Sezon başı olmasına rağmen takımın temposunu beğendim.ARAS,ADRİANO VE ÖMER takımda yabancı gibi görünmediler.Bu sezon başı için iyiye işaret.Eksikler zamanla oturcaktır
Ben takımın geçen sezona göre daha çok ve farklılıkta atak organizasyonları yapabileceğini ve hücum çeşitliliği açısından sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.Çünkü geçen sezon oyunu kanatlara yıkmaya çalışsakta oyunu genelde ortadan açabildik.SOSA OĞUZHAN ATİBA 3 lüsünün uyumu bizim elimizi çok kolaylaştırdı.Kanatları ise Q7 nin bireysel oyunları ayakta tutabildi.TÖRE,KERİM VE OLCAY geçen sezon ara ara parlasalarda,maç kazandırsalar da oyuna katkıları açısından devamlılıkları çok düşüktü.Malum olduğu üzere İSMAİL ve BECK (asli görevi olan defans yönünü çok beğensemde) hücum opsiyonu olabilmeleri açısından neredeyse sıfır a yakın katkı verdiler.
Şimdi gelelim bu sezona.
-ADRİANO VE G.G. sayesinde beklerimiz kesinlikle topu taşımada,pas oyununa geçişlerde,hücumda sorumluluk almada bizim için yeni bir opsiyon olacaklar.Bu sayede kanat oyuncuları daha verimli hale dönüşecek.Atiba çok rahatlayacak ve OĞUZHAN TOLGAY ikilisi hücumda çok daha aktif rol alacaklar
-Yine kanatlarda bulunan Q7 opsiyonuna bence ARAS da dahil olacaktır.Özellikle pas oyununa yatkınlığı,oyun zekası,ceza sahası dışından şutları ve ceza alanına girme potansiyeli çok daha yüksek bir kanat oyuncusu.Kanatlarda bulunan oyuncularımızda eksik olan kısımlarımızı tamamlar nitelikte.Ayrıca duran topları çok etkili kullanıyor.Yine OLCAY ın ben bu sene üstüne koyacağını düşünüyorum.Çünkü arkasında oynayan ADRİANO kesinlikle sol kanatı etkin kullanır ve OLCAY ceza sahası içine daha çok girme teşebbüsünde bulunur.Özellikle ara paslarıyla çok fazla kaleciyle karşı karşıya kalacağını düşünüyorum bu da başka bir öngörüm.
-TOLGAY ATİBA VE OĞUZHAN orta sahası kesinlikle çok etkili olacaktır.sadece sayısal olarak oraya bir 6-8 oynayabilen oyuncu gerektiğini düşünüyorum
-SOSA yı bu sebeplerden çooook arayacağımızı düşünmüyorum.Beni çekindiren tek şey.SOSA VE GOMEZ in winner oyuncular olması
En başta bunları açıkladım çünkü santrafor adayımı bu sebeplere bağlı olarak GOMEZ olarak görmüyorum.Elbette GOMEZ ihtiyacamızı karşılayacaktır.Ancak ben REMY gelirse bu yeni hücum opsiyonlarını eklediğimiz 2017 model Beşiktaş ta GOMEZ den çok daha faydalı bir oyuncu izleyeceğimizi düşünüyorum
REMY i tanımlarsak süratli ve bu sayede savunma arkasına çok iyi koşular atan,teknik,ön direk arka direk koşularını çok iyi yapan,sert şutları olan,uzaktan şutları olan,birebirde adam geçme özelliği olan,pas alışverişine katılabilecek bir oyuncu ve bizim işimize en çok yarayacak kısmı ise sağ veya sol forvet olarak oynayabilmesi.İşte bu özelliğiyle CENK i kullanabileceğimiz yeni bir hücum opsiyonu oluşturur. Rakip defans arkasına yapacağı koşuları düşününce OĞUZHAN,TOLGAY onu inanılmaz besleyecektir.Yine pas ve adam eksiltme özelliğiyle diğer oyuncuları gol pozisyonlarına sokacaktır.Ayrıca beklerimiz de dahil birçok teknik oyuncumuz mevcut.Yarı sahamızdan atılacak uzun topları alıp dikine kaleye çok rahat gidebilecek bir oyuncu.Böyle bir durumda MATHİEU tarzı bir stoper bizlere durdurulamaz BEŞİKTAŞ ı izleme fırsatı verecektir.Belki GOMEZ kadar gol atamaz.Ama asıl önemli olan çok daha fazla pozisyona girmemizi sağlayacaktır.Diğer oyuncuların gol sayılarının bu sayede çok artacağını düşünüyorum
Kısacası REMY gelsin