Arkadaşlar sizce bu stadın akustiği(akustiğin farklı anlamları var biliyorum daha fazla ses çıkma anlamında) sizce inönü ve şuan türkiyede en iyi akustiği olan stadı hangisi bilmiyorum bana göre Mersin stadının akustiği çok iyi. Sizce inönü ve diğer statlardan iyi olur mu? İçine girenleriniz yada ne bileyim tribünün dik olması sahanın yakın olmasındam yola çıkarak tahmin yapar mısınız bu forumda baya bilgili kişiler var çok merak ediyorum.
@Ersinn merhaba foruma hos geldin oncelikle.
Simdi de bu cok tartisilmaya baslandi. sozluklerde falan en cok bu konuya rastliyorum. oncelikle bu konuda cok bilgisiziz bundan 2-3 yil once bir arkadasim izledigi golu bana anlatirken "abi adam cok akustik bir gol atti" dedi. o ne demek dedim, "yani cok guzel goldu" dedi.

Simdi akustikden anlamamiz gereken sey kapali alanlardaki sesin dagilmasini inceleyen bilim dali. inonu de sesin cok fazla yogun cikmasinin sebebi kapalidaki arkadaslarin cok iyi bir sekilde senkronizasyon olusturmasi ve nasil bagiracaklarini bilmesiydi. bir diger mevzu da kapalinin meshur kapatilmis olan bolumuydu. Cikan sesler belki cok net degildi ama cok fazla yankilandigi icin gurultusu yuksekdi.
Yeni stadimizda hem kapasite artti hem tribunler cok daha diklesti. bunun anlami sesin volume degeri daha yuksek olacak ve dogrudan sahaya daha hizli bir sekilde aktarilacak. onun disinda cati ve kufekiler arasinda kalan bolum tamamen kapanmasa da 1.5-2 metre uzunlugundan camlar ile kapanacak ve yanki da o sekilde saglanacak.
Eger inonu'de ki ambiyans yakalanirsa. kapali numaraliyi, eski acigi, yeni acigi bagirtirsa emin ol cok daha yuksek ve kaliteli ses elde edilecektir.
Yeni stat hakkinda kafanizda sorun olmamasi gereken 3 konu var;
1- Cimin, zeminin kalitesi.
2- Akustik olarak ornek bir stat olacagi.
3- Tribunlerin sahaya acayip yakin olmasi.
Son olarak kiymetli baskanimiz Suleyman Seba'ya veda eden 10-15 bin kisinin cikarttigi su sese bakip kendin hesap edebilirsin stat acildiginda olacak kiyameti.