Stoper konusunda bir kaç değerlendirmede bulunmak istiyorum.
Bazı arkadaşlar alelacele transfer yapılacağına yapılmasın diyor. Bu konuda bence de haklılar.
Ancak 2015-2016 sezonunda dahi belli olan stoper eksiği 1 temmuz günü kapatılmalıydı.
Bazı arkadaşlar, yönetim elindeki bütçeyle yine iyi iş yaptı diyorlar. Bu konuda da bence de haklılar.
Ancak elzem ihtiyaç Canermiydi, Gökhan Gönülmüydü, Gökhan İnlermiydi ? Bu üçünden herhangi biri alınmasa ve üst kalite bir stoper alınsa daha iyi olmazmıydı ?
Kimse çarpıtmaya kalkışmasın.
Ben Yaptığımız transferleri gereksiz bulmuyorum. Ama önce stoper sonra bunlar olmalıydı diyorum.
Son 2 sezonda en çok başımızı ağrıtan bölgede bir türlü çözüm üretemiyoruz. Konu maddiyata vesair geliyor. Bir çok oyuncu aldık. Bunların birçoğu maaliyetine pekala stoper bulabilirdik.
Severek, alkışlayarak desteklediğim yönetimimizi ilk defa geleceğe dair değil günübirlik işler yaparken gördüm.
Planlanan, zamanla ekonomik koşullara göre kademeli bir şekilde güçlendirilen kadrodan bir anda toplu ve kısa vadeli çözümlere kayma yaptık.
Bu dönem transfer konusunda bir politikamız yokmuş. Elbette sosa, törenin satılmayıp kiralanması, gomez vesair şartları iyice zorladı ama bu şekilde günübirlik çözümler büyük risk.
Aidiyet konusunda sorun çıkarsa, veya kısa vadeli başarısızlık oluşursa kiralık oyuncularda ciddi problemler yaşarız diye kaygılanıyorum.
Ümid ederim ki ligden kopma olmaz da bu sıkıntıları bir şekilde bertaraf ederiz.
Ek Not : Bende birçoğumuz gibi, Herşeye rağmen Rhodolfo, Marcelo, Tosic ve Atınç ile ve hatta alt seviye maçlarda Necip ile bu stoperlerin lige yeteceğini ama gereksiz sancı çekeceğimizi düşünüyorum