2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12345568 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Yalçın

NBA'de zayıf oyuncuları sevmezler hemen forma girmesi istenir, kilo alması çünkü çok zorlu bir maratona girerler futbolcularda ise tam tersi daha fit ve zinde olması şart özellikle orta saha gibi temponun yüksek olduğu bir bölgede. Vitor basketbol takımı yönettiğini mi düşünüyor acaba bu bakış açısıyla ve rotasyon anlayışıyla?

Vitor Pereira beklentilere odakli bir direktor tipi. Futbolcunun sosyal hayatindaki inslerle cikislarla, fiziki durumu ya da diger etkenlerle pek ilgilenmez. "I don't fucking care just do your job" der cikar kenara. Oyle olmasaydi zaten bu sene tum o olaylar patlak vermezdi. Caner'in olayi, Diego/GG saha icinde kapismalari, Volkan'in Milli Takim kalesini birakmasi, Van Persie'den verim alinamamasi vs vs vs. Bunlarin hepsinde fb yonetimi ve direktoru hatali. Hem de fazlasiyla. Onlar icin kotu bizim icin iyi tarafi ise bu hatalarinda israr etmeleri ve devam etmeleri.

Bizde durum farkli. Senol Hoca daha once de belirttigim gibi empati kulturu cok yuksek bir hoca. Karsisindakini kendisi yerine koyup konusabiliyor, aksiyonlar alip uygulamaya koyabiliyor. Ve bunu medya onunde gayet de iyi gosteriyor. Baskan'da ayni sekilde. Dusunsenize bir futbolcunun Aziz'in sirtina ziplayip sevincini gostermesini. Fakat bunu Olcay yapabiliyor, Baskan buna sempatiyle yaklasip birde uzerine ustluk "Olcay bu takimin nese kaynagi. Yuzu asildigi zaman ilginc bir sekilde takimda da yuz asiliyor" diye belirtip futblcusundan sadece saha ici basari ve fayda beklemedigini gosteriyor.

Velhasil, Yonetim basarinin sadece sahada kazanilmadiginin gayet farkinda. Buna gore oyunu oynuyorlar. Bir defasinda Baskan demisti "Futbolcularin uzerindeki baskiyi kaldirmak icin on plana cikmaya karar verdik. O surecte devamli demecler verdik ki futbolculari bu baskidan uzak tutup ilgiyi ve baskiyi kendimize cekelim. Fakat bunu da kotu yere cektiler" demisti.

Yonetim,Hoca cok prfesyonel yaklasimlar sergiliyor. Boyle bir perspektife sahip guc odaklarindan kulube zarar gelmez. Hic transfer yapmasalar bile ben "vardir bir bildikleri" derim. Icimden kizsam da bunu ortamda dile getirip diger okuyanlari doldurusa getirmem. Isin ozetide budur aslinda. Guvenmek gerek.
"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı tangaz

Paralel evrende 8 puan farkla sampiyon olmus takimin hocasi yahu ustelik pisiktronik ustunlus kazanmis.

bu sene de iyice şişirilip gastrokinematik üstünlüğü ele geçirmesi için bolca pompalamalıyız. forumlarına mı sızsak ne ...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Necmi

Gökhan Gönül 31.5 yaşında dostum. Senin yaptığın şuna benzeştiği için insanlar tepki gösteriyor:

http://www.hurriyet.com.tr/atiba-hutchinson-besiktasta-24423275

Birebir aynı, değil mi? O esnada Atiba 30.5 yaşında olmasına rağmen, 3 paragraflık haberde 31 yaşında olduğu söyleniyor.

Oradaki haberi yapan adamın niyeti belli, senin niyetin farklı. Ama ortak özellikler insanları rahatsız ediyor.
şu haberdeki algı oluşturmaya bakın atibadan bahsederken atiba demiyor 31 yaşındaki oyuncu diyor :bandit:
sürekli her satırda vurgulamak istediği o aslında. normal bir habermiş gibi gösterip her satırında karalama aşağılama var.
bilinç altı işleniyor ve o dönemde bu algıyla çok Beşiktaşlının saçma sapan konuşmasına sebep olmuşlardı.
insan koyun olunca onu güdecek çobanlarda çok olur.

Çevrimdışı Necmi

Fazla buyutuyorsunuz. Adam yeni sezon ile 32 yasinda olacak. Demek istedigim bu. Sezon bitiminde 32 olacak. 3 yillik sozlesmenin bitimininde 34 olacak, 33 degil. Daha ne?

Gokhan'in okadar defosu icinde, ki hepsini saydim, sirf "su an 31.5 yasinda" demenizin de amacini anlamiyorum. Sozlesmesi bittiginde yasi nekadar olacak? 32->33->34. Su an "31.5" olmasinin bir degeri yok.

Ki, yeniden soyluyorum, ben yas konusuna cok takilmam, ama fizigi zayif oyuncuda takilirim.
atiba şimdi 33 yaşında senin demenle altı ay sonra 34 yaşında olacak yani şimdi 34 yaşında
gene yani GG nin bizde sözleşmesinin biteceği yaşta.
tekrar yani bu sene atibanın önüne iki yıllık daha sözleşme koysak sana göre büyük hatamı yapmış olacağız.
adam 36 yaşında olacak. :D

Çevrimdışı mylife1903

atiba şimdi 33 yaşında senin demenle altı ay sonra 34 yaşında olacak yani şimdi 34 yaşında
tekrar yani bu sene atibanın önüne iki yıllık daha sözleşme koysak sana göre büyük hatamı yapmış olacağız.
Atiba ile bir tutma be abi, ati 40 yasina kadar burada sonra genc takimlarin futbol ve futbolcu gelisiminden sorumlu yonetici olarak, heykeli dikilene kadar burada.
Atibanin vucudunda gram yag yok. Gg ise bence bu sene dususe gecer, belki ilk sene gazi butun enerjisini kullanir sakatlanana kadar ama bilemedim simdi. Turk oyuncular nedense 33-34 en cok

Çevrimdışı tangaz

durun yahuu çok yüklendiniz Mehmete o yaşa takılmıyor, bunu da 50 defa dile getirdi. fiziğinin geriye gittiğini vurguluyor yaşının bu noktada handikap olduğunu dile getiriyor... oyuncuyu beğenmeye bilir ki ben de beğenmiyorum. psikolojik üstünlük transferi yapıyoruz. ama doğru ama yanlış zaman gösterecek. ben olsam alırım yedek bırakırım. ulan fenerin as adamı kaptanı biz de kadroya giremiyor die bilboardlara ilan veririm. işte psikolojik üstünlük budur  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimiçi murat

ROMAN Neustadter… Önce Galatasaray ile görüşen, şimdi ise Fenerbahçe’ye imza atmak üzere olan Rus stoperin transferini teknik direktör Jan Olde Riekerink’in ‘Ryan Donk’ örneğine benzeterek istemediği ortaya çıktı. Bonservisi elinde olan Neustadter’in transferini Galatasaray, haziran ayının başında imza aşamasına getirmişti.Şartları dahi belliydi;◊ Yıllık 2 milyon Euro garanti ücret.◊ 3 taksitte ödenecek 1.2 milyon Euro imza parası.

“ÇOK AĞIR BiR OYUNCU”

Galatasaray’da ‘Bitti’ gözüyle bakılan transfere Riekerink, 15 Haziran tarihinde, “Ağır bir oyuncu. İstediğim tipte bir savunmacı değil” raporu vererek veto etmişti. Ancak Riekerink’in, şimdilerde Fenerbahçe’ye imza atmak üzere olan Roman Neustadter için yöneticiler ile yaptığı değerlendirmenin bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

Riekerink, Neustadter transferini, ‘Ryan Donk’a benzetti. Yönetime de şu sözleri söyledi: “Almayın, ikinci Donk olur.”

ROMAN’IN YERiNESERDAR ALINDI

DONK, Melo’nun gidişinin ardından ocak ayında Galatasaray kadrosuna büyük umutlarla katılmış ve Kasımpaşa’ya 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Sezon sonu ise sonuç hayal kırıklığı oldu.◊ Riekerink, Neustadter’in, G.Saray’da Donk gibi hayal kırıklığı yaratacağını ön görüp, “Neustadter büyük takımların temposuna ayak uyduramaz. Galatasaray’da ikinci Donk etkisi yaratır. Donk da, Kasımpaşa’da üst düzey bir performans sergiliyordu. Ancak G.Saray’da ortaya koydukları hepimiz adına hayal kırıklığı oldu” sözleri ile bu defteri kapattı.G.Saray yönetimi de Riekerink’in ısrarı üzerine bu transferden vazgeçti. Ve nitekim Galatasaray, Neustadter yerine Bursasporlu Serdar Aziz’i renklerine bağladı.
kaynak:hürriyet

renklilerin transferine nöyle bir yorum geldiyse :D bunu isteyenlere tek ayak üstünde 1 saat bekleme cezası verelim :tabe:
ggomez i izlediğim maçta ne tam marcelo rhodolfo tarzı nede atıl kurt tarzında (nkoulu) gördüm.her ikisindende izler taşıyor ama her ikisini istediği anda oynayabilirmi bilemiyorum.iki stoper tarzının bir ortalaması gibi.
ben yavaş görmedim.hızı gayet iyiydi.hızlı olmakta çok önemli değil ,hızlısındır ama pozisyona geç reaksiyon veriyorsundur,uzun boylusundur zamanlaman kötüdür vs.havadanda yerdende gayet iyi ayağı düzgün ,duracağı yeri biliyor.fenerde talip olduğuna göre bazı arkadaşların ön yargılarıda kırılır :sombrero:

Çevrimdışı tuncaboylu

Fazla buyutuyorsunuz. Adam yeni sezon ile 32 yasinda olacak. Demek istedigim bu. Sezon bitiminde 32 olacak. 3 yillik sozlesmenin bitimininde 34 olacak, 33 degil. Daha ne?

Gokhan'in okadar defosu icinde, ki hepsini saydim, sirf "su an 31.5 yasinda" demenizin de amacini anlamiyorum. Sozlesmesi bittiginde yasi nekadar olacak? 32->33->34. Su an "31.5" olmasinin bir degeri yok.

Ki, yeniden soyluyorum, ben yas konusuna cok takilmam, ama fizigi zayif oyuncuda takilirim.

Dostum bir şeyi büyütmüyoruz, verdiğin bilgiyi düzeltiyoruz.

Adam 3 yıllık sözleşmesinin bitiminde 34 olacaksa, neden şimdi 32 diyorsun. Şimdi 32 olsaydı, 3 yıllık sözleşmesinin bitiminde 35 olacaktı.

Gökhan en az 2 sene daha üst düzey performans gösterebilecek yaşta bir oyuncu. Fiziksel olarak zayıf kaldığını veya düşüşe geçtiğini gösteren bir emare yok.

İstatitistiklere göre ikili mücadele kazanma yüzdesi gayet iyi, koşu mesafeleri yüksek. Bazı arkadaşlar hücumcu bir bek olarak değerlendiriyor, ama son senesinde asıl savunma özellikleri iyiye gitmiş.

Bir oyuncunun fiziksel özelliklerini değerlendirirken bu tip donelere senin gözlemlerinden daha çok değer vermemi anlayışla karşılarsın umarım. "Ben adamı izledim, fiziksel olarak zayıf" demen çok yeterli gelmiyor çünkü bana.

Çevrimdışı Necmi

Atiba ile bir tutma be abi, ati 40 yasina kadar burada sonra genc takimlarin futbol ve futbolcu gelisiminden sorumlu yonetici olarak, heykeli dikilene kadar burada.
Atibanin vucudunda gram yag yok. Gg ise bence bu sene dususe gecer, belki ilk sene gazi butun enerjisini kullanir sakatlanana kadar ama bilemedim simdi. Turk oyuncular nedense 33-34 en cok
bilemiyoruz bunu zaman gösterecek bizim antrenmanlarımızla düşmez
sanki atmış yaşında insandan bahsediyoruz.30 yaşların başı nedirki insan vücudunun en diri olduğu dönem
vücutla beynin ortak çalışabildiği zaman aralığı. öncesinde vücut çalışır beyin yetişemez sonrasında beyin çalışır vücut yetişemez :busted_cop:

Çevrimdışı Bishamon

Atiba'nın benden iyi vücudu var valla.Bu Nijeryalılarda yaş küçülyülüyor ya bence Atibanın yaşı da yanlış adam aslında 20lerinde ama büyütülmüş nedense

