Gomez'in geri gelmesini çok isterim Allah var yukarıda, ancak iş çok kabak tadı vermeye başladı. Şöyle bir durum oluşsun istiyorum; "Gomez dönmek için haber gönderip duruyor ancak yönetim Aboubakar için şartları zorluyor. Bu transfer gerçekleşmezse Gomez'in talebi kabul edilecek"

Gerçi geçen sene Gomez'in transferini de hatırlarsınız mutlaka, adam Fiorentina ile hazırlık kampına katılmış, hazırlık maçlarına çıkmış ve yine son dakikada gelmişti. Belli ki son dakikaya kadar bekleyeceğiz yine olumlu ya da olumsuz.
Çok gerilerde kalmış Tolga ile ilgili yazılanlar ama ben de bir iki kelam etmek istiyorum izninizle;
Kalecilik kötü meslektir, dünyaları kurtardığın maç bir tane olmayacak gol yersin olay biter herkes için. Değerlendirmem şu; kaleci hataları teknik ya da mental kaynaklı olabilir. Şans faktörü ise genelde kalecinin lehine oluşur kanımca. Şanssız gol yemek diye bir durum oldukça nadirdir (misal defansa çarpıp ters köşe kalma durumu). Tolga tecrübesine gelmiş bir kalecinin Lisbon maçındaki gibi öne çıkıp "Kale nerdeydi yahu?" deyip, arkaya bakması ya da Brugge maçındaki gibi bir türlü çıkmaması akıllara sığmayacak bir hatadır. Keza ceza sahası dışına çıkıp topu elle tutmanın teknik (kaleci meziyetleri, bilgisi vs.) çerçevede hiçbir açıklaması yoktur. Bunlar ancak konsantrasyon eksikliği, kafanın arada bir gidip gelmesi neticesinde meydana gelebilir. Bunun da çözümü bellidir. Kişinin duruma sebebiyet veren problemi ortaya çıkarılır ve psikolojik/psikiyatrik açıdan çözülmeye çalışılır. Belli ki Tolga'nın konsantrasyonu maç içinde dalgalanıp gidiyor. Bakın bu tehlikeli bir durumdur çünkü maç içinde önlem almanız imkansızdır. Diyelim ki X kaleci (misal Volkan Demirel) teknik açıdan yan toplarda zayıf ama cephe toplarında inanılmaz başarılıdır. Takım savunması yapılırken, beklerinizi sağlam seçer, rakibin orta yapma yollarına ekstra önlem alırsanız ve de stoperlerinizin hava hakimiyeti iyiyse, çok fazla endişe edeceğiniz bir durum olmayabilir. Ancak Y kaleci (misal Tolga Zengin) zaman zaman Dasaev kıvamında (
@mylife1903 dostuma selam olsun, yazılarını keyifle okuyorum

) acayip performanslar sergileyip, ondan sonra aynı maç içinde bir anda anlamsız bir gol yiyorsa işte buna teknik olarak hiçbir şey yapamazsınız. Dolayısıyla Tolga için kötü kaleci demek büyük haksızlıktır, ama onu eğer bu durumdan kurtarmadan taraftarın önüne atıyorsanız en az Tolga kadar suçlusunuzdur. Netice olarak mental yapısı kuvvetli, yetenekleri kısıtlı kaleci tercih ederim şu durumda.