Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8313394 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı arda

Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Günaydın Beyler Yarın yaş hanem 23 olacak  :D ama ben 24 yaşına giriyorum anlamadım bu işi  :alala: @aktar_ismail bu forum genç gösteriyor adamı İsmail Abi  :evillol:

Bu forumdaki güzel dostluklar yaşama sevincimiz @SDemirsoy
Yarın @Oktay abinin mekanda doğum gününü kutlayalım istersen, tabi müsaitsen  :D

Çevrimdışı Serkan7738

bu işi ben de anlamadım

altında kolonda yok tabla nası durucak acaba orda çözemedim aslında o bölgeye ufak biryere temel atılabilir 2 saatlik işi var bence

Çevrimdışı quentine83

anlayamadığım şey şu:eski açık köşeyi neden kazıyıp sıfırlamıyorlar ve grebeton atmıyorlar...kameradan içeri girip kepçeyi alasım var çok pis...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Merak ettiğim bir konu var bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim. Stadın içindeki ısıtma sistemi nasıl olacak? Deniz kenarındayız ve kışın çok soğuk olduğu malum..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serkan7738

Merak ettiğim bir konu var bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim. Stadın içindeki ısıtma sistemi nasıl olacak? Deniz kenarındayız ve kışın çok soğuk olduğu malum..

Kayseri Kadir Has'ta ışıklandırmaların yanına katalitik soba gibi kare kare ısıtmalar var tribünlere bakıyo kırmızı kırmızı yanıyo ama sadece yüzünü ısıtıyo ayakların ve bilimum yerlerin donuyo :)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kayseri Kadir Has'ta ışıklandırmaların yanına katalitik soba gibi kare kare ısıtmalar var tribünlere bakıyo kırmızı kırmızı yanıyo ama sadece yüzünü ısıtıyo ayakların ve bilimum yerlerin donuyo :)
öyleyse zıplayarak ısınacaz eskisi gibi başka yolu yok :) Ama şu bir gerçek, ne kadar modern stat yapıyor olsak bile gelen seyircilerin rahatını ve konforunu düşünme konusunda hala gerideyiz. Bizim stadımız için iyimser olmak istiyorum ama açıkçası pek de umudum yok..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı arda

öyleyse zıplayarak ısınacaz eskisi gibi başka yolu yok :) Ama şu bir gerçek, ne kadar modern stat yapıyor olsak bile gelen seyircilerin rahatını ve konforunu düşünme konusunda hala gerideyiz. Bizim stadımız için iyimser olmak istiyorum ama açıkçası pek de umudum yok..

Aynen öyle bencede :) akustiği çimi iyi olsun biz hertürlü ısınırız  :serefe:
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı attila kağan

1) Demirin paslanması kimyasal bir olaydır bu bakımdan baktığımızda fiziksel olarak bir fark oluşutaracağını düşünmüyorum ama kimya ile gerçek hayatta pratikte farklılıklar görülebilir
3) Tam olarak ne kast ettiğini anlamadım ama tribün arasında loca bulunmuyor ayrıca alt katlarda bütünlüğü sağlamak amacıyla çıkış tünelide yok.Alt ve Üst kat arasındaki taraftar dolaşım bölümü var,üst kat kirişler bu bölümün bir kısmına kadar geliyor yani çok büyük bir fark yok tribün bütünlüğü bence iyi bir şekilde sağlanacaktır.

İnşaat mühendisi olmadığım için kafama takıldı, burada bir sorayım dedim. Üçüncü sorumda kasdettiğim tribün yapısı signal iduna park'ta olan tribün. Görsel olarak hoşuma gidiyor o yüzden sordum. :)

Çevrimdışı attila kağan

bu kadar kısa sürede zarar verecek bir paslanma olmaz en fazla üstü oksitlenir bir sakınca doğurmaz
diğer soruna gelince tek parça olsaydı kapasite 2500 civarı düşerdi hem daha dik olurdu daire çapı düşeceği için sıradaki koltuk sayısı azalırdı
hemde şu an üst üste gelen tribünler sayesinde  7-8 sıra kazanıyoruz aynı zamanda çok eski tarihli stadlardaki gibi çirkin bir yapı olurdu
tek kat tribünün nesi beğenilir anlamıyorum estetik bir yanı yok taraftar bütünlüğü derseniz bunu sağlayan taraftardır tribün değil ve bir tribün açısı
diğerlerinden farklı olursa sesin yayılma açısı değişir ve bence ambiansada kötü etki eder

Çift katlı tribün'ün daha fazla sıra kazandırdığını bilmiyordum Necmi abi. Teşekkür ederim verdiğin bilgi için. :ok:

Çevrimdışı Necmi

safları sıklaştıracağız :)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı attila kağan

Kayseri'de okuduğum zamanlarda Kadir Has'da çok maç izledim. Hatta her tribünden izledim diyebilirim, orada çatıda evlerde kullanılan ufo ısıtmaların daha büyük versiyonları var. Her bir ısıtıcı yaklaşık olarak 1, 1.5 metre falan :D O ısıtıcılar stadın büyklüğüne rağmen muazzam ısıtma sağlayabiliyor ama alt katlar için pek geçerli değil. Üst kat tribünlerin ısınma sorunu yaşayacağını zannetmiyorum ama alt katlar biraz üşüyebilir. Tabi burada dikkat çeken bir nokta da üst tribünlerin son katı ile çatı arasında sanırım 3,4 metrelik bir boşluk var. Kışın oradan girecek olan soğuk hava dalgası ısıtma sistemine nasıl bi etki yapar bilemiyorum :)

Çevrimdışı arda

İnşaat mühendisi olmadığım için kafama takıldı, burada bir sorayım dedim. Üçüncü sorumda kasdettiğim tribün yapısı signal iduna park'ta olan tribün. Görsel olarak hoşuma gidiyor o yüzden sordum. :)

Görsel olarak karşıdan güzel görünebilir tek parça halinde ama Bizdeki kat yapısı üst tribünleri sahaya daha yakınlaştırıyor. Yani olimpiyattaki sorun herkesin malumu öyle birşey olmayacak. Demir destekler kullanılarak yapılan üst kat balkonu sahadan bakınca üst alt kat ayrımı yapmayacak sadece alt kat en üst birkaç sıra üst katı göremeyecek ama o da zaten üst katı görmek önemli değil eğer onların fikirlerini hissedebiliyorsanız bu yeter diyerek açıklanabilir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kayseri'de okuduğum zamanlarda Kadir Has'da çok maç izledim. Hatta her tribünden izledim diyebilirim, orada çatıda evlerde kullanılan ufo ısıtmaların daha büyük versiyonları var. Her bir ısıtıcı yaklaşık olarak 1, 1.5 metre falan :D O ısıtıcılar stadın büyklüğüne rağmen muazzam ısıtma sağlayabiliyor ama alt katlar için pek geçerli değil. Üst kat tribünlerin ısınma sorunu yaşayacağını zannetmiyorum ama alt katlar biraz üşüyebilir. Tabi burada dikkat çeken bir nokta da üst tribünlerin son katı ile çatı arasında sanırım 3,4 metrelik bir boşluk var. Kışın oradan girecek olan soğuk hava dalgası ısıtma sistemine nasıl bi etki yapar bilemiyorum :)
benim de endişem o zaten, o yüzden bunu sordum. Mühendislerimiz umarım düşünmüşlerdir yoksa stadın ömrü 5 sene kısalır aşırı zıplamaktan :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serkan7738

25 yıldır kayserideyim defalarca o trübünlerin heryerinde maç izldeim stad anonslarında da katkım oldu ama hiç ısınamadım sadece yüzümü yaktı o ısıtıcılar beton yine buzgibiydi o işin çözümü olduğunu sanmıyorum 

Çevrimdışı ahmetx

Evet desso Hibrit çimin dünyada kullanıldığı stadyumların haritası
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ONUR KOLCU

benim de endişem o zaten, o yüzden bunu sordum. Mühendislerimiz umarım düşünmüşlerdir yoksa stadın ömrü 5 sene kısalır aşırı zıplamaktan :)

ESK İNÖNÜ STADINDA OKADAR SENE ZIPLAMAKTAN BİŞEY OLMADIYSA BU STADA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ... DEMİR YIGINI MAŞALLAH..

Çevrimdışı arda

Çift katlı tribün'ün daha fazla sıra kazandırdığını bilmiyordum Necmi abi. Teşekkür ederim verdiğin bilgi için. :ok:

Kırmızı X-Y kullana bileceğimiz maksimum alanı güsteriyor. üst kat tribunleri tek kat olarak yapsaydık 9 sıra kaybediyorduk, beyaz kutu içinde kalan alan.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

ESK İNÖNÜ STADINDA OKADAR SENE ZIPLAMAKTAN BİŞEY OLMADIYSA BU STADA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ... DEMİR YIGINI MAŞALLAH..
2-1 lik Beşiktaş-Liverpool maçına dayanan stat her maça dayanır. Tahminim 45-50.000 kişi vardı o maçta stadta.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serkan7738

Bu arada kayseride kimseyi zıplatmıyolar hemen arkadan bi amca thsirtünden tutarak otutturuyo oturr la göremiyoz diye :D

Çevrimdışı arda

Çevrimdışı arda

Bu arada kayseride kimseyi zıplatmıyolar hemen arkadan bi amca thsirtünden tutarak otutturuyo oturr la göremiyoz diye :D

otur ümüğünü sıkarım senin otur evladım gadasını aldığım ahahah

Çevrimdışı Serhat Akkaya

otur ümüğünü sıkarım senin otur evladım gadasını aldığım ahahah
En son Arsenal maçında "öndekilere söyleyin otursunlar göremiyoruz" diyen amcadan halen haber alınamıyor  :D
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı quentine83

kahkaha attım... :evillol:
İsmet Yarkın ONUR

Etiketler: