yeni yapilan stadlardan dis goruntu olarak sanki bizim stad en tek duze ve basit goruntude gibime geliyor...konya bursa trabzona nazaran...
katılmıyorum bursayı ayrı tutalım pek beğenmesemde biraz çocukça lünapark gibi ama işçiliği olan bir yapı
konya ve trabzon son derece kötü kapatalım gitsin şeklinde yapılmış bir giydirme ama bizimki nazi mimarisinin
dünya çapında güzel örneklerinden biri olacak aynı zamanda onların kumaş kapladıkları alanı aynı miktarlarda
biz taş kaplıyoruz ve tarihi eser statüsünde bir yapı inşaa ediyoruz nazi mimarisini bazı insanlar basit bulabilir
ama tam tersi gücü ve hakimiyeti simgeleyen direk insanı baskı altına alıp ezen bir mimari tarzdır. Direk karşına çıktığında
sana üstünlük kuran bir tarzdır rakiplerimiz stada gelirken daha baskı altına girecektir bir stad için biçilmiş
bir mimaridir stadyumumuzun dünyada bir kaç örneği var ben görselleri defalarca İnceledim belki olaya duygusal
bakıyorum ama stadın bir tarafının toprağa gömülmesi diğer tarafın uzun sütunlarla toprağı yırtıp çıkması
ve taşın soğuk ama insanı çeken cazibesi o sütunların arasından geçip stada girmek kesinlikle insanda
çok farklı duygular uyandırır saydığınız stadlar gibi (bursa hariç) dünyada o kadar çok stad varki
bu gün görsen yarın unutursun bir şeyi de unutmayın bursa stadının maliyeti sanırım 53 M Tl miş
bizim stadımızın sadece çatısı o paraya mâl oluyor büyük ihtimal stadımıza harcanan para o 3 stadıda yeniden yapar
tabiki trabzonun kompleksi kastedmedim