Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8317049 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı berk_bjk

Bence sıkıntı çıkış tünelleri değil tam ortadaki tünel çok gereksiz.

Çevrimdışı Engin

bu sayı numaralı yükseldikçe artmalı 14 kiriş daha devreye girecek en azından 3 kalıpla devam etmeliler ben bu şekilde süreceğini düşünmüyorum 1 ay sonra üst kirişleri yapacak işçi sayısı 2 katına çıkacaktır
Bence de mavi kalıplar artmalı hem numaralı hem eskiaçık bu kalıplarla yapılırsa çok zaman kaybederiz yakında numaralı üstlere geçilince eskiaçığın bitmesini beklemek zorunda kalacaklar
Kargalar Sürüyle Uçar, Kartallar Yalnız...

Çevrimdışı Engin

Bir ihtimal daha var numaralı loca katları bitinceye kadar eskiaçık üst testere kirişleri hızlı bir çalışmayla bitirecekler ki bu tadından yenmez  :sevinc

Vodafone Arena 09.09.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-21:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

Time-Lapse: Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.75
Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı FARUK

Bence sıkıntı çıkış tünelleri değil tam ortadaki tünel çok gereksiz.

hocam mimar tasarlarken eminim ki en az çıkışı kullanmak istemiştir
sonuçta mimar için görsellik ön plandadır sanırım
ama proje tasarlarken kaç tane bırakmamız gerekiyor  her çıkış ne kadar genişlikte olmalı
bunlar kurallarla belirlenmiştir sanırım
ne yönetim çıkış fazla olsun ister (koltuk kaybı)
ne de mimar ister bunu(görsellik)
naçizane görüşümdür benim

Çevrimdışı Deniz

Alttaki çıkıştan ben de memnun değilim birkaç locadan fedakarlık edilebilir çıkışlar yok edilebilirdi diye düşünüyorum keşke böyle yapılsaydı
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Anıl

Alttaki çıkıştan ben de memnun değilim birkaç locadan fedakarlık edilebilir çıkışlar yok edilebilirdi diye düşünüyorum keşke böyle yapılsaydı
Daha önce Necmi abi söylemişti, birkaç locadan feda etmekte yetmiyor. Locaların lounge alanları var içeride taraftarında oradan geçmesi gerekeceği için olamaz demişti :)

Çevrimdışı Engin

Bu gün akşamüstü tartışılan eskiaçık numaralı köşede bence de bir gariplik var Mustafa nın 73. ve 74. fotoların da görünüyor

Çevrimdışı Deniz

Daha önce Necmi abi söylemişti, birkaç locadan feda etmekte yetmiyor. Locaların lounge alanları var içeride taraftarında oradan geçmesi gerekeceği için olamaz demişti :)
san mamesde yaptılar oldu ama  :alala:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmetx

Trabzonspor yeni stadında çıkışları locaların arasından aşağıya merdivenle  verdiler buda ihtimal dahilindedir 15 loca kaybedip,750 koltuk kazanılacaktı.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Efe

san mamesde yaptılar oldu ama  :alala:

san mamesi yapanların 500 milyon tl borcu yoktu ama şuan bu stad inşaa edilen 147 locanın paralarıyla yapılıyor 1 locadan dahi vaz geçemeyiz çıkışlar bu şekilde olmak zorundaydı ve öylede oldu kapalıda alt bölümde komple 1903 tribünü var tek bir loca ama alt kattı komple kaplıyor çıkışları locanın içerisinden geçiremezsiniz bu halde ya para ya görünüş ya stadı yapmak yada bizim istediklerimiz sizce hangisi? :bandit:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

bir kaç locamı alttaki bütün locaları feda edersin arkadaki longları feda edersin ya alta loca koymayacaksın yada tünellere razı olacaksın
başka yolu yok uefa diyorki koltuğunda oturan taraftarla çıkış arasındaki mesafe en fazla şu kadar olacaktır sende o mesafeye göre çıkışları
yerleştiriyorsun birde süre var stadın hızlı tahliye edilme süresi arkadaşlar uefanın stadyum inşaasında uyulması gereken kuralları anlatan koca bir
kitabı var ve bunları baz alıyorsun ve bu kuralların hepsi taraftarın güvenliği ve rahat maç izlemesiyle ilgili kurallar büfelerin sayısı taraftara olan yakınlığı
tuvaletlerin sayıları ve ebatlarına kadar standartlarla belirlenmiş durumda ve bunlarla ilgili katagoriler oluşturmuş istedikleriniz gibi yapsalardı ve yarın elit katagoriye
giremeseydik bu seferde vay efendim niye böyle oldu derdiniz eğer dünyanın en iyi stadyumlarından birini yapıyoruz diyorsan o standartlara en üst
seviyede uyacaksın büyük ihtimallede uefa standartlarına uymayan statlarda bir süre sonra kendi turnuva maçlarının oynanmasını istemeyecek
durum oraya doğru gidiyor

Çevrimdışı ALI RIZA

mantık yürütelim su an taraftar çıkış kapısı alt a iniyor sende loca arasına çıkışı verip alta merdiven verebilir loca lounge denen saçma alanına girmez taraftar localara ait lounge olur taraftar tekrar alt kata geçer

Çevrimdışı ahmetx

Tabiiki bizler estetik ve bütünlük yönüyle olaya bakıyoruz,yönetim ise borçlar ve gelirler yönüyle bakıyor.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

Trabzonspor yeni stadında çıkışları locaların arasından aşağıya merdivenle  verdiler buda ihtimal dahilindedir 15 loca kaybedip,750 koltuk kazanılacaktı.
750 koltukmu nasıl kazanacasksın tünel olmayınca oraya koltukmu koyacaksın insanlar koltukların üzerindenmi atlayacak çıkışa gitmek için
tünel olmasa tüneli kaldırdığın yerde koridor olacak hala anlamadığınız bir şey var 750 değil 75000 koltuk kazansan bile farketmiyor senin kapasiten 42000
bunun dışında bir kişiye bile bilet satamazsın diyorlar bunun anlamı istersen 60 bin kişilik stat yap ben senin o stata 42000 kişi sokmana izin veriyorum
daha fazla sokamazsın demek aylardır söylüyoruz bu stata izin verilen kapasite 42000 sığdırılamadığı için değil zorunlu kılındığı için böyle

Çevrimdışı Deniz

bir kaç locamı alttaki bütün locaları feda edersin arkadaki longları feda edersin ya alta loca koymayacaksın yada tünellere razı olacaksın
başka yolu yok uefa diyorki koltuğunda oturan taraftarla çıkış arasındaki mesafe en fazla şu kadar olacaktır sende o mesafeye göre çıkışları
yerleştiriyorsun birde süre var stadın hızlı tahliye edilme süresi arkadaşlar uefanın stadyum inşaasında uyulması gereken kuralları anlatan koca bir
kitabı var ve bunları baz alıyorsun ve bu kuralların hepsi taraftarın güvenliği ve rahat maç izlemesiyle ilgili kurallar büfelerin sayısı taraftara olan yakınlığı
tuvaletlerin sayıları ve ebatlarına kadar standartlarla belirlenmiş durumda ve bunlarla ilgili katagoriler oluşturmuş istedikleriniz gibi yapsalardı ve yarın elit katagoriye
giremeseydik bu seferde vay efendim niye böyle oldu derdiniz eğer dünyanın en iyi stadyumlarından birini yapıyoruz diyorsan o standartlara en üst
seviyede uyacaksın büyük ihtimallede uefa standartlarına uymayan statlarda bir süre sonra kendi turnuva maçlarının oynanmasını istemeyecek
durum oraya doğru gidiyor

san mamesi yapanların 500 milyon tl borcu yoktu ama şuan bu stad inşaa edilen 147 locanın paralarıyla yapılıyor 1 locadan dahi vaz geçemeyiz çıkışlar bu şekilde olmak zorundaydı ve öylede oldu kapalıda alt bölümde komple 1903 tribünü var tek bir loca ama alt kattı komple kaplıyor çıkışları locanın içerisinden geçiremezsiniz bu halde ya para ya görünüş ya stadı yapmak yada bizim istediklerimiz sizce hangisi? :bandit:

Loca yapmayalım demiyorum ki hatta keşke yeni açığa da yapsaydık diyorum ama tribün bütünlüğü diye de bir olay var 7-8 locadan vazgeçilip San Mamesdeki gibi yapılabilirdi neticede biz bu stadı 50-60 yıllık yapıyoruz  benim naçizane görüşüm burada pek düşünülmediğidir isteselerdi bunu pek güzel yapabilirlerdi

Çevrimdışı Deniz

Yani böyle bir alt tribün olacağına :

böyle bir alt tribün çok daha hoş olurdu:

Çevrimdışı attila kağan

25 yıldır kayserideyim defalarca o trübünlerin heryerinde maç izldeim stad anonslarında da katkım oldu ama hiç ısınamadım sadece yüzümü yaktı o ısıtıcılar beton yine buzgibiydi o işin çözümü olduğunu sanmıyorum

O zaman vücutsal bir şey. Ben zaten çok üşüyen biri değilim ama yüzüme gelen sıcak da yetiyordu. Tabi aşırı soğuk ve rüzgarlı havalarda ısıtıcılar da bir yere kadar.

Çevrimiçi Necmi

mantık yürütelim su an taraftar çıkış kapısı alt a iniyor sende loca arasına çıkışı verip alta merdiven verebilir loca lounge denen saçma alanına girmez taraftar localara ait lounge olur taraftar tekrar alt kata geçer
peki o itiş kakışta dört metre basamak inecek kaç kişi kol bacak kafa kırar birde merdiven inen insanların yavaşlayacağı için
orda oluşacak sıkışıklığı düşün acil tahliye ne kadar zamanda yapılır sanki bunları insanlar düşünmüyor bizim stadın lokasyonundan dolayı tahliye
için zaten basamak çıkmak zorundasın  taraftarın önüne bir set konmuş birde tribün çıkışı için bir set koy acil tahliye durumu için orda birde ceset torbası bulundurursun
bu işlerin şakası yok kafana göre iş yapamazsın eğer loca arasından çıkaracaksan düz ayak çıkartmak zorundasın devre aralarında maç çıkışlarında
dar merdivenlerden dört metre indiremezsin yapılarda önce güvenlik planlanır tünele giren insan hemen açık alana ulaşıp yayılmak zorunda yoksa izdiham olur

Çevrimdışı Deniz

Yukardaki fotolarda görüntü farkı ortada herşey de loca değil bazı şeylerden fedakarlık edilebilirdi neticede bu stadyumu uzun seneler kullanacaz hata yapılmış ya da düşünülmemiş olabilir anlayışla karşılarım herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünecekler diye birşey yok ama eğri oturup doğru konuşalım gerek görüntü gerek de tribün bütünlüğü açısından böyle büyük fark varken bu iş daha ciddi düşünülmeliydi.ateşli taraftarımızı yeni açığa koyacaz deyip sonradan yanına deplasman taraftarını koymak gibi bu da düşünülmemiş bir hareket malesef.

Çevrimiçi Necmi

Loca yapmayalım demiyorum ki hatta keşke yeni açığa da yapsaydık diyorum ama tribün bütünlüğü diye de bir olay var 7-8 locadan vazgeçilip San Mamesdeki gibi yapılabilirdi neticede biz bu stadı 50-60 yıllık yapıyoruz  benim naçizane görüşüm burada pek düşünülmediğidir isteselerdi bunu pek güzel yapabilirlerdi
nerde 7-8 locadan bahsediyorsun her koridordan bir çıkış vermek zorundasın buda minimum 22 çıkış eder localar parça parça kalıyor
estetik diye bir şey olmuyor arkada longlar bölünüyor o lacaları kimseye veremezsin o gösterdiğin gibi tüneller bizde altta değil en tepede yani
bütünlük falan bozduğu yok localara yapışmış zaten orda tünel yokta koridor var diye düşün zaten oturduğunda bile senden çok daha alçakta kalıyor
hiç bir şey değişmiyor sadece localardan oluyorsun kaldıki stat doluyken onlar görünmeyecek bile

Çevrimdışı Deniz

Numaralıda alt tarafta tribün çıkışı yok mu ?

Çevrimdışı ALI RIZA

peki o itiş kakışta dört metre basamak inecek kaç kişi kol bacak kafa kırar birde merdiven inen insanların yavaşlayacağı için
orda oluşacak sıkışıklığı düşün acil tahliye ne kadar zamanda yapılır sanki bunları insanlar düşünmüyor bizim stadın lokasyonundan dolayı tahliye
için zaten basamak çıkmak zorundasın  taraftarın önüne bir set konmuş birde tribün çıkışı için bir set koy acil tahliye durumu için orda birde ceset torbası bulundurursun
bu işlerin şakası yok kafana göre iş yapamazsın eğer loca arasından çıkaracaksan düz ayak çıkartmak zorundasın devre aralarında maç çıkışlarında
dar merdivenlerden dört metre indiremezsin yapılarda önce güvenlik planlanır tünele giren insan hemen açık alana ulaşıp yayılmak zorunda yoksa izdiham olur
aynı şey şu an içinde geçerli gene aynı ebatta olacak sonuçta gene itişli kakışlı olacak bir kötü tarafı var düşersen ezilirsin mantığı değişen durum olmaz...
üsttekiler can havliyle alt çıkışa kapısına...(dikkat)  hoplaya zıplaya inecekler alttakiler aynı şelilde zıpaya zıplaya çıkacaklar bu durumda 2 kere tehlike var ama localarda olursa milleti yukarı doğru kaydır aşağı indir dağıt ana çıkışa yolla tahliye olsun... loca arasında stad daha çabuk boşalır üsttekiler alta inmeleri hız bakımında takılma olasılığı daha fazla... abi benim ünlemleri geri verin  :kop:
alttaki resim gibi prekastlar kirlenmiş biraz :)
[ Son Düzenleme: 10 Eylül 2014, 02:05:41 SaLVaDoR ]

Çevrimdışı Anıl

Numaralıda alt tarafta tribün çıkışı yok mu ?

6 tane var ama bunların sadece 4 tanesinde çıkış tüneli var :)

Çevrimdışı Deniz

nerde 7-8 locadan bahsediyorsun her koridordan bir çıkış vermek zorundasın buda minimum 22 çıkış eder localar parça parça kalıyor
estetik diye bir şey olmuyor arkada longlar bölünüyor o lacaları kimseye veremezsin o gösterdiğin gibi tüneller bizde altta değil en tepede yani
bütünlük falan bozduğu yok localara yapışmış zaten orda tünel yokta koridor var diye düşün zaten oturduğunda bile senden çok daha alçakta kalıyor
hiç bir şey değişmiyor sadece localardan oluyorsun kaldıki stat doluyken onlar görünmeyecek bile
Abi locayı veremez olur mu veren nasıl veriyor birçok stadda o şekilde  :) .deplasman tribünün madem yeni açığa koyacaklardı oraya da yapaydılar loca bu şekilde kalan loca açıkları kapanırdı . Belki sen haklısın düşündüler ve yapamadılar ama ben düşündüklerini hiç sanmıyorum

Etiketler: