Umut Güner 40582 koltuklu olacak demişt ben locaları dahil etmemiştir diye düşünmüştüm . @tunca.ayyildiz
Bilmem, bak ben localar dahil mi diye sormadım...Ama loca bu sonuçta, koltuk değil. Orada iyi niyetli bir kelime oyunu yapılıyor olabilir.
Bu arada geçen hafta stada gitmiştim oradan da bir iki ek bilgi sunayım:
- İçerilerde bahsedildiği gibi aşırı bir geri kalma durumu söz konusu değil. Özellikle en geri kalmış yer numaralı iç kısımlar deniyordu, bunun abartılı bir yorum olduğunu gördüm, numaralı neredeyse bitmek üzere. Stadın çoğu yeri bitmek üzere - 1 aya asıl kullanım alanları tamamlanmış olur. Zarar görmesin diye duvarlar karton, yerler de sunta kaplı. Açın talimatı verildiğinde bunlar sökülüp temizlik yapılacak ve cillop gibi koridorlardan ve salonlardan geçerek koltuklarımıza oturacağız. Asıl geri kalmış kısım eski açık arkası; kartal yuvası ve müze kısımları, fakat iyi haber şu ki en çok işçiyi de orada gördüm. Tüm malzeme kullanımları inanılmaz kaliteli, loca arkaları ve 1903 lounge zaten 5 yıldızlı otel gibi. Bunun yanında halk bölümleri de gayet güzel kalitede:) Başakşehir pazartesi günü çok varoş göründü gözüme öyle diyim size

Birçok restoran ve fast-food hizmetlerini Divan almış - insan gibi yemekler yiyeceğiz demek bu. Allah hepimizi Belturlardan filan korusun...Locaların çoğu bitmiş, mobilyaları kalmış sadece. Başkanlık Locası denen numaralı en ortada bulunan en büyük locaya girdim. Stadın asıl en en en geri kalmış yeri burası, tabi ki başkanın talimatıyla

"En son yaparsınız, önce diğer yerleri yapın" diye talimat vermiş. Başkanlık Locası denen loca kulübe ait, dönemin başkanlık divanı kimse onların kullanımı için. Fikret Orman'ın kendi locası da var parasıyla aldığı, kapalı tarafında.
- Aydınlatma armatürleri toplam 400 küsür adet, altlı-üstlü 200 çift şeklinde monte ediliyor. 4 tribünü de çepeçevre gezecek, sadece numaralı ve kapalı değil. Ben gittiğimde 24 çift takılmıştı, şu an 60-70'i rahat geçmiş sanırım. Bir tanesini yukarı çekilirken gördüm; bir insan bedeninin yarısı büyüklüğünde, hayli büyük armatürler. Ben daha küçük sanmıştım.
- Yeni açığın en tepesi aşırı korkutucu, çatı kirişiyle aynı mesafede zaten. Benim boyum 171 cm - korkuluklar tam olarak bacak köküme denk geliyor. O yüzden bana öyle geldi ki boyu 1.90 civarı arkadaşlar arkadan baskı gelirse öne doğru denge kaybı yaşayabilirler. Asıl stadın en tehlikeli kısımları üst katların çıkış merdivenleri, diklikten dolayı basamaklar çok dar, ayak sığmıyor. Orada ciddi güvenlik önlemleri alınmaz da merdivende seyirci durmasına göz yumulursa, heyecanın doruğa çıktığı bir andaki faciayı düşünmek istemiyorum...
- Eski açıkta bu rampa dediğimiz yerden içeri doğru giren yolda bir proje değişikliği yapılmış, mimar oranın çok değerli bir alan olduğunu söyleyerek projeyi değiştirmiş. Şu an oraya birşeyler yapılıyor ama tam olarak anlamadım - sorup tekrar bilgilendiririm sizi. Böyle uzuuuun ve yüksek bir koridor, dört duvar kocaman bir yer. Tam numaralı tribün genişliğinde, bu alanı iki tarafından tavana kadar cam duvarlarla kapatarak içerisini bir kullanım alanına dönüştürüyorlar.
- Stadın en alt kotunda hala az da olsa bir su basması sorunu var, anlık müdahale ederek çözüyorlar. Yan duvarlardan da yer yer su geliyormuş, hemen müdahale ederek dolrurup-durduruyorlarmış. 6-7 aylık bir süre içinde tüm sızan sulara müdahale ederek durdurucaklar. Zaman içinde çıkış bulamayan su duvar yüzeylerinden nem kusarak kendini atacakmış - 1 yıl gibi bir süre içinde de tamamen biteceğini öngörüyorlar bu sorunun. Zaten büyük ısıtma kazanları kuruluymuş stadın alt kısımlarında - hem nem sorunuyla savaşmak için hem de yeni döşenen ve işlenen herşeyin çabuk kurumasını sağlamak amacıyla.
- Vodafone çatıya bütün vericilerini yerleştirmiş. Vodafone'un kapasite amacı stadda 40,000 kişinin aynı anda cep telefonundan pozisyon tekrarı izleyebilmesini sağlamaya yetecek bir internet altyapısı. Herkes yanlış kararlar taraftar tarafından farkedilir ve hakeme büyük baskı yapılır diyor, fakat nedense benim gözümde bariz bir hakem hatasından sonra elinde telefonla sahaya atlayıp hakeme pozisyon tekrarını izletmeye çalışan bir seyirci canlanıyor

Stadın içindeki vericilerin dışında stadın dış çevresine de destek vericiler yerleştirecekler. O kutu gibi şeyler de elektrik panelleri, hepsi bitmek üzereydi çoktan bitmiştir belki hatta.
Bir sürü bir sürü detay vardı daha da aklıma bu kadarı geldi.