Bakın bu konu bana göre bir çok şeyin önünde gelir. Akustik için sadece çatı malzemesinin çok iyi olması etkin değildir. Loca camına kadar detay var. Akustik için mutlaka mimarı bir çalışma şart. Bizim stat da yapıldı mı bilmiyorum ama böyle teknolojik bir stada akustik için en ince detayına kadar mimarı çalışma şart.. Bana göre koltuk düzeni çatı yapısı vs görsel düzenden önce akustik benim için daha ön plandadır. Çünkü maç esnasında kimse çatı niye böyle koltuklar niye böyle demiyecek ne kadar net ve gür ses o kadar baskı ve takıma motive..
Şu membranlardan 3 5 tane serilsede gidip altında tezahürat denemesi yapalım 
gür çıkacak bir sesin akustikle ilgisi yok kardeşim bu akustiği ambiansı farklı algılıyorsunuz
ambians bağırdığında karşı tribüne çarpan ses geri dönersen bağırmaya devam ettiğin için bu sesler
havada birbirinin yolunu keser ve boğulma başlar ne dendiği anlaşılmaz ambiansı iyi olan stadda bu eko olmaz
ses çıkar gider buda berrak sesin çıkmasını sağlaryüksek perde ses için tek gerekli olan şey gırtlağındır.
burda ses ambiansını ayarlama yaparken bunun taraftarla alakası olmayacak ses sistemlerinin bulunduğu nokta ve açılarını ayarlayarak
çıkan müziğin eko yapmasını önleyecekler öyle 40000 ayrı noktadan sürekli farklı açılarla gelen sesin akustiği yapılamaz
amfi tiyatrolarda deneyimin varmı bilmiyorum bir gün gidersen test et sahneye çıktığında normal konuşman bile bütün tribünlerden
temiz duyulur ama tribünlerdeki ses sahneye gelmez ambiansın düzgün olması budur sanatçının sesi çıkar aşağıdan yukarı doğru
tribüne vurur ve o açıyla gökyüzüne yönelir bu ambiansı iyi demektir mesela camilerdede kubbeler bu niyetle yapılır
kubbe hocanın sesini her yere eşit yayar sadece kubbenin tam merkezine gelen noktada ses rahatsız edicidir caminin her köşesindeki fısıltıları bile
duyarsın mesela hocanın namaz kıldırdığı yerde ön taraf kubbe şeklindedir oval birleşir buda hocanın sesini arkaya çok iyi yansıtır.
tarihte hiç bir yapının şekli buda böyle olsun diye yapılmamıştır. her kıvrımın şeklin bir görevi var şimdi teknoloji ilerlediği için
bunlara ihtiyaç duyulmuyor