Yapılan transferlerden şimdilik tatmin oldum.
Fabri, gördüğümüz kadarı ile vasat üstü, Tolga'dan iyi bir duruşu var (beklentilerimiz ne kadar düşük ki, tolga'dan biraz iyi olan kaleci bile tatmin ediyor bizi). Bekler artık Avrupa klasmanında oldu. Sol bek problemimizin çözülmesi ile defanstaki problemlerin %60'ı çözülecektir. Maçlara giden arkadaşlarımızın bildiği gibi, sol stoperlerin bir gözü hep İsmail'in kademesinde olduğu için pozisyon hataları oluyordu. Bireysel hata olmadığı müddetçe takım savunmamızda belirgin bi artış olacaktır. Şu anki 3 stoperimizinde basit hata oranı düşük. Gönül daha iyisini ister ama eldekilerde Türkiye ligi için gayet yeterli.
Orta saha rotasyonumuz Tolgay'ın kuvvetli bir dönüş yapacağını düşünürsek yeterli olacak gibi. Geçen seneki gibi Atiba-Ozzy-sosa dizilişi ile değil de tolgay ve Ozzy'nin yer değiştirerek oynayacağını varsayıyorum. En büyük soru işareti şu ki, Tolgay alternatifsiz olarak min 40 maçı kaldırabilecek mi? Sayısal olarak oraya bir yama transferi iyi olacaktır.
Hücum hattımızı Sosa ve Gomez dışında koruduk. Sosa'nın son pas ve gol öncesi pas organizasyonlarını Tolgay rahatlıkla yapabilir ama Sosa'nın hücumumuz için asıl önemli kısmı, orta saha forvet akışkanlığımızı sağlaması idi. Gerçi geçen sene ilk 15 maç Sosa yine ortalarda yoktu ama sonra azdı bildiğiniz gibi. Tolgay ve Ozzy bu işleri rahatlıkla yapacaktır. Tempo konusu önemli. Sosa'nın eksikliği bizi çok fazla vurmayacak gibi duruyor.
Şu an en önemli eksiğimiz elit bir forvet. Cenk çok iyi bir oyuncu ama net striker değil. Senede 20 gol rahat atar. O ayrı, bize her maç oyunun içinde olan ve ceza sahasında top geldi mi vurduğu anda santraya koşan net bir golcü lazım. Eto'o bitmemiş, Gomez son perde indi. Bakalım hamlemiz ne olacak.
Net bir striker transferi ile bu transfer sezonunu beklediğimiz kadar olmasa da düşündüğümüzden çok daha az, belki hiç zararsız atlatmış olacağız. FB ve GS'nin olmadığı yerde (sanılanın aksine GS'nin başarısız olmasını bekliyorum. Omurgayı bozdular ve 2 sezondur kuramıyorlar, yamaları tutmayacak. Aldıkları hiç bir oyuncu net/olmuş adam değil) önümüzdeki sezon şampiyonluğu çok önemli. Bu fırsatı kaçırmamamız lazım.