iyi oldu bilip bilmeden çok sallayan vardı buralarda ersanın parası o şu bu falan die. şimdi bütçe sıfır transfer bekliyoruz. kimse aptal değil senin durumunu bilip kimse bonservis olarak hayal edilen rakamları vermez hala insanlar töre gitsin şu kadar o gitsin bu kadar diyor ama elin gavuru da aptal değil
Ben fenerin ffp kuralları açıklandığından beri defalarca söyledimde
herkes okuyup anlamak yerine sürekli aynı şeyleri tekrarladığı için önemsemedi.
sürü mantığı işliyor. Hiç kimse araştırmıyor genelde ne konuşuluyorsa ona inanıp
yürüyor. Bu sebeplede bunu kullanan insanlara kendilerini kullandırıyorlar
Yoksa daha yeni fenerin ffp açıklaması yapıldığında uefanın mali yıl olarak
31 mayıs 1 haziran arasını kabul ettiği yazıyordu zaten. Bu arada yapılan mali haraketler
aynı sene içinde kabul ediliyor.
@tangaz bu arada başka sayfada bana ufaktan dokundurmuşsun hazır konu gelmişken onuda
anlatayım burda forumu ilk kurduğumda bir şeyin olmamasına özen gösterdim
buda en azından burdaki Beşiktaş taraftarının insanları koyun gibi yönlendiren
tiplerin güdümüne girmemesi insanları yönlendirmeyi bende bilirim ama bunu yapmıyorum
burda net oluyorum bu bir çok kişiye ters gelebilir. ama bana tepkide koysalar kızsalarda
en azından burda istedikleri gibi konuşabilen özgür kimlikler ortaya çıkıyor. Burası dışardan birilerinin
istediklerini yapabilecekleri bir yer olmuyor. Aslında tepki koyduğum noktalara bakarsan bunu anlarsın
yoksa ben hiç bir eleştiriye set çekmiyorum. Mesela ismail eleştirisini engellediğimi eleştirenleri baskı altına aldığımı düşünüyorsun ya
aslında bunun tam tersi ismail konusunda forumda ceza yiyenlerin çoğu savunan kısımda olanlar oldu
biz burda fikre ceza vermiyoruz herkes istediği gibi düşünmekte ve fikirlerini söylemekte özgür
sadece bunu manuple edenler ve özgürlüklerini hakaret etme küfür aşağılama hakkı sananlara
müdahale ediliyor.
mesela siz olayı o anda tartıştığınız alanda değerlendiriyorsunuz ama bizim bir imkanımız var
forumun bütününe hakimiz sizin bilemeyeceğiniz bir çok şeyi görebiliyoruz mesela çift üyelik
sahibi olanlar bunlar genelde forumu manuple etmek için alırlar çift üyelik yada sırf tartışma
bekleyip sadece bu tip ortam oluştuğunda ortaya çıkan ve kurallara uyarak karşısındakini tahrik edip ceza almasını
atılmasını sağlayan tipler var. mesela siyasi görüşlerine uymayanları çok manuple edip burdan atılmasını sağlamaya çalışyorlar
birinin hedef alındığını farkettiğimizde müdahale ediyoruz. Yada forumu direk manuple etmeye çalıştıklarında olaya müdahale ediyoruz
bazen sert davranmamızda gerekiyor. Günlerce bir tartışma sürerken müdahale etmeyipte sonra birden pat diye ortaya çıkıp
neden bıçak gibi kestiğimizi sanıyorsun sen sadece o anki sohbete odaklanıyorsun ben sohbete dahil olan herkese odaklanıyorum
beni sohbette yazılanlardan çok neden yazıldığı ilgilendiriyor. O nedenle senin anlam veremediğin bir şeyin aslında altında çok
önemli bir neden olabilir. sen kişinin yazdığı mesajı okursun ben onun geçmişte farklı olaylarda aldığı tavrı çözmeye çalışırım
şüphelendiğimizde internette izlerini takip ederiz. Genelde bu tipler hep kendilerini gizlerler nick kullanırlar uydurma eposta hesabıyla
üye olurlar. Burayı düzgün bir seviyede tutabilmek için bazı şeyleri yapmak zorundayız.
burası çok büyük bir forum burda yazılan bir şey 10 dakika içinde bütün Beşiktaşla ilgili platformlarda konuşulmaya başlar
bunu bir çok kez test ettik böyle oluncada burayı manuple etmek isteyen çok kişi çıkıyor. burayı düzgün tutabilmek içinde
kararlı olmak gerekiyor bunu hepimizin yapması gerekiyor. Burda benim bir menfaatim yok zaten olmasına imkanda yok
3 aylık reklam geliri bir tane forma anca alıyor. o formada zaten ihtiyacı olan bir Beşiktaşlıyı buluyor. Burda hiç birimiz ego tatmin
etmiyoruz yani aslında bilmiyorsunuz ama maddi durumu iyi olan arkadaşlar bilet ve forma olarak ihtiyacı olanlara ciddi yardım ediyor.
burası bazı arkadaşların zaman geçirdiği bir yer ama arka planda amaç Beşiktaşa verebildiğimiz kadar katkı vermek.
Burda oluşan ortamıda hiç kimsenin canım sıkıldı gireyimde egolarımı tatmin edeyim diye kullanmak isteyeceklere göz yumarak
bozamayız.