Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 41 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5761836 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı sallapati

bu çimlerin havalandırma işlemi çok önemli.. 2010 yazında hatırlarsanız ağustos ayında çim kökleri çürümüştü nemden..  quaresmanın ilk geldiği zaman.. stad rezaletti... schüster söylenip duruyordu...
stad deniz kenarında olduğu için nemden çok etkileniyor...

Çevrimiçi Necmi

Staddan canlı. Yayını neden kaldırdılar başka bi firildak var ama

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nedeni belli değilmi kaza olduğunda savcılık ilk canlı yayın kayıtlarına saldırdı
adamlar senin kuyruğuna bassın diye delili kendin hazırlıyorsun birde her tarafta üretim var
canlı yayın kablolarını korumak öyle pekte kolay bir iş değil sırf taraftar stad izleyecek diye aldığın riskin
boyutu büyük birde üstüne bütün gün canlı yayını izliyorum stadda dört kişi çalışıyor diye saçmalayanlarda çıkıyor.

Çevrimdışı denilanz

nedeni belli değilmi kaza olduğunda savcılık ilk canlı yayın kayıtlarına saldırdı
adamlar senin kuyruğuna bassın diye delili kendin hazırlıyorsun birde her tarafta üretim var
canlı yayın kablolarını korumak öyle pekte kolay bir iş değil sırf taraftar stad izleyecek diye aldığın riskin
boyutu büyük birde üstüne bütün gün canlı yayını izliyorum stadda dört kişi çalışıyor diye saçmalayanlarda çıkıyor.
Abi görüntüyü gecikmeli verseler? 1 saat, ne bileyim 2 saat.

Gerçi ne kaldı ki zaten açmamıza.

Çevrimdışı tangaz

ama ısı transferi yapabilmek için sürekli soğuk hava olması lazım buda borulara yakın noktalarda aşırı
soğuktan dolayı köklerin donmasına sebep olur ama üflemede aynı ısıdaki havayı püskürtüyorsun bu hem hızlı
hemde eşit soğutma yapar ve yüzeye doğru püsküren basınçlı hava çim üzerinde oluşan nemide atar bence bunları deneyip
en sağlıklı sistemi yapıyorlardır. meselaısıtma boruları döşüyorlar ama bunu pek alada aynı soğutma gibi sıcak hava püskürterekte
yapabilirler ama bunu tercih etmiyorlar demekki ek bir maliyet olduğu halde boru döşemeyi düşünüyorlarsa
bunların sonuçları test edilmiş ve en uygun olan seçilmiş diye düşünebiliriz.

heat-pomp yani ısı pompası ile bu söylediklerinin tümünü yapmak drenaj kanalları ile ister havayı (sıcak soğuk) üflet ister borulardan dolandır hepsi mümkün. sistemi belki bilmiyor olabilirsin çok bilinirliği olan ve çok yaygın bir sistem değil. ilk yatırım maliyeti yüksek ama sonra ısınma ve soğutma enerji maliyeti sıfır. müstakil bahçeli bir villası olan herkese öneririm. evinizi işyerinizi kışın ısıtıp yazın serinletebilirsiniz. (bu arada ısı pompası satıcısı değilim  :D )
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Pikselli

Yapılacak alttan ısıtma sistemi için üzerine yağan karı eritecek deniyor (hatta mevcut stadyumlarda beklenti bu) ama karı eritecek kadar ısıtılabilir mi zemin Yüksek derecede ısı çim köklerini yakmaz mı?
Benim bildiğim kadarıyla alttan ısıtmanın amacı kış aylarında zeminin ve çim köklerinin buz tutmasını engellemek. 
La Vittoria Sarà Nostra

Çevrimiçi Necmi

Abi görüntüyü gecikmeli verseler? 1 saat, ne bileyim 2 saat.

Gerçi ne kaldı ki zaten açmamıza.
görüntüyü gecikmeli vermek kayıt demektir zaten kayda aldıktan sonra
anlamı yok gecikmeli verdiğin görüntü olunca biz direk yayınlıyoruz kayıt tutmuyoruz demek gibi bir şansında yok
mesela önceki kamerada olduğu gibi bir şansın olmuyor süzerdeki sürekli çekim yapan kamera haraketli görüntü çekmiyor
foto alıyor kaza anında çekim yaparken bir kaza öncesini birde on dakika sonrasını çekmiş :D
zaten artık gerekte yok. neyi göreceksin sahada kapatılıyor çim ekilirse büyümesinide göremezsin koltuklar bile yerleşti
görecek bir şey yok artık farklı zamanlarda çekilmiş resimler bile birbirinin aynı her gün bir tane takılan membranıda izlemek hayli sıkıcı olur :D

Çevrimiçi Necmi

heat-pomp yani ısı pompası ile bu söylediklerinin tümünü yapmak drenaj kanalları ile ister havayı (sıcak soğuk) üflet ister borulardan dolandır hepsi mümkün. sistemi belki bilmiyor olabilirsin çok bilinirliği olan ve çok yaygın bir sistem değil. ilk yatırım maliyeti yüksek ama sonra ısınma ve soğutma enerji maliyeti sıfır. müstakil bahçeli bir villası olan herkese öneririm. evinizi işyerinizi kışın ısıtıp yazın serinletebilirsiniz. (bu arada ısı pompası satıcısı değilim  :D )
sen söyleyince internette inceledim biraz aşağı yukarı çalışma mantığını kavradım
ama bunu stadyum gibi devasa bir alana yapmak ciddi bir maliyettir sonrasındaki sıfır maliyet olmaz sonuçta boruların
içinde bir sıvı var bunu dolandırmak için bir kaynak gerekiyor anladığım kadarıyla birde bir evin klima ihtiyacını karşılamak için
gömülen boru miktarı hatırı sayılır uzunlukta birde toprağı ısıtmak soğutmak değil görevi anladığım kadarıyla yani topraktaki kısmın
ısı kontrolünü sağlayamazsın toprakta soğuk giriyor sıcak çıkıyor yani ortada homojen bir yayılma yok gibi geldi bana içerleri ısıtmak soğutmak için kullanılabilirdi ama bu seferde boruları zemine gömeceğin için ters ısıyı toprağa vereceksin sıcak havada toprağı ısıtacaksın gibi geldi bana

Çevrimdışı tangaz

sen söyleyince internette inceledim biraz aşağı yukarı çalışma mantığını kavradım
ama bunu stadyum gibi devasa bir alana yapmak ciddi bir maliyettir sonrasındaki sıfır maliyet olmaz sonuçta boruların
içinde bir sıvı var bunu dolandırmak için bir kaynak gerekiyor anladığım kadarıyla birde bir evin klima ihtiyacını karşılamak için
gömülen boru miktarı hatırı sayılır uzunlukta birde toprağı ısıtmak soğutmak değil görevi anladığım kadarıyla yani topraktaki kısmın
ısı kontrolünü sağlayamazsın toprakta soğuk giriyor sıcak çıkıyor yani ortada homojen bir yayılma yok gibi geldi bana içerleri ısıtmak soğutmak için kullanılabilirdi ama bu seferde boruları zemine gömeceğin için ters ısıyı toprağa vereceksin sıcak havada toprağı ısıtacaksın gibi geldi bana

sistem süper ben 2008 yılında işyerimizi ısıtmak için incelemiştim ilk maliyet yüksek ama uçuk kaçık değil ben baya detaylı biliyorum sistemi burada anlatmak biraz uzar boruları serme ya da derin kuyu sondaj mantığı ile yapabilyorsun serme zorunluluğu yok yanii kafandaki soru işaretlerinin tümünü kaldır at hiç biri sorun olmaz inanki. enerji maliyeti sıfır. bunu da şöyle düşün kalorifer tesisatında bir yakıt kullanacaksın muhtemelen de doğalgaz ve ısınan sıvıyı bir devirdaim pompası ile dolandıracaksın. burda da sıvıyı bir devirdaim pompası ile dolandıracaksın ve tek enerji pompanın harcayacağı elektrik bunu klasik kaloriferde de zaten harcıyorsun devirdaim pompası ile ama bu sistemde doğalgaz maliyetin yok yani enerji bedeli sıfır  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

iyi geceler herkese
şampiyonluğa 1 gece daha yaklaştık   :bandit:

Çevrimiçi Necmi

Yapılacak alttan ısıtma sistemi için üzerine yağan karı eritecek deniyor (hatta mevcut stadyumlarda beklenti bu) ama karı eritecek kadar ısıtılabilir mi zemin Yüksek derecede ısı çim köklerini yakmaz mı?
Benim bildiğim kadarıyla alttan ısıtmanın amacı kış aylarında zeminin ve çim köklerinin buz tutmasını engellemek. 
sorduk bunu ısıtmanın görevi karı eritmek değil dediğin gibi toprağın donmasını önlemek tabi kar yağışında
sürekli kullanırsan bir süre sonra kar tutmasını engelliyormuş ama ani kar yağışında açıp pat diye yüzeydeki karı eritemiyorsun
başakşehirde olduğu gibi bunun için bir süre geçmesi gerekiyor çünkü kar toprağa düşmüyor çim yapraklarının üzerinde kalıyor
ve arada tanpon bölge oluşuyor buda karın erime süresini uzatıyor zaten karı hemen eritecek kadar yüksek ısı kullanılamazmış
sorduğumda aynen söylediği asfalt ısıtmıyoruz orda çim kökleri var dedi fazla ısı verirsen yanarlar :D az verirsen fayda etmez
yani bir kararda tutmak gerekiyor ama bizim stadda olay zemin ısıtma değil bu yanlış algı oluşturuyor aslında iklimleme yani
toprak ısısı 365 gün aynı derecede tutulacak yani kar yağınca ısıtıcıları açmayacağız tamamen bilgisayar kontrollü olacak bir sürü sensör
gömülü olacak toprağa ve ısıyı diyelim 24 derecede tutacak düştüğü an ısıtıcıyı yükseldiği an soğutucuyu nem ölçerler standartın dışına
çıktığı an üflemeyi vakkumlamayı vs çalıştıracak mesela sulamanın ardından vakkumlama mutlaka çalışacakmış topraktaki fazla suyu alacakmış
anladığım kadarıyla sıcak soğuk önemli değil en büyük sıkıntı nemmiş kışın bile nem oluşuyor demişti aslında arka planda öyle teknoloji varki
mesela 365 gün boyunca sahanın her noktasının ışık alma ve nem oluşma değerlerini ölçmüşler buna göre ihtiyaç duyulan ışığı nemi önleme
sistemlerini ayarlamışlar. insan dinlerken ve yapılanları gördüğünde acayip bir güven oluşuyor. mesela desso çim firması değil sen zemini yapıyorsun bitiriyorsun onlar gelip hibriti çakıp gidiyor garanti yok bakım yok o nedenlede desso yaptıran kulüplerin çoğu bir sene sonra çuvallıyor. zemin bakım doğru yapılmadığı için ölüyor. SİS in yaptığı temelden alıp tepeye kadar sorumluluğu üzerine alıp bütün bir sistemi yapmak zaten ana sektörü doğal çim ve futbol sahaları
buda uzun yıllar tecrübe kazandırmış hibrit işine yeni girmişler aynen söyledikleride şuydu bu işi yıllarca yapan firmalar var ve bizim hibritte tutunabilmemiz için bir farkımız olması gerekiyordu bunun için hibrit lif geliştirmişler uefa labratuarlarından da yüksek kalite sertifikasını almışlar birde makineleri çok teknolojik lazer kontrollü ve hata payı yok buda sahada hibrit çakarken homojenlik yakalayabiliyor. yani metre kareye 2500 dikim yapması gerekiyor ve 2500 dikim yapıyormuş firmayı çok övdüm  :) ama gerçekten beni çok tatmin etti. röportaj çok detaylıydı ve bu gün sahaya bakıyoruz söylenenin aynısı yapılıyor. bakın insanlar sadece seyrediyor hiç soru sormuyorlar eminim herkes her safhayı biliyor merak ettikleri tek şey ne zaman biteceği yoksa nasıl olacak kalite nedir iyimi yapıyorlar kötümü kimsenin kafasında soru işareti yok bir firmada bir işe ancak bu kadar mükemmel başlar en başında aylar öncesinden ne yapacaklarını adım adım açıkladılar. Bu bile insanların güven duymasına neden oldu stadda bu kadar şeffaf olabilseydi bir çok soru sorulmayacak bir çok eleştiri yapılmayacaktı Beşiktaş bu konuda eksik kaldı herşeyi bir sır perdesinin arkasına gizledi bizler bulmaca çözmeye uğraştık iki yıldır :D çok mükemmel bir stad yapıyorsun bu kadar sırra gerek yoktu bence her adımını şova çevirebilirdik.

Çevrimdışı Pikselli

sorduk bunu ısıtmanın görevi karı eritmek değil dediğin gibi toprağın donmasını önlemek tabi kar yağışında
sürekli kullanırsan bir süre sonra kar tutmasını engelliyormuş ama ani kar yağışında açıp pat diye yüzeydeki karı eritemiyorsun
başakşehirde olduğu gibi bunun için bir süre geçmesi gerekiyor çünkü kar toprağa düşmüyor çim yapraklarının üzerinde kalıyor
ve arada tanpon bölge oluşuyor buda karın erime süresini uzatıyor zaten karı hemen eritecek kadar yüksek ısı kullanılamazmış
sorduğumda aynen söylediği asfalt ısıtmıyoruz orda çim kökleri var dedi fazla ısı verirsen yanarlar :D az verirsen fayda etmez
yani bir kararda tutmak gerekiyor ama bizim stadda olay zemin ısıtma değil bu yanlış algı oluşturuyor aslında iklimleme yani
toprak ısısı 365 gün aynı derecede tutulacak yani kar yağınca ısıtıcıları açmayacağız tamamen bilgisayar kontrollü olacak bir sürü sensör
gömülü olacak toprağa ve ısıyı diyelim 24 derecede tutacak düştüğü an ısıtıcıyı yükseldiği an soğutucuyu nem ölçerler standartın dışına
çıktığı an üflemeyi vakkumlamayı vs çalıştıracak mesela sulamanın ardından vakkumlama mutlaka çalışacakmış topraktaki fazla suyu alacakmış
anladığım kadarıyla sıcak soğuk önemli değil en büyük sıkıntı nemmiş kışın bile nem oluşuyor demişti aslında arka planda öyle teknoloji varki
mesela 365 gün boyunca sahanın her noktasının ışık alma ve nem oluşma değerlerini ölçmüşler buna göre ihtiyaç duyulan ışığı nemi önleme
sistemlerini ayarlamışlar. insan dinlerken ve yapılanları gördüğünde acayip bir güven oluşuyor. mesela desso çim firması değil sen zemini yapıyorsun bitiriyorsun onlar gelip hibriti çakıp gidiyor garanti yok bakım yok o nedenlede desso yaptıran kulüplerin çoğu bir sene sonra çuvallıyor. zemin bakım doğru yapılmadığı için ölüyor. SİS in yaptığı temelden alıp tepeye kadar sorumluluğu üzerine alıp bütün bir sistemi yapmak zaten ana sektörü doğal çim ve futbol sahaları
buda uzun yıllar tecrübe kazandırmış hibrit işine yeni girmişler aynen söyledikleride şuydu bu işi yıllarca yapan firmalar var ve bizim hibritte tutunabilmemiz için bir farkımız olması gerekiyordu bunun için hibrit lif geliştirmişler uefa labratuarlarından da yüksek kalite sertifikasını almışlar birde makineleri çok teknolojik lazer kontrollü ve hata payı yok buda sahada hibrit çakarken homojenlik yakalayabiliyor. yani metre kareye 2500 dikim yapması gerekiyor ve 2500 dikim yapıyormuş firmayı çok övdüm  :) ama gerçekten beni çok tatmin etti. röportaj çok detaylıydı ve bu gün sahaya bakıyoruz söylenenin aynısı yapılıyor. bakın insanlar sadece seyrediyor hiç soru sormuyorlar eminim herkes her safhayı biliyor merak ettikleri tek şey ne zaman biteceği yoksa nasıl olacak kalite nedir iyimi yapıyorlar kötümü kimsenin kafasında soru işareti yok bir firmada bir işe ancak bu kadar mükemmel başlar en başında aylar öncesinden ne yapacaklarını adım adım açıkladılar. Bu bile insanların güven duymasına neden oldu stadda bu kadar şeffaf olabilseydi bir çok soru sorulmayacak bir çok eleştiri yapılmayacaktı Beşiktaş bu konuda eksik kaldı herşeyi bir sır perdesinin arkasına gizledi bizler bulmaca çözmeye uğraştık iki yıldır :D çok mükemmel bir stad yapıyorsun bu kadar sırra gerek yoktu bence her adımını şova çevirebilirdik.

Eyvallah @Necmi abi Bireysel olarak herkesin zevkine hitap etmese de (bu imkansız) temelinden çimine çatısına... Kalite olarak herkes hemfikir Alem Arena görsün  :)
La Vittoria Sarà Nostra

Çevrimdışı kartalizm

yanlış bilgi vermeyelim @Efe drenaj bitiyorda soğutma sistemi ne oluyor :alala:
Drenaj bittiğinde soğutma sistemide bitmiş oluyor :bandit: soğutma dediğin drenaj borularından
çim köklerine motorla soğuk hava basılması işlemi oluyor iş çıkartma başımıza :bandit:
@Necmi abi bu saha ısıtmasını sonra yapsak olmuyor mu şimdi çimi serpsek  :kop: yazın hibrite geçerken ısıtmayı yapsak falan
[ Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 04:57:04 kartalizm ]
türkiyede 2 büyük var biri BEŞİKTAŞ biri 70 lik rakı

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi bu saha ısıtmasını sonra yapsak olmuyor mu şimdi çimi serpsek  :kop: yazın hibrite geçerken ısıtmayı yapsak falan

bence tamamen bitirecekler stad dört dörtlük bitecek ve öyle açılacak.

Çevrimdışı Oktay

Çevrimdışı Exory_1903

Günaydın Arena Bol Membranlı Drenajlı, Kumlu, Çakıllı Bir Gün Geçirmemiz Dileiğiyle...
Biz ne baharlar gördük senle ne kışlar,
Hiçbir şeyi sevmedik inan senin kadar,
Söyle bize ey hayat var mı böyle aşk?
Durursa burada dursun kalbim BEŞİKTAŞ!!!!

Çevrimdışı Hüseyin Karabulut

Günaydın arena bugün çok önemli birgün kupada tur atlarız insallahta takım morallenir bende gidecem her ne kadar konyalıların arasında olacak olsamda güzel bi sonuçla ayrılcaz insallah ve sonraki turda fenerbahçeyle intikam macına cıkacaz o maćta insallah mabedimizde olur :D

Çevrimdışı oguzhan1310

Çevrimdışı oguzhan1310

Çevrimdışı çArşı1903

[ Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 10:33:33 çArşı1903 ]
"Bırakın Emek sineması yıkılsın! Filmin kralı futbol sahalarında. Aşk filmleri diğerlerinden, korku filmi bizden. İyi şeyler Allahtan, kötü şeyler Çarşıdan (!) "

Çevrimdışı Mehmet92

Günaydın büyük Beşiktaş taraftarı.

Çevrimdışı SuperBJK

Günaydın Arena.

Bol membranlı, drenajlı, küfekili, koltuklu ve gollü günler.

Bu arada @Necmi Abi, şantiyede zaten güvenlik kameraları yok muydu ? Ki hala daha vardır diye tahmin ediyorum. Canlı yayın kamerası bir tane, diğer güvenlik için ayrılan kameralar çoğu yerde. Bence o savcıdan falan saklamak değil de, vatandaştan saklamak amaçlıdır. İnsanın ağzı torba değil büzesin. Her kafadan ayrı ses çıkıyo. E değdirdikleri nazarda çabası  :lol:

Çevrimdışı ZEKI

Gunaydin Beşiktaş Arena bugün hava koşulları imkan verirse, membranlar 2 tane serilir. Loca koltukları takılmaya devam eder.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Alparslan

Çevrimdışı Altuğ