Çevrimdışı Necmi

durun yahuu çok yüklendiniz Mehmete o yaşa takılmıyor, bunu da 50 defa dile getirdi. fiziğinin geriye gittiğini vurguluyor yaşının bu noktada handikap olduğunu dile getiriyor... oyuncuyu beğenmeye bilir ki ben de beğenmiyorum. psikolojik üstünlük transferi yapıyoruz. ama doğru ama yanlış zaman gösterecek. ben olsam alırım yedek bırakırım. ulan fenerin as adamı kaptanı biz de kadroya giremiyor die bilboardlara ilan veririm. işte psikolojik üstünlük budur  :bandit:
sorun bu ya işte bende beğenmiyorum :bandit:
ama artıları çok cezbediyor. :evillol:

Çevrimiçi Mehmet57

Dostum bir şeyi büyütmüyoruz, verdiğin bilgiyi düzeltiyoruz.

Adam 3 yıllık sözleşmesinin bitiminde 34 olacaksa, neden şimdi 32 diyorsun. Şimdi 32 olsaydı, 3 yıllık sözleşmesinin bitiminde 35 olacaktı.

Gökhan en az 2 sene daha üst düzey performans gösterebilecek yaşta bir oyuncu. Fiziksel olarak zayıf kaldığını veya düşüşe geçtiğini gösteren bir emare yok.

İstatitistiklere göre ikili mücadele kazanma yüzdesi gayet iyi, koşu mesafeleri yüksek. Bazı arkadaşlar hücumcu bir bek olarak değerlendiriyor, ama son senesinde asıl savunma özellikleri iyiye gitmiş.

Bir oyuncunun fiziksel özelliklerini değerlendirirken bu tip donelere senin gözlemlerinden daha çok değer vermemi anlayışla karşılarsın umarım. "Ben adamı izledim, fiziksel olarak zayıf" demen çok yeterli gelmiyor çünkü bana.

32--->33---->34. 32ci yasini da sayarsaniz gordugunuz gibi 3 sene ediyor, cunki doldurmali.

Valla, gunlerce yazdim zaten. Bence kotu bir bek. Senelerdir izledigim oyuncu, gozlerime istatistikten daha fazla inanirim. Sizce iyi, bence kotu, baskasinca iyi olabilir. Sahsi fikrim umarim gelmez, sebebini de cok kez soylemekten yoruldum.

Ben fizige cok dikkat ederim. Bu belki Hollanda'da dogup buyudugum icin. Burda spor kulturunde vucuduna tapinak gibi bakacaksin. Ajax'in performance training'e yaptigi yatirimlari dun de yazdim. Ben bir oyuncunun fizik geriledigini, sahada bu konuda yetersiz oldugunu tavirlarindan, girdigi mucadelelerden gorebiliyorum, sebebi kendim senelerce performansa dayali vucut gelistirmenin icinden geldigim icin. Baskalarina gore yeterli olur, istatistiklere bakar. Istatistikler herseyi aciklamiyor. Kacirdigi adami saymiyor, kaybettigi mucadelelri saymiyor, girmedigi mucadeleleri saymiyor ve daha niceleri.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Atiba'da tam maraton koşucusu fiziği var. İnce bacaklar, görünüşte zayıf ama dayanıklı yapı. O yüzden kendi de istediği sürece 38-39'a kadar oynar en az.

Ha o yaşlarda bizde mi olur derseniz bilemicem orasını :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı tangaz

Atiba'da tam maraton koşucusu fiziği var. İnce bacaklar, görünüşte zayıf ama dayanıklı yapı. O yüzden kendi de istediği sürece 38-39'a kadar oynar en az.

Ha o yaşlarda bizde mi olur derseniz bilemicem orasını :D

atibanın eksileri: şutu yok, korakor mücadele de yok, kafa toplarında (savunma) zayıf

zaten bu özellikleri olsaydı danimarka stajı sonrası premier lige 25 milyona satarlardı  :biggrinking:
[ Son Düzenleme: 28 Haziran 2016, 17:34:13 tangaz ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

atibanın eksileri: şutu yok, korakor mücadele de yok, kafa toplarında (savunma) zayıf

zaten bu özellikleri olsaydı danimarka stajı sonrası premier lige 25 milyona satarlardı  :biggrinking:
Premier lig de şu atamayan adamı mancınıkla irlandaya gönderiyorlarmış  :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Abi Atiba insan degil robot , Adamin anatomik yaşı 21 cikmis , 1 gram yag yokmuş vücudunda

Gokhanda 35 e kadar rahatlikla oynar bence hizi ve fizigi yeterli..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

sorun bu ya işte bende beğenmiyorum :bandit:
ama artıları çok cezbediyor. :evillol:
Bir de şu imza parası olayı olmasa

Çevrimdışı sozkul

Linç falan etmiyorum Serhat dostum, yine tersinden kalkmışsın bu sabah heralde.

Biz de futbol direktörlüğü olsun diyoruz da, futbol direktörünün yönetimde kurulu'yla ve görev dağılımıyla ne işi var? Futbol direktörlüğü dediğin konum, teknik direktörlük gibi bir görev. Bunun görev dağılımıyla alakası ne?

Görev dağılımına göre transfer görüşmelerini eskiden Erdal Torunoğulları yönetiyordu, şimdi Umut Güner yönetecek. Belki Erdal Bey özel işleri sebebiyle kendi istememiştir, belki başkan yıprandığını düşünmüştür. Bilemiyoruz detayları.

Bence Umut Güner ffp olayını ve bütçe meselesini yönetecek. Pazarlığa yine Erdal Torunoğulları gider. Umut Güner'e haksızlık etmeyim ama oturup pazarlık edip, altından girip üstünden çıkıp pazarlık edemez, bu işlerin adamı Erdal Torunoğulları.

Çevrimdışı sozkul

1000 euro efsanesi gibi efsaneler yaratıyoruz sonra olay çok farklı noktalara gidiyor. Ndoye olayı bunun en basit örneği. Sonuçta son sözü söyleyen başkan, başkan Ndoye atsın imzayı deseydi Erdal beyin mi ipini çekecektik olası bir başarısızlıkta?

1000 avro konusunda hata yaptılar, bence Gomez'e şunu söylemelilerdi, sen 1000 avroluk anlaşmayı kabul et, kalırsan biz para ödemeyelim ama gitmek istersen 8-10 civarı bir toplam bonservise (yarısı bizim) istediğin yere gidebilirsin diyebilirlerdi, bunun içinde avrupa şampiyonası sonuna kadar bir opsiyon koyabilirlerdi.

Çevrimdışı atalay

Tolgay, Atiba, Oğuzhan gibi merkez orta saha oynayabilecek oyuncular varken oraya versatil bir oyuncu takviyesi gerek. Daha önce önerdiklerim dışında Heerenveen forması giyen 96'lı Jerry St. Juste'de bu profilde iyi bir opsiyon...

Çevrimdışı can1903

Sağ kanattan bindiren isim Gökhan Gönül yaptı ortasını Marioooo Gomezzzzzz  :lol: Yaşanacak inşallah.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Kapkarakartal

N'koulou için girişimlerini hızlandıran Beşiktaş oyuncunun imza parasından vazgeçmesini bekliyor. (Lick tv.)

Şaka heralde bide adamdan para isteseydik.

Çevrimdışı TANERCAN

Istatistiklere ben cok fazla onem vermem, sonucta adami ben de izliyorum. Gectigimiz sezon ve ondan onceki sezon fizik anlamda buyuk dusus yasadigi ortada. Arkadaki biraktigi bosluklarla Fener'in sampiyonlugu kacirmasinda pay sahibi olan oyunculardan biriydi 14-15'de.

Bunun yani sira, sezonun ortasinda adam zaten 32'e girecek. Bukadar kucuk detaylara fazla onem vermesek?

Ben oyuncu hakkinda goruslerimi belirttim fazlasiyla. Umarim transferi gerceklesmez, Avrupa'da bir takima gider.
Sen adamı tv de izliyorsun transfer etmek isteyen takımın görevlileri de tv den sadece tvden izlemese gerek. YouTube dan tv den mac İzleyip performans görüp hemen futbolcu hakkında iyidir kötüdür diyen tek ülkeyiz. Testler sağlık kontrolleri vsvs var adamı testlere tabi tutmadan sağlık kontrollerini yapmadan alamayacaklar herhalde. Her attığın mesaja da ,32 yaşındaki kız Gibi şöyle böyle. Mario Gomez de 1985 li gelmesin sahada kız gibi kosamiyor sonuçta..

Çevrimdışı atalay

Chief Scout: Metin Albayrak. Böyle bir şey, kağıt üzerinde göstermelik bile yapılmaz.

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Etiketler: