2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12365538 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

benzin almanyada yada fransada kaç euru yada hollandada ?? ben söyliyimmi  ortalama 1,25 euro ..onlarda 0.30 cente alıyor
Evet doğru ama adamların ortalama geliri yıllık 25-30.000 euro seninkisi 6-7 bin euro.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı aykut.celenk

Transfer haberlerinde oyuncuların yaşları genelde 30 ve üzeri olduğunu bir tek bana mı tuhaf geliyor.

Çevrimdışı tuncaboylu

bence kıyas doğru değil verdiğim farklı kategori ürünlerle bunu ifade etmeye çalıştım aslında. burda birşey avrupaya göre ucuzken başka birşey pahalı bu değişik faktörlere bağlı sonuçlar..

Kıyas şöyle yapılıyor:
Local Purchasing Power in Berlin is 113.28% higher than in Istanbul

Yani insanların alım gücü Türkiye'nin 2 katı alım gücüne sahip. Euro da TL'nin 3.3 katı. 50 TL * (3.3/2) = 80 TL gibi düşünebiliriz.

Çevrimdışı Oktay

Bir şeyin ucuz olması bir anlam ifade etmiyor, alım güçlerini karşılaştırman lazım.

Bir yerde ortalama gelir 2000 TL iken, X ürünü 50 TL ise ondan 40 tane alabilirsin.
Başka bir yerde ortalama gelir 6000 TL iken, X ürünü 100 TL ise ondan 60 tane alabilirsin.

İlk yer daha ucuz görünür, ama ikinci yer daha yaşanır bir yerdir.

Ayrıca benzin, et, içki gibi ürünlerin fiyatları Türkiye'de çok pahalı, Avrupa'da 6 ay yaşadım çok şehir gezdim ve bu ürünlerin Türkiye'den pahalı olduğu pek bir şehir görmedim.
türkiye ucuz sen rahat ol

Çevrimdışı eaglekartal

transfer haberi olmayınca sarack birşey arıyor millet haliyle.bende parise gittiğimde 2 sene önce ne pahalı şehir demiştim ama tabi bizim şartlarımıza göre onlara göre gayet normal çünkü geçim standartları çok iyi  :tabe:  neyse gökhan akşamdan sonra kalırmı bence kalmaz gelir gibi ama aziz son anda taraftarı daha fazla karşıma almıyım derse imzalayabilir.canerleride gittiğine göre o hücüm ağırlıklı defans güçleri büyük sekteye uğrayacak.devir artık bizim devrimiz.bu transfer dönemi çok ama çok önemli.önümüzdeki 3-5 yılı etkileyecek derecede önemli.sol bek sağ bek stoper ve kaleci ile inanılmaz bir takım olabiliriz

Çevrimdışı tuncaboylu

benzin almanyada yada fransada kaç euru yada hollandada ?? ben söyliyimmi  ortalama 1,25 euro ..onlarda 0.30 cente alıyor

Ortalama gelire sahip bir çalışan orada kaç litre benzin alabiliyor, burada kaç litre alabiliyor?

Ona göre hesap yapmak lazım.

Çevrimdışı ahmetx

Ucuzluk pahalılık ölçü değil ki mesele alım gücü ve standartlar ,Afganistan bizden de ucuz hem de her şey doğal organik ama adamlar ege ve adriyatiğin ılık sularında yaşam mücadelesi veriyorlar.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Gürcan

Bence hesap yapmaya gerek yok ortalama 1.300 euro calisio adamlar 1.25 euro dan benzin aliyorlar. Biz 1300 tl alip 4.50 tl ye aliyoruz :)

Çevrimdışı tangaz

Transfer haberlerinde oyuncuların yaşları genelde 30 ve üzeri olduğunu bir tek bana mı tuhaf geliyor.

aslında öyle gibi duruyor ama isimler marka olduğu için öyle düşünmemek lazım arada genç ve orta yaş isimlerde dönüyor. emre mor ghezzal gençlere örnek manoel ospina mevkileri için genç sayılır glik wiel orta yaş... birde takviyeler ağırlıklı savunmaya düşünülüyor, tecrübeli ve düşük riskli isimlere yoğunlaşılmış durumda...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Oktay

Evet doğru ama adamların ortalama geliri yıllık 25-30.000 euro seninkisi 6-7 bin euro.
sen hollanadada evde kullandığın gazın parasını yıllık peşin verip sene sonu mahsuplaştığını  yada normal 4-5 yaşındaki 1600cc motor dizel bir arabaya senede 1200 euro civarı vergi verdiğini,sokak arasındaki kapının önüne arabanı park etmek için belediyeye park parası vermek zorunda kaldığını ve sonuçta aldığın yüksek paraları tekrar devlete verdiğini ayın sonunda hesabını 200 euro şaştığında bütün bütcenin alt üst olduğunu biliyomusun... burda varsa hollandada yaşayan bir arkadaş beni yalanlasın
[ Son Düzenleme: 27 Mayıs 2016, 11:43:07 Oktay ]

Çevrimdışı Koa_lAA

arsenal ve liverpool yanlış olabilir özellikle arsenal bilet fiyatıdır şudur budur EPL'nin en pahalı takımıdır yıllardır.

sen haklıymışsın usta sanırım.. şimdi puma nın sayfasından baktım 60 pound biten sezonun formaları arsenal in...

30 pound a düşmüş sezon bitti diye...

Çevrimdışı tuncaboylu

sen hollanadada evde kullandığın gazın parasını yıllık peşin verip sene sonu mahsuplaştığını  yada normal 4-5 yaşındaki 1600cc motor dizel bir arabaya senede 1200 euro civarı vergi verdiğini,sokak arasındaki kapının önüne arabanı park etmek için belediyeye park parası vermek zorunda kaldığını ve sonuçta aldığın yüksek paraları tekrar devlete verdiğini ayın sonunda hesabını 200 euro şaştığında bütün bütcebin alt üst olduğunu biliyomusun... burda varsa hollandada yaşayan bir arkadaş beni yalanlasın

Hollanda'da değil ama Berlin'de yaşadım 6 ay. Avrupa'daki bazı uygulamalar garip olabilir, ama alım gücü daha yüksek insanların.

2. el pazarında 2007 model Audi A6 4500 euro'ya, 2012 model WV Golf 5000 euro'ya, 2013 model Toyota Yaris 5500 euro'ya alınabiliyordu.

Sen de bize İstanbul'da 1500 TL maaş alıp da 800 TL kira ödeyen birisinin nasıl geçinebildiğini anlatabilir misin?  :)
[ Son Düzenleme: 27 Mayıs 2016, 11:47:31 tuncaboylu ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ucuzluk pahalılık ölçü değil ki mesele alım gücü ve standartlar ,Afganistan bizden de ucuz hem de her şey doğal organik ama adamlar ege ve adriyatiğin ılık sularında yaşam mücadelesi veriyorlar.
Muhteşem bir tespit olmuş  :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Oktay

Hollanda'da değil ama Berlin'de yaşadım 6 ay. Avrupa'daki bazı uygulamalar garip olabilir, ama alım gücü daha yüksek insanların.

Sen bize İstanbul'da 1500 TL maaş alıp da 800 TL kira ödeyen birisinin nasıl geçinebildiğini anlatabilir misin?  :)
almanyada çalışanın sırtı güneş görmüyor..aynı işi gel türkiyede yap desen gelmez ,sen rahat ol berlinide biliyoruz hangisi medeni şekilde yaşıyor 2 işte çaşışmadan adam gibi yaşayamazssın

Çevrimdışı Koa_lAA

gelir vergisi dilimine girdi diye sene başında verilen zammın sene sonunda geri alındığı bir ülkede yaşıyoruz dostlar... bu neyin tartışması :D

Çevrimdışı tangaz

sen haklıymışsın usta sanırım.. şimdi puma nın sayfasından baktım 60 pound biten sezonun formaları arsenal in...

30 pound a düşmüş sezon bitti diye...

arsenal taraftarı fiyatlar ve neticesinde gelmeyen şampiyonluklar nedeniyle çok öfkeliler bununla ilgili zaman zaman haberler çıkmıştır. hafızanı zorlarsan eminim hatırlarsın sevgili dostum.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Kendimizi Avrupa ya da dünyanın herhangi bir ülkesi ile kıyas edeceksek öncelikli kıstas fakirlik , yoksulluk sınırı olmalı. İnsan önce geçimek için temel harcamalarını yapacak . Elinde kalan parayla da forma ,tshirt gibi kişisel harcamalarını yapacak.
Avrupa'da geçinmek hiç o kadar kolay değil . Çoğu aile başa baş ancak karşılayabiliyor temel masraflarını . Yatırım, tasarruf, kişisel harcama yapmak için ay sonunda az para kalıyor birçoğuna.

Çevrimdışı tangaz

gelir vergisi dilimine girdi diye sene başında verilen zammın sene sonunda geri alındığı bir ülkede yaşıyoruz dostlar... bu neyin tartışması :D

üstelik yıl sonunda fiyatlar artmış yıl başında alınan zam dibi görmüşken değil mi, ne güzel ifade etmişsin :)

Çevrimdışı tuncaboylu

almanyada çalışanın sırtı güneş görmüyor..aynı işi gel türkiyede yap desen gelmez ,sen rahat ol berlinide biliyoruz hangisi medeni şekilde yaşıyor 2 işte çaşışmadan adam gibi yaşayamazssın

Almanya'da bir kasiyeri düşünelim: Pazar günleri AVM'ler ve marketler kapalı, diğer günlerde marketler saat 20.00'da hepsi kapanıyor. Bizdeki kasiyerler ve AVM çalışanlarının çalışma şartları nasıl? (Oradakiler 1800 euro alırken buradakiler 1300 TL alıyor, ona zaten hiç değinmiyorum)

Orada 2 işte çalışmaya falan da gerek yok. Orada yaşarken sadece eşimin kazandığıyla oradaki kirayı ödedik, rahat geçindik ve Avrupa'yı gezdik, benim home-office çalışarak kazandığımı da biriktirdik.

Çevrimdışı Oktay

Almanya'da bir kasiyeri düşünelim: Pazar günleri AVM'ler ve marketler kapalı, diğer günlerde marketler saat 20.00'da hepsi kapanıyor. Bizdeki kasiyerler ve AVM çalışanlarının çalışma şartları nasıl?

2 işte çalışmaya falan da gerek yok. Orada yaşarken sadece eşimin kazandığıyla oradaki kirayı ödedik, rahat geçindik ve Avrupa'yı gezdik, benim home-office çalışarak kazandığımı da biriktirdik.
kardeş son 15 yılım avrupaya git-gelle geçti 15 den fazla  shengen vizesi 2 tane pasapor eskittim bilhakis euro geçtikten sonra kimse hayatından memnun değil..sen istisnasın ,istisnalarda kayideyi bozmaz

Çevrimdışı tuncaboylu

kardeş son 15 yılım avrupaya git-gelle geçti 15 den fazla  shengen vizesi 2 tane pasapor eskittim bilhakis euro geçtikten sonra kimse hayatından memnun değil..sen istisnasın ,istisnalarda kayideyi bozmaz

Abi sana 2 realite söylüyorum bak, çok basit:
Oradaki kasiyer 1800 euro (6000 TL) alıyor ve 700 euro(2200 TL) kira ödüyor.
Buradaki kasiyer 1300 TL alıyor ve 700 TL kira ödüyor.

Hangisi daha rahat yaşıyor olabilir?

Eskiye göre fakirleşmiş olabilirler, hallerinden şikayetçi olabilirler vs. Ama durumları bizden epey iyi, bunu görmezden gelmemek lazım.

Çevrimiçi Samet Demir

Simdi arkadaşlar 18 kişilik kadroda 11 adet yabanci oyuncu bulundurabiliyoruz;

Transfer
Transfer-transfer-transfer-beck
Atiba
Oguzhan-sosa
Transfer-q7
Gomez

Mevcut sartlarda bizim de düşüncemize göre 11 yabanci dan kadroya türk olarak sadece oguzhani yapabiliyoruz. Bu da demek oluyor ki yedeklerde 1 yabanci hakkımız var.
Bu yüzden gg ve iyi bir stoper yani ligde suan is yapacak en iyi serdar aziz var.

Bu iki adet adamin yerini biz yabanci ile doldurursak o zaman kadro kurmakta zorlanabiliriz. Bu yüzden stoperlerin 4 u yabanci hatta sag bek de yabanci olma imkani çok düşük Senol hoca bu yuzden de s.aziz için ısrar ediyor ki ligde eli.biraz daha kuvvetlensin.

Gelelim orta saha ya lass ile de sözleşme yapardim. Bu kadroda +1 yabanci hakkimi orda kullanirdim. Ya da iyi gözlemlenmis bir genc bir atiba da olabilir. Kanatlar da kerim ve olcay yedek, orta da tolgay i hic bir zaman unutmadim. Bizim için iyi bir koz.

Forvet için de cenk yede klerde olur birde yanina alt yapıdan bir genç monte ettik mi taş gibi kadromuz olur.

Transferler;
               Adler (costil)
Gg, neustadler, nkolou, coentrao (saglikli) diarra,Hatem ben arfa,s.aziz

Bunlardan sadece kaleci ve sol bek ve s.aziz bonservisli. Digerlerinede 2-3 imza parasi ike tas gibi takim oluruz.

Gidecekler ;

S.kurtulus, milo, alexis, töre, pektemek, franco, boyko ile 25m.€ a yakın paramızda olur.

Cümleler devrik oldu. Kusura bakmayın

Saygilarimla

balkonunuza camınıza bayrak asın..

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı AigleBordeaux

Abi sana 2 realite söylüyorum bak, çok basit:
Oradaki kasiyer 1800 euro (6000 TL) alıyor ve 700 euro(2200 TL) kira ödüyor.
Buradaki kasiyer 1300 TL alıyor ve 700 TL kira ödüyor.

Hangisi daha rahat yaşıyor olabilir?

Eskiye göre fakirleşmiş olabilirler, hallerinden şikayetçi olabilirler vs. Ama durumları bizden epey iyi, bunu görmezden gelmemek lazım.
1800 euro kazanan  kasiyer cok az, ortalama kasiyer 1100 euro kazaniyor
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimdışı tangaz

boşverin kasiyeri kasaya girene bakın bu biliç gelip pazarlık edecekmiş 18 milyon euroyu düşürmeye çalışacakmış. bu ingilizler bizim kasaya para atmaya gelince nedense cimrileşiyorlar...

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

1800 euro kazanan  kasiyer cok az, ortalama kasiyer 1100 euro kazaniyor
fransada asgari ücret kaç para ?

Etiketler: