mental olarak güçlü olduğunu nerden anladınız... olay o zaten risk den bahsediliyor burda... güney amerikadan alınanlarda risk daha fazla...
başka ülkeleri örnek vermek yanlış... ben daha türkiyede ufak yaşta alınıp parlatılıp satılan bir tane güney amerikalı görmedim... keşke tutsa parlasa da yüksek fiyata ihraç etsek yurtdışına portekiz modellemeleri gibi...
ama risk daha fazla avrupa görmüş topcuya göre... malum bizimde öyle bir riski göze alacak durumumuz yok... çünkü paramız yok... bak elalemin adamları alıyo o riski emre mor a dünya para verdiler ya tutarsa diye.. biz öyle riskleri alamıyoruz.. çünkü başarılı olup kapatmamız lazım ligi 2-3 sene... hele ki defans adamı için çok çok riskli...
Dostum, her transfer risktir sonuçta. 30 yaşındaki adamı da getirsen, riske giriyorsun.
23 yaş ufak bir yaş değil, 23 yaşındaki adam artık katkı vermeye hazırdır. İlk 11 için düşünülüyor bu adam, proje için değil. Zaten asıl amacımız adamı parlatmak değil, oynatmak. Elimizdeki 3 stoperin yaş ortalaması 30, öyle deneyimsiz bir savunmamız yok. Savunmadaki sorunumuz tecrübesizlik değil, kalitenin yetersizliği. Eğer 23 yaşında ve çok kaliteli bir oyuncu geliyorsa, bunda bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Sorun olacağını düşünenler de olabilir, ama "Paraguay'dan stoper mi çıkar?", "Güney Amerika'dan adam mı alınır" tarzı genellemelerin çok geçerliliği yok.