Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8331470 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Sutlas

Güneş panellerinden ne kadar bir elektrik üretilebilir ki? Kışın haftalarca güneş bile görünmediği oluyor.

Dünyada bir çok statta güneş paneli örneği var ama bize sunulan projede ya da başkanın anlattığı şekilde bir uygulama dünya üzerinde yok, ben bunu demek istiyorum. Çatı projesinden sorumlu mimar bile imkansız diyor.

Çevrimdışı scape_bjk

%65 ışık geçirgenliği olan bir çatıya ancak %65 ışık geçirgenliği olan güneş panelleri yapılabilir. Güneş panelleri ışık tutma prensibi üzerine çalışır, bizimkisi nasıl bir tuhaflıktır arkadaş, kainatta böyle bir teknoloji var mı acaba ;D

Başkan ve ihsan bey bazen çok gaza gelip fantastik şeyler söyleyebiliyorlar :)

böyle kenarlara konulur belkide

Konulur saydam olmayan en arka kısımlara ama hiçbir projemizde böyle sunulmadı. En baştan belliydi yapılmayacağı.

Evet sunulmadı malesef ama başkan her defasında bunu vurguluyor ben umutluyum bu konuda

Çevrimdışı baro19

Ama Başkanımız olacak dedi dedim...

hm... Weight of glasses and related tools, cutting sunlight, expensive pieces, dangerous area... No it's impossible! Maybe from other parts and places (that I don't know)!  For any change we must get many dynamic tests as earth quack, storm, sleet and etc effects.  No, It's not valuable!

demiş...

Çevrimdışı Serkan7738

benim ingilizcem bitti biriniz Türkçe ye çevirseniz :)

Güneş panellerinden ne kadar bir elektrik üretilebilir ki? Kışın haftalarca güneş bile görünmediği oluyor.

Baya bir enerji üretiliyor ve bunun için asla havanın güneşli olmasına gerek yok. Gündüz vakti istediği kadar bulut olsun hiç problem yok.

Çevrimdışı scape_bjk

Ama Başkanımız olacak dedi dedim...

hm... Weight of glasses and related tools, cutting sunlight, expensive pieces, dangerous area... No it's impossible! Maybe from other parts and places (that I don't know)!  For any change we must get many dynamic tests as earth quack, storm, sleet and etc effects.  No, It's not valuable!

demiş...

ilginç vaz mı geçildi acaba

Çevrimdışı cccilluminaticcc

%65 ışık geçirgenliği olan bir çatıya ancak %65 ışık geçirgenliği olan güneş panelleri yapılabilir. Güneş panelleri ışık tutma prensibi üzerine çalışır, bizimkisi nasıl bir tuhaflıktır arkadaş, kainatta böyle bir teknoloji var mı acaba ;D

Başkan ve ihsan bey bazen çok gaza gelip fantastik şeyler söyleyebiliyorlar :)

böyle kenarlara konulur belkide
Maraca'nın orjinali öyleydi zaten hocam ek olarak o çatıya 100 milyon dolar harcadılar bizim stadyum o paraya yapılıyor ;D

Çevrimdışı Deniz Sezgün

Arkadaşlar merhaba, çatı ile nerede izlediğimi hatırlamıyorum ama şöyle bir video izlemiştim. Bizim stadın çatısı gibi bir çatı örtüsünün içerisindeki lifli yapı sayesinde güneş ışınlarını kırarak geçirirken belli bir oranda enerji ortaya çıkardığını izlemiştim. Elektrik üretiminden kasıt bu olabilir. Güneş paneli gibi bir durumun imkansız olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı Sutlas

Bu arada bu kişinin gerçekten çatıyı yapan kişi olduğunu kim teyit etti?

Çevrimdışı Serkan7738

Çevrimdışı denilanz

Çatıya yapılması imkansız ama belki başka bir alana yapılabilir demiş kısaca.

Çevrimdışı Özgür

merhaba değerli Beşiktaşlılar,
öncelikle hayırlı kandiller diliyorum

dayanamayıp aranıza katıldım (aslında ziyaretçi olarak devam edecektim ama soracaklarım olup öğrenmek istediklerim vardı bu yüzden katılma kararı aldım :) )
öncelikle yeni stadımız tüm Beşiktaşlılara ve Türk spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum
cidden güzel bir stadımız olacak
inşallah kazasız belasız 2015 sezonunda tüm Beşiktaşlı ve futbol severlere kavuşmaları dileğimle

ilk sorum çatı için 17 m.eurodan bahsediliyor bu cidden doğru mu sizce (seyrantepe stadının çatı maliyeti yanlışsam düzeltin 12 m.dolardı)
arada 5-6-7 m.dolarlık bir fark olacak bu bile stadımızın çatısı farklı olacak gibime geliyor
acaba diyorum süpriz yapıp commerzbank arena stadının gibi üstü açılır-kapanır mı olacak (ilaveten skorboardun da çatının ortasıında mı olacak)

ikinci soru olarak stadımız son çıkan haberlere göre saydam olacağı belirtiliyor özellikle çatı bölümü (aslında burada kafam karıştı)

verdiğim linke girip bir göz atarsanız http://www.yapikatalogu.com/Urunler/polikarbonat-levhalarla-cati-kaplamalari-136751.html

bu şekilde mi olacak çatımız (resimlere de bakmanızı isterim)

son olarak site için emeği geçenlere teşekkür ediyorum hayırlı olsun.

bir de bjk_mabet yarın çatı hakkında yanlışsam düzeltin teknik detayları ile ilgili bizleri bilgilendirecekti umarım kısa zamanda bilgilendirir bizleri.
En Büyük Beşiktaşlı ATATÜRK

Çevrimdışı BJK_SU

enerji panellerinin çatıya konması şart değil diye biliyorum ben Sivas Arena da Güney cepheye koyulacak mesela

buda Sivas arena projesinden alıntı

Stadın güneş panelleri, güneş ışınlarını dik alacak şekilde güney cephede konumlandırıldı. Yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 wattlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek.
yeni stadlara neden arena deniliyor anlamıyorum isim sponsorları olsa anlarımda eski isimleriyle kalsın
spor kompleksi ya belki boğa güreşi falan olur ilerde yada gladyatörler falan..
BjK Rh+

Çevrimdışı Sutlas

Başkanımızı çok severim ama bizim yöneticilerin genel bir zaafı var.
Kameralar karşışında heyecan yapıp hem olmayacak şeyleri söylüyorlar. Hem stat konusunda hem transferler konusunda.

En yakın örnek bundan 1,5 ay önce 15 mayısta kapalı inşaatı bitecek dedi Fikret başkan.

Hele İhsan bey şubat ayında mart sonu bitircez dedi, mart ayında nisan sonu dedi, nisan ayında mayıs sonu dedi, mayıs ayından bu yana birşey demiyor  ;D

Çevrimdışı cccilluminaticcc

Kameralar karşışında heyecan yapıp hem olmayacak şeyleri söylüyorlar. Hem stat konusunda hem transferler konusunda.

En yakın örnek bundan 1,5 ay önce 15 mayısta kapalı inşaatı bitecek dedi Fikret başkan.

Hele İhsan bey şubat ayında mart sonu bitircez dedi, mart ayında nisan sonu dedi, nisan ayında mayıs sonu dedi, mayıs ayından bu yana birşey demiyor  ;D
Haftaya netleşir  ;D ;D

Çevrimdışı Serkan7738

sözleşme imzalarken fotosu var :D

Kiralık mı bonservisi ile mi aldık :)

genç ve yabancıysa kesin kiralık almışızdır opsiyonuna paramız yetmez sonradan :D

enerji panellerinin çatıya konması şart değil diye biliyorum ben Sivas Arena da Güney cepheye koyulacak mesela

buda Sivas arena projesinden alıntı

Stadın güneş panelleri, güneş ışınlarını dik alacak şekilde güney cephede konumlandırıldı. Yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 wattlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek.
yeni stadlara neden arena deniliyor anlamıyorum isim sponsorları olsa anlarımda eski isimleriyle kalsın
spor kompleksi ya belki boğa güreşi falan olur ilerde yada gladyatörler falan..

arena denmesinin sebebi, birden çok etkinliğin yapılabildiği çok amaçlı faliyet alanı olmasından kaynaklanıyor. şart değil elbette ama statlara arena denmesi bu şekilde başladı.

Çevrimdışı TØLGA

Abilerim kardeşlerim kandilinizi en içten dileklerimle kutlarim

Tatil nedeniyle pek giremiyorum foruma Antalyadan selamlar ;)
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı yigitcan1903

Haftaya netleşir  ;D ;D

Eksileme olsaydı eksiye boğmuşları şimdi seni :)

Ntvspor ligtv trt felan yayın yapacağı zaman forumda nasıl heyecan oluyor. Hepimiz yakından takip ediyoruz. 2 ay önce Fikret başkan haftaya kapalı iç kısımları yapılmaya başlayacak dedi. Sayısız örnek var.

Başkan yakında İhsan beyi görevden alırsa şaşırmam çünkü ortada büyük bir tutarsızlık var.

Sakın ola Fikret başkanı sevmediğimi düşünmeyin ben onun için ölürüm.

Gözünüzle görmeden sadece söylemlere inanmayın bu stat sürecinde demek istediğim bu :)

Çevrimdışı secospat

İstanbul'da hava nasıl şimdi avaba, kameradan(canlı yayından) bakınca hava kasvetli görünüyor güneş yüzünü pek göstermiyor. Dolayısıyla da hava erken kararıyor, işleyişi etkiliyordur muhakkak
Nam-ı Değer Ergen Yalçın

https://twitter.com/ergenylcn

Varsa yoksa Beşiktaş ! Haydi Kalk ayağa yürü güneşe..

Çevrimdışı ferhatkvs

Yeni Forum'umuz hayırlı olsun. dh'den ayrılan bütün ekip burada mı?

İstanbul'da hava nasıl şimdi avaba, kameradan(canlı yayından) bakınca hava kasvetli görünüyor güneş yüzünü pek göstermiyor. Dolayısıyla da hava erken kararıyor, işleyişi etkiliyordur muhakkak

stattan 500 mt uzaktayım, hava gayet güzel ve güneşli :D
kameralar tozlanmıştır :D

Etiketler: