2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12407196 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bir durun arkadaşlar, adamı 2 kere bile izlemeden atıp tutmanın faydası yok. Her kuş karga değildir.

Bu seneki performansı çok iyi görünüyor, bir stoper için çok iyi rating'ler çıkarmış. Bu ratingler bir stoper için gerçek olamayacak kadar iyi.
https://www.whoscored.com/Players/103383/Show/Gustavo-Gmez

Alabileceğimizi sanmıyorum, çünkü peşindeki takımlar çok ciddi. İspanyol kulüplerinin zaten dil avantajı da var. Muhtemelen bize yar etmezler.
Pedro'da belki bu düzeyde bir oyuncuydu ama dilinden kültürüne yemeğine kadar tamamen farklı bir ülkeye geldiği için uyum sağlayamadı. Bu adamda aynı durumun yaşanması olası, üstelik çok genç. Portekiz ve İspanyol kulüplerinde belki iş yapabilir ama Türkiye ligi hiç uygun değil bence Güney Amerikalı gençler için. Hadi geldi diyelim sağlam bir Rhodolfo, Marcelo ve olası bir başka transferi kesip ne kadar süre alıp kendini geliştirebilecek?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Tolga

sağlam bir rhodolfo ile n'kolou 2'lisi enfes olur tolga  :D
Rhodolfo formdayken iyi oyuncu kabul ama yeteri kadar sert olduğunu düşünmüyorum.

Ama yine de bu ikili fena durmuyor :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimiçi Mehmet57

Bu adam Arjantinli bile değil, Paraguaylı. Paraguaylı bir tane üst düzey defans oyuncusu söyler misin bana? Arjantinli 10 tane sayarım sana. Yaşı genç ve Arjantin liginde oynuyor diye her oyuncuya atlıyoruz. İtalya liginde yedekte oturan oyuncu Arjantin liginden aldığın her adamdan katkı olarak daha fazla katkı sağlar sana.

Kusura bakmayin ama, ben hayatimda bu kadar sacma bir sebep gormedim. Paraguay'li diye bir oyuncu icin yeterli degil demekte ne? Isterse futbolla alakasiz bir ulkenin vatandasi olsun. Oyuncu Arjantin liginde 23 yasinda ilk 11 oyuncusu ve Valencia, Lazio, Porto, Benfica, Sevilla gibi isteyen takimlar var.

Italya ligine Arjantinden nekadar oyuncu gittigine goz atarsiniz, Italya liginden alalim deyiminizi birkez daha dusunursunuz.

Çevrimdışı tuncaboylu

Pedro'da belki bu düzeyde bir oyuncuydu ama dilinden kültürüne yemeğine kadar tamamen farklı bir ülkeye geldiği için uyum sağlayamadı. Bu adamda aynı durumun yaşanması olası, üstelik çok genç. Portekiz ve İspanyol kulüplerinde belki iş yapabilir ama Türkiye ligi hiç uygun değil bence Güney Amerikalı gençler için. Hadi geldi diyelim sağlam bir Rhodolfo, Marcelo ve olası bir başka transferi kesip ne kadar süre alıp kendini geliştirebilecek?

E Fransa'dan alacağın Kamerunlu oyuncu nasıl fayda sağlayacak o zaman? Dilimiz mi aynı, kültürümüz mü? Hiç olmazsa İspanyolca konuşan Gomez, Sosa falan var takımda, Fransızca konuşan kimse yok.

Bu adamın rating'leri N'kolou'dan daha iyi görünüyor. Eğer rating'lerin gösterdiği kadar iyyise Rhodolfo gelene kadar tandemde ilk 11 oynar, Rhodolfo gelicne de Marcelo'yu keser.
https://www.whoscored.com/Players/43834/History/Nicolas-NKoulou
https://www.whoscored.com/Players/103383/Show/Gustavo-Gmez

Çevrimdışı Berat

Bu adam Arjantinli bile değil, Paraguaylı. Paraguaylı bir tane üst düzey defans oyuncusu söyler misin bana? Arjantinli 10 tane sayarım sana. Yaşı genç ve Arjantin liginde oynuyor diye her oyuncuya atlıyoruz. İtalya liginde yedekte oturan oyuncu Arjantin liginden aldığın her adamdan katkı olarak daha fazla katkı sağlar sana.

Tespit yanıyor.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Mantıklı bir değerlendirme olmamış. Muslera dışında Uruguay'lı bir tane üst düzey kaleci söyler misin bana? Ya da Vesely dışında bir tane üst düzey Çek basketbolcu söyler misin? Napalım yani, Paraguay'dan stoper çıkmaz mı diyelim?

Pedro Arjantin ligi'nden gelmedi bu arada, Kolombiya Ligi'nden geldi.
Güney Amerika ligini kastetmek istedim Pedro için. Kaleci örneği çok ekstrem bir örnek, madem istatistiksel değerlendirme yapıyoruz bir iki tane örnek verin dedim veremediniz. Aynı değerlendirmeleri zamanında burada arkadaşlar Boyko için Rus ve Doğru avrupa kökenli oyuncular için yapmışlardı ve yanılmadıkları ortaya çıktı. Bir oyuncu alırken sadece gösterdiği performansa değil diğer şartlara da bakmak gerekir, binlerce kilometre öteye bambaşka bir coğrafya ya ve dile geliyor adam, yedikleri değişiyor, üstelik bu adam 23 yaşında. Anlatmak istediğim şu, Avrupa'da oynamış veya Avrupalı bir adamın uyum sorunu yaşama riski %20 ise bu adamın %50 i bu da performasına büyük etki eder diye düşünüyorum.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı eaglekartal

rhodolfonun tekrar oynayabileceğini sanmıyorum iyi bir performans olarak.sabah murat özen radyo programında söyledi bir yöneticiye stoperde rhodolfada var deyince onun sakatlığı sıkıntılı zor döner bu yaştan sonra demiş.geçen seneki veli ve tolgay hatası rhodolfada yapılmamalı

Çevrimiçi Mehmet57

Adam Copa America'da ilk macinda macin oyuncusu odulunu aldi. Dun Kolombiya'ya karsi 2-3 iyi Paraguayli'dan biriydi. Iki goldede hatasi olmadigi gibi, ilk 20 dakika 3 net mudahelesi vardi, bunlarin ikisi 100% gol pozisyonunu onleyen mudaheleler.

Çevrimdışı Tolga

rhodolfonun tekrar oynayabileceğini sanmıyorum iyi bir performans olarak.sabah murat özen radyo programında söyledi bir yöneticiye stoperde rhodolfada var deyince onun sakatlığı sıkıntılı zor döner bu yaştan sonra demiş.geçen seneki veli ve tolgay hatası rhodolfada yapılmamalı
Rhodolfo döner belki ama dönüşü kolay olmaz yani ona güvenmek doğru olmaz bence.

O yüzden durumumuz el verirse yani oyuncu satışı yapabilirsek 2 tane stoper almalıyız.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimiçi Koa_lAA

Güney Amerika ligini kastetmek istedim Pedro için. Kaleci örneği çok ekstrem bir örnek, madem istatistiksel değerlendirme yapıyoruz bir iki tane örnek verin dedim veremediniz. Aynı değerlendirmeleri zamanında burada arkadaşlar Boyko için Rus ve Doğru avrupa kökenli oyuncular için yapmışlardı ve yanılmadıkları ortaya çıktı. Bir oyuncu alırken sadece gösterdiği performansa değil diğer şartlara da bakmak gerekir, binlerce kilometre öteye bambaşka bir coğrafya ya ve dile geliyor adam, yedikleri değişiyor, üstelik bu adam 23 yaşında. Anlatmak istediğim şu, Avrupa'da oynamış veya Avrupalı bir adamın uyum sorunu yaşama riski %20 ise bu adamın %50 i bu da performasına büyük etki eder diye düşünüyorum.

mantıklı söylemiş arkadaş niye bukadar gömdünüzki anlamadım...

topçuyu sadece istatistiksel verilere bakarak yada oynadığı futbola göre almak yetmiyor... mental olarakta deneyimli ve güçlü birini alalım diyor.. çok da doğru söylüyor ne var bunda...

Çevrimdışı tuncaboylu

Kaleci örneğimi beğenmediysen, Dwight York dışında Trinidad and Tobago'lu üst düzey bir santrafor da sorabilirim.

Biz Paraguay'a futbol okulu kurup oranın vatandaşlarından stoper seçmeyeceğiz, Paraguay'ın yetiştirip dünya futboluna kazandırdığı bir oyuncuyla ilgileniyoruz hepi topu.

Güney Amerika Ligi diye bir şey de anlamlı değil: Kolombiya Ligi Avrupa'nın Yunanistan'ıyken, Arjantin Ligi İspanyası'dır. Arjantin Ligi'nden alacağın iyi bir stoperin reputation'ı çok daha fazladır.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

topçuyu sadece istatistiksel verilere bakarak yada oynadığı futbola göre almak yetmiyor... mental olarakta deneyimli ve güçlü birini alalım diyor.. çok da doğru söylüyor ne var bunda...
kaç tane örnek var benzer hataları yaptığımız, halen bunları yapmayalım diyorum ama adımız çıkmış hemen yaftalanıyoruz :) Yeni maceralara gerek yok defansta. Aldığımız zaman aha bu diyeceğimiz birisi olmalı kimsede şüphe olmamalı.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Mental olarak zayıf olduğunu nereden anladınız peki?

Shaktar Donetsk kaç senedir Güney Amerika'dan Ukrayna'ya oyuncu getiriyor. Luiz Adriano, Douglas Costa, Alex Teixeira gibi adamları daha 20 (hatta 19) yaşında getirdi Ukrayna'ya, 3'ünü toplam 100 milyon euro'ya sattı. Biz 23 yaşındaki adamdan imtina ediyoruz.
[ Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 15:30:14 tuncaboylu ]

Çevrimdışı sozkul

Kusura bakmayin ama, ben hayatimda bu kadar sacma bir sebep gormedim. Paraguay'li diye bir oyuncu icin yeterli degil demekte ne? Isterse futbolla alakasiz bir ulkenin vatandasi olsun. Oyuncu Arjantin liginde 23 yasinda ilk 11 oyuncusu ve Valencia, Lazio, Porto, Benfica, Sevilla gibi isteyen takimlar var.

Italya ligine Arjantinden nekadar oyuncu gittigine goz atarsiniz, Italya liginden alalim deyiminizi birkez daha dusunursunuz.

Atiba'da Kanadalı bu arada.

Çevrimdışı ozan062

Abiler çok takip edemiyorum o yüzden bir sorum var , gökhan gönüle  fenerden daha az teklif edip aldık deniyor. Bu nasıl oldu ? Adam yıllarca oynamış taraftarın sevdiği biri olmuş şimdi az paraya ezeli rakibine neden geliyor bu adam ?  :alala:

söylenene göre biz gönülle önceden anlaşmısız yani 6 ay oncesinden,, demişizki bizden baska takıma gitmek istersen 4milyon gibi bir rakamı bize öderler..

tabiki temsili bu yani 500binde olabilir 1milyonda.. ama bedavadan bir para istiyoruz çnk biz adamla anlaşmısız..

esas sorun surada egerki böyle bir sözlesme varsa neden bizimle anlastıgını duyurmuyor veya neden hala fener için diretiyor...

ha böyle birşey yoksa bize bağlayıcı birsey bizde anlasmayalım bu arkadaşla çnk bu kadar süre beklediğine göre fenerde gönlü
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Bishamon

Gomez bu sene Lanus'ta Arjantin Ligi şampiyonu oldu.Bunu da hatirlamakta fayda var.

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

Çevrimdışı ozan062

İmza parasıyla vermiş oluyoruz aslında 2.3-2.4m euro
Dağınık görünüyor sadece

bizim en son kapla bir anlaşmamız vardı bilmem kaç milyon un üstündeki anlasmalar kapa bildirilmeyecek diye yani maaş tutarı

simdi bu durumda rakiplerde kendi içimizdeki oyuncularda bu rakamı bilemeyeceginden aslında istediğimiz şeyi yapabiliriz:) belki şeffaflık kalmıyor ortada ama bazen değer tabiki aşırıya kaçmadıkları sürece..

Çevrimdışı ozan062

rhodolfoyla alakalı bir plan yapmayın rhodolfo severler

çnk ikinci yarıya yetişir diyorlar ve yaşı sebebiyle performansı fazlasıyla soru isaretiymiş,, yöneticilere gore artık ondan hayır gelmez deniyor..

kutlamalara gelmedi ülkesindeydi,, muhtemelen kamp dönemi başladığındada hala burada değil orada olacaktır ve dolayısıyla orada bir klube verirler artık onu orada kalır

bu arada bu dediklerim radyodan dinlediklerim.. ikinci yarı meseleside gazeteden
[ Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 15:29:21 ozan062 ]

Çevrimiçi Koa_lAA

Mental olarak zayıf olduğunu nereden anladınız peki?

Shaktar Donetsk kaç senedir Güney Amerika'dan Ukrayna'ya oyuncu getiriyor. Luiz Adriano, Douglas Costa, Alex Teixeira gibi adamları daha 20 yaşıdna getirdi Ukrayna'ya, 3'ünü toplam 100 milyon euro'ya sattı. Biz 23 yaşındaki adamdan imtina ediyoruz.

mental olarak güçlü olduğunu nerden anladınız... olay o zaten risk den bahsediliyor burda... güney amerikadan alınanlarda risk daha fazla...

başka ülkeleri örnek vermek yanlış... ben daha türkiyede ufak yaşta alınıp parlatılıp satılan bir tane güney amerikalı görmedim... keşke tutsa parlasa da yüksek fiyata ihraç etsek yurtdışına portekiz modellemeleri gibi...

ama risk daha fazla avrupa görmüş topcuya göre... malum bizimde öyle bir riski göze alacak durumumuz yok... çünkü paramız yok... bak elalemin adamları alıyo o riski emre mor a dünya para verdiler ya tutarsa diye.. biz öyle riskleri alamıyoruz.. çünkü başarılı olup kapatmamız lazım ligi 2-3 sene... hele ki defans adamı için çok çok riskli...

Çevrimdışı ozan062

gustavo gomez diyoruz baska adamlar adama cullanmadan alalım nasıl emre moru sezonun basında takip edip devre arasında hamle yapmadan sene sonun beklediğimizde üzülüyorsak

bu adamıda bekletirsek almazsak bakınız

http://www.superdeporte.es/valencia/2016/06/06/gustavo-gomez-fichaje-valencia/299483.html

valenciada istiyor adamı... yani onun alma şansı bizden fazla çnk referans var.. biz fazla para veririz ama zorlanacaz.. yani efenim biran önce senol hocaya gösterki su oyuncuyu kararını verip bitirin şu transferi daha cok rakip araya girmeden....

hala öğrenemediler çabuk işi bitirmeyi hala..

dahada vahimi yeni yönetimde görev dağılımı yok.. kim neyi yapacak belli değil:)

Çevrimdışı tuncaboylu

mental olarak güçlü olduğunu nerden anladınız... olay o zaten risk den bahsediliyor burda... güney amerikadan alınanlarda risk daha fazla...

başka ülkeleri örnek vermek yanlış... ben daha türkiyede ufak yaşta alınıp parlatılıp satılan bir tane güney amerikalı görmedim... keşke tutsa parlasa da yüksek fiyata ihraç etsek yurtdışına portekiz modellemeleri gibi...

ama risk daha fazla avrupa görmüş topcuya göre... malum bizimde öyle bir riski göze alacak durumumuz yok... çünkü paramız yok... bak elalemin adamları alıyo o riski emre mor a dünya para verdiler ya tutarsa diye.. biz öyle riskleri alamıyoruz.. çünkü başarılı olup kapatmamız lazım ligi 2-3 sene... hele ki defans adamı için çok çok riskli...

Dostum, her transfer risktir sonuçta. 30 yaşındaki adamı da getirsen, riske giriyorsun.

23 yaş ufak bir yaş değil, 23 yaşındaki adam artık katkı vermeye hazırdır. İlk 11 için düşünülüyor bu adam, proje için değil. Zaten asıl amacımız adamı parlatmak değil, oynatmak. Elimizdeki 3 stoperin yaş ortalaması 30, öyle deneyimsiz bir savunmamız yok. Savunmadaki sorunumuz tecrübesizlik değil, kalitenin yetersizliği. Eğer 23 yaşında ve çok kaliteli bir oyuncu geliyorsa, bunda bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Sorun olacağını düşünenler de olabilir, ama "Paraguay'dan stoper mi çıkar?", "Güney Amerika'dan adam mı alınır" tarzı genellemelerin çok geçerliliği yok.

Çevrimdışı ozan062

10 saniyelik beyin fırtınasıyla

batalla ,, bobo var gamerikadan buraya gelipte hemen katkı veren dahasıda vardır ama şimdilik bunları söyleyebililrim.. hemde ikiside kupalar kazandırdı demeyin öyle kapıları kapatmayın illaki oradan gelipte başarılı olan çıkar yeterki biz onun altyapısını hazırlayalım birileri dedi diye gidip topcu alırsak olmaz.

Çevrimiçi Koa_lAA

gustavo gomez diyoruz baska adamlar adama cullanmadan alalım nasıl emre moru sezonun basında takip edip devre arasında hamle yapmadan sene sonun beklediğimizde üzülüyorsak

bu adamıda bekletirsek almazsak bakınız

http://www.superdeporte.es/valencia/2016/06/06/gustavo-gomez-fichaje-valencia/299483.html

valenciada istiyor adamı... yani onun alma şansı bizden fazla çnk referans var.. biz fazla para veririz ama zorlanacaz.. yani efenim biran önce senol hocaya gösterki su oyuncuyu kararını verip bitirin şu transferi daha cok rakip araya girmeden....

hala öğrenemediler çabuk işi bitirmeyi hala..

dahada vahimi yeni yönetimde görev dağılımı yok.. kim neyi yapacak belli değil:)

"importante en lo económico del fútbol turco (Besiktas)" usta şimdi burda importante kelimesi fatih terimden kalan bir kelime... siii maaaa resortante importante... önemli demek sanırım... economico sanırım ekonomi, para gibi bişey olsa... türklerin güçlü ekonomilerinden, paralı takımı yani beşiktaş demek istemişler sanırım... bizim halimizi hiç bilmiyosa demekki agalar :D

Çevrimdışı atakan eraslan

Pek yorum yazmam , iyi bir okuyucuyumdur ama şu yoruma birşeyler yazmak istedim , çünkü bu Paraguay yorumu hiç olmadı.  Bir kere Paraguay milli takımı deyince aklıma en kasınç savunma takımlarından biri gelir hep taa Fransa 98 den beri , o efsane Zidane lı Fransa bunları zar zor altın golle elemişti. Üst düzey savunma oyuncusu istersen mesela o yıllardan Ayala vardı , çoook iyi bir stoperdi.  Paraguay takım savunmasını hep iyi yapan bir takım olarak kalmıştır benim aklımda , üst üste pek çok turnuvada da bu özelliğiyle hep elemelerden , gruplardan çıkardı, belki halen de öyledirler. E stoperleri de iyi olsa gerek..

Çevrimiçi Koa_lAA

Dostum, her transfer risktir sonuçta. 30 yaşındaki adamı da getirsen, riske giriyorsun.

23 yaş ufak bir yaş değil, 23 yaşındaki adam artık katkı vermeye hazırdır. İlk 11 için düşünülüyor bu adam, proje için değil. Zaten asıl amacımız adamı parlatmak değil, oynatmak. Elimizdeki 3 stoperin yaş ortalaması 30, öyle deneyimsiz bir savunmamız yok. Savunmadaki sorunumuz tecrübesizlik değil, kalitenin yetersizliği. Eğer 23 yaşında ve çok kaliteli bir oyuncu geliyorsa, bunda bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Sorun olacağını düşünenler de olabilir, ama "Paraguay'dan stoper mi çıkar?", "Güney Amerika'dan adam mı alınır" tarzı genellemelerin çok geçerliliği yok.

o riski minimumda tutmak zaten amaç... söylenmek istenende zaten o... neyse görüşlere saygım var...  :pes

Etiketler: