Bazen bazı yerlerde görüyorum herkes kadro yapıyor yeni sezon için ama fazla uçmayalım bence.
Öyle milyon eurolar verip yıldız transferler yapmayalım. Gomez gibi tutmaz hepsi.
27 yaş altı çok fazla maaş istemeyen sistem oyuncuları alalım. Günümüzde scouting çok önemli bişey ve dünyanın en büyük takımları bu yüzden sistemini yıllardır tıkır tıkır işletiyor.
Yani milyon eurolar verip yıldız alacağımıza yıllar önce yaptığımız gibi Oğuzhan gibi isimlere yönelelim. Mesela Tolga Ciğerci, Kerem Demirbay gibi gurbetçiler. Feyenord'da 21 yaşında Vilhena var, Twente'de 25 yaşında Felipe Gutierrez var bu tür adamlara yönelelim. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin işi çok zor önümüzdeki 3-4 yılda. Fener'i UEFA takip ediyor zaten satmadan almaları para saçmaları mümkün değil. Galatasaray da maddi olarak çok kötü durumda ve kadrosu çöplerle dolu bence. Bu iki kulüp de yapılanmayı bilmiyor. Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'te Fikret Orman gibi vizyon yok bence. Parayı iyi yönetemiyorlar. İşleri güçleri şov yapmak, para saçmak. Trabzon'un da durumu epey kötü ama onlarda en azından adam akıllı yönetim var ve bizim izlediğimiz politikayı izleyip 2-3 sene içinde kafaya oynarlar bence.
Tarihimizin en büyük şansı var elimizde. Hacıosmanoğlu, Aziz Yıldırım, Dursun Özbek gibi yöneticiler kulüplerini iflasa sürüklerken biz Fikret Orman sayesinde harika bir yapılanma süreci geçirdik ve UEFA'nın rakiplerimize verdiği cezaları da göz önüne alırsak önümüzdeki 2-3 sene kupalara ambargo koymamız lazım. Benim tahminim Aziz ve Dursun kaldığı sürece Gs ve Fb'den bi cacık olmaz. Bugün herkesin dalga geçtiği bataktaki Trabzon bile akıllı bir yapılanmayla geçer bunları. Bizim bu sırada arayı açmamız lazım, oyuncu parlatıp avrupaya satmamız lazım.