2016/17 Transfer Sezonu
×
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12348585 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı atalay

İlk yarıda takım oyun yönünü hızlı değiştirdi. Bekleri de olabildiğince ön bölgeye çıkarıp, oyuna soktu. Konya oyun merkezini geride kuruyor. Quaresma'nın isabetsiz kenar ortaları dışında bir plan yok. Gol de bu plansızlıktan geldi. Beşiktaş adına ilk yarının en iyi isimleri Olcay ve Quaresma.
Tolgay, dünkü maçta Cenk'ten sonra Beşiktaş adına topla en az buluşan isim. (36) Tolga'dan bile daha az. (37) Hatalı paslarda ilk üçte Beck, Marcelo ve Tolga var. (15, 14, 12) Oyun merkezini geride kurgulayan, ön alan baskısı ve high press uygulamayan Konya'ya karşı...

İlk yarı %48, ikinci yarı ise %52 ile sol kanattan hücum etmişiz ki Tosic'in maç boyunca 12 orta denemesi var. Bu da Beşiktaş'ın hücum pratiğinin ne kadar dışında olduğunun göstergesi. Maç boyunca Beşiktaş adına öne çıkan tek şey; topun arkasına iyi geçen, alan daraltan, kompakt Konyaspor'a karşı sürekli ters toplar ile oyuna genişlik kazandırılması.

Tolgay ve Cenk'in noktaları oldukça küçük. Topla buluşma sayıları yetersiz. Marcelo ise takımın en çok topla buluşan oyuncusu. (89) Son iki maçtır Marcelo üzerinden oyun kurmaya çalışıyoruz. Geçen sezonun ikinci yarısında da bu sıkıntıyı yaşadığımız maçlar vardı. Tolgay ve Oğuzhan'ın ortalama pozisyonlarda yine birbirlerine yakın olduğu gözüküyor. Tıpkı diğer iki maçta olduğu gibi. Şablonda orta sahadaki üçlünün pas trafiğinin güçsüz olduğu ve Tosic üzerinden oyunun geliştiği gözüküyor. Yukarıdaki iletide rakamlar ve hücum pratiğinin dışında oyunumuz oldukça açık.

[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2016, 16:45:40 atalay ]

Çevrimdışı sozkul

Son 13 sezonda 13 kaleci transferi yapmışız. Murat Şahin, Volkan Ünlü, Vedran Runje, Hakan Arıkan, Rüştü Reçber, Atilla Özmen, Ramazan Özcan, Cenk Gönen, Allan McGregor, Tolga Zengin, Günay Güvenç, Denys Boyko, Fabricio Agosto. Şurada kaç tane güven aralığı yüksek, kaliteli kaleci var?

Yanlış mı hatırlıyorum, Tolga gelip iki maça çıkınca, herkes bir ohhh deyip methiyeler düzüp, bu defa oldu demişti.


 

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Tolgay ve Cenk'in noktaları oldukça küçük. Topla buluşma sayıları yetersiz. Marcelo ise takımın en çok topla buluşan oyuncusu. (89) Son iki maçtır Marcelo üzerinden oyun kurmaya çalışıyoruz. Geçen sezonun ikinci yarısında da bu sıkıntıyı yaşadığımız maçlar vardı. Tolgay ve Oğuzhan'ın ortalama pozisyonlarda yine birbirlerine yakın olduğu gözüküyor. Tıpkı diğer iki maçta olduğu gibi. Şablonda orta sahadaki üçlüğünün pas trafiğinin güçsüz olduğu ve Tosic üzerinden oyunun geliştiği gözüküyor. Yukarıdaki iletide rakamlar ve hücum pratiğinin dışında oyunumuz oldukça açık.



Takım sanki 1 adım geri atmış gibi. Daha geride kalıyoruz.

Geçen sene 1 hatta 2 adım önde oynuyorduk. Tolgay'la olmayacak gibi.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı MrtBlgc

Dun aksam yazmıştım
ETO - Aboubakar la buluşmak üzere geliyor

saygılar
Hadi ya? Ben kaçırmışım yazdığını, inşallah Galatasaray'a gitmez.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı atalay

Sosa'nın kaybından sonra dar alanda iş yapacak oyuncu olarak sadece Ozzy kaldı. Nasri yada o profilde bir oyuncu bu rolü üstlenir. Oyun içinde bu rolü taşıyacak ikinci bi' isim yok. Kanat bekleri kağıt üzerinde değişse de pratikte eski şablon devam ettiği için oyunun kenarlardan ne kadar şekil alacağı soru işareti. Talisca ile yüksek tempo ve direkt oyunlarda, Aboubakar ile ise oyunun ön bölüme yıkıldığı anlarda bağlantı oyuncusu olarak yüksek verim alınabilir.
[ Son Düzenleme: 31 Ağustos 2016, 13:56:53 atalay ]

Çevrimdışı mylife1903

Tolgay ve Cenk'in noktaları oldukça küçük. Topla buluşma sayıları yetersiz. Marcelo ise takımın en çok topla buluşan oyuncusu. (89) Son iki maçtır Marcelo üzerinden oyun kurmaya çalışıyoruz. Geçen sezonun ikinci yarısında da bu sıkıntıyı yaşadığımız maçlar vardı. Tolgay ve Oğuzhan'ın ortalama pozisyonlarda yine birbirlerine yakın olduğu gözüküyor. Tıpkı diğer iki maçta olduğu gibi. Şablonda orta sahadaki üçlüğünün pas trafiğinin güçsüz olduğu ve Tosic üzerinden oyunun geliştiği gözüküyor. Yukarıdaki iletide rakamlar ve hücum pratiğinin dışında oyunumuz oldukça açık.


Beynim yandi @atalay yahu zaten beyin yok hep kemik
Simdi ben anladigimi anlatmaya calisayim
Eger bu hocanin kurgusuysa tosic iyi oynamis ama verimsiz olmus.
Tolgay ve cenk hic oynayamamis ayrica tolgay oguzhana cok yaklasarak rakip savunmacilari da oguzhana yakinlastirmis.
Tolgay as gorevinin disina ciktigi icin hucumda sureklilik ve cogalma saglayamamisiz.

Sosanin blitzkriegleri vardi tak donup adama basardi bunu tolgay yapamiyor ve gerekli destegi de ileride oyuncuya veremiyor. Bunun sonucunda cenk topla az bulusuyor ustelik bulustugu zamanda da iki uc kisiyle bogusmak zorunda kaliyor.

Eksik oyuncular ile eski sistemi oynamaya calismak ve marseloya fazla guvenmek bence hocanin oyun hatalari. 4-4-2mi oynasak acaba?

Çevrimdışı sozkul

Valla o topu cizgiden cikartirken ters aci kamerasindan yuzunu gosterdiler rodolfonun o baglar kopmadiysa da esnedi bence, verilmis sadakamiz varmis!

Buz sarmışlardı zaten, sağ diz yan bağlarının olduğu yere, fakat hatırlayamadım hangi taraf kopmuştu onun?


 

Çevrimiçi Necmi

Veli'nin durumu ne olacak? Oynamayacagi garanti gibi duruyor. Satilsa yada kiralansa iyi olmazmi?
bu avatarı kaldır kardeşim burada böyle şeyler yapılmaz. Hiç bir beşiktaşlı oyuncuya
veya yöneticiye bu şekilde davranamazsın @fatihbjk

Çevrimiçi Necmi


Çevrimdışı Kalyoncu

Buz sarmışlardı zaten, sağ diz yan bağlarının olduğu yere, fakat hatırlayamadım hangi taraf kopmuştu onun?


 
Sağ diz

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Onur Küçük

  • Ziyaretçi


Buz sarmışlardı zaten, sağ diz yan bağlarının olduğu yere, fakat hatırlayamadım hangi taraf kopmuştu onun?


 
Sağ diz yan bağları kopmuştu .

Çevrimiçi Necmi

Yanlış mı hatırlıyorum, Tolga gelip iki maça çıkınca, herkes bir ohhh deyip methiyeler düzüp, bu defa oldu demişti.


 
4 M€ vermiyorlar diye yönetimin istifasıda istenmişti :)
emin ol bugün en fazla gitsin diyenler o gün en çok alınsın diyenlerdir

Çevrimdışı tuncaboylu

Tolganın sonu çok acı olacak.hayatı boyunca unutamayacak kovuluşunu.ayrıca tolganın oynatılması terbiyesizliktir. Bu terbiyesizliğe terbiyesizce cevap verilmelidir. Yuhalamak falan çok basit şeyler ve yetersiz.argo kelimelerle yıldırılmalı.bazıları tolga karşısında verilen savaşın farkında değil.bu adam kanserli bir hücre.kesip atmazsan bütün vücuda yayılır. Sabır yok müsamaha yok hoşgörü yok.tolga gs de fb de olsa ilk yılında kovulurdu.beşiktaşlı çok sabretti artık yeter.kimin morali bozuluyorsa bozulsun Milyonların moralini bozan şahıs gidecek.
Terbiye sınırlarını aşmayalım.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı sozkul

Teknik analize gerek yok bence. Tolgayı beğenmiyorum diyorum.
Ama kesinlikle ıslıklayarak Tolga'yı protesto edeceğim diye Beşiktaşa ihanet etmem. Bu benim görüşüm. Beğenirsin beğenmessin sana kalmış birşey. Taraftarın görevi takımı destek çıkmalı, ne olursa olsun.

Ama sen bir adım daha öne gidiyorsun. Küfür edilmeli diyorsun. Anlam veremiyorum.

Bravo az, öz ama tam kıvamında bir ifade


 

Onur Küçük

  • Ziyaretçi


4 M€ vermiyorlar diye yönetimin istifasıda istenmişti :)
emin ol bugün en fazla gitsin diyenler o gün en çok alınsın diyenlerdir
O gün alınmasın diyenler de bugün Tolgacı ilan edilir. Aklı selim davranmakta suç.
İşte böylesine trajikomik bir durum .

Çevrimdışı atalay

Ali şaşal ismi fazla geciyor tweeter de.Hakkında olumlu musun?

Eldeki üç kaleciden de daha iyi değil.

Yanlış mı hatırlıyorum, Tolga gelip iki maça çıkınca, herkes bir ohhh deyip methiyeler düzüp, bu defa oldu demişti.

Şahsım adına demedim. Fakat taraftarın büyük bölümü olumluydu.
 
[ Son Düzenleme: 30 Ağustos 2016, 15:12:02 atalay ]

Çevrimdışı mylife1903

Buz sarmışlardı zaten, sağ diz yan bağlarının olduğu yere, fakat hatırlayamadım hangi taraf kopmuştu onun?


 
@sozkul abi okuya okuya geliyor savunun
Abi buzu gormedim ben ama buz varsa azicik agri hissetmistir kesin. Benim de benzer sakatligim var 2 sene gecti uzerinden galiba ara ara ufak ters hareketlerde hissediyorum sikintiyi. Devre arasina kadar kendine gelse bare rodolfo essek yukuylen bonservis verdik.

Çevrimdışı kadirakca

Sosa'nın kaybından sonra dar alanda iş yapacak oyuncu olarak sadece Ozzy kaldı. Nasri yada o profilde bir oyuncu bu rolü üstlenir. Oyun içinde bu rolü taşıyacak ikinci bi' isim yok. Kanat bekleri kağıt üzerinde değişse de pratikte eksi şablon devam ettiği için oyunun kenarlardan ne kadar şekil alacağı soru işareti. Talisca ile yüksek tempo ve direkt oyunlarda, Aboubakar ile ise oyunun ön bölüme yıkıldığı anlarda bağlantı oyuncusu olarak yüksek verim alınabilir.

Dar alan oyununa iki beklerin de müsait; Gökhan-Adriano. Talisca'da Sosa kadar olmasa da dar alan oyununa yatkın mevkiisi itibariyle. Bunlara ek olarak Olcay'ı da ekleyebilirsin, gelirse Nasri.

Aboubakar konusuna katılıyorum, pas istasyonu olabilecek santrforlardan.

Dar alan oyununda, set oyunlarda, geçen sezon bunu beceremeyen iki beke sahiptik. Şuan tam tersi ve oyun anlayışı biraz da olsa değişecektir. Çizgi kanat oyuncusu yerine ilk 11'de daima pas akışkanlığına ayak uyduracak kanat oyuncusu kullanılacağını düşünüyorum. Olcay-Nasri kanatlarımız olur, Adrianonun da sık sık önde kullanılabileceğini düşünüyorum.

Geçen sezona ek olarak, bek oynarken Adrianoyu sık sık ceza alanı içerisinde göreceğiz.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Sosa'nın kaybından sonra dar alanda iş yapacak oyuncu olarak sadece Ozzy kaldı. Nasri yada o profilde bir oyuncu bu rolü üstlenir. Oyun içinde bu rolü taşıyacak ikinci bi' isim yok. Kanat bekleri kağıt üzerinde değişse de pratikte eksi şablon devam ettiği için oyunun kenarlardan ne kadar şekil alacağı soru işareti. Talisca ile yüksek tempo ve direkt oyunlarda, Aboubakar ile ise oyunun ön bölüme yıkıldığı anlarda bağlantı oyuncusu olarak yüksek verim alınabilir.
Nasriyle ilgili olumlu düşüncelerin var mı ?

Çevrimdışı atalay

Düz 4-4-2'yi oynayacak orta saha ve ön bölge oyuncularına, ondan daha önemlisi saha içi geometrisine sahip değiliz. Hocanın skor almak için düşüneceği ezber formasyon olarak kalması daha efdal. @mylife1903

Çevrimiçi Necmi

üzerinde çarpı gördüğüm her avatarı moderasyona alacağım 3 gün bekleyeceğim
kaldırılmadığı taktirde kaldırana kadar hiç bir mesajları onaylanmayacak. Tolganın Beşiktaşın oyuncusu olduğunu unutuyorsunuz sanırım
eleştiriyi bile saygı çerçevesinde yapmak zorundasınız. Burasını başka yerlerle karıştırmayın
burda bu tür eylemlere izin verilmez

Çevrimdışı Bishamon

Buz sarmışlardı zaten, sağ diz yan bağlarının olduğu yere, fakat hatırlayamadım hangi taraf kopmuştu onun?


 
Sağ dizin sağ tarafıydı galiba tam önümde olmuştu.

Çevrimdışı kartal190321

tipik tabela skor yorumcuları yortlamış yine feryat figan almış başını gidiyor...geçen sene konyada  2 1 yenildiğimiz trabzon maçından sonrada hemen hemen aynı kişiler aynı şekilde konuşmuşlardı konu yine aynıydı geç yapılmış transfer tolganın oynatılması oerazmanın disipsizliği..geç yapılan transfer gol kralı oldu eleştirilen teknik direktör ögretmen yetiştirici işin ehli oldu transferi geç yapan başkan işi bilen  kulübün menfaatlerini gözeten oldu en çok sevinenler en önde yer alanlar eleştirenler gömenler yerden yere vuranlardı geride okuyup gelince hiç şaşırmadım  bir kaç hafta sonra yine aynısı olacagından eminim :bandit:
“Ne yani, üstümde Beşiktaş forması varken yalan mı söyleyecektim!”

Çevrimdışı Bishamon

Talisca Sosa etkisi yapacağını düşünmüyorum zaten benzer bile değiller.Sosa gibi pres yapacağını düşünmüyoum.Mevcut düzende Tolgay'dan daha iyi iş yapabilir ve Oğuzhan'a daha çok alan açabilir.Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla kısa pasları pek tutturamıyor umarım bunun üzerinde çalışır.

Çevrimiçi Necmi

tipik tabela skor yorumcuları yortlamış yine feryat figan almış başını gidiyor...geçen sene konyada  2 1 yenildiğimiz trabzon maçından sonrada hemen hemen aynı kişiler aynı şekilde konuşmuşlardı konu yine aynıydı geç yapılmış transfer tolganın oynatılması oerazmanın disipsizliği..geç yapılan transfer gol kralı oldu eleştirilen teknik direktör ögretmen yetiştirici işin ehli oldu transferi geç yapan başkan işi bilen  kulübün menfaatlerini gözeten oldu en çok sevinenler en önde yer alanlar eleştirenler gömenler yerden yere vuranlardı geride okuyup gelince hiç şaşırmadım  bir kaç hafta sonra yine aynısı olacagından eminim :bandit:
olimpiyatta yenilmedikmi ts ye :alala:


Etiketler: