Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 44 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5819910 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Trollük yapmak için niye şurası şöyle olmamış diye bişey bulmak istedim statta bulamadım ya la :)

Çevrimdışı serti67

orada yerden yukarı doğru spot ışık yerleri var düzenleme yapılacaktır
evallah hocam ıcerı gırebıldınmı
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimdışı gothamcity

Forum ahalisini ilk mesajımda selamlamak istiyorum. 6-7 aydır düzenli olarak forumu takip ediyordum. Üyelik bugüne kısmet oldu.

Stadın temeli atıldığından bu yana sürekli olarak  stad inşaatını canlı canlı takip ediyordum. Stadın önünden her geçtiğimde allahım bana burda maç izlemeyi nasip et diyerek Taksime yürüdüm. Stadın açılışını ise sabırsızlıkla beklerken bu dönem erasmus kapsamında değişim öğrencisi olarak Hollanda'ya geldim ve stad açılışına yetişemeyeceğim. :bawling: Dolayısıyla stadın ağustosta açılması benim için daha iyi olacaktır diye içimden geçirmedim değil.  :money: Ama neyse umarım en kısa sürede kazasız belasız açılır da Kazan'dan stadyuma şampiyonluk şarkıları söyleyerek yürürüz.
Umarım yazın şampiyonluk kutlamalarına yetişirim.

Çevrimdışı selim

Arkadaşlar benimde aklıma takılan başka bir mevzu var. Çatının siyah ana çemberi kaplanıcak mı? orası gözükmeyecektir sanırım diye düşünüyorum. :alala:

Çevrimdışı samet-53

Trollük yapmak için niye şurası şöyle olmamış diye bişey bulmak istedim statta bulamadım ya la :)

:kop: :kop: :kop:
Bu gece düşlerim dehşetli güzel

Çevrimdışı harund1k3

Yazı karakterini dümdüz yapmak yerine neden böyle birsey yapmadılar bilgisi olan varmı ? Yada bi sekilde iletisime gecip su fotograf gösterilip bu sekilde degistirttirilemezmi. " A daha güzel yapılabilir tabi "

A ile oynayinca boyle oldu. Aslinda yeterli cogunluk saglansa yazi ile alakali degistirebiliriz. Bursa degistirebiliyorsa biz de degistirebiliriz.

Çevrimdışı harund1k3

Arkadaşlar benimde aklıma takılan başka bir mevzu var. Çatının siyah ana çemberi kaplanıcak mı? orası gözükmeyecektir sanırım diye düşünüyorum. :alala:

@selim Cati ve kirislerdeki siyah olan hic bisey kaplanmayacak. Maclarin %90'i aksam oynaniyor siyah olan her materyal aksam kamufle oluyor.

Çevrimdışı Efe

Mir köseleri sabitledimi? Yoksa sabitlemeden mi düzeltti?

Sabitlenmedense yine yalan söylediler?
düzelttli ya ona bakalim sabitleme isi sadece duzgun durmasini saglar koltuk duzeni bi daha degismez artik
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ONUR KOLCU

A ile oynayinca boyle oldu. Aslinda yeterli cogunluk saglansa yazi ile alakali degistirebiliriz. Bursa degistirebiliyorsa biz de degistirebiliriz.

Yapılan daha güzel daha şık duruyor İ yi düzeltirseler .

Çevrimdışı Efe

bence kesin bi islem uygulanacak ama ne yapilit bilemeyecegim ilerleyen zaman gösterecek
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı burakkk1903

Akustik konusunda benimde endişelerim var açıkçası.
Abi bu konuda niye endişe duyuyorsunuZ anlam veremiyorum inönü den çıkan sesi bi düşünün çatı yoktu bişey yoktu.. Bunu dert etmeyin kadıköyden duyulur sesimiz m.etmeyin
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız, Kimsenin adamı olmayın...
 Süleyman SEBA

Çevrimdışı burakkk1903

Güncel
Kardeşim sana çok çok teşekkür ederim canı gönülden sen olmasan bence o köşeler öylece kalırdı..
 Süleyman SEBA

Çevrimdışı Erdem Çözer

Ama kafalarına göre seçmişler. Vodafone yazısında da, Beşiktaş yazısında da resmi yazı tipi kullanılmamış. Bu arada Beşiktaş'ın da resmi yazı karakteri hangisi bilmiyorum.
Resmi siteye bakabilirsin.. Vodafone arena yazısı da vodafonearena logosuyla aynı
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı harund1k3

Akustik konusunda benimde endişelerim var açıkçası.

Akustik konusunda endiseli olmak icin cok erken. akustikten kastiniz saha da konser olunca seyircinin dinleyecegi ses kalitesi mi yoksa ? mac oynanirken saha zeminine inecek ses butunu mu ? tribunler bu kadar dik olmasi sahaya inanilmaz yakin olmasi ve c90 gorus acisinda seyircilerin yerlesimi seyircilerin nereden bagirirlarsa bagirsinlar ayni oranda sahaya etki etmelerini saglayacak. Akustik cok buyuk bir bilim dali bu isin uzmanlari konuyla alakali ince eleyip sk dokuyorlar. Burada en buyuk rol seyirciye dusuyor. tribunlere esit sekilde bolunmus 30.000 kisinin en az 20.000 tanesinin senkronize sekile yapacagi her tezahuratin, marsin, isligin, bagirmanin eski inonu renginde olmasa da ayni kalitede bir atmosfer olusturacagini dusunuyorum. Ses belki cok yankilanip gurultu olmayacak ama sahaya inanilmaz anlamda net ve yuksek dusecek.

Çevrimdışı ekesicil

düzelttli ya ona bakalim sabitleme isi sadece duzgun durmasini saglar koltuk duzeni bi daha degismez artik

Yok yani tepki göstermeseydik öyle kalcakti herhalde

Çevrimdışı Efe

Yok yani tepki göstermeseydik öyle kalcakti herhalde
kalabilirdi ama yine birileri uyarirdi bence baskan gordugu an degistittirirdi daha once biz yapyirdik o isi
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Erdem Çözer

Arkadaşlar uzun süredir forumda ziyaretçi olarak bulunuyordum. Üyelik bu güne nasipmiş. Neden bugün üye olduğuma gelince;
Her hafta sonu yaptığım gibi kalkıp kahvaltıdan sonra haberlere bir göz atmak istedim. Haber sitelerinin birinde "Taraftar çıldırdı" başlığı altında bir haber okudum. Eminim birçoğunuz okumuşsunuzdur. Artık bu forumda yazılanların haber kaynağı olmaya başladığını fark ettim.

Artık Bazı arkadaşların, çatı neden şeffaf olmadı, koltuklar ne biçim dizilmiş, pikselli iğrenç olmuş, küfekiler neden kirli, gibi olumsuz düşüncelerini kendilerine saklamanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu kötü düşünceleri dile getirerek takımımızı Miray gibilerine malzeme etiiniz, şimdide takımımıza zarar verecek derecede haberlere malzeme olmaya başladık. Lütfen olumsuz düşüncelerini herkes kendine saklasın. Birileri takım üstünde, taraftar üstünde ne kadar oyun oynarsa oynasın son sözün söyleneceği yer Vodafone Arena'dır.

Kışlar ve geceler ne kadar uzun sürerse sürsün. Güneş doğmaya, bahar gelmeye mahkumdur. İşte bu bahar bizim baharımız, renklilerin de kara kışı olacaktır.
Sosyal medyayı biraz takip ediyorsan, bizim siteden bi haber ve inşaatı yakından takip etmediği belli insanların facebookta, twitterda ve gazete sitelerinde yaptıkları yorumlarda, özellikle çatı kolonlarının rengi ve çatı kaplaması konularında olumsuz yorumlar yaptığını, maketteki gibi bekledikleri için hayal kırıklığı yaşadıklarını görebilirsin..

Yani gazetecilerin bu haberi yapmak için bu siteye bakmalarına gerek yok veya biz burada hiç olmumsuz yazmasak bile bu haberler çıkar bunda da en büyük hata her yerde kullanılan o şeffaf çatılı görseldir.. Kulüp bu süreci çok daha iyi yönetebilirdi.

Çevrimdışı burakkk1903

Commerzbank arena stadı çatı neredeyse aynı atmosferde harika çıkan seste.Örnek bir video izleyin karamsar olmayın membran hakknda

Süleyman SEBA

Çevrimdışı harund1k3

Resmi siteye bakabilirsin.. Vodafone arena yazısı da vodafonearena logosuyla aynı

Besiktasin resmi yazi fontu diye birsey yok. Yani vodafone'un kullandigi kurumsal yazi fontu bizim resmi fontumuz degil. http://www.bjk.com.tr/tr mesela bu sitedeki banner uzerindeki besiktas yazisina benzerlik gosteriyor bu yazi fontu. fakat gordugun gibi ş harfinin kuyruk orantisi ve salinimlari dogru degil stat'da uygulanana gore. Ayrica ortada resmi bir font olsaydi bile bu yillardir armamizin ustunde olan eski kapali tribunun ustunde de kullanilan yazi fontu olurdu. fonetik uzmani degilim ama bu yazi fontunun cok daha iyi olacagini dusunuyorum.

Çevrimdışı harund1k3

Commerzbank arena stadı çatı neredeyse aynı atmosferde harika çıkan seste.Örnek bir video izleyin karamsar olmayın membran hakknda

Bizim tribunlerimiz cok daha dik ses daha iyi cikacaktir.

efsan baskanimiz Suleyman seba'nin vefatinda kapalidaki en fazla 9-10 bin kisinin cikardigi bu sese bakin. sonra bunu 4 ile carpin. sonra o sesin daha fazla iceride kaldigini hayal edin. Efsane olacak iciniz rahat olsun.

Çevrimdışı denilanz

@Erdem Çözer abi, sizinle bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Neden hâlâ aynı şey üstünde direttiğinizi anlamıyorum. Vodafone yazısı orijinal fontta değil. Dikkatli bakmıyorsunuz.

Abi, sen veya ben öyle dedik diye o doğru olacak değil. Ben de sizin dediğinizin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tekrar anlatmaya çalışayım. Öncelikle "vodafone değil vodafone arena yazıyoruz" demişsiniz ama vodafone ile vodafone arena yazı stillerinin aynı olduğunu atlamışsınız. Vodafone Arena logosundaki vodafone yazısı olduğu gibi Vodafone firmasının logosundaki yazıyla aynı zaten.

Buyurun:

Sonra da "ve vodafone arena logosundaki yazıyla birebir aynı gibi görünüyor" demişsiniz.
v- Stada yapılan v'nin kolları logodaki v'den daha açık (çok mühim değil)
o- Sıkıntı yok, sıradan bir o harfi zaten.
d- Stada yapılan d'nin yuvarlağının üst ve alt tarafı içe bükülüyor. Bunu da d'nin sapından hemen sonra boşluk bırakarak sağlamışlar. Fakat logodaki d'nin yuvarlağının üst tarafı içe bükülürken dış tarafı dışa bükülüyor.

a- d harfindeki durumun benzeri ama tersi. Stada yapılan a'nın yuvarlağının üst ve alt tarafı içe bükülüyor. Fakat logodaki a'nın yuvarlağının üst tarafı dışa, alt tarafı içe bükülüyor.
f- Stada yapılan f'nin üst sapı ile orta sapı logonun aksine aynı kalınlıkta değil. Yeterli piksel olmadığı için bunu görmezden gelinebilir ama orta sapı bir piksel aşağı indirerek iki sap da eşit kalınlığa getirilebilir.
n- d ve a'daki durumun benzeri burada da var.
e- Stada yapılan e'yi konuşmaya gerek yok, logodakiyle alakası yok.
Yani kısaca özetlersem stada yazılan vodafone arena yazısı logodaki karakterlere benzemiyor.

Gelelim a harfine. Orijinal yazıda a harfi d'nin bittiği ve f'nin (solda sapı yok) başladığı yerin arasında kalan bölümün hemen hemen tam ortasında yer alıyor. Zaten olması gereken de bu. Bir harf sağındaki ve solundaki harflere mümkün olduğunca eşit mesafede olmalıdır.

Statta yapılan dizilimin de bir planını çıkardım. Ekteki resimde en üstteki. Karakterler arasında görünen/hissedilen piksel sayılarını parantez içlerinde belirtince böyle bir tablo çıkıyor.
v(2)o(4)d(1)a(3)f(2)o(3)n(2)e    a(2)r(3)e(5)n(2)a

Benim belirtmek istediğim sadece bu mesafelerin mümkün olduğunca birbirine yakın olabileceğiydi.

Ekteki resimde ikinci sıradaki de bence yapılması gereken düzeltmeler. Bakın, karakter görünümlerine bir şey demiyorum. Belli ki logodaki yazı stiline bağlı kalmamışlar. Kalsalardı en alttaki gibi bir şey çıkabilirdi ortaya. Onu da ben hazırlayıp daha önce paylaşmıştım zaten. 1-2 ufak düzeltme yaptım.

Çevrimdışı Gorgaze

Meteorolojide çalışan bir kardeşiniz olarak söylüyorum.
Son 80 yılda şubat ayında ölçülen en yüksek sıcaklık İstanbul da 23.2 derecedir.
Önümüzdeki salı ve çarşamba günleri şubat ayı için aylık en yüksek sıcaklık rekorları kırılabilir.
Yurdumuzda salıdan cumaya kadar ekstrem değerler elde edilecektir.
Allah'ın izniyle karda lider olanlar güneşimiz de eriyecekler.
Membran işine de eski açıktan da başladılar mı tadından yenmez.
3 puanlı 3 membranlı bir gün olması dileğiyle  :icool:
Süleyman Seba Fulya Projesi Beşiktaş’ın geleceğidir. Ne yazık ki “Ahmet Dursun Seba gitsin” projesi ile el değiştirmiştir. Fulya projesi ben Beşiktaşlıyım diyen herkesin, yarınlar için sahip çıkması gereken en büyük meselesidir.

Çevrimdışı OrkunCoskun

:ok:

Çevrimdışı Erdem Çözer

Besiktasin resmi yazi fontu diye birsey yok. Yani vodafone'un kullandigi kurumsal yazi fontu bizim resmi fontumuz degil. http://www.bjk.com.tr/tr mesela bu sitedeki banner uzerindeki besiktas yazisina benzerlik gosteriyor bu yazi fontu. fakat gordugun gibi ş harfinin kuyruk orantisi ve salinimlari dogru degil stat'da uygulanana gore. Ayrica ortada resmi bir font olsaydi bile bu yillardir armamizin ustunde olan eski kapali tribunun ustunde de kullanilan yazi fontu olurdu. fonetik uzmani degilim ama bu yazi fontunun cok daha iyi olacagini dusunuyorum.
Her şirketin ve markanın resmi yazı tipi vardır :)

Vodafone'un kullandığından kastın vodafone arena yazısı ise o da vodafone arena logosuyla aynı..

Kapalıdakinin nasıl olduğunu hatırlamıyorum ve bir geçerliliği yok.. Resmi sitedeki geçerli olandır ve resmi tüm evraklarda da aynısı kullanılır.. Aksi mümkün değil.. Statda da aynısı yapılıyor ama tabi koltuklarla olabildiği kadarıyla

Çevrimdışı burakkk1903

Bizim tribunlerimiz cok daha dik ses daha iyi cikacaktir.

efsan baskanimiz Suleyman seba'nin vefatinda kapalidaki en fazla 9-10 bin kisinin cikardigi bu sese bakin. sonra bunu 4 ile carpin. sonra o sesin daha fazla iceride kaldigini hayal edin. Efsane olacak iciniz rahat olsun.
Bende onu diyorum yani sıkıntı yapcak mevzu değil desibel rekoru kırmış taraftarız ben hayal bile edemiyorum atmosferi bitsede gitsek 😂
 Süleyman SEBA