Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5764617 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

ysariusta

• Ziyaretçi

Hay maşallah ne adamlar gelmiş bilgi veriyor. @Necmi abi "Beşitaş Kulübünün" açıklamalarından bahsediyor @Karakartalpasha cevap veriyor "Ben öyle bir şey söylemedim" yani aklıma gelen tek ihtimal var; sayın başkanım hoş gelmişsiniz forumumuza. Kusura bakmayın önce tanıyamadık sizi.

İnsanlara bilgi vermen çok güzel. Bende bu konuda müteşekkirim. Fakat anlattığın kadarıyla statta çalışan firmaları tanıyan birisisin. Biz statta çalışan insanlardan böyle öz güvenli cümleler duymadık. Çok güvenli cümlelerinde zaman içinde hatalı çıktığına şahit olduk. Konular hakkında kararlar zamanla değiştiği için. Biraz düşününce zaten çatının renginin değişmesinin ışık oyunlarıyla olabileceğini ortaya çıkıyor. Ki çatı kaplamasının örneği elimize geçtiğinde de ilk yaptığımız test ışık oyunları yapılıp yapılmayacağı oldu. Müsade edelim de bazı şeyler süpriz olsun.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

hem altı hem üstü slikon kaplı hiç bir şey geçirmiyor
yanmıyor kirlenmiyor daha önce görmedim gördüğünüz membranlara benzemiyor bir kere parlak çok uğraştım yırtmaya ama
yırtılmıyor elini arkaya koyduğunda görüyorsunyada renkli bir şeyin üstüne koyduğunda alttaki rengi görebiliyorsun normalde
mat gibi duruyor ama transparanlık var alttan kırmızı ışık ver kırmızı olur ne renk ışık vurursa o renk olur geçiriyor ışığı ve
rengi beğendim teknoloji ürünü güzel bir malzeme parlak ama kaygan değil yani o bombelerin üzerinde kaymadan yürüyebilirsin @maksimus81

Abi peki gece yukardan bakıldığında stadın içerden ışıklarıyla birlikte çelikler de görünür dimi?
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tolga

deme başkanı bekle :D
Beklemedeyim zaten ama nedense uzun zamandır içimden geçen tarih bu :icool:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı maksimus81

hem altı hem üstü slikon kaplı hiç bir şey geçirmiyor
yanmıyor kirlenmiyor daha önce görmedim gördüğünüz membranlara benzemiyor bir kere parlak çok uğraştım yırtmaya ama
yırtılmıyor elini arkaya koyduğunda görüyorsunyada renkli bir şeyin üstüne koyduğunda alttaki rengi görebiliyorsun normalde
mat gibi duruyor ama transparanlık var alttan kırmızı ışık ver kırmızı olur ne renk ışık vurursa o renk olur geçiriyor ışığı ve
rengi beğendim teknoloji ürünü güzel bir malzeme parlak ama kaygan değil yani o bombelerin üzerinde kaymadan yürüyebilirsin @maksimus81

Bilgl icin tesekkurler. Gerdirme halatlari ne olacak abi saklanacak mi?

Çevrimdışı GörkemGörkem

Arkadaslar. Baskan akustik icin ozel calisilacak demisti. Bu membranlar sesi absorbe eder gibi yymusak malzeme en nihayetinde. Kapalida beton cati megafon gibiydi...akustik icin ne yapilacak...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akustik acısından eski ortamın yaratilamayacagı gibime geliyor.

Çevrimiçi Necmi

Şehir efsanesi olmuş...
Ben öyle bir şey söylemedim.
Söylediğim şu:
Stat içinde tribünlerin üzerinde tezahüratın şiddetine göre renk değiştiren bir aydınlatma sistemi yapılacağıdır.
Bu sadece tribünlere yöneliktir..
Sistemden vazgeçildiğini de söylemedim...
Çatı olayı nerden çıktı bilmiyorum:)
sen söyledin demedim bir senedir konuşuluyor zaten bu konu
ama şu ana kadar yetkili tek bir ağızdan duymadım

Çevrimiçi Necmi

Bilgl icin tesekkurler. Gerdirme halatlari ne olacak abi saklanacak mi?
bağlantısı yapıldıktan sonra orda gerdirme halatı kalmaz herhalde
çatı konusuna yabancıyım hep birlikte göreceğiz

Çevrimdışı tunceryawuz

Yanlış hatirlamiyosam yeni açık üstü membran kaplıydı ve burdaki yorumlar sanki o catiyi göz önünde bulundurmadan yapılıyor. O malzemenin daha kalitelisi olacak deniyor ve bittiğinde çok güzel goruneceginden suphem yok. Iyi geceler.

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Apocalyptica

Akustik acısından eski ortamın yaratilamayacagı gibime geliyor.
Normalde bir firma ile calisilacakti...

Çevrimdışı Hüseyin Karabulut

@Karakartalpasha abi 5 sene sonra diyelimki catının üstü tamamen kapatılma kararı alındı diyelim bizim catı tamamen kapanmaya uygunmu ?

ysariusta

• Ziyaretçi

Çevrimdışı Efe

@Karakartalpasha abi 5 sene sonra diyelimki catının üstü tamamen kapatılma kararı alındı diyelim bizim catı tamamen kapanmaya uygunmu ?
değil  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

ysariusta

• Ziyaretçi

Normalde bir firma ile calisilacakti...

Bir firma var mıdır bilemem, muhtemelen de vardır ama benim bildiğim sanırım bir Kanada Üniversitesi bu konuda çalışma yapacaktı. O yapılmışsa mutlaka uygulama konusunda bir firmadan destek alınmıştır.

ysariusta

• Ziyaretçi

İzin konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Bütün imkanları kullanırız...

Çok iyi olur. İlk ismi yazdık  :biggrinking:

Çevrimdışı eronimo18

Arkadaşlar forum adına yeni stadın açılışında bir pankart hazırlama çabamız olacak. Ebatlarını hayal ettiğimiz gibi yapabilirsek 30 metre falan olacak. 121. Bloğun üstünü tamamen kapatacak kadar büyük olmasını istiyoruz. Olur mu? İzin koparır mıyız? Bütçesini karşılayabilir miyiz? Muamma. Denemeden bilemeyiz. Pankart üzerinde olabilecek ögeler ve sloganlar konusunda herkesin fikrine ihtiyacımız var elbette. Ancak bunları bir araya toplayacak arkadaşlarımız var. Şimdi bir kaç tane ön çalışma olacak ve sonra nihai karar verilecek.

Tabi sonrası içinde desteğe ihtiyacımız olacak. Mesela bu kadar büyük bir bez bulmak, bunu bir araya getirmek. Taşımak. Boyamak. Boyamak için boş bir alan, elinden boya işi gelecek adam. Günü gelince bunu statta açmak için gönüllü. Yani size ihtiyacımız var. Konu hakkında zaten bir başlığımız mevcut katılımınızı bekliyoruz

Statlar son senelerde Esenler otogarı gibi oldu ! Neredeyse hiç slogan yok pankartlarda !

Yok ''Tekirdağ Kartalları''  yok ''Bakırköy Kartalları'' vb. !!!

Bence yönetim yasaklamalı bu şekildeki pankartları !

Umarım sizin yapacağınız pankart böyle bir şey olmaz.

Allah kolaylık versin
HADİD - 20

Çevrimdışı Apocalyptica

Bir firma var mıdır bilemem, muhtemelen de vardır ama benim bildiğim sanırım bir Kanada Üniversitesi bu konuda çalışma yapacaktı. O yapılmışsa mutlaka uygulama konusunda bir firmadan destek alınmıştır.
Mesela webleyde akustik icin localarin camlari bizim ki gibi duz degil belli bir aciyla takilmistir. Yani yan yana iki camin yonu farkli... Bizde mimari bir calisma olmadi

Çevrimdışı mehmetcan1903

stat açılışı için çok acele ediliyor..  :s20: sezon sonunda herşey bittikten sonra açılsın temiz açılsın, o kadar beklemişiz 3-4 ay daha bekleyemedik mi  :alala: :lol:

Çevrimdışı Karakartalpasha

Hay maşallah ne adamlar gelmiş bilgi veriyor. @Necmi abi "Beşitaş Kulübünün" açıklamalarından bahsediyor @Karakartalpasha cevap veriyor "Ben öyle bir şey söylemedim" yani aklıma gelen tek ihtimal var; sayın başkanım hoş gelmişsiniz forumumuza. Kusura bakmayın önce tanıyamadık sizi.

İnsanlara bilgi vermen çok güzel. Bende bu konuda müteşekkirim. Fakat anlattığın kadarıyla statta çalışan firmaları tanıyan birisisin. Biz statta çalışan insanlardan böyle öz güvenli cümleler duymadık. Çok güvenli cümlelerinde zaman içinde hatalı çıktığına şahit olduk. Konular hakkında kararlar zamanla değiştiği için. Biraz düşününce zaten çatının renginin değişmesinin ışık oyunlarıyla olabileceğini ortaya çıkıyor. Ki çatı kaplamasının örneği elimize geçtiğinde de ilk yaptığımız test ışık oyunları yapılıp yapılmayacağı oldu. Müsade edelim de bazı şeyler süpriz olsun.

1.si ben @Necmi'ye yanıt verdiğimi sanmıyorum. Kendisinin yazısını da alıntı yapmadım...
Alıntısını yaptığım kişi http://besiktasarena.com/profile/?u=3032 bu kişi.
İkincisi tartışmaya girmek istemiyorum...
Ve son isteğim.
lütfen üyeliğimi sonlandıralım...
Polemik olmasın.

Çevrimdışı sedat krty

arkadaşlar herşey yolunda.herkez stadı en yakın zamanda acmaya calışıyor :super:

Çevrimdışı Kuntz

https://twitter.com/ysariusta/status/681104221480030208

https://twitter.com/ysariusta/status/681104570286747648

Çatı malzemesi elimize geçmişti ve sevgili kardeşim @KUMANOVALI bizleri aydınlatacak testler yapmıştı.  :kop: :kop: :kop:

Bu ışık olayı hoş olmuş. Maç önü ya da maç sonlarında enteresan ışık oyunları yapılabilir. Malzemenin de kaliteli olduğu ortada :D

Çevrimdışı tayfunyasar

İkinize de teşekkür ederim cevaplarınız için,benim en büyük derdim orasıydı.Orayı da hallediyorsak ben de yavaştan 19.03 moduna girmeye başlayacam :D

orası makette ve proje resimlerinde küfeki kaplıydı sadece alt katta projede cam ön taraf gözüküyordu. Küfeki kaplama yapılacaksa biraz o bölgeye önem verseler şahane olurdu :D Stadın kanımca dolmabahçeden dönünce karşımıza çıkacak ilk güzel yüzü :D
Seni düşündüm dün akşam yine!

Çevrimdışı asi_kartal

Mesela webleyde akustik icin localarin camlari bizim ki gibi duz degil belli bir aciyla takilmistir. Yani yan yana iki camin yonu farkli... Bizde mimari bir calisma olmadi

Bakın bu konu bana göre bir çok şeyin önünde gelir. Akustik için sadece çatı malzemesinin çok iyi olması etkin değildir. Loca camına kadar detay var. Akustik için mutlaka mimarı bir çalışma şart. Bizim stat da yapıldı mı bilmiyorum ama böyle teknolojik bir stada akustik için en ince detayına kadar mimarı çalışma şart.. Bana göre koltuk düzeni çatı yapısı vs görsel düzenden önce akustik benim için daha ön plandadır. Çünkü maç esnasında kimse çatı niye böyle koltuklar niye böyle demiyecek ne kadar net ve gür ses o kadar baskı ve takıma motive..

Şu membranlardan 3 5 tane serilsede gidip altında tezahürat denemesi yapalım  :evillol:
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı muhendis

Arkadaşlar bu fotoğraflarda birşey dikkatimi çekti.membranın alttan bakınca( stad içinden,) rengi bildiğin krem rengi gibi.ama üstten bakınca düz beyaz.
Necmi abi,
Elindeki numunenin iki tarafı da aynı renk mi yoksa farklı mı acaba?

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Şubat 2016, 23:47:03
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
stat açılışı için çok acele ediliyor..  :s20: sezon sonunda herşey bittikten sonra açılsın temiz açılsın, o kadar beklemişiz 3-4 ay daha bekleyemedik mi  :alala: :lol:
Biz erken açıp birkaç maç izlemek istiyoruz.
sen 4 ay daha bekle yeni sezonda kendi açılışını yapıp izlemeye başla :kop:
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Şubat 2016, 23:48:05
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!

Mükerrer olmuş silgi yok mu :biggrinking:
[ Son Düzenleme: 09 Şubat 2016, 23:51:00 ahmetemre ]
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana