Doğru. Ailelerin tavrı ve eğitim konusunda kadın voleybolcuları belki de spor camiasında en nitelikli bireyler yetiştiriyor. Fakat birçok sporcu ile tanıştım halen hayat perspektifi konusunda önemli bir kısmın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu arada sen nasılsın, yabancılaşma ve varoluşçuluk üzerine çalışmaların nasıl gidiyor. Tavsiye kitapları okudun mu?
Zaten en önemli mesele başlarında oyuncuları yönlendirecek bir mentor olmaması. Futbolda zaten yok yol gösteren. Ufak hesaplarla mal gibi bakıyorlar biraz parlayan oyunculara. Basketbol/voleybol/Hentbol gibi branşlarda ise oyuncular iyi yönlendirilmiyor. aileler daha bilinçli olduğu için genç oyunculşar daha rahat ama bir yerde kariyer/para/eğitim gibi konular çarpışıyor. Sanırım Uğur Meleke ve MEtin Tekin bahsetmişti daha önce, memlekette oyuncudan çok antrenör problemi var diye.
Albert Camus'lardan sonra Osmanlı'nın çöküş yılları ve İttihat ve Terakki üzerine okumam gereken kitaplar vardı. Onlara başladım yavaştan. Gerçi darbe teşebbüsünden sonra daha çok FETÖ kumpasları (balyoz, ergenekon, askeri casusluk, çalınan sorular) üzerine kitaplar okuyorum. ağzım açık kalıyor yaşananları okuyunca. FETÖ militanları insan falan değil, zombi. Başka açıklama bulamıyorum.