iyi de mesela senin düşüncene göre biz x menajere diyoruz ki bana sol bek lazım
o da bakıyor listesine 3 tane sol bek bunlardan tr ye gelebilecek ve kendisine de iyi para bırakacak olan varsa onu söylüyor.
Sen hep aynı menajerle çalışıyorsan senin sol bek adayın o 3 kişi oluyor.
Beşiktaşı düşünen herkes buna itiraz etmeli , daha çok seçenek ve daha iyi oyuncular talep etmeli.
Böyle olursa senin seçeneklerin 3 değil , oyun tarzına ve şablonuna uyan 15 kişi olsa çok daha iyi olur .
Yönetime yakın 2-3 menajer adam bulsun demek yerine işe yarar oyuncular kimler ise onlar sezonlar boyu takip edilip daha sonra onların menajerleri bulunmalı bence.
İlk 1-2 sene çeşitli sıkıntılar çıkabilir. Ama global olarak tanınırlık sağlayan ve sonuçta kazanan Beşiktaş olur.
Tamam dostum, o konuda hak veriyorum. O dediğin şeyi scout'lar yapıyor zaten. Ama scout'ların bulduğu oyuncular yeterli ya da hazır değilse; menajerlere işin düşecektir.
Hep aynı menajerlerle çalışılsın demiyorum ben, zaten öyle bir şey de olmayacak. Ahmet Bulut'un "sen nasıl benim oyuncumu almazsın da Batur'un oyuncusunu alırsın" diye trip atacak hali yok.
Ayrıca menajerlerle iyi ilişki kurmanın avantajı da vardır, oyuncuyu ikna etme kısmının çoğunu menajer yapar.
Biz Konoplyanka peşinde koşarken ve Erdal Torunoğulları adama kuruyemiş falan götürürken; adam gidip Sevilla'ya imza attı. Menajeri tanıdığımız ve çalıştığımız biri olsaydı, adam muhtemelen bize gelirdi.