İlgisi bile yok dostum. Töre de Q7 de bazen çok iyi işler yapsalar da bazen gereksiz top tutarak atağın hızını kesiyorlar ve savunma yerleşiyor. Söylemeye çalıştığım bu .
Olcay'ın futbol zekası ve oyun görüşü Töre'nin de Q7'nin de fersah fersah önünde ama yeteneği de tam tersi bir o kadar düşük .
Pas hatası yapmasının sebebi yetenek eksikliği, oyun görüşü eksikliği değil .
Takımı ileri taşıyan ve pozisyona sokan en önemli adamdır Olcay . Bunu çok net görüyorum .
Nein.
Oyun gorusu oyuncuya belirli pozisyonlarda sakinlik verir. Keza, bu da bir yetenek sonucta. Olcay'in sakin kalamamasi oyun gorusunun dusuk olmasindan kaynaklaniyor. Bunu oyuncunun pas tercihlerinden gorebilirsin.
Bir oyuncunun ayagi kotu olur, ve diyelim cross pass denemez. Ama oyun zekasi oyuncuya sakinlik verir, top ayagina geldiginde hangi tarafa donecegi konusunda faydali olur, pasi o anda verip vermeme konusunda yardimci olur, dogru zamanlama ile pasi vermesinde belirleyici olur.
Pas trafiginde bir oyuncuyu etkili kilan budur. Kisa mesafede ucgen sirf antreman sonucundan dogar. Bu ezberedir. Gorus acisindan en iyi orneklerden biri gecen sezon Arena'da oynadigimiz Galatasaray maci. Son anda Gomez'in goluyle aldigimiz mac. Ikinci yarida sag kanatta kontraya cikip Galatasaray'i dengesiz yakalarken mac daha 0-0, Olcay sag kanatta ilerleyip solda bos olan oyunculara vakti zamaninda pas atamayip topu kaptirdi. Ki, bu pozisyon burda herkesi kanser etmisti.
Ben su an sadece Alanya macindaki ve bu Gs macindaki enstantaneden bahsettim. Lakin, Olcay'in her macinda istisnasiz boyle anlari var. Bu tur oyuncular asla, kesinlikle en yuksek seviyede oynayamaz. Muller kiyasi da zaten hic anlasilir degil ve cok sacma (siz degil, baska arkadas yapmis). Muller bitiricilikte usta oldugu kadar, ara paslari verebilen, orta acabilen, fizigi guclu ve sutlari cok etkili bir oyuncu. Muller oyunu basit tutmayi seven bir futbolcu, Olcay ise oyunu basit tutmakta mecburi bir futbolcu.