Sana ilk defa katilmiyorum abi. Mutlu anlari evet parayla satin alabilirsin ama bilirsinki satin almissin. Aslinda ne kadar aci bir durum. Gercek huzur ve mutluluk ise ideallerinin pesinde kosmaktir. Hayatta her zaman zorluklar sikintilar cikar ama tecrube almak bundan ders cikarmak seni daha cok mutlu kilacaktir. Amerikada bircok arkadasim var o kadar mutlularki para filan hic takmiyolar. Bu para isi bi bizde var ne yazikki.
ama kardeşim ideallerinin peşinde koşmak hayatını planlamak bambaşka
şeyler mutluluk apayrı bir şey ideallerinin peşinde koşarkende mutsuz olabilirsin
benim söylemek istediğim tam olarak bu değildi sadece mutluluğun devamlı olan bir şey olduğunu
sananlara karşı söyledim insanlar sürekli mutlu mesut sırıtarak dolaşmaz mutluluk satın alınır ama çok paran
olması sürekli mutlu olacağın anlamı taşımaz. elbette mutluluk satın alınır derken her seferinde mutlu
olmak için para kullanacaksın anlamı taşımıyor bu. sadece istediğin anda mutlu olmayı satın alabilirsin
demek istedim. yoksa çocuğunun babacığım deyip sana sarılmasıda seni mutlu eder bunu parayla alamazsın
ama tabi bazen bunuda satın alabiliyorsun çok istediği bir oyuncağı aldığındada bu tepkiyi verecektir.

neyse sonuçta gerçek olan bu parasızda mutlu olursun bazılarının dediği gibi mutlu olmak için özgür olmakta zorunda değilsin
kölelerde mutlu olabilir. mutluluk denen kavram bir çok diğer kavramla karıştırılıyor. Mutlu evlilik yoktur evlilikte mutlu
anlar vardır. Yani evlilikte arayacağınız şey mutluluk olmasın Evlilikte huzuru arayın size anlık mutluluklar değil
daimi huzur veren eş olsun yanınızda.