Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 32 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8350669 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

Arada geriye dönüp bakmak güzel oluyor...

4 AYLIK DEĞİŞİM. FOTOĞRAFLAR @yeniinonustadi HESABINDAN ALINTIDIR...

4 aylik degisim stadin aralik sonu biteceginin habercisi evden cıktım geliyorum :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı gokhanson

ben hala ne tür teknolojik özellilkleri var akıllı stad dedirtecek anlamadım...onu diyoz o yok bunu diyoz nu yok..sadece internet mi akıllı yapıyor

Çevrimiçi Kartal Ç

ben hala ne tür teknolojik özellilkleri var akıllı stad dedirtecek anlamadım...onu diyoz o yok bunu diyoz nu yok..sadece internet mi akıllı yapıyor
tabi akıllı diyince bi transformersa dönüşmesini beklemiyoruz  :D
bir örnek olarak:
http://www.cisco.com/web/strategy/docs/sports/StadiuvVision_Datasheet.pdf

bunun yanında internet olayı ciddi bir altyapı isteyen birşey. stadyum ve konser alanları gibi onbinlerce kişinin olduğu yerde bırak internete girmeyi, çoğu zaman arama bile yapamıyorsun telefon çekmiyor. bizim stadda 40 bin kişiye aynı anda sorunsuz biçimde internet kullanabilecek. telefon görüşmelerinde sıkıntı yaşamayacak. olay stada bi tane fiber çekeyim bi tane baz istasyonu koyayım olayından biraz daha fazlası. önceden inönüde 2 tane baz istasyonu vardı maç günleri de mobil bi tane daha geliyordu da yine de yetmiyordu.
akıllılık biraz da işlerin ne kadar otomasyonla yürütüldüğü, mekanın kendi kendine yetebilirliği - sürdürülebilirliğiyle de ilgili tabi. (elektrik üretimi, su geri dönüşümü, atık geri dönüşümü vs.)
[ Son Düzenleme: 19 Ağustos 2014, 09:54:09 Kartal Ç ]

Çevrimdışı arda

bir örnek olarak:

Yarım akıllı desek daha doğru olacak  :busted_cop: :busted_cop:
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimiçi Kartal Ç

Yarım akıllı desek daha doğru olacak  :busted_cop: :busted_cop:

biz bu taraftar profiliyle en akıllı stadın bile aklını alırız  :evillol: desibelimizi bile ölçemez hale gelir  :lol:

Çevrimdışı quentine83

günaydın büyük Beşiktaş taraftarı ...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı arda

biz bu taraftar profiliyle en akıllı stadın bile aklını alırız  :evillol: desibelimizi bile ölçemez hale gelir  :lol:

Yüztanıma sistemiyle bağırmayan taraftar ...tirsin gitsin şekline bi uygulama düşünülebilir. Yaptırımları da ömür boyu maçlara girişi men edilir. Maç saati en yakın karakola gidip teslim olarak 37 ekran tüplü ekrandan maçları sessiz izlemesi sağlanabilir. Yada tezahüratta ritmi bozan hızlı giden arkadaşların cep telefonlarına kısa mesajla; Sakin ol şampiyon yavaş la napıyon şeklinde uyarı mesajları gönderilebilinir. Yoksa maç öncesi takım karşılaştırma hakem kart istatistikleri tarihten enstantaneler biz bunları zaten ilgili arkadaşlardan stadda etraflı şekilde alıyoruz  :super:
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Herkese Günaydın,
Koltuklarla ilgili kafama takılan bir durum var. Fotoda mavi daire içine aldığım koltuklar 3-4 ay önceden reklam için konmuştu. Kırmızı daire içindekiler de yeni olması lazım. Yeni takılan koltuklarla, eskisini kıyaslarsanız eski koltukların ne kadar kötü durumda olduğunu farkedersiniz. Eski koltuklar sararmış ve resmen renk atmış. Bu bana koltukların kalitesi hakkında olumsuz fikir verdi. 4 ay'da hiç kullanılmayan koltuklar bu hale geliyorsa. Bir de kullanılırsa ne kadar dayanır bilemiyorum.
Genel olarak stadda kullanılan/kullanılacak olan malzemelerde maliyet yüzünden ucuza kaçılacağı fikri hep vardı bende, bu durumda resmen ispati gibi bişiy oldu. Siz ne derseniz? Yanılıyor muyum?
Saygılar

Çevrimdışı gokhanson

bir örnek olarak:

bunun yanında internet olayı ciddi bir altyapı isteyen birşey. stadyum ve konser alanları gibi onbinlerce kişinin olduğu yerde bırak internete girmeyi, çoğu zaman arama bile yapamıyorsun telefon çekmiyor. bizim stadda 40 bin kişiye aynı anda sorunsuz biçimde internet kullanabilecek. telefon görüşmelerinde sıkıntı yaşamayacak. olay stada bi tane fiber çekeyim bi tane baz istasyonu koyayım olayından biraz daha fazlası. önceden inönüde 2 tane baz istasyonu vardı maç günleri de mobil bi tane daha geliyordu da yine de yetmiyordu.
akıllılık biraz da işlerin ne kadar otomasyonla yürütüldüğü, mekanın kendi kendine yetebilirliği - sürdürülebilirliğiyle de ilgili tabi. (elektrik üretimi, su geri dönüşümü, atık geri dönüşümü vs.)

elektrik üretimi de yok diye biliyorum ben

Çevrimiçi Rasim

Günaydın büyük Beşiktaş taraftarı, bugün Beşiktaş için mükemmel bir gün olsun dileğiyle!
Beşiktaş!

Çevrimdışı arda

Herkese Günaydın,
Koltuklarla ilgili kafama takılan bir durum var. Fotoda mavi daire içine aldığım koltuklar 3-4 ay önceden reklam için konmuştu. Kırmızı daire içindekiler de yeni olması lazım. Yeni takılan koltuklarla, eskisini kıyaslarsanız eski koltukların ne kadar kötü durumda olduğunu farkedersiniz. Eski koltuklar sararmış ve resmen renk atmış. Bu bana koltukların kalitesi hakkında olumsuz fikir verdi. 4 ay'da hiç kullanılmayan koltuklar bu hale geliyorsa. Bir de kullanılırsa ne kadar dayanır bilemiyorum.
Genel olarak stadda kullanılan/kullanılacak olan malzemelerde maliyet yüzünden ucuza kaçılacağı fikri hep vardı bende, bu durumda resmen ispati gibi bişiy oldu. Siz ne derseniz? Yanılıyor muyum?
Saygılar

Ne göz varmış sende kardeş :) vallaha helal! ben pek seçemedim, stada giden arkadaşlar bilgilendirirse güzel olur. Ama düşük maliyet felan sanmıyorum. Bir kere yapılacak bişey daha önce de dinlediğim kadarıyla Başkan'da hep söylüyordu evladiyelik olacak çok güzel olcak diye. Bide yani solsa solsa koyu griye kaçar kaçsa kaçsa siyahın her tonu güzel :D

Çevrimdışı arda

elektrik üretimi de yok diye biliyorum ben

http://www.dunya.com/vodafone-arena-elektrik-uretecek-218914h.htm

Bakalım!

Drenajı Kabası Çatısı bitsin bi de diğer sistemler hertürlü entegre edilir.

Çevrimiçi Kartal Ç

Herkese Günaydın,
Saygılar

tabi şunu da göz ardı etmemek lazım. şuan koltuklar bir yanda şantiye ortamına maruz kalıyor, bir yandan da gün boyu kavurucu güneşin altında. yamur çamur her türlü dış etkene açık. stadın çatısı takıldığında tribünlerin üzerini tamamen kapatacağı için dış etkenlere maruz kalmayacaklar. sadece kapalı ve numaralı tribün gün doğumu ve gün batımında 1-2 saat direk güneşe maruz kalacak. o da o kadar etkili bir güneş değil. çatının şeffaflığı da sera camı gibi olmadığından problem değil. muhtemelen o sarı görüntünün çoğu beyaz koltuğun üzerinde biriken inşaat pisliği. şantiyeye beyaz gömlekle gir akşama o renk çıkarsın zaten :) bi ciflemek lazım :)

Çevrimiçi Necmi

Herkese Günaydın,
Saygılar
bir fotodan bu mesafedenmi gördün :alala: ne diyeyim şimdi bilemedim :alala:

Çevrimdışı tayfun

sen ben yok BEŞİKTAŞ var.

bir fotodan bu mesafedenmi gördün :alala: ne diyeyim şimdi bilemedim :alala:

Şöyle bir foto daha var.
Vallahi bence bariz iki koltuk arasında fark var. Umarım arkadaşın dediği gibi kirdendir. Ama sanki eskimiş gibi. Bilemiyorum.

