Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (8) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5473577 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Dostum çevre düzenlemesi konusunda ne fikrin vardı mesela?
Taraftar dolaşımından kastın nedir?
Stad inşaatı ve çevre düzenlemesi konusunda ne kadar bilgilisin?
Taraftarın geneli bu konuda ne kadar bilgili?
Şeffaf çatı yapılamayacağını bilmeyen insanlara neyi sormayı planlıyorsun?
Taraftara ne gibi farklı projeler sorulmasını istiyorsun?
Şurada koltuk konusunda anket yapılıyor, %60'a %40 çıkıyor. %60'ın dediği olsa, %40 "İyi tamam o zaman" mı diyecekti?
Sosyal medya gibi bir ortamda yapılacak hangi anket doğru sonuç veriyor?
Fenerli ve Galatasaray'lılar ankete katılıp pembe çatı seçseydi, onu mu yaptıracaktık?

Bak soru istiyordun, sana bir sürü soru. İstediğin sorudan başlayabilirsin.
Bizim stadı yapan mimarın daha önce kaç tane stat yapmış olduğunu bana cevaplar mısın? @tuncaboylu
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ilhan

bir eleştiriyle yıgınla insan geliyor bakın işte arkadaslar tartışmaya açık olsanız cogunluk yıgınla değil her gun insanlar yorum yapar ama biri tas attıgında hop bir anda sayı 10 oluyor cnk siz bir nevi dısladıgınız için bu adamları trol veya bu takımın taraftarı değilsiniz diyerek ,, sizinde onlarında bizimde sinir katsayımız günün orta vakitlerinde tavana fırlıyor ne gerek var?? çnk banada trilyon kez söylendi bunlar?? bıktım vallahi ve aslında diyenler hiç değişmiyor eleştirenler her gun değişerek geliyor farkındamısınız?:) bence bazılarımızın kabugunu atma  zamanı geldi
Tam ben yazacaktım sen değinmişsin konuya.
Evet arkadaşlar ya ne oluyoruz, kimse kendince eleştiri yapamayacak mı, fikrini beyan edemeyecek mi? Yanlışsa yanlış olduğunu belgelerinizle bilgilerinizle ispat eder o kişiyi aydınlatırsınız.
Bazı arkadaşlarımız maşallah pusuda yatıyor tepki vermek için diğerleri de onu takip ediyor.
Olmaz arkadaşlar bize yakışmaz küfür aşağılama olmadığı müddetçe her türlü eleştiriyi absorbe edebilmeliyiz.

Çevrimdışı firewater

bir eleştiriyle yıgınla insan geliyor bakın işte arkadaslar tartışmaya açık olsanız cogunluk yıgınla değil her gun insanlar yorum yapar ama biri tas attıgında hop bir anda sayı 10 oluyor cnk siz bir nevi dısladıgınız için bu adamları trol veya bu takımın taraftarı değilsiniz diyerek ,, sizinde onlarında bizimde sinir katsayımız günün orta vakitlerinde tavana fırlıyor ne gerek var?? çnk banada trilyon kez söylendi bunlar?? bıktım vallahi ve aslında diyenler hiç değişmiyor eleştirenler her gun değişerek geliyor farkındamısınız?:) bence bazılarımızın kabugunu atma  zamanı geldi

eleştiri yapılırken karşıya bir argüman koyulur. O argüman üzerinden tartışılır. Argümanın yoksa bu eleştirir olmaz.

Misal koltuk dizaynı seçilebilirdi diyen arkadaşlar kendi dizaynlarını sundular. Çokta güzel tartışıldı.

Çevrimdışı FARUK

Merhaba arkadaşlar nasılsınız uzun bi aradan sonra tekrar forumdayım, bi sorum olacak takip edemedim çok fazla bu zemine serilen çakıl üzerine tekrar kum dökülecekmi yoksa direk çim serimine başlanacakmı
Benim bildiğim ince bir tabaka daha küçük taşlardan oluşan çakıl tabakası gelecek. Daha sonra 20cm lik yıkanmış kum ısıtma da bu bölümde olacak.
En üste de 12cm toprak kum karışımı
Ekme çim için bu sıralama belki serme çim için en üst tabakaya gerek yoktur

Çevrimdışı ahmetx

Hala taraftara sorulsaydı muhabbetini eden var mı ya? Yahu niye soracaklar arkadaş? Bakın taraftar kim ki taraftara soracaklar demiyorum. Niye soracaklar? Tüm taraftarımız 10 stat yapımı görmüş kadar tecrübeli birer mimar, içmimar, mühendis, sanatçı, teknisyen vs. olsa ne olur, yine sorulmamalı bence. Seçenekleri beğenmezsek ne olacak? Bu sefer de niye başka seçenek yok denecek. Taraftara çizdirselerdi denecek. Her şeyi bilen bir toplumuz ya zaten, kim çizdi bunları ver bana oradan bir kalem kağıt diyen olacak. Taraftara logoyu sordular da ne oldu, kim memnun mevcut logodan? Bu işi bilen biri geldi anlattı durumu, hatalarla dolu. 2 tane logo önümüze kondu, mecbur birini seçtik. Şimdi belki değiştirmek istiyorlar ama taraftar karar verdi diye belki de değiştirmek olmaz diyorlar. Değişse bir dert değişmese bir. Anketler seçenek çoksa gerçekten uzaklaşır, seçenek az olunca da memnuniyet azalır. Allahtan bunu anlamışlar da logo dışında hiçbir şeyi taraftara sormadılar. Keşke onu da sormasalardı da bu süreç içinde daha profesyonel daha özenli daha stadın kimliğini yansıtan bir logomuz olsaydı.
teknik şeyler taraftara sorulmaz ama koltuk deseni gibi şeylerde taraftarların  çalışmalarından profesyoneller 3-4 tanesini seçer daha sonra bunlar oya sunulabilirdi.Bizde bizim çalışmayla katılabilirdik mesela  @denilanz  :D
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

ysariusta

• Ziyaretçi

sadece sana özel bişe değil tüm beni eleştiren kişilere yönelik yazcaklarım..Şu 38 kelimelik yazıyı anlayamıyorsunuz ya bişey demiyorum.. Ben çatı yapılırken mi anket yapılsın ya da stadın ana yapısıyla mı alakalı anket yapılsın ver çizim kalemini elime biz mi çizelim dedim.. Pikseller olsun skorboard olsun renk seçimi olsun ana yapıyı etkilemeyen konulardan bahsettim.. Şimdi diğer konuya geleyim; çatıdaki kabloların beni rahatsız etmesini eleştiremiyecek miyim .. Bizde biliyoruz yükseklik sınırını, bizde başından beri takip ediyoruz gün be gün.. Bu çatı biçiminden farklı bi yapıda yapılamazmıydı, tabiki yapılırdı.ee yapılmadımı Nur çebi  gibi taraftara yalanlar söylenmezdi...

Burda bağzıııı insanlar gibi şakşakçılık yapmıyoz diye yazdıklarımıza trol muamelesi yapılmamalı bence..Ben bu stadın en iyi bir şekilde yapılmasını isteyen biriyim..fb den gs den daha güzel bi stad istiyorum sadece...

Yapıcı bir tenkit, akıllı insanları güçlendirir. Ahmakları öfkelendirir.  Napolyon

Kimmiş o şakşakçılar!

Sana 3 sayfa yazdılar gene anlamadın, onu nasıl değerlendirelim. Ne diyelim. Sana fikirle cevap veriyorlar sen nasıl karşılık veriyorsun?  Ben dahil 2 3 kişi sormuş karşı tribünde ne var. Bir cevabın yok. Sonra insanları tetikliyorsun.
Bazı insanların ve bu bana da sorsunlar meselesi bambaşka bir halde. Bunu baştan beri söylüyorum. Birilerine şakşakçı diyorsun ama sende bir başkasının şakşakçısı oluyorsun böylece. Kimsenin adamı olmayın. Değilseniz de öyle görünmeyin.

Çevrimdışı kutalmis.pinar

Benim bildiğim ince bir tabaka daha küçük taşlardan oluşan çakıl tabakası gelecek. Daha sonra 20cm lik yıkanmış kum ısıtma da bu bölümde olacak.
abi fotoğraf yok mu 29. membran takıldı mı? :busted_cop: :busted_cop:
KARTALIN YUVASI VODAFONE PARK

Çevrimdışı beşiktaşk

Tarihi duvar. Güncel

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı harund1k3

Böyle bir mantık var mı biz sanki stadın mimarisini baştan aşşağı değiştirelim diyoruz. Logo öyle oldu diye millet stada mi gelmeyecek takımı mi desteklemeyecrk sanki. Böyle bir mantık olabilir mi.

Çözüm çok basit koltuk tasarımını yapan adam her kimse forumlardaki, sosyal medyadaki 4-5 temel koltuk tasarımını alacaktı pikselli dahil. Bunları kartal yuvasında seçime sunacaktı. Kartal yuvasından alınacak her ürüne bir seçim şansı tanılacaktı min 10 lira olmak kaydıyla. Sırf şu forumdan çok rahat 250 kişi gider oy verirdi. Sadece bu 250 kişi ortalama 20 lira sadece ürün alsa 5000 lira gelir yapar. Düşünün binlerce Beşiktaş taraftarı var bu şekilde seçim yapmak isteyen. Ne olacaktı böyle yapsak hem Beşiktaş'a gelir olacaktı hem herkese seçim imkanı tanınacaktı. O şekilde pikselli çıksa bile çoğunluğun istedigı oldu derdim en başından en kötü Beşiktaş gelir elde ederdi. Herkes kazanmış olurdu.

Bak bu haliyle bile herkes gelecek bu stada ben dahil kimse pikselli oldu diye gelmemezlık yapmayacak. Pikselliyi destekleyenlerden stat full beyaz olsa gelmeyecek var mı mesela.

Böyle interaktif seçimler insanları mutlu eder şeyler. Bu düşünceye bile 50 yolla karşı çıktınız destek olmadınız şimdi mimarın teki ne yapsa ona boyun egiyoruz.

Şu ana kadar Türkiye'de inşaat halindeyken en çok konuşulan stadyum Vodafone Arena'dır.Ki bittikten sonra bile yine en çok konuşulan stadyum Vodafone Arena olacaktır.(Tam Destan Yazdım)  :evillol: :evillol: :evillol:

Çevrimdışı Koa_lAA

bende koltuk tasarımı vs. anıtlar kurulunun karışmadığı ve keyfe keder yapılabilecek bazı şeylerin taraftara sorularak yapılmasının daha iyi olacağı kanısındayım...

hem bu sayede kulüp taraftar arasındaki etkileşim ve sahiplenme gibi duygularda artabilirdi...

he yapmak zorundamıydılar tabiki hayır... bunda yadırganacak bir durum yok...

zaten seçim yanlış... yani önüne 2-3 resim koyup bunlardan birini seç demek bir seçim değil... aynı seçimlerde önüne 2-3 vekil adayı koyup bunlardan birini seç bunlar ülkeyi yönetcek başka secenek yok demenin bana mantıksız geldiği gibi...

hayırlısı hayırlısı bitsinde biran evvel...

Çevrimdışı Deadam

sadece sana özel bişe değil tüm beni eleştiren kişilere yönelik yazcaklarım..Şu 38 kelimelik yazıyı anlayamıyorsunuz ya bişey demiyorum.. Ben çatı yapılırken mi anket yapılsın ya da stadın ana yapısıyla mı alakalı anket yapılsın ver çizim kalemini elime biz mi çizelim dedim.. Pikseller olsun skorboard olsun renk seçimi olsun ana yapıyı etkilemeyen konulardan bahsettim.. Şimdi diğer konuya geleyim; çatıdaki kabloların beni rahatsız etmesini eleştiremiyecek miyim .. Bizde biliyoruz yükseklik sınırını, bizde başından beri takip ediyoruz gün be gün.. Bu çatı biçiminden farklı bi yapıda yapılamazmıydı, tabiki yapılırdı.ee yapılmadımı Nur çebi  gibi taraftara yalanlar söylenmezdi...

Burda bağzıııı insanlar gibi şakşakçılık yapmıyoz diye yazdıklarımıza trol muamelesi yapılmamalı bence..Ben bu stadın en iyi bir şekilde yapılmasını isteyen biriyim..fb den gs den daha güzel bi stad istiyorum sadece...

Yapıcı bir tenkit, akıllı insanları güçlendirir. Ahmakları öfkelendirir.  Napolyon

