kimseye saygısızlık yaptığım yok burada birbirimize neler diyoruz polyanna die nitelendirdiğimiz 2 kişi var biri sensin diğeri tuncaboylu sanırım senin alıngan bir anına denk geldi. kırıldıysan afedersin. ben ileri uçla alakalı formsuzlar yetersizler gibi çok mesaj attım geçen yılki verimli ileri dörtlü+oğuzhan ile alakalı hatta yakın geçmiş yazdıklarımı okuyabilirsin. bu ileri dörtlünün 3ünün değiştiğini ozzininde kötü durumda olduğunu ama bunda da hocanın epey rolü olduğunu da yazdım. ama tüm bunlar bakarın şuan emenikeye ait %9luk gol sayısı/gol pozisyonu oranını %8le geliştirdiği! gerçeğini değiştirmiyor.
yoo alınganlığım yok ben sallamam ama bu laf bu şekilde düşünen çok kişiye gider.
kimse şuna dediler buna dediler diye algılamaz direk üstüne alır.
aslında dediklerinin olması için benim öncelikle dediklerimin olması gerekir ne demiş sir istatistik
dediğin şey bikini gibidir her şeyi gösterir ama esas göstermesi gereken şeyleri göstermez.
istatistik dediğin sonuca göre tutulur. sürece göre değil. istatistikleri değerlendir ama hüküm vermek için kullanma derim
istatitikler kusurları gösterir nedenlerini değil. o nedenleri göremediğin sürecede doğru yola giremezsin.
Bak hep diyorum haklı olabilirsin ama bizim sıkıntımız bu değil abou olmaz cenk atar cenk olmaz olcay atar o olmaz ikinci
yarı babel atar sorun senin dediğin kadar basitse zaten abou dediğin hiç bir şey illaki ileri uçtan biri o topu içeri sokar
Talisca da geliyor ama işte böyle olmayacak bu iş ne gomezin olmaması ne sosanın olmaması değil buorta sahadan bunlara top gelmiyor
direk bypas edilip quaresmaya atılıyor yada orta sahada top çevriliyor sürekli olarak fırsat bulunup gene quaresmaya atılıyor
90 dakikalık oyunumuz bu bütün işimiz quaresmanın o anki psikolojik durumuna kalmış ya dakka 90 berabereyiz korner atacak
paslaşarak kullanıyor varmı ötesi topu kaybediyoruz ondan sonra bir değil iki değil kaç defa yaptı bütün takım kutuya girmiş stoperler içerde
sen topu paslaşıp hepsini oyundan düşürüyorsun birde topun kaybedilmesine neden oluyorsun. Biz böyle bir oyun anlayışında
forvetlerden gol bekliyoruz yok olmaz bu antep maçında gördük abou kanat oynarken neler yaptı ben 3 pozisyon hatırlıyorum
sıfıra girip asist yaptığını bir tanede GG yaptı 3 ünü cenk birini quaresma kaçırdı ama net asistlerdi bunlar quaresma ne ilginç kendi şutunu kendi
eline çaptırdı buda bir başarıdır.

Neyse demek istediğim adil olalım haklı bile olsak haklıyız demeden önce bütün sebep sonuç ilişkisini irdelemek gerekiyor.
bu insanın hata yapmasını engeller bir sürü neden söylüyorum dikkatle okuyup maçları aklından geçirirsen
benim söylediğim sebeplerin hiçde boş olmadığını görebilirsin ama sen istatistik diyorsun ben tabelaya bakarım diyorsun
ama abounun emenikeyi geçmesi doğruysa cenkin daha fazla geçmesi lazım o rekorun cenkde olması lazım penaltı atarak
öyle aradan sıyrılma olmaz bunu söylerken bile adil değilsin işte demekki istatistik dediğin şeyler hep gerçekleri söylemez
mesela cenk ligde 1396 dakika forma şansı bulurken Abou 810 dakika civarı forma şansı buldu abou 3 gol attı
cenk ilk dört maç 4 gol attı abou ilk dört maç toplam 14 dakika oynadı bu dört maçı çıkaralım devreden birlikte oynadıkları diğer maçlara bakalım
cenk 1 gol attı gerisi penaltı atışı abou 3 gol attı yani istatistik olarak cenk aboudan daha kötüyken emenikeyi abou geçti demek
haksızlık oluyor biraz. cenk girdiği hiç bir pozisyonu gole çeviremedi sadece antep maçında 4 asist var değerlendiremediği
o nedenle eleştirirken dikkatli gözlemlemek gerekiyor. Ben cenki eleştirmiyorum aslında sorun başka tarafta diyorum
kaleye paralel rast gele atılmış bir topa hamle yapıp yetişemezse bu kaçırılan asist olmaz. yada benfica maçında attığı gol ona
yapılmış bir asist olmaz. sen bir istatistik tutarsan istediğin sonucu çıkartabilirsin bundan hiçde zor bir şey değil