Ortadan sormadım abi: Mehmet Ali dostum "seneye şampiyon olamazsak sorumlusu yönetimdir" diyip, sebep olarak gereksiz adamların alınmasını söyledi, "kimseyi almasınlar, daha iyi" dedi.
Gereksiz adamların alınmaması konusunda haklı da, şampiyonluğu kaçırırsak sebebi kimseyi almamak yerine gereksiz adam almak olmayacaktır.
"Kimseyi almasaydık şampiyon olurduk, gereksiz adam aldık şampiyon olamadık" şeklinde bir bakış açısı mantıklı gelmedi bana.
muhim olan takimin ustuyle basiyla oynamadan cikip kendi futbolumuzu oynamak ve takimin maksimumunu gormek.
gecen sene erteleme maclariyla baslayan 3-4 maclik bir periot oldu senol gunes takimin ustuyle basiyla oynamaya basladi ve bu az kalsin pahaliya patliyordu.
Antalya macinda Necipin girisine huseyin gocek caart diye penaltiyi calsa cok zora girerdi sampiyonluk.
minimum hata ile maksimum mac kazanarak geldik ama bence takimin gercek kapasitesini goremedik. bizim takim gecen sezon gosterdiginden daha fazlasini gosterebilir.
gereksiz adam konusu bu yonetimin cok uzun zaman once uzmanlasmasi gereken bir konuydu aslinda. Fikret Orman baskan degil yoneticiyken gormeliydi bazi menecer oyunlarini.
Cok buyuk bir borc var ortada ve borcu biz uefaya odetmek zorundayiz, yoksa cok zor oderiz biz borcu. uefanin ensesine binip, vuracagiz kirbaci vuracagiz kirbaci ama kirbaci vurmak icin once turkiye ligini kazanmamiz lazim.
3-4 sene sampiyon olup, sampiyonlar liginde oynayip torba atladiktan sonra sene basi oturup gruptan cikmayi konusabiliriz. bu sene gruptan cikarsak aziz yildirimin dedigi gibi tesaduf olur.
ben bu yonetimin futboldan anladigina hala inanmiyorum, ticaretten anladigina da inanmiyorum zaten anlamak zorunda da degiller. Besiktasin borcunu azalttilar ve ozveriyle calisiyorlar cok seviyorum ve destekliyorum. Ama artik hata yapma luksleri yok, kandirilmisiz deme sanslari yok. yeterince cok hata yaptilar simdiden.
simdi cikip tvde besiktasli 7 yetimin hakki var biz bu parayi harcarken dusunuyoruz, demek kolaydir. bunu gostermek zordur. su kaleci konusu bile cok seyi acikliyor. Farbinin iyi kaleci olmasi, yahut cikip noyer performansi gostermesi bile bu sacmaliklari ortmez. Baskana kumbarasini veren cocuk vardi ya o cocugu bulup mustafa pektemek ile tanistirsinlar belki mustafa utanir da indirim yapar.