transfermarkt verileri çok yanıltıcı olabiliyor mesela orda messi 120 milyon r.madrid bale için 100 civarı ödedi messiyi almak isteyen temizinden 200 ödemeli markta kalsa 120ye satıyor
düne kadar gg.nin o sitede fiyatı 12 milyondu ama kimsenin o parayı verdiği yoktu. biraz farklı dönüyor dinamikler reelde o sitedeki fiyatlar balon mesela olcayda bir ara 10 milyona dayanmıştı o sitede 
200 ödemen birşey değiştirmez abi

Messinin değeri 120 milyon € dur sen 200 milyon €'yu oyuncuyu takımından alabilmek için ödüyorsun
Aynı şey ronaldo içinde geçerli piyasa değeri 60 milyon € iken manchester united'ta 94 milyon € verip aldı real madrid.
Bu 3 aşağı olur 5 yukarı olur şöyle devam edeyim.
Töre'nin değeri şuan 15 milyon € gözüküyor demi performansına göre 12 milyon € da olur 16 milyon € da olur.Yada töre bizde çok formdadır mutludur başka bir takıma gitmek istemez ama atıyorum atl madrid gelir 45 milyon € verir alır mesala o zaman törenin değeri 45 milyon € mu oluyor ? Hayır törenin değeri 15 milyon €.
Yani kısacası çok uzattım bir oyuncunun değeri 3 aşağı 5 yukarı doğru veriyor transfermarkt bir çok transfer'de zaten orda ki değerine bakaraktan yapılıyor.
Dediğim gibi zengin takımlar var 7.5 milyon € luk oyuncuya takımı 12.5 milyon € ister veren çıkarsa alırlar.Benim bu oyuncu için söylediğim 12.5 milyon € luk bir oyuncu değil