2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12392827 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Atiba satılmadı diyelim ona birşey olursa o bölgede oynayacak adam Necip. Tolgay'ın o bölge için yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Bu yüzden de Atiba kalsa bile ona benzer profilde bir ön libero lazım. Atiba gidecekse de bu sayı 2 oyuncuya çıkar.

Tabi 2 tane oyuncu alınır mı pek zannetmiyorum o ayrı.
Atiba giderse 1 tane bile alınmayabilir, Töre'nin satış durumuna göre  :D Geçen sene Veli Tolgay yokken adam almadık bu sene Veli de var Tolgay'da..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Ergin1903

Atiba için west ham forumuna bir göz atmak lazım. Orda da öyle bir haber var mi acaba

Çevrimdışı tuncaboylu

İyi bir defans tandemi oluşturursak o bölgede Atibanın eksikliği belli olmaz. Tolgay oynar yeri gelir Veli oynar. Hatta Tolgayla daha iyi bile olabilir. Tolgay daha golü düşünen, dikine oynayan, ayaklarına hakim bir çocuk. Ha istikrar da Atiba'nın kulaklarını çınlatırız gibi geliyor.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolgay Atiba'dan çok farklı tarzda bir oyuncu. Ayrıca Veli de hazırlık kampını nasıl geçirir bilinmese de, ama artık pek fayda verecek konumda değil.

Atiba giderse yerinde kullanabileceğimiz Necip var sadece.

Serdar Kurtuluş gönderilecek dendiğinde, Gökhan Gönül gelecek diye tahmin etmiştim. Benzer şekilde Atiba'yı göndereceksek, Mehmet Topal'ı alıyoruz demektir.

Açıkçası Mehmet Topal'ın Atiba'nın yerini doldurabileceğini düşünüyorum, eğer makul bir maaşla alınacaksa desteklerim.

Çevrimdışı ozan062

bende necmi abi düşünüyorum sosa bu kadronun değişilmezi olacak kabiliyette

yani ben ilk alındığında baya endişeliydim yani gollerini genellikle 2*0dan sonra atıyor diye yani oyun rahatladıgında ön plana çıkıyor diyordum

geldi nitekim ilk senesinde verim sağlamadı fakat ynede sivrilen bir oyuncuydu bu sene ise baya baya tam benim istediğim liderlikteydi başta töreyle çok iyi uyumları vardı sonra o müthiş uyuma birseyler oldu bi duraksadı sosa sonra bir acıldı pir açıldı...

yani ben açık konuşayım bu takımda gomezdende öte onu görüyorum bu listeye oguzhan mesela hiçbir zaman giremez... çnk oyun içindeki liderlik çok başka meziyet adam bosuna bayerne transfer olmamış... finaller oynamamışş onun şanssızlığı arjantinli olması yani bi perulu paraguaylı olsaydı cok baska olurdu milli takımında
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Tolga

Atiba giderse 1 tane bile alınmayabilir, Töre'nin satış durumuna göre  :D Geçen sene Veli Tolgay yokken adam almadık bu sene Veli de var Tolgay'da..
Adam alınmaması mümkün değil alınır da 1 tane yeterli olmaz :icool:

Herkes Tolgay'ı orada düşünüyor ama Atiba'nın yaptığı gibi her gediği kapatabilecek profilde bir oyuncu değil.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı 38life

Atiba satılmadı diyelim ona birşey olursa o bölgede oynayacak adam Necip. Tolgay'ın o bölge için yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Bu yüzden de Atiba kalsa bile ona benzer profilde bir ön libero lazım. Atiba gidecekse de bu sayı 2 oyuncuya çıkar.

Atiba'nın gidip yerine Tolgay'ın oynaması ancak formasyon değişikliği ile olur. Ultra ofansif bir formasyon benimsememiz gerekir. 3 göbek ortasaha 3 forvet (2 kanat forvet 1 santrafor) şeklinde. Bu şekilde şampiyonlar liginde zaten delik deşik oluruz. Ligde de bi maç 5 fark atarız bi maç 4-3 yeniliriz falan.

Çevrimdışı panic13

tolgay atibanın pozisyonuna monte edilebilirse inanılmaz bir etki yaratabilir. Bildiğin Xavi alonso/Steven Gerrard/Denis Lampard etkisi yapar.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Tolgay Atiba'dan çok farklı tarzda bir oyuncu. Ayrıca Veli de hazırlık kampını nasıl geçirir bilinmese de, ama artık pek fayda verecek konumda değil.

Atiba giderse yerinde kullanabileceğimiz Necip var sadece.

Serdar Kurtuluş gönderilecek dendiğinde, Gökhan Gönül gelecek diye tahmin etmiştim. Benzer şekilde Atiba'yı göndereceksek, Mehmet Topal'ı alıyoruz demektir.

Açıkçası Mehmet Topal'ın Atiba'nın yerini doldurabileceğini düşünüyorum, eğer makul bir maaşla alınacaksa desteklerim.
Ben de Mehmet Topal'ın bu oyun düzeninde iş yapacağını düşünüyorum. Tabi abartı bir maaşı olmadığı sürece.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı 38life

"Atiba'yı satan şampşiyonluğu satar" diyordum...

Bu da mı gelecekti başımıza...  :s20:

Çevrimdışı Tolga

tolgay atibanın pozisyonuna monte edilebilirse inanılmaz bir etki yaratabilir. Bildiğin Xavi alonso/Steven Gerrard/Denis Lampard etkisi yapar.
Saydığın oyuncuların hepsi topsuz alanda tempolu ve fizik olarak güçlü oyuncular. :D

Tolgay fit durumayken fizik olarak fena bir oyuncu değil ama orayı tek başına savunacak kadar da iyi değil ki daha sakatlığını da tam olarak atlatmış sayılmaz.

Tolgay o bölgede sadece savunmadan oyun kurarken yüksek pas yüzdesiyle yararlı olur ama top rakipteyken işin savunma yönünde çok yumuşak kalır.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimiçi Necmi

Veli artık 2.lig düzeyinde bir topçu. Ondan umut beklemeyin.
Haksızlık ediyorsun Veli hala bu ülkenin en iyi ön liberolarından biri
çok beğendiğiniz Topaldan bence çok daha iyi bizde olmamasının nedeni bizim seviyemiz ligin üstüne çıktığı için
bu gün veliyi ver renkli rakiplerimize direk ilk onbir oyuncusu olur. veliyi batırırken bizide batırdığınızın
farkında değilsiniz. Siz beğenmiyorsunuz diye bir oyuncu kötü demek değildir nasıl hüküm verebiliyorsunuz veli avusturya milli takım oyuncusu
sakatlıktan çıkmış ve form grafiğinin düşmesi onu kötü oyuncu yapmaz sadece formsuz oyuncu yapar.
Gomez fioda kötü oyuncumuydu. Görebildinizmi Veliyi şenol hocanın kadrosunda
geçen seneki Biliç oyun tarzıyla burda Atibaya demediğinizi bırakmadınız. bir milyona sözleşme
yenilediler diye yönetime demediğinizi bırakmadınız. Bunları ne çabuk unuttunuz o günde Atiba bu takımın en önemli oyuncusu
dediğimde beni yönetim yalakalığıyla suçlamadınızmı orda geçen seneki transfer başlığında bütün kayıtlar duruyor.
Bırakın artık bunları insanlar kendi fikrini söylediğinde işinize gelmeyince hemen yönetim yalakası damgası
yapıştırın. Bir tek siz görüyorsunuz doğru olanı bir kerede sonunda haklı çıksanız biraz kendinize özeleştiri
yapın artık. Tamam beğenmeyebilirsiniz Beşiktaşa yeterli bulmayabilirsiniz bunada saygı duyarım ama ikinci lig topçusu ne demek
nasıl kendi oyuncunu böyle aşağılayabilirsin resmen ağız ishali olmuşsunuz ağzınızdan çıkan kelimenin
idrakını bile yapamıyorsunuz. bundan önce iddalarınızda defalarca yanıldınız ama en ufak bir rahatsız olma belirtisi bile
göstermeden aynen devam edin. Burda tepki verince sert konuşuyor oluyorum ama sizin yaptığınız ne
Ben ikaz etmekten bıktım artık Bu forumda Beşiktaş oyuncuları aşağılanamaz bu aşağılamak değil deme
Veli bu ligdeki her takımın ön liberosu olur ve havada kaparlar bu gün tartsan bir tek topalla mukayese edebilirsin
ama kalkmış ligdeki bütün ön liberoların altına koymak ne oluyor ikinci lig topçusu ne demek oluyor
bu fikir değil direk Beşiktaş oyuncusunu aşağılamak @Serhat Akkaya

Çevrimdışı MrtBlgc

neredeyse 2 senedir top oynamayan birisinden bahsediyoruz. Bu sene devre arası kampı geçirdi ondan sonra bile toparlayamadı, üstüne tekrar sakatlandı. Veli'ye güvenip yola çıkılmaz. Büyük ihtimalle Şenol Güneş'te gönderilmesi için talimat vermiştir.
Veli'ye güvenelim demiyorum, ilk 11 de çıksın demiyorum ama şampiyonlar ligi, lig, Türkiye kupası derken o bölgede de rotasyona ihtiyaç var. Belli ki satılacağı falan yok, kadroda kalmasının kime ne zararı var?

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

tolgay nasıl atibanın yerine oynayacak oyuncu profilleri bayağı farklı....

Çevrimdışı 38life

Bazı futbolcular rakam olarak asla değerini bulmaz, yansıtmaz. Atiba gibi... Gerek yaşı ile, gerek oynadığı mevki ve oyun tarzı ile bonservis değeri düşük kalır. Ama bonservis değerinin 10 katı katkı verir takıma. Bana göre Atiba'nın kanattaki karşılığı Jesus Navas'tır mesela. Forvette karşılığı Mario Gomez'dir. Biz Jesus Navası 4 milyon euroya satıyoruz...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

çok beğendiğiniz Topaldan bence çok daha iyi bizde olmamasının nedeni bizim seviyemiz ligin üstüne çıktığı için
bu gün veliyi ver renkli rakiplerimize direk ilk onbir oyuncusu olur. veliyi batırırken bizide batırdığınızın
farkında değilsiniz. Siz beğenmiyorsunuz diye bir oyuncu kötü demek değildir nasıl hüküm verebiliyorsunuz veli avusturya milli takım oyuncusu
sakatlıktan çıkmış ve form grafiğinin düşmesi onu kötü oyuncu yapmaz sadece formsuz oyuncu yapar.
geçen seneki Biliç oyun tarzıyla burda Atibaya demediğinizi bırakmadınız. bir milyona sözleşme
yenilediler diye yönetime demediğinizi bırakmadınız. Bunları ne çabuk unuttunuz o günde Atiba bu takımın en önemli oyuncusu
dediğimde beni yönetim yalakalığıyla suçlamadınızmı orda geçen seneki transfer başlığında bütün kayıtlar duruyor.
Bırakın artık bunları insanlar kendi fikrini söylediğinde işinize gelmeyince hemen yönetim yalakası damgası
yapıştırın. Bir tek siz görüyorsunuz doğru olanı bir kerede sonunda haklı çıksanız biraz kendinize özeleştiri
yapın artık. Tamam beğenmeyebilirsiniz Beşiktaşa yeterli bulmayabilirsiniz bunada saygı duyarım ama ikinci lig topçusu ne demek
nasıl kendi oyuncunu böyle aşağılayabilirsin resmen ağız ishali olmuşsunuz ağzınızdan çıkan kelimenin
idrakını bile yapamıyorsunuz. bundan önce iddalarınızda defalarca yanıldınız ama en ufak bir rahatsız olma belirtisi bile
göstermeden aynen devam edin. Burda tepki verince sert konuşuyor oluyorum ama sizin yaptığınız ne
Ben ikaz etmekten bıktım artık Bu forumda Beşiktaş oyuncuları aşağılanamaz bu aşağılamak değil deme
Veli bu ligdeki her takımın ön liberosu olur ve havada kaparlar bu gün tartsan bir tek topalla mukayese edebilirsin
ama kalkmış ligdeki bütün ön liberoların altına koymak ne oluyor ikinci lig topçusu ne demek oluyor
Bir tek ben görmüyorum forumun genelinin durumu bu. 2.lig düzeyinde topçu demek aşağılamak değil, tespit. Bu da benim görüşüm. Kimse hakkında görüş belirtmeyeceksek kapatalım burayı gitsin, Benim Sosa'yı, Oğuzhan'ı, Atiba'yı gömdüğümü gördünüz mü. Hatta çoğu kişi Veli için Bilic zamanında bile olumsuz görüş bildirirken inanılmaz temposu yüzünden üst düzeye bir futbolcuya evrilmesini gurula takip etmiştim, 2 kişilik oynuyordu nerdeyse ama yaşadığı sakatlıklar onu gerçekten çok ama çok geriye götürdü. Zamanla kimin haklı kimin haksız olduğu ortaya çıkar, keşke eski düzeyine gelebilse ama hiç sanmıyorum Süper lig düzeyinde bir seviyeye ulaşabileceğini.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı BelekKartaLı

Atiba için west ham forumuna bir göz atmak lazım. Orda da öyle bir haber var mi acaba

Yaklasık 1 saat önce biraz göz attım Töreye kesin gözüyle bakılıyor 13M Paund karsılığında Atiba hakkında konusmalar var fakat bir transferde bir görüşmede yok.
Belliki onlarda bizim medyadan etkilenmiş.
Sana Söz Büyük Başkan.Şampiyon Olamasakta Hep Şerefli Kalacağız..!!!

Çevrimdışı Bishamon

Tolgay Atiba'nın yerine gelemez.Tolgay box to box bir orta saha ve arkasında başka biri yoksa orta sahamız çöker.Lampard ve Gerrard gibi adamlar da bu kategoriye girer.Yanlarında çoğu zaman Atiba tarzında saf bir defansiz orta saha olur.

Çevrimdışı tuncaboylu

Veli'ye güvenelim demiyorum, ilk 11 de çıksın demiyorum ama şampiyonlar ligi, lig, Türkiye kupası derken o bölgede de rotasyona ihtiyaç var. Belli ki satılacağı falan yok, kadroda kalmasının kime ne zararı var?

Bütçeye zararı var, Veli'nin maaşı kadroda ilk 18'de yer bulması zor görünen bir oyuncu için çok yüksek.

Veli'yi çok seviyorum, ama maalesef Necmi Abi'den farklı düşünüyorum bu konuda. Profesyonel yaşam bunu gerektiriyor, Veli'yi 2.5-3 milyon euro'ya satabilirsek çok başarılı bir hamle olur. Atiba'dan da 4 gelse, oraya Mehmet Topal'ı alabiliriz ve cebimizde epey para kalır. İlk 11'de Mehmet Topal ve yedekte Necip yeterli bir rotasyon olur defansif orta saha pozisyonu için(Şu ön libero kavramını sevemedim). İlla 3'lemek istiyorsak, Eslem'i alırız altyapıdan. Takımda oyuncu yetiştirmeye en uygun pozisyonumuz orası ve Veli varken onu da yapamıyoruz.

Çevrimiçi Necmi

Saydığın oyuncuların hepsi topsuz alanda tempolu ve fizik olarak güçlü oyuncular. :D

Tolgay fit durumayken fizik olarak fena bir oyuncu değil ama orayı tek başına savunacak kadar da iyi değil ki daha sakatlığını da tam olarak atlatmış sayılmaz.

Tolgay o bölgede sadece savunmadan oyun kurarken yüksek pas yüzdesiyle yararlı olur ama top rakipteyken işin savunma yönünde çok yumuşak kalır.

yumuşak kalmaz bence iyi izlememişsin Tolgay orayı çok iyi doldurur ama yedeklenmesi şart
Bir kere atibadan daha sert bir oyuncu ve orta sahaya aradığımız sertliği getirir.
Atiba tek başına götürdü ama adam insan üstü biri başka o performansı gösterecek oyuncu
parayla bulunmaz ne Tolgay nede başka bir oyuncu tek başına olmaz Tolgayın atibadan artıları var
en önemlisi genç olması hücum gücünün çok iyi olması defans yeteneğide gelecek kaliteli stoperlerle dengelenir.
bu seneye bakarak değerlendirme yapmayın hata edersiniz. Seneye takımın gerisi çok farklı olacak
çok savunma ihtiyacı duyduğumuz anda takmı ortada tutabilmek için veliyide kullanırız.
veli Tolgay ozi veli tolgay sosa gibi bir düzende gol yeme oranımız çok düşer. bunlar kampta kendini toparlayacaklar.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ayrıca olumsuz yapılan her yorumu bana niye yıkıyorsun onu anlamıyorum. Atiba'yla neden sözleşme imzalandı dediğim bir tane yazı bul bugün bırakırım forumu. İnsanlarda algı yaratmayı bırakmalısın bence, burası forum ve herkes görüşlerini bildiriyor, bazen olayı kişiselliğe döküyorsun hiç gerek yok. Gomez'le ilgili olumsuz yorumlarda bulunmuştum onu çok açık ve net söyleyebilirim, çünkü çok formsuz ve sakattı ama inanılmaz bir uyum yakaladı ve kendine çok iyi baktı. Veli madem halen iyi Tolgay'dan çok daha önce sahalara dönmüş olmasına rağmen neden ilk 18 e bile giremedi çoğu maçta?
[ Son Düzenleme: 07 Haziran 2016, 14:57:34 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bütçeye zararı var, Veli'nin maaşı kadroda ilk 18'de yer bulması zor görünen bir oyuncu için çok yüksek.

Veli'yi çok seviyorum, ama maalesef Necmi Abi'den farklı düşünüyorum bu konuda. Profesyonel yaşam bunu gerektiriyor, Veli'yi 2.5-3 milyon euro'ya satabilirsek çok başarılı bir hamle olur. Atiba'dan da 4 gelse, oraya Mehmet Topal'ı alabiliriz ve cebimizde epey para kalır. İlk 11'de Mehmet Topal ve yedekte Necip yeterli bir rotasyon olur defansif orta saha pozisyonu için(Şu ön libero kavramını sevemedim). İlla 3'lemek istiyorsak, Eslem'i alırız altyapıdan. Takımda oyuncu yetiştirmeye en uygun pozisyonumuz orası ve Veli varken onu da yapamıyoruz.
Aynen katılıyorum. Bugün Atiba takımda kalsa Necip ve Tolgay varken Veli kendisine kadroda yer bulabilir mi? Önemli olan nokta bu. Veli gibi çok ağır bir sakatlık geçirmiş birisine güvenmektense Eslem'in kullanılmasının daha mantıklı olacağı görüşündeyim. 
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

yumuşak kalmaz bence iyi izlememişsin Tolgay orayı çok iyi doldurur ama yedeklenmesi şart
Bir kere atibadan daha sert bir oyuncu ve orta sahaya aradığımız sertliği getirir.
Atiba tek başına götürdü ama adam insan üstü biri başka o performansı gösterecek oyuncu
parayla bulunmaz ne Tolgay nede başka bir oyuncu tek başına olmaz Tolgayın atibadan artıları var
en önemlisi genç olması hücum gücünün çok iyi olması defans yeteneğide gelecek kaliteli stoperlerle dengelenir.
bu seneye bakarak değerlendirme yapmayın hata edersiniz. Seneye takımın gerisi çok farklı olacak
çok savunma ihtiyacı duyduğumuz anda takmı ortada tutabilmek için veliyide kullanırız.
veli Tolgay ozi veli tolgay sosa gibi bir düzende gol yeme oranımız çok düşer. bunlar kampta kendini toparlayacaklar.
necmi abi nasıl dolduracak topsuz oyunda iyi değil ki tolgay...

Çevrimdışı TANERCAN

Atiba yoksa Necip var

Lenovo TAB 2 A7-30HC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı worns

Veli'nin sorunu anladığım kadarıyla onu sadece fiziksel değil mental açıdan da yıprattı. Sakatlık öncesi Veli'yi izleyebileceğimizi bilsek orta saha için oyuncu ihtiyacından bahsedemezdik. Atiba'yı yedekler gerekli maçlarda birlikte de oynarlardı Bilic döneminde olduğu gibi.

Ama sorun tekrar üst düzey futbola dönebilecek durumda görünmemesi. En azından ben geçen sene oynadığı kısıtlı maçlarda öyle bir izlenim edindim. Omzunu tutuyor, acı çekiyormuş gibi görünüyor, eskiden en iyi yaptığı işlerden ikili mücadelelerde ürkek görünüyor.

Bir teklif yoksa elbette kendini toparlaması için bir sene daha şans verilebilir. Bunu hakedecek kadar formamız için terini akıtmış bir oyuncu. Ama ona güvenerek kadro planlaması yapmak sakat. Fazla maliyetli olmayan, işlevsel bir orta saha oyuncusuyla rotasyonu tamamlamak gerekir.

Atiba giderse de 2 oyuncu ihtiyacı doğar.

3 kişi oynattığımız mevkide 4 kişiyle sezonu geçirdik. Sosa, Ozi, Ati nerdeyse hiç fire vermediler. Devamlılık açısından harikalardı. Ama şimdi CL ve yıpratıcılığı da göz önüne alınınca iyi bir kadro planlaması için oynayabilecek durumda 6 oyuncu gerekiyor.

Hatta bana kalırsa Sosa'yı yedeklemek için Scarione gibi bir oyuncu da alınmalı.

Çevrimdışı panic13

Bu yorumu şimdi be yazacaktım, Necmi abi yazmış. Tolgay'ın sorunu sertlik değil, alan kapama olacaktır. Zaten benimki sadece bir görüş. Geçen seneki en temel problemimiz ne idi?

Ozzy ve Atiba'ya baskı yapan istisnasız her takım, oyunun bir bölümünde mutlaka üstünlüğü ele alıyordu. Ancak defansı öne atabildiğimiz zaman baskıyı kırabiliyorduk. Tolga o pozisyona ilaç olur. Defans, öğretilebilen bir şeydir. Ben mutlaka olur demiyorum zaten, ama olursa çoğu meselemizi kendiliğinden çözecektir defanstaki.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Etiketler: