Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5766537 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı idil

Arkadaşlar bu fotoğraflarda birşey dikkatimi çekti.membranın alttan bakınca( stad içinden,) rengi bildiğin krem rengi gibi.ama üstten bakınca düz beyaz.
Necmi abi,
Elindeki numunenin iki tarafı da aynı renk mi yoksa farklı mı acaba?

Alt kısmında kırmızı file var ondan öyle gözüküyor aşağıdan bakınca
O ''hafta'' gelsin artık be kardeşim.

Çevrimdışı denilanz

Arkadaşlar bu fotoğraflarda birşey dikkatimi çekti.membranın alttan bakınca( stad içinden,) rengi bildiğin krem rengi gibi.ama üstten bakınca düz beyaz.
Necmi abi,
Altta hem kırmızı tonda file var hem de gün ışığı krem tonda gösteriyor. Dıştan bakınca aşağıda bir ışık olmadığından yansıyan ışığı görüyorsun.

Çevrimdışı Apocalyptica

Bakın bu konu bana göre bir çok şeyin önünde gelir. Akustik için sadece çatı malzemesinin çok iyi olması etkin değildir. Loca camına kadar detay var. Akustik için mutlaka mimarı bir çalışma şart. Bizim stat da yapıldı mı bilmiyorum ama böyle teknolojik bir stada akustik için en ince detayına kadar mimarı çalışma şart.. Bana göre koltuk düzeni çatı yapısı vs görsel düzenden önce akustik benim için daha ön plandadır. Çünkü maç esnasında kimse çatı niye böyle koltuklar niye böyle demiyecek ne kadar net ve gür ses o kadar baskı ve takıma motive..

Şu membranlardan 3 5 tane serilsede gidip altında tezahürat denemesi yapalım  :evillol:
Bencede. Ozellikle sesiyle un yapmis taraftari olan bizler icin. Cati ve koltuklar ulfet olicak bir sure sonra normallesecektir. Ama desibel ve gurultunun netligi onemli. Toki arenada bu olay ugultuya donusmus durumda...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı muhendis

ysariusta

• Ziyaretçi

1.si ben @Necmi'ye yanıt verdiğimi sanmıyorum. Kendisinin yazısını da alıntı yapmadım...
Alıntısını yaptığım kişi http://besiktasarena.com/profile/?u=3032 bu kişi.
İkincisi tartışmaya girmek istemiyorum...
Ve son isteğim.
lütfen üyeliğimi sonlandıralım...
Polemik olmasın.

Polemik çıkaracak bir şey yok zaten. Ben diyorum ki bu kadar emin konuşmamak lazım. Yorumun hemen Necmi abinin yorumunun altında kafa karıştırıyor olabilir o nedenle. Bazı şeyleri çok net söylüyorsun. Sadece bu ışık falan filan değil. Bir çok konuda. Forum olarak da bilgiye ihtiyacımız var. İnsanlar sıkıştırıyor. Belki biraz da bundan olabilir. Kelimeleri dikkatli seçmekte yarar var. Söylemek istediğim bu.

Çevrimiçi Necmi

Necmi abi,
altta kırmızı file var kardeşim ondan öyle görünüyor kırmızı
güvenlik filelerinin işi bitince kaldırırlar beyaz ortaya çıkar her iki tarafıda
beyaz numunenin @muhendis

Çevrimdışı Serdar

Dostum Bursa statının çatısını yapan da manav Ahmet efendi veya berber Süleyman abi değildi. Bursa statını da yapan çatı mühendisleriydi ama çatısı şelaleye döndü.  :ok:
Bu benim fikrim, (bak yaşım da 33 ha ona göre)  :D ben statın çatı hizasından baktığımda eğimin yetersiz olduğunu görüyorum, fırtına ile karışık bir yağmurda, fırtınanın da etkisiyle yağmur suyu olduğu gibi statın içine akacak. Ben burdayım, siz ve diğer arkadaşlarda burada, hep birlikte göreceğiz, inşallah ben yanılırım millete madara olmayız.  :ok:

Bak 33 yaşındaki güzel kardeşim, arkadaşım @high speed dirt  , saplantılar birçok önemli adamın sonu olmuştur , saplanıp gitmişlerdir bir bataklığa. Olaylara , durumlara bu kadar saplantılı yaklaşma. Stadın içine girdin mi hiç bilmiyorum ama buradaki birçok insan haftada birkaç kez stada giriyor, giremese bile net bilgileri alabiliyor. Bak insanlar %3 eğim yeterli diyor bilimsel izahını yapıyor , 1.5 mt eğim var diyor. Sen hala Niagara olcak diyosun, olursa hoşuna mı gidecek? Her mantıklı eleştiriye saygı duyulur bu forumda , ama sen eleştirmiyorsun ki. Eleştirinin anlamını bilmiyorsun ki. Eleştiri meydana gelen duruma yapılır , köşe yırtığını eleştirirsin, pixel i eleştirirsin olan biten gözüken durumlardır. Sahaya damla düşmeden stadı sel bastırdın. Ha dediğin olursa hep beraber eleştiririz. Senin yaptığın yorum oluyor ama irdelemeden , görmeden , bilmeden yaptığın için desteksiz yorum oluyor. Yaş mevzusuna gelince , her mesajında 33 yaşında olduğunu belirtip insanları taşlamana gerek yok , herkesin okuması var , gözü var görüyorlar. 20 yaşındaki arkadaş tabiki 80 yaşındaki amcadan daha güzel yorumlar yapabilir, mevzu yaş-yorum mevzusu değil, kimse yaşına göre yaptığın yorumu dikkate almıyor. Bu , forumun bir kuralı ve kuraldan ziyade insanların birbirine hitabetini ve saygı-sevgi ilişkisini düzenleyen bir durum. Şimdi diyelim 60 yaşındasın , 18-20 yaşındaki arkadaşın sana kardeşim, birader , dostum gibi ifadelerle cevap vermesini ister misin? Ben istemem.

Çevrimdışı Karabay

kim diyordu siz taraftarın söyledikleriyle Beşiktaşın söylediklerini birbirine karıştırıyorsunuz
ben hiç duymadım öyle bir şey internette şehir efsanesi olarak dolaşıyor ve bence kesinlikle olmaması gereken bir şey
orda rengi kızartacağım diye kimse maça dönüp bakmaz ön plana çıkmayı seven taraftarımız var :bandit:
abi maç içinde sürekli olmaz ama örneğin skor üstünlüğünü alırsın maçın sonlarına doğru yapılabilir yoksa sürekli açmasınlar zaten. Hatta her maç bile açmasınlar ki bir ağırlığı olsun.

Çevrimdışı Ersinn

Bakın bu konu bana göre bir çok şeyin önünde gelir. Akustik için sadece çatı malzemesinin çok iyi olması etkin değildir. Loca camına kadar detay var. Akustik için mutlaka mimarı bir çalışma şart. Bizim stat da yapıldı mı bilmiyorum ama böyle teknolojik bir stada akustik için en ince detayına kadar mimarı çalışma şart.. Bana göre koltuk düzeni çatı yapısı vs görsel düzenden önce akustik benim için daha ön plandadır. Çünkü maç esnasında kimse çatı niye böyle koltuklar niye böyle demiyecek ne kadar net ve gür ses o kadar baskı ve takıma motive..

Şu membranlardan 3 5 tane serilsede gidip altında tezahürat denemesi yapalım  :evillol:

Aynen %100 katılıyorum benim için hatta bizim taraftarımız için en önemli şey akustik. Eğer akustik kötü olursa koltuklar altın olsa bir şeye yaramaz. Fikret Orman bir ara açıklama yapmıştı akustik için özel adamlar tutucaz diye falan inşallah yapmışlardır özel çalışmalar. Akustik normal olsa bille biz her türlü desibel rekoru kırarız hele bir de iyi olursa artık her maç yeni rekor kırarız. Şu stadda en çok merak ettiğim şey akustik bakalım inşallah iyidir

Çevrimiçi Necmi

gür çıkacak bir sesin akustikle ilgisi yok kardeşim  bu akustiği ambiansı farklı algılıyorsunuz
ambians bağırdığında karşı tribüne çarpan ses geri dönersen bağırmaya devam ettiğin için bu sesler
havada birbirinin yolunu keser ve boğulma başlar ne dendiği anlaşılmaz ambiansı iyi olan stadda bu eko olmaz
ses çıkar gider buda berrak sesin çıkmasını sağlaryüksek perde ses için tek gerekli olan şey gırtlağındır.
burda ses ambiansını ayarlama yaparken bunun taraftarla alakası olmayacak ses sistemlerinin bulunduğu nokta ve açılarını ayarlayarak
çıkan müziğin eko yapmasını önleyecekler öyle 40000 ayrı noktadan sürekli farklı açılarla gelen sesin akustiği yapılamaz
amfi tiyatrolarda deneyimin varmı bilmiyorum bir gün gidersen test et sahneye çıktığında normal konuşman bile bütün tribünlerden
temiz duyulur ama tribünlerdeki ses sahneye gelmez ambiansın düzgün olması budur sanatçının sesi çıkar aşağıdan yukarı doğru
tribüne vurur ve o açıyla gökyüzüne yönelir bu ambiansı iyi demektir mesela camilerdede kubbeler bu niyetle yapılır
kubbe hocanın sesini her yere eşit yayar sadece kubbenin tam merkezine gelen noktada ses rahatsız edicidir caminin her köşesindeki fısıltıları bile
duyarsın mesela hocanın namaz kıldırdığı yerde ön taraf kubbe şeklindedir oval birleşir buda hocanın sesini arkaya çok iyi yansıtır.
tarihte hiç bir yapının şekli buda böyle olsun diye yapılmamıştır. her kıvrımın şeklin bir görevi var şimdi teknoloji ilerlediği için
bunlara ihtiyaç duyulmuyor

Çevrimdışı Burak Akay

Akustik için Kanada MC Gill Üniversitesi'nden Wieslaw Woszczyk inceleme yaptı ve onlarla çalıştık diye biliyorum ayrıca zaten bjk inşaat a.ş. tarafındanda akustik işi ihale edilmiş bence böyle bir taraftar varken akustiğin öneminin farkındadır Başkan

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/60810/

Birde çatı kolonları ve kirişler bence siyah kalıcak hatırlarsınız başkanın bi açıklaması vardı çatı havada duruyor gibi görünecek demişti akşamları onlar boyanırsa bu özelliğini kaybeder böyle kalıcaktır şahsi fikrim
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Factatum

taraftar açısından sıkıntı yok iskelelerin arasından bile girip izler çıkarız.
benim korkum uefa ve ya fifa'nın sıkıntı çıkarabilecek olması. çalışmalar bitmemiş deyip açılışa engel olabilirler. daha önce böyle bir şey olabileceğini okumuştum.

Stadyum inşaat halindeyken maç yapan takım çok. Türkiye'den Karabük ve Fenerbahçe, Avrupa'dan A.Bilbao mesela. Ancak güvenlik sebebiyle, çalışmaların sürdüğü tribünlere taraftar alınmaz. Ancak bizim stadta işler tüm tribünlerde eş zamanlı yürüdüğü için, tüm tribünler aynı anda bitecek. Çatıyı, sahayı ve bir kaç tribünü bitirmiş olsaydık, diğer tribünler inşaa halinde olsa bile kendi stadımızda maç yapabilirdik. Neyse artık önemli değil, şunun şurasında gerisayıma başlamışız bir kere.  #Sabret  :D

Çevrimiçi Necmi

1.si ben @Necmi'ye yanıt verdiğimi sanmıyorum. Kendisinin yazısını da alıntı yapmadım...
Alıntısını yaptığım kişi http://besiktasarena.com/profile/?u=3032 bu kişi.
İkincisi tartışmaya girmek istemiyorum...
Ve son isteğim.
lütfen üyeliğimi sonlandıralım...
Polemik olmasın.

:alala:

Çevrimdışı Hasan Tahsin

gür çıkacak bir sesin akustikle ilgisi yok kardeşim  bu akustiği ambiansı farklı algılıyorsunuz
ambians bağırdığında karşı tribüne çarpan ses geri dönersen bağırmaya devam ettiğin için bu sesler
havada birbirinin yolunu keser ve boğulma başlar ne dendiği anlaşılmaz ambiansı iyi olan stadda bu eko olmaz
ses çıkar gider buda berrak sesin çıkmasını sağlaryüksek perde ses için tek gerekli olan şey gırtlağındır.
burda ses ambiansını ayarlama yaparken bunun taraftarla alakası olmayacak ses sistemlerinin bulunduğu nokta ve açılarını ayarlayarak
çıkan müziğin eko yapmasını önleyecekler öyle 40000 ayrı noktadan sürekli farklı açılarla gelen sesin akustiği yapılamaz
amfi tiyatrolarda deneyimin varmı bilmiyorum bir gün gidersen test et sahneye çıktığında normal konuşman bile bütün tribünlerden
temiz duyulur ama tribünlerdeki ses sahneye gelmez ambiansın düzgün olması budur sanatçının sesi çıkar aşağıdan yukarı doğru
tribüne vurur ve o açıyla gökyüzüne yönelir bu ambiansı iyi demektir mesela camilerdede kubbeler bu niyetle yapılır
kubbe hocanın sesini her yere eşit yayar sadece kubbenin tam merkezine gelen noktada ses rahatsız edicidir caminin her köşesindeki fısıltıları bile
duyarsın mesela hocanın namaz kıldırdığı yerde ön taraf kubbe şeklindedir oval birleşir buda hocanın sesini arkaya çok iyi yansıtır.
tarihte hiç bir yapının şekli buda böyle olsun diye yapılmamıştır. her kıvrımın şeklin bir görevi var şimdi teknoloji ilerlediği için
bunlara ihtiyaç duyulmuyor

Akustik işinden teknik olarak anlamam ama akustik denilince aklıma Guiseppa Meazza stadı gelir. Tabii kötü yönden. Stadın akustiği bana hamamlarda çıkan o garip sesleri hatırlatır hep  :)
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

Aynen %100 katılıyorum benim için hatta bizim taraftarımız için en önemli şey akustik. Eğer akustik kötü olursa koltuklar altın olsa bir şeye yaramaz. Fikret Orman bir ara açıklama yapmıştı akustik için özel adamlar tutucaz diye falan inşallah yapmışlardır özel çalışmalar. Akustik normal olsa bille biz her türlü desibel rekoru kırarız hele bir de iyi olursa artık her maç yeni rekor kırarız. Şu stadda en çok merak ettiğim şey akustik bakalım inşallah iyidir
biz ambians açısından dünyanın en kötü stadında desibel rekoru kırdık
sizler inönünün ambiansının iyi olduğunumu düşünüyorsunuz iki tane karşılıklı alçak tribün
eski açık hiç yok gibi bir şey yeni açık çok yüksek zaten üst tarafın sesi maratonla numaralının damına çarpıp üsküdara yol alıyor
yani o desibel Taraftarın sesiydi, stadın buna katkısı yoktu şu anda bırakın üstü sadece alt tribünler çehenneme çevirir orayı
benim tek korkum stad çok dik bakalım bu nasıl bir sonuç verecek fazla kalmadı bekleyip göreceğiz

Çevrimdışı Burak Akay

Yarın marmara ve ege'de şiddetli fırtına bekleniyormuş 6o ila 90 km/h arasında rüzgar bekleniyor dedi meteoroloji yarın sabah başlayıp perşembe öğleden sonra etkisi geçicekmiş sağsalim şu vinçler işi bitirip bi gitse artık membran içinde riskli :( inşallah Stadın o taraflar çok etkilenmez
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Sami AKTAŞ

Birazdan NTVsporda statla ilgili haber girilecek...

Çevrimdışı Efe

15 güne bitmesi imkansız mebranların övüncede veriyorlar gazı söylüyor :icool: 1 aya belki 45 gün normal süresi
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Burak Akay

15 güne bitmesi imkansız mebranların övüncede veriyorlar gazı söylüyor :icool: 1 aya belki 45 gün normal süresi
Benim dediğim gibi günde 2 adet bile takılsa 21 gün sürer ki birde uç 42 adet var en erken 1 ayı taş :)
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Apocalyptica

biz ambians açısından dünyanın en kötü stadında desibel rekoru kırdık
sizler inönünün ambiansının iyi olduğunumu düşünüyorsunuz iki tane karşılıklı alçak tribün
eski açık hiç yok gibi bir şey yeni açık çok yüksek zaten üst tarafın sesi maratonla numaralının damına çarpıp üsküdara yol alıyor
yani o desibel Taraftarın sesiydi, stadın buna katkısı yoktu şu anda bırakın üstü sadece alt tribünler çehenneme çevirir orayı
benim tek korkum stad çok dik bakalım bu nasıl bir sonuç verecek fazla kalmadı bekleyip göreceğiz
Akustigi guzel tanimlamisiniz...istedigimiz bu... mesela mimar sinanin yapilarinda mikrofon olmafldan cok guzel ses alinir mimari onemlidir kucuk oyuklarla bu saglanir. Wembleyde bunu yapisal degisikliklerle cozduler. Ben dahada gencken internette olmadiginda tezahuratlari tvden mac esnasinda ezberlerdim kayseride oldugumuzdan maclara cok gidemezdik. Inonude ses net duyulur tt arenada bogulur mesela. Bu acidan inonunun ambiyansi ve okustigi iyidir diye dusunuyorum...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Deniz

tamamen bitmesi 45 günü rahat bulur bence de tabi hava şartlarına da bağlı
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı canergiray77

tamamen bitmesi 45 günü rahat bulur bence de tabi hava şartlarına da bağlı
hava perşembe (bugün) bozuyor tamda mebran işine girmişken 2 gün fırtınalı diyordu  gazeteler @Deniz
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı asi_kartal

@Necmi  abi çok iyi özetlemişsin. Tabi ki Beşiktaş taraftarı olarak yıllarca çatısız bir stat da en iyi sesi çıkardık rekor kırdık ve devam edeceğiz bundan şüphemiz yok. Her tarafı açık bir stat da desibel rekoru kırmış bir taraftar tabi ki modern bir stat da daha etkili olacaktır. Yalnız benim demek istediğim tam olarak şudur. Biz taraftar olarak en iyisini zaten sergiliyoruz ama stat içerisinde loca camı vs. gibi mimarı çalışmaların olması buna daha katkı verecektir ve bu olmayacak bir şey değil.
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı Deniz

hava perşembe (bugün) bozuyor tamda mebran işine girmişken 2 gün fırtınalı diyordu  gazeteler @Deniz
Kış aylarındayız tabi bunlar normal artık işleri çok aksatmaması için dua edecez :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Caner bu gün çarşamba  :)
Tek Büyük Beşiktaş