Çevrimdışı brci

Şöyle bir foto daha var.
Vallahi bence bariz iki koltuk arasında fark var. Umarım arkadaşın dediği gibi kirdendir. Ama sanki eskimiş gibi. Bilemiyorum.

yani normal değilmi :) hergün tonlarca toz yedi o koltuklar yağmur yedi silinmedi yeni takılanlar daha az inşaat koşullarına maruz kaldı sanmıyorm tertemiz stadyumda sıkıntı olsun koltuklar :)

krm1903

• Ziyaretçi

Herkese Günaydın,
Saygılar
Orada gördüğün bütün koltuklar ilk takılan koltuk sadece sağa kayan koltuklar prekastlerin oraya takıldığı için mecburen koltuklarda
o tarafa geçti yani eskiyen bozulan ucuza kacılan hiç bir şey yok

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

koltuklar keşke simsiyah olsa.. Ama böyle güzel bir siyah..

Çevrimdışı Sedat_BJK

Herkese Günaydın,
Saygılar
Vay arkadas ne goz var sizde. 5 dakika baktim, koltuklar sira atlamaya basladi dile gelecek kadar oldular ama renk ayrimini farkedemedim.
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

ysariusta

• Ziyaretçi

Evet bütün koltuklar aynı anda geldi sonra geldi dediğin ne zaman?

Çevrimdışı klassblok

Çiçekler eski açık köşede arı gibiler  :bandit:

Çevrimdışı attila_metu

çiçekler köşeye abanmış iyice.

Valla o köşe biraz enteresan geldi bana. Yaklaşık 1  aydır o köşede azımsanmayacak işçi var ama hala ilk katın betonu atılamadı. Sanırım görünmeyen ince işçilikler var.
Arada trabzonun stadının websitesindeki fotolara bakıyorum. Kıyaslamak için söylemiyorum tabiki, oranın imkanları farklı ancak muazzam işçi sayısı var ve acayip hızlı iş çıkarıyorlar. Albüm yaklaşık haftada bir güncelleniyor. Değişim de farkediliyor. Bakmanızı tavsiye ederim.
Bizim hız da fena değil. Şükretmek lazım, ne yavaş günler gördük biz  :)

Çevrimdışı klassblok

Valla o köşe biraz enteresan geldi bana. Yaklaşık 1  aydır o köşede azımsanmayacak işçi var ama hala ilk katın betonu atılamadı. Sanırım görünmeyen ince işçilikler var.
Arada trabzonun stadının websitesindeki fotolara bakıyorum. Kıyaslamak için söylemiyorum tabiki, oranın imkanları farklı ancak muazzam işçi sayısı var ve acayip hızlı iş çıkarıyorlar. Albüm yaklaşık haftada bir güncelleniyor. Değişim de farkediliyor. Bakmanızı tavsiye ederim.
Bizim hız da fena değil. Şükretmek lazım, ne yavaş günler gördük biz  :)
Bütçe = Hız   :super:

Çevrimiçi Necmi

Şöyle bir foto daha var.
neyse benim gözlerim o kadar keskin değil birde o koltuklar dünyanın en kaliteli stadyum koltuklarından biri görenlerde
üstüne oturanlarda aynı şeyi söylüyor bu arada 5 liraya plastik leğen al oraya koy 3 ayda rengi solmaz  :D yani kalitesiz bile olsa
bunu belli edecek kadar uzun süre orda kalmadı birde renk değiştirme olsa bu ilk siyahta olur en kaliteli siyah bile zamanla solar :D

Etiketler: