve yapilmasi gereken zaman
onumuzdeki yaz kesinlikle. Lig ve Avrupa ligi icin Marcelo-Tosic ve yedekte Rhodolfo-Atinc kesinlikle yeterli, ki Marcelo ve Tosic zirt pirt sakatlanip cok mac kaciran oyuncular da degil.
Bu eleman simdi CL'de tek bir maca cikmamis, profesyonel kariyerinde sadece 1 yildir ust duzey performans sergileyen, kendi milli takiminda bile sureklilik yakalayamamis bir eleman. Iyi oyuncu olabilir, potansiyelli olabilir, ama aradigimiz adam degil iste. Milosevic icin de ayni seyleri soylemistim. Potansiyelli olabilir ama Lescott dururken almak sacmalik. Lescott'u alamadiysan hic almam, cunku kadroyu sisirmekten baska birsey yapmiyorsun. Ki Milosevic'in maliyeti cok degildi, ama bu elemana 4 milyon euro yatirdik. Bana gore ihtiyacimiz olmayan (simdilik) ve dogru profili saglamayan oyuncu icin cok cok buyuk para. Bana gore bu eleman Tosic ve Marcelo'yu kesemez ve yedek kalir. Seneye de ust duzey bir stoper alir miyiz bilemeyiz, ama alsak bile 4. stopere kayar ve mac yapamayan, kenarda bekleyen, gelismeyen nur topu gibi 4 milyon euro'luk kazigimiz olur.
Takimda hala gol vurusu iyi, kaliteli bir forvet eksikligi kabak gibi ortadayken ve takimda bu kadar net bir solbek eksigi varken cok gereksiz oldu bir transfer, hele ki butceden 4 milyon euro yedigini dusunursek. Adriano yasi ve son senelerdeki Barcelona'daki rolu itibariyle gozu kapali 20 mac oynar ikinci yarida (Beck gibi) diyebilecegin bir oyuncu degil. Adam sakatlansa veya ciddi form dusuklugu yasasa alternatif yok iste. Beck solbek degil, Tosic solbekte felaket. Tosic-Marcelo ikilisini bozmayip solbeke ucuz kiralik bir alternatif bakip (mesela buraya Mitrovic profilinde kiralik oyuncu giderdi) parayi forvete gomecegimize sacma sapan is yaptik. Ki elimizde hala guvenebilecegin bir forvet yok. Gecen sene guvenilir, saglam bir forvetin bizi nereye getirebilecegini gormusken ve bu sene Aboubakar'la neler yapabilecegimizi gormusken forvete parayi gommemek buyuk hata. Umarim yanilirim.