Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8317221 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Can sıkıntısı :bandit:

Kapalı temel betonu           = 4167m2 x1.30m = 5417.2m3

Eski açık temel betonu       = 7335m2 x1.30m = 9535.5m3

Numaralı temel betonu       = 2841m2 x1.30m = 3693.3m3

Yeni açık temel betonu      = 11285m2x1.30m = 14670.5m3

Betonu dökülen toplam temel betonu = 33316.5m3 (Çiçekler=18646m3)

KAPALI TRİBÜN BETON METRAJI
----------------------------------

Kapalı 1.kat perde-kolon betonu     = 1344.366m3
Kapalı 2.kat perde-kolon betonu     =  536.958m3
Kapalı 3.kat perde-kolon betonu     =  536.958m3
Kapalı 4.kat perde-kolon betonu     =  536.958m3
Kapalı 5.kat perde-kolon betonu     =  434.544m3

Kapalı toplam perde-kolon betonu = 3389.784m3

Kapalı 1.kat tabliye betonu            = 1035.555m3
Kapalı 2.kat tabliye betonu             =  680.697m3
Kapalı 3.kat tabliye betonu             =  658.340m3
Kapalı 4.kat tabliye betonu             =  690.325m3

Kapalı testere ve ara kirişler          = 1200.800m3

Genel Toplam                               = 7655,501m3

ESKİ AÇIK TRİBÜN BETON METRAJI
-------------------------------------

Eski açık 1.kat perde-kolon betonu    = 1890.394m3
Eski açık 2.kat perde-kolon betonu    =  750.890m3
Eski açık 3.kat perde-kolon betonu    =  279.253m3
Eski açık 4.kat perde-kolon betonu    =  208.441m3

Eski açık toplam perde-kolon betonu= 3128,978m3

Eski açık 1.kat tabliye betonu     = 1784.130m3
Eski açık 2.kat tabliye betonu     = 1493.470m3
Eski açık 3.kat tabliye betonu     = 1240.720m3
Eski açık 4.kat döşeme betonu   =  968.922m3

Eski açık testere ve ara kirişler  =  545.850m3

Genel Toplam                           = 9162m3

NUMARALI TRİBÜN BETON METRAJI
--------------------------------------

Nmaralı 1.kat perde-kolon betonu   =  220m3

YENİ AÇIK TRİBÜN BETON METRAJI
-------------------------------------

Yeni açık 1.kat perde-kolon betonu   = 1841.549m3
Yeni açık 2.kat perde-kolon betonu   =  492.100m3
Yeni açık 3.kat perde-kolon betonu   =  350.731m3
Yeni açık 4.kat perde-kolon betonu   =   67.879m3

Yeni açık toplam perde-kolon betonu= 2752.259m3

Yeni açık 1.kat tabliye betonu     = 2016.850m3
Yeni açık 2.kat tabliye betonu     = 1234m3
Yeni açık 3.kat tabliye betonu     =  853m3

Yeni açık testere ve ara kirişler   =  360m3

Genel toplam = 7216.109m3

Çiçekler İnşaatın bugüne kadar döküm yaptığı toplam beton = 35684m3

Obitaş'ın bugüne kadar döküm yaptığı toplam beton            =  21886m3
[ Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 02:08:08 Sezgin Cengiz ]

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Bunu da inşaatın ilerleyişi hakkında genel fikir vermesi açısından yüklemiş olayım:

Çevrimdışı erdem

@bjk_mabet hocam kolay gelsin hayırlı gecelr.sureklı okuyorum ilk kez yazacam.stad inşaatı ocak ayından beri an be an takıp edıyorum.bende inşaat mühendisiyim.ihsan beyin yada stadla ilgili açıklama yapan herkesin konusmasını dinledim.ihsan bey ilk röpörtajında ntvspora planlama ile ilgili bi çok açıklama yaptı yada her hangi biri tabi hiç biri tutmadı.olabılır zeminin kata çıkması vs vs.ama tek anlamadığım mart ayı sonunda işçi sayısı 1000 ne yaklaşır nısan sonu gibide 1500 ü bulur denildi hep.aylar geçti birakın nisanı hazıranı ağustosa geldik.bu işçi sayısı niye artırılmıyo ? ihaleyi alan firmaların ( obitaş ve çiçekler)ihale bitim süreleri teslim tarıhleriyle ilgili bir süresi vardır elbet bunlar ne zaman.cevap verirseniz sevinirim herkese selamlar saygılar

Çevrimdışı ALI RIZA

Çevrimdışı ALI RIZA

@bjk_mabet hocam kolay gelsin hayırlı gecelr.sureklı okuyorum ilk kez yazacam.stad inşaatı ocak ayından beri an be an takıp edıyorum.bende inşaat mühendisiyim.ihsan beyin yada stadla ilgili açıklama yapan herkesin konusmasını dinledim.ihsan bey ilk röpörtajında ntvspora planlama ile ilgili bi çok açıklama yaptı yada her hangi biri tabi hiç biri tutmadı.olabılır zeminin kata çıkması vs vs.ama tek anlamadığım mart ayı sonunda işçi sayısı 1000 ne yaklaşır nısan sonu gibide 1500 ü bulur denildi hep.aylar geçti birakın nisanı hazıranı ağustosa geldik.bu işçi sayısı niye artırılmıyo ? ihaleyi alan firmaların ( obitaş ve çiçekler)ihale bitim süreleri teslim tarıhleriyle ilgili bir süresi vardır elbet bunlar ne zaman.cevap verirseniz sevinirim herkese selamlar saygılar
Hoşgeldiniz

Vodafone Arena 05.08.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-24:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

Time-Lapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.50
Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı ALI RIZA

Vodafone Arena 05.08.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-24:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

:ok: :ok: :ok: :ok: uzun bir aradan sonra özlemiştik seni   :super:

Çevrimiçi Necmi

iyi geceler hoş geldin

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

:evillol: :evillol:

5 katı dökmemiş ben özür dilerim obitaşın temel betonunu ekledim zannederek göndermiştim. Sonradan farkına vardım. Gerekli düzeltmeyi yaptım. Yalnız şunu da belirtmek isterim ki obitaşın temeli büyük olunca metraja da pozitif yansıyor.
Çiçekler ile Obitaş arasındaki beton farkı neredeyse 2 tane kapalı tribün yapılabilir seviyede.
[ Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 02:35:12 Sezgin Cengiz ]

Çevrimiçi Necmi

5 katı dökmemiş ben özür dilerim obitaşın beton temelini ekledim zannederek göndermiştim. Sonradan farkına vardım. Yalnız şunu da belirtmek isterim ki obitaşın temeli büyük olunca metraja da pozitif yansıyor.
zaten o değeri görünce şok oldum beklemiyordum öyle bir oran çünkü obitaş çok fazla temel betonu döktü
birbirine yakın olmalıydı

Çevrimiçi Necmi

eline emeğine sağlık özletmiştin kendini :ok:

Çevrimiçi Necmi

mabet forumda değil 1500 işçiyi ikamet ettirecek yer yok birde firmalara alan açılamadığı için çoğalamadılar bundan sonrada 750 kişiyi geçebileceğine pek ihtimal vermiyorum ince işlerdede bir anda büyük alanlara giremedikleri için az işçiyle bitirerek gidecekler büyük ihtimal

Çevrimiçi Necmi

5 katı dökmemiş ben özür dilerim obitaşın temel betonunu ekledim zannederek göndermiştim. Sonradan farkına vardım. Gerekli düzeltmeyi yaptım. Yalnız şunu da belirtmek isterim ki obitaşın temeli büyük olunca metraja da pozitif yansıyor.
Çiçekler ile Obitaş arasındaki beton farkı neredeyse 2 tane kapalı tribün yapılabilir seviyede.
buda ölçü değil çünkü çiçeklerin çok fazla kalıp ve testere kiriş işi oldu buna ramen fazla
obitaşın performansının ne olduğu artık bundan sonra ortaya çıkacak artık onlarda oyalayıcı işlere başlayacaklar
aslında biraz ellerinde ekip olsa seri iş çıkarabiliyorlar tablalarda yavaşlar ama tek yüz perde ve kolonlarda hızlılar
testere kirişlerdede bana hızlılar gibi geldi bakalım göreceğiz

Çevrimdışı ALI RIZA

buda ölçü değil çünkü çiçeklerin çok fazla kalıp ve testere kiriş işi oldu buna ramen fazla
obitaşın performansının ne olduğu artık bundan sonra ortaya çıkacak artık onlarda oyalayıcı işlere başlayacaklar
aslında biraz ellerinde ekip olsa seri iş çıkarabiliyorlar tablalarda yavaşlar ama tek yüz perde ve kolonlarda hızlılar
Obitaş one number stadium :) obitaş kapalı köşe ile yeni açık geç kaldılar oradan vermeleri lazımdı arka taraf bitti sayılır...! tek yüz perde dökecekler kolon cıkartsalar iyi olurdu...!

Çevrimdışı pelops

muhtemelen daha önce soran olmuştur ama gene de sormak istiyorum.kapalı üst kısmın devamında olan eski açık kolonları neden ufak ?

Çevrimiçi Necmi

muhtemelen daha önce soran olmuştur ama gene de sormak istiyorum.kapalı üst kısmın devamında olan eski açık kolonları neden ufak ?
iki partide dökülüyor kapalıdada öyle döküldü :ok:

Çevrimdışı pelops

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Tek yüz perdeler perdelerin en kolay hazırlanabilir halidir zaten abi onlarda seri gidilmesi de tek başına bir ölçü değil. Şöyle söyleyeyim. Yeni açıkta tek yüzperdede seri gidilmesinin tek nedeni hafriyat alındıktan sonra önlerinde kocaman boş bir alan kalmış olması. Hafriyattan önce de bunu belirtirdik hatta, hatırlarsın. Obitaşın dikkat çekiçi bir hızla ilerlemesi için 2 adet vinci tek başlarına tam zamanlı kullanabilmeleri lazım. Numaralı köşesindeki vinç mesela. O köşede yoğunlaşma olmadı şimdiye kadar ki o vinç de kullanılabilsin. Vincin boş durmaması lazım. Devamlı çalışır halde olması lazım. 2 kere kalıpçıya 1 kere demirciye belli periyorlarla dönmesi lazım. Aksi halde 1 saatlik iş 2 saatlik olur. Testere kirişler artık kolay, bir zahmet hızlı olsunlar zaten. Bunlar önceden zordu. Projeye yabancı olununca... Ben bile dışarıdan biri olarak projeye yabancı değilim artık abi. :D Bir yandan 3 tane şantiyenin projesine kafa patlatırken bir yandan da boş vakit bulunca stadın metrajını çıkarabiliyorsam statın içinde yatıp kalkanlar bir zahmet seri olsunlar. :) Olmuyorlarsa sıkıntı var demektir zaten. Hatta ve hatta eğer obitaşın kalfaları biraz kurnaz iseler kapalının dış kolonlarının yapım aşamasına biraz göz atarak kafaca hazır olabilirlerdi. Kim bilir belki de bakmışlardır. :) Hıza etken unsurlar say say bitmez yani abi.  :evillol:

Çevrimdışı tayfun

herkese günaydın,kombine satışının kapanacağını unuttuğumdan sayma işi yalan oldu,artık yarına.
sen ben yok BEŞİKTAŞ var.

Çevrimdışı ozan062

proje revizyoni...40 cm beton yerine 50 cm dolgu yapilacak..
peki bu tribünlerin çimlere daha yakın olacagı anlamınamı geliyor yoksa sahanın biraz daha altına inilipmi bu on santim farkı haleldicekler??

fark 450bin lira tamam ama bize kaybettiriceği su dolgu ve betonun imajının zedelenmeside ayrı bir konu inş cok gecerli bir sebebimiz vardır:))

varmıs sorun yok
[ Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 09:10:05 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı SDemirsoy

Maç günü saat 11.00'dan itibaren Atatürk Olimpiyat Stadı gişelerinden nakit olarak bilet satın alabilirsiniz

Günaydınlar Haydi Maça..

Çevrimdışı attila_metu

Vinçler fıldır dıldır dönüyor, çalışmalar yoğunlaşmış gibi.
Morallar yerinde.

Çevrimdışı yldrmaydn

şu an statta monte durumdaki koltuklar kimin kombinesine denk gelecek acaba? stadın ilk koltuklarına sahip olmak ilginç olabilir :)
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimdışı SDemirsoy

şu an statta monte durumdaki koltuklar kimin kombinesine denk gelecek acaba? stadın ilk koltuklarına sahip olmak ilginç olabilir :)

valla bence yenisini taksınlar abi çıkartsınlar onları  :D şansal falan oturdu onlara  :D

Çevrimdışı CanEmre

Vinçler fıldır dıldır dönüyor, çalışmalar yoğunlaşmış gibi.
Morallar yerinde.
Evet bugün her yer hareketli.
An itibariyle canlı yayın kamerası
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Etiketler: