konunun neresinden baktın neresinden girdin bilmiyorum. bir arkadaşımız avrupada 1 su 1 euro bizde 1 tl örneğini verince böyle kıyaslamalar olmamalı noktasından yola çıkarak cümlemi yazmıştım.
bizde futbol endüstrisi Adan Zye hatalarla dolu ki, daha düne kadar sınırlı olan yabancı oyuncu sayısı ile başlayan abuk fiyatlar ve bunların sonuçları ile saçma sapan bir noktaya geldi herşeyin fiyatı...
Konuyu başlatan ben olduğum için başlangıç noktasından girdim

Hollanda'yı ele alırsak adamların ekonomisi belli o yüzden diyor ki benim etim budum bu. Yetiştirip satacağım kendi ligimde de şampiyon olacağım. Avrupa'da ne çıkarsa.
Bizde saçma bir ego var. En iyi biz olacağız en büyük biz olacağız diye olamayacağımızı bile bile. Sonra eurolar havada uçuşuyor.
Adidas ile 150 liradan anlaşıyorsun bu anlaşmanın yarısı bile sana kalmıyor 5 milyon dolar nedir?
Basit hesap yapalım. 300.000 forma sattın 15.000.000 ödemiş sana Adidas yani forma başı gelirin 50 lira. Üstüne reklamını yapmış bir de adamlar bedavaya.
Sen aynı formayı 50 liradan satarsan kaç kişi kaç forma alır bunun ön araştırmasına bakmalısın. 50 liradan 1 milyon forma satarım diyorsan anlaşırsın yerel firma ile aynı şekilde kar edersin üstüne adamdan reklam için para alırsın.
Kar aynı kar, taraftar soyulmadı herkes mutlu.