Herkese iyi geceler dilerim.
Güzel bir galibiyetti.
Umarım kalan maçlar da aynı şekilde geçer ve şampiyonluğumuzu kutlarız beraber.
Foruma 2. kez yazıyorum.
Tel örgülerin takılması sonrası yazmıştım bir kaç gün önce ilk kez olarak.
Bugün maçta eski açık üst dolaşım alanında kaydettiğim görüntüler.
Kaçak giriş devam ediyor.
Sorunca abi bilet yok bulamadık napalım diyorlar.
Bilet parası veren bunca taraftar kusura bakmayın enayi oluyor yani.
Bir de "size yazıklar olsun" deyince tehditler, hakaretler havalarda uçuyor.
Biz adam olacaz da görecez.
Toptan anlayış, kültür, ekonomi, toplumsal düzen oluşturma meseleleri.
Maçtan önce keyfim kaçmıştı.
Galibiyet bir nebze rahatlattı en azından.
Saygılar,
Öncelikle iç kısımda o ahlaksızların kaçak giriş yapabileceği demir korkulukların önüne 3-5 tane güvenlik görevlisi, dışına da polis koyacaksın. Maç süresince koruyacak o noktaları.
Mesela fotodaki girişler eski açık terasından yapılıyor. o terasa 4 noktadan çıkılıyor zaten. Koy o 4 noktaya polisleri kimseyi geçirmesin maç sonuna kadar ordan. Yani ben biletimi almışım koltuğuma gidene kadar 3 noktadan geçiyorum ama beyfendiler ellerini kollarını sallayarak demirlere kadar gelebiliyor. Güvenlikle ilgili kişilerin bunu bir açıklaması lazım nasıl geliyorlar rahatça oralara kadar.
Vatandaşlar bilet bulamasa da oraya zorla girmeyi kendine hak görüyor. iyi 20 30 milyon beşiktaşlıdan 40 bini hariç bilet bulamayanlar zorla girsin stada.
Yakaladığını anında haneye tecavüzden mahkemeye vereceksin. Bunlar zaten derdest edilirken küfür de edecek darp da edecek. Hakaret ve darp davaları da açacaksın. Elinde görüntülü delil olacak zaten. Tazminat davası açacaksın cüzdanına oynayacaksın. Bilet parasının 10 20 katını tazminat olarak ödesin de görsün o zaman bilet alanları enayi yerine koymak neymiş.
Yani ben bu sistemi de anlayamıyorum 10 binlerce insanın bir arada bulunduğu stadyumlar en iyi korunması gereken alanlarken dışarıdan içeri girişlerde güvenlik zaafiyeti var. Bugün beleşçi giriyor ama yarın terörist girerse ne yapacaz? Devletin bu işe el atması lazım. Bu sadece klüplerin kiraladığı güvenlik görevlileriyle olacak iş değil. Sert tedbirler gerekiyor. Bu tür alanlara kaçak girenlerin caydırıcı ve ibretlik cezalarla cezalandırılması lazım.
Bu kafalar düzelene kadar kolon aralarındaki parmaklıkları ya dediğiniz gibi elektrikli yada ta çatı kolonuna kadar yapacaksın.