Eleştirmek hepimizin hakkı. Eleştrilerimizi mantıklı bir temele dayandırmak kaydıyla.
Pikseller haricinde diğer hususlar teknik unsurlar bunların analizleri zaten ziyadesi ile yapılmıştır. ona göre mimariye ve kanun kurallara en uygun şekilde yapılmaktadır.
Çatı bundan farklı yapılamazmıydı, Yapılırdı kapasite 25000 olurdu makas çatı olurdu, yağmur kar suları öne akardı komple kablo çatı olurdu. 8 metre yükseklikle yapılan bir çatıdan bahsediyoruz ve geçilmesi gereken alan 200 m ye yakın dünyada ilk defa yapılan bir uygulama bunu beğeniye açık değil teknik zorunluluk mevcut teknoloji ile bu kadar olurdu ancak.  Nuri Çebi yalan birşey söylemedi çelik aksam kocaman bir sürü borudan oluşan makas çatı sistemidir. Şu anki çatımızda gerektiği kadar ve yükü taşıması zorunlu olduğu kadar malzeme var. sonuçta tente yapılmıyor oraya yağmura kara rüzgara dayanıklı bir yapı var.
Piksel hususu ise  bugün olan yarın olmama ihtimali olan bir konu değişmesi çok pratik ve maliyetsiz. yıllar önce betonda oturuyorduk. sonra tahta sıralar sonrasında ise plastik koltuklar geldi oturunca kıçımıza batan. o yüzden statda belki en esnek husus koltuk hususu takılmamak lazım.

Stadımız mevcut haliye hatta eski haliyle bile renklilerin stadından güzeldi bence.

Forumdaki arkadaşları şakşakçılıkla itham etmek ise hiç yakışık almayan bir ifade.
Bu ifadeyi kullandığınız zaman biri size  benzer bir ifade ile karşılık verebilir.

Hepimiz kulübümüz için en iyisini istiyoruz. Ben kendi adıma yapılan mabedimizin emsalsiz bir modern sanat eseri olduğu kanaatindeyim.
Bu beni şakşakçı yapıyorsa sadece klavye başında oturup hiç bir veriye bilgiye dayanmadan subjektif ve mesnetsiz bir şekilde sırf muhalefet olsun diye yazanlar ne olur o zaman onuda diğer üyelerimizin takdirine bırakıyorum.

Hayırlı günler
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı betoo38

son günlerde gördük fenerbahce'nin hükümet yancisi oldugunu. 12numara ve fenerist.com twitter da yavuz sultan selim köprüsü güzellemesi yapti.. gecen sene saraya cikan adamlar sampiyon oldu.. umarim carsi tribüne dönünce bize bi zarari olmaz.. gezi'den dolayi hükümetin bize karsi bi durusu var zaten.. insallah sampiyonlugumuz etkilenmez bundan..

Çevrimdışı yigitcan1903

Statla ilgili anıtlar çok sıkıntı verdi burası doğru
Siyasi sıkıntılar da malum
Yalnız eski açık konusunda kendi ayağımıza sıktık,bunu bilmekte de fayda var
Projeye duvarı dahil edip eski stattan bir parça kalsın isteyen bizdik
Devamında da adamlar o tribünün kısa kalması şartını koştular

Çatı hususunda ;
Çatı daha güzel olamazdı şahsi fikrim
Gayet zarif ve estetik bir çatı oldu
Öyle çelik konstrüksiyon kazulet çatıları beğenen olabilir ben beğenmiyorum
Stadın üstüne ufo inmiş gibi hissediyorum

Koltuk konusunda da ben de açıkçası birkaç opsiyonun belirlenip taraftara sorulmasını isterdim
Bu önemli bir jest olurdu
Yapılmadı canları sağ olsun
Ama geç de değil,birkaç sene içinde değiştirilmeye niyetlenilirse sorulabilir.

Her şeye rağmen hayran olunacak bi stat yapılıyor ve buna verilen emeğin takdir edilmesi gerekir ufak tefek hatalar olsa da

Çevrimdışı Serkan7738

benim gördüğüm bugünki fotolarda serilen çakılla zemin seviyesine ulaşılmış gibi sanki

Çevrimdışı Erhan

Merhaba arkadaşlar nasılsınız uzun bi aradan sonra tekrar forumdayım, bi sorum olacak takip edemedim çok fazla bu zemine serilen çakıl üzerine tekrar kum dökülecekmi yoksa direk çim serimine başlanacakmı

En az 1 veya 2 katman daha serilecek.

Sabah hem video hem fotoğraf vardı ya herkes doydu şimdi kimse fotoğraf beklemiyor  :lol: :lol:

Çevrimdışı Efe

bugun 2 mebrandan altini kabul etmiyorum hava harika yeterli agda var insallah biraz hizli olurlarda 12 ye indiririz sunlari
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ZEKI

Çatı hususunda ;

Koltuk konusunda da ben de açıkçası birkaç opsiyonun belirlenip taraftara sorulmasını isterdim

Her şeye rağmen hayran olunacak bi stat yapılıyor ve buna verilen emeğin takdir edilmesi gerekir ufak tefek hatalar olsa da
Yigitcan eski aciktaki duvalrar kalsin diyen biz degiliz orasi tarihi eser kabul edilerek oraya dokunulamaz dendi. Kim diyorsa yanlis soyluyor. Anıtlar kurulunun o iki kule ve duvarla almis oldugu karar var. Biz dua edelim anitlar kurulu numarali seref tirbunu girisinin ordaki kapiyi ttarihi eser diye tescillemedi.

Çevrimiçi sozkul

Daha baya var kombine kapalı üstte 
Zaten Çarşı da maksimum olsun 250-300 kişi

@yigitcan1903, kalan koltuklar bunlar. 415 ve 416. blok

Çevrimdışı Deadam

Çatı hususunda ;

Deniz tarafındaki kale arkası hakkında bilgilendirme;

Tarihi ve bedii değeri olarka tescil edilen yapılara bakan yüzlerde değişiklik yapılması hususu anıtlar kurulunun iznine bağlı
stadımız ilk başında beri yapılırken deniz tarafında bulunan iki kulenin yıkılamayacağı hususunda anıtlar kurulunun talimatı var.
Bu yüzden stadımız geri çekilerek inşaa edildi.
Yani orda kendi ayağımıza sıkılmış bir durum yok
Yine anıtlar kurulunca tarihi eserin görüş açısındaki silüetin bozulmaması için yükseklik sınırlaması getirildi. ( mezar taşı gökkafes emsali varken üstelik)
Proje yapılırken iki kule kalsın hatıra gözüyle bakılmadı mecburiyetten kaldı.
O alan ise yaşam moda kültür merkezi V.b. gibi şekilde değerlendirildi.

Yani sonuç olarak anıtlar kurulunca izin verilen Maksimum alanda, maksimum yükseklite, maksimum büyüklükte maksimum güzellikte bir stad yapıldı.
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı ozan062

Olmaz şahsi fikrim,göbeğe geçmeye çalışırlar
Herkesin kendi yerinde olması gerektiğini savunuyorum ben de 
Buna göre tedbirleri alacak artık kulüp
Haksızlığa müsaade etmeyecekler
Ben de kapalı üst kenardayım,gidip 500 lira fazla veren adamın yerine kurulmayacam

cok para ver az para ver ama bir kitlesi oldugu için yine onlar o kısımdan alacak ve yine bildiğini okuyacaktır

illaki bi yerinde oturan kitlesi olacak ama tersini yapanda olacaktır
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı yigitcan1903

Yigitcan eski aciktaki duvalrar kalsin diyen biz degiliz orasi tarihi eser kabul edilerek oraya dokunulamaz dendi. Kim diyorsa yanlis soyluyor. Anıtlar kurulunun o iki kule ve duvarla almis oldugu karar var. Biz dua edelim anitlar kurulu numarali seref tirbunu girisinin ordaki kapiyi ttarihi eser diye tescillemedi.
Yok abi tahmin edersin kimle konuştuğumu konuyu
Bizimkiler işgüzarlık yapmış orada
Maalesef durum bu
Ona da sor tekrar istersen

Çevrimdışı ZEKI

Deniz tarafındaki kale arkası hakkında bilgilendirme;

Tarihi ve bedii değeri olarka tescil edilen yapılara bakan yüzlerde değişiklik yapılması hususu anıtlar kurulunun iznine bağlı
stadımız ilk başında beri yapılırken deniz tarafında bulunan iki kulenin yıkılamayacağı hususunda anıtlar kurulunun talimatı var.
Bu yüzden stadımız geri çekilerek inşaa edildi.
Yani orda kendi ayağımıza sıkılmış bir durum yok
Yine anıtlar kurulunca tarihi eserin görüş açısındaki silüetin bozulmaması için yükseklik sınırlaması getirildi. ( mezar taşı gökkafes emsali varken üstelik)
Proje yapılırken iki kule kalsın hatıra gözüyle bakılmadı mecburiyetten kaldı.
O alan ise yaşam moda kültür merkezi V.b. gibi şekilde değerlendirildi.

Yani sonuç olarak anıtlar kurulunca izin verilen Maksimum alanda, maksimum yükseklite, maksimum büyüklükte maksimum güzellikte bir stad yapıldı.
:claps: :claps: :claps:
Hala biz eski stadtan kalsin diye istemisiz gibi gösterilmiyor mu  :s20: :s20: