ozan bu kadar insan maça gitti hiç birine inanmıyorsun.şöyle söyleyeyim ben daha önce böyle ses duymadım.hemde bu taraftar 2 yıldır bir arada olamamış.daha tam bir organizasyon yok.2 senedir olimpiyat ankara başakşehir neredeyse bütün maçlara gittim bağırdığımız ses bie geri dönmüyordu burada ise gege yattım hala stadtaki ses kulağıma geliyordu.tv deki cep telefonundaki sesi nasıl değerlendirebilirsinki.orada 150 desibel olsada cihazın sana verebileceği ses bellidir.stada gidenlerden bazıları vodafone wifi çekmiyorda dedi o zaman onada inanalım.
stada girmeden bilgilendirmek için broşür dağıttılar.telefonunu yazıp şifreni alıyorsun.ilk gidebildiğim maçta bir uygulama indirim senin için ses şiddetini ölçeceğim.
valla hocam bekliyorum çnk ben bu tip şeylerde yinede ilk maç ve ilk günün büyüsü olayına inanıyorum çnk işi kendimden biliyorum, herhangi birstada ilk gittiğimde sesler beni etkisi altına alır:) yani bunu baz alıyorum ama bekliyorum etiketlersinde beni

67. dakikada ses 135 desibelmiş deniyor
zaten beynime sancı girdi zaten ıslıktı resmen ses suratıma çarpıyordu
sen ne demeye çalışıyorsun stadın büyüsüne kapılmışız salakmıyız biz.
yani bir taraftan kötüleyelimde nerden olursa diyorsunuz stadda maçı izleyenin
yorumuna bile inanmamak nedir. sesi ne sanıyorsunuz su buharımı çıkar çıkmaz
havaya karışıp uçup gitsin
haydaaa

abi yukarda dediğim gibi ben ilk maçı değil aslında benim geliceğim zamanı yani sezonun basını bekliyorum cnk herkes birsey diyor yani begenmeyende var ses, sizlere niye inanmamazlık yapayım
ama siz sezon sonu hala aynı seyleri söylüyor ve bende sezon basında geldiğimde birbirmizle örtüşüyorsak tamamdır:)
çnk sizler ve birçoğunuz stad yerin altında ve mesafe cok kücük bu bilgilerle kendinizi bir yöne kitliyorsunuz ve diyrsunuzki bu ses yüksek ama tv öyle demiyor:) biz sonucta barcanınkine dortmundunkine gitmiyoruz ama diyoruzki cok ses var:) misal bunun gibi
yani ben tamamen tv üzerinden yürüyorum sizde realite acısından en dogru seyi söylüyorsunuz ama dediğim gibi bazen inadım tutar ve derimki ya gözümle yada kulagımla duyacam uleynnn

işin makarası bu tabi

ekran karşısında geçerli not almaması dogal abi ses kısıyorlar ve muhtemelen otomatik olarak sesi belli bir seviyede sınırlayan sistem var
eminim ki stat çıkışında 42bin kişiye tek tek sor ses nasıl dı diye inanılmaz cevabını alırsın
2 kez ıslık sırasında kulagımı koruma refleksi oluştu
bu çınlama degil farklı birşey
çevreme baktıgımda da bir çok kişinin benzer şekilde elinin kulagına gittigini gördüm
sadece yeniaçık-kapalı yada yeni açık numaralı yani 2 tribün arasında yapılan karşılıklı tezahüratlarda bile ses çok iyiydi
ayrıca yankı ve ugultu olmuyor
bir pozisyonda ismaile vurma diye bagırdı resmen tribünler ve bu net duyuldu 
bu demek degil ki bundan iyisi olmaz
bundan çok daha iyisi olacaktır çünkü stada 5 te girdik ve maç başlayana kadar zaten bayagı bagırmıştık
tek hata bursa 2. golu buldugu dönemdi
anladım,, evet benle maçı izleyenlerde cok söyledi bunu yankı yok diye temiz ses var diye

fakat tonu düşüktü dediğin gibi ligtv buna hazırlıksızdı yani sesi kısmasından cok bellii