Dün gece deportivo nun sitesinde ki haberleri araştırarak fabrinin sakatlığı hakkında bilgiler toparladım
İlk sakatlık 15 Ağustos tarihinde hazırlık maçı esnasında oynarken oluyor
Sağ diz iç çapraz bağında grade2 yırtılma tespit ediliyor.
Doktorlar ameliyatsız tedavi tercih ediyor ve 1-3 hafta arası takımdan uzak kalacağını ve sezonun ilk maçlarını kaçıracağını açıklıyor.
Daha sonra bir açıklama olmasada antrenman haberlerinden gördüğüm kadarıyla ilk olarak 5 Eylül de dizinde bir koruma ile antrenman lara başlıyor. Bundan sonrasında 15 gün içerisinde sakatlığı tekrarlıyor. Muhtemelen yırtık iyileşmiyor ve antrenmanlara tekrar ara veriyor. Kasım ayında tekrar takımla çalışıyor ve o dönem maçlarda tekrar oynayacağı söylenirken 5 Aralık tarihinde sakatlığı yine tekrarlıyor.
Bunun üzerine tedaviden sonuç alınamadığı söylenip ameliyatına karar veriliyor ve aynı gün Barcelona da ameliyat oluyor ve sezonu kapattığı söyleniyor.
Daha sonra Nisan ayında beklenenden erken olarak denilerek takımdan ayrı antrenman lara başladığı haberi yapılmış.
24 mayısta ise doktorlar hazır ve oynayabilir raporu verilmiş.
Transfer açısından şöyle sorular var benim için.
1. Yazın sakatlanma dan önce imzaladık diyelim sağlık raporunu ne zaman aldık. Aldıysak bu oyuncu neden hazırlık maçında oynuyor.
2.soru zaten saçma eğer sakatlıktan sonra görüşmeye başlandı ise sakat olduğu biliniyor
3.soru devre arası görüşmede mümkün değil çünkü zaten düzelmeyen oyuncu ara transferden önce ameliyat olmuş.
Bana çok anlamsız geldi tüm bu varsa transfer süreci
Güzel çalışma dostum, eline sağlık.
Yalnız bana çok da anlamsız gelmedi. Devre arasında adam sakatken sezon sonu için söz kesilmiş, "Oyuncu sağlamsa ve cayılırsa, cayan taraf 1 milyon euro cayma bedeli ödenir" diye bir madde de eklenmiş olabilir.
Şenol Güneş'in beğendiği ve Sambade'nin olumlu referans verdiği bir kaleci olduğu söyleniyor, bu riski almış olabilirler.
Ama bu durumda neden Boyko'yu tapusuyla aldık da satın alma opsiyonuyla kiralamadık, o bir soru işareti. Belki kulübü kiralama istemedi onu da.
Boyko'nun panik transferi olduğu tahminim güçleniyor bu durumda.