Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8326752 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

stad bu gece çok durgun betonlamada olmadı beklentimin altında sakin dinleniyor stad bu gece :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Sahin53

Yasaklı Link.Yasaklı Link.com/wp-content/uploads/2013/07/vodafone-arena-12.07.2014-016.jpg[/url]

Bunlar izolasyon malzemesi mi?
Beşiktaşlı olmanın verdiği gurur kalbimizin en güzel yerinde durur.

Çevrimiçi Necmi

Obitaş çiçekler inşaat ile aynı anda inşaata başlamış olsaydı;
Şu anki hızıyla aşağı yukarı 27,000 metrekare iş yapmış olacaktı.

Obitaş çiçekler inşaat gibi aynı anda yeni açık ve numaralı inşaatına başlamış olsaydı
Çiçeklerin 33,000 metrekare işinden çok çok daha fazla iş yapardı. Çünkü numaralı inşaat ihalesi için de para alacak, o bölgede extra işçi alacak ve extra ekipman kullanacaktı. Bu durumu inkar eden bir kişi bence bu olaya objektif bakmıyordur.

Ayrıca obitaş bulunduğu alanda kaç ay genişleyemedi ve bunun tek bir nedeni var, o bölgedeki hafriyat alınmadı. Alındıktan sonra o bölgenin tamamına girdi obitaş.

Aşağı yukarı yakın hızda giderken bir firma aşağalanırken diğer firmanın göklere çıkartılmasını her zaman garipsedim ve sinirlendim. Yoksa obitaş da planlanan sürenin gerisinde çiçekler de gerisinde.

Sonuç olarak stadımızın bu seneye yetişmeyeceği ortada bu nedenle bu tartışmalar yersiz, inşaatı yavaş yapsınlar ama sağlam yapsınlar, sonradan sorunlar çıkmasın. Bence şu an tek büyük sıkıntımız finansal sıkıntı, bunun üzerine yoğunlaşılması gerekir.
peki çiçekler genişleyebildimi sende objektif bakmıyorsun eski açıkta resmen santim santim çalıştılar
obitaş ilk geldiğinde vinci yatırdığı alan müsaitti ve o alan hala müsait fore kazıklarda kayma olmasaydı
dibede girmeyeceklerdi mecbur girdiler baskıylada hızla temel attılar aylarca üste çıkmamak için ıkındılar
durdular halada üstte çalışmak yerine temelde genişlemek istiyorlar çünkü üste çıkmak için kalıpçıları yok
ve almayada niyetleri yok ve ben açıkca söylüyorum hala obitaşın yeni açığı bitirip teslim edeceğine inanmıyorum
ve kesinlikle art niyetli buluyorum inşallah yanılırım ama bizi sonuna kadarda süründürecekleri belli

Çevrimdışı Efe

Bunlar izolasyon malzemesi mi?

numaralıya döşenen izolasyon malzemeleri olması gerek
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hakan Bilgin

Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı mert_

betonu döktükleri yere hemen ertesi gün kolonları diktiklerinde vay canına helal olsun dediğimiz zamanlar olsa da açık konuşmak gerekirse ben de çiçeklerin öyle çok hızlı çalıştığını düşünmüyorum. şartlar zor olabilir, eldeki imkanları zorluyor da olabilirler, zor şartlarda hızlı olmaya çalışıyor da olabilirler ama kesinlikle çok hızlı değiller. gerçekten hızlılar diyebilmemiz için lokasyon ne kadar zor olursa olsun 7 aylık bir zaman diliminde ellerindeki 2 tribünün bitmiş olması gerekirdi. ama en azından iyi niyetle çalıştıkları kesin.

obitaş'ı zaten konuşmaya gerek yok :) çiçekler hızlı görünsün diye figüranlık yapıyormuş gibi bir hali var :)

bunlar eleştiriden ziyade firmalarla ilgili naçizane gözlemlerim. yoksa şu şartlarda stadın yapılıyor olması bile başlı başına bir olaydır, bize düşen stat konusunda başkanımızı ve kulübümüzü desteklemek, sabırla beklemek...
[ Son Düzenleme: 13 Temmuz 2014, 02:27:55 kcptl ]

Çevrimdışı ikay yusuf

zaten bir tek stad isi yuzumuzu gulduruyordu..bu donemde o da  durdu...hic mi iyi seyler olmayacak yahu..bu nasil bir sikinti bole... :ebebe:
Bırak Allah aşkına ya. Kaybetmekten korksak Beşiktaş'ı tutmayız...

Çevrimdışı Efe

betonu döktükleri yere hemen ertesi gün kolonları diktiklerinde vay canına helal olsun dediğimiz zamanlar olsa da açık konuşmak gerekirse ben de çiçeklerin öyle çok hızlı çalıştığını düşünmüyorum. şartlar zor olabilir, eldeki imkanları zorluyor da olabilirler, zor şartlarda hızlı olmaya çalışıyor da olabilirler ama kesinlikle çok hızlı değiller. gerçekten hızlılar diyebilmemiz için lokasyon ne kadar zor olursa olsun 7 aylık bir zaman diliminde ellerindeki 2 tribünün bitmiş olması gerekirdi.

obitaş'ı zaten konuşmaya gerek yok :) çiçekler hızlı görünsün diye figüranlık yapıyormuş gibi bir hali var :)

bunlar eleştiriden ziyade firmalarla ilgili naçizane gözlemlerim. yoksa şu şartlarda stadın yapılıyor olması bile başlı başına bir olaydır, bize düşen stat konusunda başkanımızı ve kulübümüzü desteklemek, sabırla beklemek...

katılıyorum bitsinde gerisi teferruattır :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

peki çiçekler genişleyebildimi sende objektif bakmıyorsun eski açıkta resmen santim santim çalıştılar
obitaş ilk geldiğinde vinci yatırdığı alan müsaitti ve o alan hala müsait fore kazıklarda kayma olmasaydı
dibede girmeyeceklerdi mecbur girdiler baskıylada hızla temel attılar aylarca üste çıkmamak için ıkındılar
durdular halada üstte çalışmak yerine temelde genişlemek istiyorlar çünkü üste çıkmak için kalıpçıları yok
ve almayada niyetleri yok ve ben açıkca söylüyorum hala obitaşın yeni açığı bitirip teslim edeceğine inanmıyorum
ve kesinlikle art niyetli buluyorum inşallah yanılırım ama bizi sonuna kadarda süründürecekleri belli
Çiçekler de sorunlarla karşılaştı tabiki nasıl reddedebilirim. Kapalı üst tribün kirişleri neredeyse 3 hafta geç geldi mesela, ben bunların hepsini hatırlıyorum. Senin buraya yazamayıp bana anlattıklarını da biliyorum Necmi abi.
Neyse @kcptl 'in dediği gibi şimdi sabır ve destek zamanı  :tabe:

Çevrimdışı eski inönü

bu ay bir geçsin de ağustos ve eylul aylarında yapılacak çalışma çok belirleyici olur bitiş konusunda

Çevrimdışı Efe

zaten bir tek stad isi yuzumuzu gulduruyordu..bu donemde o da  durdu...hic mi iyi seyler olmayacak yahu..bu nasil bir sikinti bole... :ebebe:

durmadı  sadece yavaşladı biraz bayramdan sonra ay başı tam kapasite çalışma başlar yine umutsuzluğa kapılmayın stad bitecek er yada geç önemli olan bizim destek olmamız ve bitişini sağlamamız
Şampiyon Beşiktaş JK

Vodafone Arena 12.07.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-24:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

Time Lapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.0

Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı Efe

Vodafone Arena 12.07.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-24:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

Time Lapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.0

time lapse zamanı  :claps:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hakan Bilgin

bu ay bir geçsin de ağustos ve eylul aylarında yapılacak çalışma çok belirleyici olur bitiş konusunda
katılıyorum
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Obitaş çiçekler inşaat ile aynı anda inşaata başlamış olsaydı;
Şu anki hızıyla aşağı yukarı 27,000 metrekare iş yapmış olacaktı.

Obitaş çiçekler inşaat gibi aynı anda yeni açık ve numaralı inşaatına başlamış olsaydı
Çiçeklerin 33,000 metrekare işinden çok çok daha fazla iş yapardı. Çünkü numaralı inşaat ihalesi için de para alacak, o bölgede extra işçi alacak ve extra ekipman kullanacaktı. Bu durumu inkar eden bir kişi bence bu olaya objektif bakmıyordur.

Ayrıca obitaş bulunduğu alanda kaç ay genişleyemedi ve bunun tek bir nedeni var, o bölgedeki hafriyat alınmadı. Alındıktan sonra o bölgenin tamamına girdi obitaş.

Aşağı yukarı yakın hızda giderken bir firma aşağalanırken diğer firmanın göklere çıkartılmasını her zaman garipsedim ve sinirlendim. Yoksa obitaş da planlanan sürenin gerisinde çiçekler de gerisinde.

Sonuç olarak stadımızın bu seneye yetişmeyeceği ortada bu nedenle bu tartışmalar yersiz, inşaatı yavaş yapsınlar ama sağlam yapsınlar, sonradan sorunlar çıkmasın. Bence şu an tek büyük sıkıntımız finansal sıkıntı, bunun üzerine yoğunlaşılması gerekir.

Ve 27 bin m2'ye rağmen yine de toplamda Çiçekleri geçemeyecekti. Çünkü neden? İşçiler ile arası pek sıkıntılı. Ve aynı zamanda geldiklerinden beridir yetersiz sayıda işçi ile çalıştılar.

Obitaş önce daha en geniş alana sahip blok olan yeni açıkta olan işçi sayısını artırsın sonra numaralıyı alma olasılığı karşılığında ilerleme olasılığını konuşuruz. Yeni blok daha fazla para daha fazla ekip demek olduğu gibi o parayı nasıl değerlendirdiğin de önemli. İşçi sayısı bu gibi konularla alakalıdır.

Çiçekler yavaş olarak bile değerlendirilse 10 gün sonra bir atraksiyon yapar yine hızlanır bu beklenti insanların içinde daima varken Obitaş için böyle bir beklenti bile yok. Belki de insanların Obitaş'ı sevmeme sebebi güvenlerini yitirmeleridir. Benim için farketmiyor. Ben Ekim'de bitmesi gerekli olan kaba inşaatın ilerleyişine bakarım. A firması B firması benim babamın firmaları değiller sonuçta.

Çevrimdışı Hakan Bilgin

Çevrimdışı Efe

gece demir getiren kamyonlar iyi yana doğru yaptıkları hareket çok iyi atıp gidiyorlar demiri :icool: numaralı eski açık tarafında ve yeni açık numaralı birleşiminde yine iyi toprak alınmış hafriyatçılar sabah iyi çalışıyorlar
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ALI RIZA

Artık her iki şirkette Hızlansın geri kaldılarsa hızlı gitmeyecekleri anlamına gelmesin..! daha fazla kalıpcı daha fazla demirci getirsinler ilerlesinler...! onların keyfine mi kaldı stadın bitmesi..!  :s20:

Çevrimiçi Necmi

betonu döktükleri yere hemen ertesi gün kolonları diktiklerinde vay canına helal olsun dediğimiz zamanlar olsa da açık konuşmak gerekirse ben de çiçeklerin öyle çok hızlı çalıştığını düşünmüyorum. şartlar zor olabilir, eldeki imkanları zorluyor da olabilirler, zor şartlarda hızlı olmaya çalışıyor da olabilirler ama kesinlikle çok hızlı değiller. gerçekten hızlılar diyebilmemiz için lokasyon ne kadar zor olursa olsun 7 aylık bir zaman diliminde ellerindeki 2 tribünün bitmiş olması gerekirdi. ama en azından iyi niyetle çalıştıkları kesin.

Zaten sorun hızlılık veya yavaşlık değil bu saatten sonra sonuçta kaba inşaat aynı zamanda biter
firmalarıda mükayese etmek doğru değil her firmayı kendi işinde eleştirmek gerekiyor
mesela obitaş tek yüz perdeleri ve kolonları çok hızlı yapabiliyor aslında kalıpçısı olsa
çiçeklerden daha hızlı olabilirdi ama neticeye bakınca iyi niyet göremiyorsun oda insanda
tepki duymasına neden oluyor çiçeklerinde gerçek performansı numaralıda ortaya çıkacak
eski açık karmakarışıktı hızını bile anlayamadık içerde merdivenler çekirdek perdeler
asansör gibi çok detay vardı ve sıkışık alanda çalışıyorlar numaralıda alan dahada sıkışık eğer
duvarlar ytong değilde çekirdek perde olacaksa vay hallerine derim

Çevrimdışı ALI RIZA

Şuan Yeni açık kapalı köşesinde Beton dökümü var..! diğer yerler boş boş duruyor

Çevrimdışı Hakan Bilgin

Çevrimdışı ikay yusuf

Artık her iki şirkette Hızlansın geri kaldılarsa hızlı gitmeyecekleri anlamına gelmesin..! daha fazla kalıpcı daha fazla demirci getirsinler ilerlesinler...! onların keyfine mi kaldı stadın bitmesi..!  :s20:
:claps:
Bırak Allah aşkına ya. Kaybetmekten korksak Beşiktaş'ı tutmayız...

Çevrimdışı Efe

orası biraz zor görünüyor mali yönden de sıkıntı var şirketlerde de problemler var 2 ileri 1 geri gidecek gibi görünüyor aralık sonu kaba biter son tahminimdir dahada sormayın  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

Eğer obitaş tribünü sıfır hatayla bitirmeyi başarırsa bu da büyük bir başarı olur benim gözümde.Şimdiye kadar yaptıkları işteki işçilikleri hoşuma gidiyor.tek eksikleri kalıpçı sıkıntısı çekmeleri.Bayramdan sonra kalıpçılarını arttırırlarsa hem kaliteli hem de hızlı bir düzeni oturtmuş olurlar.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Ve 27 bin m2'ye rağmen yine de toplamda Çiçekleri geçemeyecekti. Çünkü neden? İşçiler ile arası pek sıkıntılı. Ve aynı zamanda geldiklerinden beridir yetersiz sayıda işçi ile çalıştılar.

Obitaş önce daha en geniş alana sahip blok olan yeni açıkta olan işçi sayısını artırsın sonra numaralıyı alma olasılığı karşılığında ilerleme olasılığını konuşuruz. Yeni blok daha fazla para daha fazla ekip demek olduğu gibi o parayı nasıl değerlendirdiğin de önemli. İşçi sayısı bu gibi konularla alakalıdır.

Çiçekler yavaş olarak bile değerlendirilse 10 gün sonra bir atraksiyon yapar yine hızlanır bu beklenti insanların içinde daima varken Obitaş için böyle bir beklenti bile yok. Belki de insanların Obitaş'ı sevmeme sebebi güvenlerini yitirmeleridir. Benim için farketmiyor. Ben Ekim'de bitmesi gerekli olan kaba inşaatın ilerleyişine bakarım. A firması B firması benim babamın firmaları değiller sonuçta.

En kötü şey tabi güven yitirilmesi, sonuçta haftalarca çivi bile çakmadıkları oldu fakat çalıştıklarında da hızlı iş yapıyorlar. Sonuçta 19,000 metrekare iş yapmışlar. Bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok artık öyle ya da böyle yapılıyor stadımız. Aslında baktığımız dünya standartlarında bir hızda yapılıyor diyebiliriz. Fikret Orman bizleri çok büyük beklenti içerisine soktu iddialı söylemleriyle, kendi açısından bu söylemler mantıklı olabilir fakat bizler de biraz kendimizi kandırmış olduk :)
Kesin olan birşey varki muhteşem bir stadyum yapıyoruz, keyfini sürelim  :tabe:

Etiketler: