gomez 41 pozisyona girip 21 golmü attı bizde. 50 farklı yere bak bu şekilde 50 farklı sonuç elde edersin
bir şey ifade etmiyor. on tane maçını izle 40 ın üzerinde pozisyona girdiğini görürsün 41 maç oynadı senin
hesaba göre bir maç bir pozisyon ortalamasıyla oynadı
sakatlık diyorsun italyada 29 maç oynamış 7 gol atmış peki abubakarın kaç maç oynadığına baktınmı
geldiği ilk senesi kulübede geçmiş gomezin italyadaki performansına bakmam diyorsan abubakarında
portekizdeki performansına bakmayacaksın bu kadar basit şartları kendine göre değerlendiremezsin bir sene
burda oynar bir sene sonunda mukayese edersin. tıpkı dembabayla gomezi şu anda mukayese edebildiğimiz gibi
abubakar bir sene oynayıp 25 gol barajının üstüne çıkarsa şu söylediklerin nereye gider. oynanmamış bir sene ve oynamamış
bir oyuncuya hüküm veriyorsun abubakar oyun sistemimize uygun değilmiş bence aslında gomez oyun sistemimize uygun bir forvet değildi
bir seneyi düşün bakalım bizim oyun sistemimiz olan ceza sahası içinde ve çevresinde kısa paslar sonucu attığımız kaç golün içinde gomez
var. gomezin attığı gollerin çoğu baskın goldür. hızlı çıktığımız anda rakip defansı eksiltip tek pasla gomezi topla buluşturup
gol attırdık. ama bastığımız oyun sisteminde hızlı paslaşmalar ve son vuruş kaç gomez golü var o goller genelde sosa ozi olcay quaresma töre
golleri oldu. Birde kariyerinin sonunda olan her tecrübeyi yaşamış bir oyuncuyla kariyerinin başında olan bir yeteneği
tartamazsın Abubakar 30 yaşına geldiğinde belkide avrupanın gelmiş geçmiş en büyük golcüsü olacak bilebilirmisin
neyin mukayesesini yapıp kimi neden asıyorsun.
O site alelade bir site degil, goal.com. Eger gomez'in bitiriciligi kotu diyorsan baska bir kaynak verip gosterebilirsin benim kaynagima dogru degil demek yerine.
Oyuncunun son 2 senesine niye bakayim ki? Oyle bir kural mi var? Antalya eto'oya senelik 3 milyonu sampdoria performansi icin degil, kariyeri ve tecrubesi icin verdi. Biz gomez'i bayern performansi nedeniyle aldik, fiorentina performansi nedeniyle degil. O paraya alabilmemizim nedeni de fiorentina performansi zaten. Aboubakarin kariyerinde porto disinda dise dokunur birsey yok ki kiyaslayasin.
Pas futbolu dogru evet, ama sonsuza kadar paslasamazsin, bir kisi topu kaleden gecirecek. Bu futbolun tillahini oynayan barcelona ve bayern bosuna lewandowski, muller ve suarez gibi bitiriciligi yuksek oyuncu kullanmiyorlar. Onlar da bilir patlayici zenci almasini ama yapmiyorlar, bosuna degil.
Gomez'i sen bize uygun gormeyebilirsin, ama yillardir bizi en cok rahatsiz eden sey 20+ gol atabilen gol krali bir forvetimiz olmamasi ve derbilerde sergen'den ve biraz quaresma'dan sonra winner oyuncu cikarmamamiz.
Bize uygun gormedigin gomez:
- 26 golle gol krali oldu
- 4 derbinin 3unde gol atti
- 2 gs maci, ts deplasman, ic saha gencler, ic saha fb, sivas deplasman gibi maclarda kritik anlarda kilidi acti ve takima winner kimligi katti
Bu kadar gol atan oyuncu kullanmiyorsan ciddi sayida gol atacak bir kanat oyuncun veya forvet arkan olacak. Bizde o da yok. Bu sartlarda 15-20 arasi gol atacak forvet yetersiz kalir.
Bu arada aboubakar'in 30 yasinda olacagi seviye beni hic ilgilendirmiyor. Bu adami bonservisiyle almadik. 1 sene ne verecekse verecek. Ona gore degerlendirilmeli.
Oynamamis oyuncuya niye hukum vermeyelim de 1 sene bekleyelim? Burada gelismeleri bjk'li olarak degerlendirip fikirlerimizi soyluyoruz. O zaman:
- mac basliklarini kilitle. Mac oncesinde konusmaya gerek yok, mac bitiminde sonuc belli oluyor zaten.
- kura konusmasaydik, kura sonucunda gruplar belli oluyor zaten, olasi gruplari ve rakipleri konusmak anlamsiz.
- transfer basligini kilitle. Transferler 3 gun sonra belli olacak, olasi oyuncularin degerlendirmesini de yapmaya gerek yok.
Ki fikirlerimi oyuncunun formasina gore degistirecek degilim. Kotuyse kotudur bana gore, iyiyse iyidir. Bir oyuncu bize geldi diye super diyecek degilim, alamadik diye berbat diyecek de degilim. Adriano'ya nasil muhtesem transfer dediysek, aboubakar'a da kotu transfer deme hakkimiz var.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk