Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 40 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5817319 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimiçi Necmi

bende iş kazası geçirdim şu an ayağım düzelmedi ve işten çıkarıldım iş verenler bu konuda hassastır başımıza iş gelmesin diye herşeyi yaparlar yaşadım biliyorum o yüzden işçi'nin yanındayım her ne kadar beşiktaşlıda olsam cezası neyse verilmeli.
Kesinlikle iş güvenliği kusuru varsa gerekli ceza verilmeli hiç bir iş bir
emekçinin hayatından daha değerli değildir. İş veren hassas olmak zorunda gerçekten bedeli çok ağır oluyor.
iş güvenliği ihlali yapan bir emekçinin işden çıkarılması kesinlikle gerekli bu diğer çalışanlara iş güvenliğine
uymazsan burada çalışamazsın mesajı vermektir. Gerçekten baş edemiyorsun başka türlü yok emekçiye emniyet kemerinin
neden bağlanması gerektiğini anlatamıyorsun bir bareti takmanın neleri önleyebileceğini anlatamıyorsun tek
çare korkutmak.

Çevrimiçi Necmi

böyle durumlarda süreç nasıl işler abi? inşaat durdurulur mu?
Bilemiyorum bizde nasıl işler şantiye çok büyük ilk planda durdurulacaktır iş güvenliği uzmanları
teftiş edip diğer alanlarda iş güvenliği ihlali varmı diye inceleme yapacaktır. Varsa bunun önlemlerinin
alınması için bir süre verilir. Bunlar iş prosedürleri ama diğer kısım yani kazanın olduğu alan artık savcılığın kontrolünde
burda savcılık okey vermeden bir çalışma olmaz. Ölüm meydana geldi artık suç mahali orası nasıl bir yol izlenir
bilmiyorum ama zor bir süreç olacak bu kesin

Çevrimdışı Erdem Çözer

Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Erdem Çözer

çıkmaması gereken bir yere çıkmış, kemersiz ve baretsiz.. muhtemelen bir anlık denge kaybı.. yazık gerçekten çok yazık.. Allah rahmet eylesin.. yakınlarının ve camianın başı sağ olsun..

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Erdem Çözer

ne dendi aciklamada

yeni gelen bir işçiymiş, hiç çıkmaması gereken bir yere çıkmış.. proplan firmasının kontrolünde olan bir noktaymış.. iskeleden düşmemiş.. anladığım kadarıyla şu eski açıktaki moda alanının üzerindeki demiri boyuyormuş.. üzerine çıkmadan boyaması için uzun çubuklar alınmış.. güvenlik teline bağlı kemerini ve baretini çıkarmış.. neden üzerine çıktı? çıktıysa bile neden kemerini çıkardı bilemiyoruz.. falan dediler

Çevrimdışı samilkamil

En korktugumuz ihtimal gercek oldu maalesef, stadimizda bir iscimizin ölmesi bastan beri en korktugum seydi. Bu yaz ucuz kurtulduk, ama bu defa.....
Ben Insaattan anlamam ama böyle kazalar önlemek icin önlemler alinamazmi? Haberlerde Iscimiz kemer takmamis deniyor, Polis ne tespit edicek bir bakalim.
Sahan Aydin adli Iscimizi allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Iki, Üc sene sonra da unutmayalim.

Çevrimdışı ZEKI

Allah emekcimizin mekanini cennet eylesin, gunahlarini affetsin.
Olan olmus artik, bu noktadan sonra gerekli dersleri cikartip, Allah korusun bir baskasinin onune gecmek olmalı. Onumuzde bizi zorlu bir surec bekliyor. Varsa Sorumlu kisilerin bulunması ve ailesinin magduriyetini giderecek şekilde çalışmalar yapılması gerekiyor. 

Çevrimdışı Erdem Çözer

anladığım kadarıyla kazanın olduğu bölge burası

Çevrimdışı Erdem Çözer

[ Son Düzenleme: 20 Ocak 2016, 15:52:31 Erdem Çözer ]

Çevrimdışı Efe

kazanin çatiyla bi alakasi yokmus ince islerle varmis anlasilan kemerini falanda cikarmis iscinin hatasi maalesef herangibi güvenlik acigi vs yok görünuyor cam takilacak bolumden alta düşmuş
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Rebel_Eagle1903

anladığım kadarıyla kazanın olduğu bölge burası

röportajı dinledim abi aynen burayı tarif ediyor. Kemerini bırakın güvenlik halatına bağlamayı üzerinden bile çıkarmış  :alala:
“Çok üzüntülerimiz oldu hepsini yuttuk, oturduk. Beşiktaş’ı üzmesinler” Süleyman SEBA

Çevrimdışı ekrembaser

arkadaşlar burda sorumlu yönetci var mı adamın biri transfer başlığında haddini aşıp hakaret ediyo varsa biri şu adamı engelleyin

Çevrimdışı Efe

röportajı dinledim abi aynen burayı tarif ediyor. Kemerini bırakın güvenlik halatına bağlamayı üzerinden bile çıkarmış  :alala:
üzerinden cikarmasi zaten basli basina bir hata burda kusur iş güvenliginde degil Allah rahmet eylesin sürece bakalim artik
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ozan062

üzerinden cikarmasi zaten basli basina bir hata burda kusur iş güvenliginde degil Allah rahmet eylesin sürece bakalim artik

zaten kamera kayıtlarında hersey netleşecektir diye dusunuyorum her anlattıgı detayda dahada cok üzüldüm cnk tamamen kendi ihmalinden kaynklı bir durum...

*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Oktay

abi ailesinide üzdü tanımamamıza rağmen bizleride üzdü

Çevrimdışı ers_an

Sabahtan beri aklimdan cikmiyor. Allah rahmet eylesin. Umarim magduriyet giderilir ailesi adina. Surec zorlu olacak. Bu noktada "bence" sampiyonluk vs gibi durumlar dahi olsa stadin acilisi konusu tekrar gozden gecirilmeli. Cok aceleci davranmak su anki sicak duygularimla pek dogru ve etik gelemiyor. Vicdanim boyle olmasinin daha dogru olacagi kanisindayim.

Siyah Beyaz & Ölüm Yaşam

Çevrimdışı Gürcan

Allah rahmet eylesin emekcimizin ve kalanlarada sabir versin rabbim.

Limanda çalıştığım için buna benzer olaylarla karsilasiyoruz ama şükür kemerden dolayi ölümlü iş kazasina denk gelmedim. Fakat isciye her zaman ise baslamadan önce kemerini takmasini baret ve yelegini ustunden cikarmamasini hem soyleyip hemde yazili imza aliyoruz. Ancak buna ragmen bizim gormedigimiz alanlarda hemen baret ve kemeri çıkarıyor sebep olarakta kemer bana engel oluyor baret kafami terletiyor sacimi dokuyor diye bahaneler üretiyorlar. 

Her yil ilk 6 ay 3 vardiyanin gunduze denk geldigi 6 gun boyunca surekli egitim aliyoruz 6 ay boyuncu ancak nafile çünkü is veren egitimde aldirsa basimiza bisey gelirse suclu is veren diye topu atiyoruz basimiza bisey gelmezse cikarip bareti kemeri saga sola firlatiyoruz.

Ölen emekcimize tekrar allahtan rahmet yakinlarina bas sağlığı diliyorum.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Serdar

aynı uygulama bizdede yapılıyor sürekli firmalara ceza kesiliyor bir sürü insanın iş güvenliğine uymadığı için işden
çıkartıldığınıda biliyorum. Stadda iş güvenliği önlemleri alınıyor hemde ciddi şekilde tehlikeli yerlere korkuluk yapılıyor beş dakika sonra söküyorlar.
ceza kessen ne olur bir yerde patlıyor işte sonuçta bu şantiyede iş kazalarını çok düşük seviyede tutabildik.
işin sonu geldi ve bir çok riskli iş yapıldı bitti ama bu güne kadar ölümlü bir kaza yaşanmadı daha doğrusu iki kaza oldu biri bireysel ve
tamamen emekçi hatasıydı. Diğeride hepimizin bildiği çatı kazası oldu. maliyeti çok yüksek ve iki işçinin yaralandığı bir kaza
olduğu ve işin içine sigortada karıştığı için bunla ilgili detayları konuşmak doğru değil.
çatı bileziğinde mesela son kalan demir parçaların sökülmeme nedeni o parçalara güvenlik halatı bağlı olduğu için
ama bakın çalışan emekçilere mühendisler dışında güvenlik halatlarına emniyet kemeri bağladılarmı. Mühendisde o bilinç
varken çalışan emekçide yok malesef

Öncelikle yaşamını yitiren abimize Allah rahmet etsin, ailesine sabır versin. Üzücü ama bir o kadarda ülkemizin gerçeklerinden bir olay.
Daha önce de bahsetmiştim ben tersane sektöründe çalışan bir mühendisim. Zamanında iş kazalarının çok yoğun olduğu bir sektördü. Ancak son 5-6 yılda alınan İSG önlemleri ve çıkan kanunlar bu kaza oranını ciddi derecede azalttı. Var mı hala var. Öngörülemeyen sebepler nedeni ile oluşan iş kazası her zaman vardır ve yapacak şey kısıtlıdır. Ancak bireysel iş kazalarının %99 u malesef kazayı geçiren
yada sebep olanın bireysel hatasıdır. Bunun en büyük sebebi de tamamen eğitimsizlikten. @Necmi abinin dediği gibi baret-ayakkabı-kemer v.b kullanmayan mühendis çok göremezsiniz. Ama eğitim durumu daha düşük olan arkadaşlarımıza ne kadar İSG eğitimide verseniz, ne kadar foto çekip ceza da verseniz , işten de atsanız olmuyor işte malesef. Ülkemizin gerçeği diyoruz ama yurtdışında da bu tip kazalar hiç olmuyor diye birşey yok. Neyse Allah kalanlara sabır versin, ne diyelim.

Çevrimdışı Gonzo

Her işçi ölümünden sonra "kendi ihmali, kendi dikkatsizliği, kendi cahilliği" demek bi sonraki ölümü de kabullenmek demek.

2015'te 1730 işçi ölmüş, bunların 270'i düşme sonucu. Nerdeyse her 5 saatte 1: bir işçi ölüyor.

Demek ki güvenlik tedbirlerini çalışanın inisiyatifine bırakmak ölüme neden oluyor. Bunu bile bile bari biz yapmayalım bu "kendi dikkatsizliği" muhabbetini arkadaşlar.

Bu ölümlerin tamamına yakınının önüne geçilebilirdi, bundan sonrakilerin de geçilebilir.

Çevrimdışı Serdar

Her işçi ölümünden sonra "kendi ihmali, kendi dikkatsizliği, kendi cahilliği" demek bi sonraki ölümü de kabullenmek demek.

2015'te 1730 işçi ölmüş, bunların 270'i düşme sonucu. Nerdeyse her 5 saatte 1: bir işçi ölüyor.

Demek ki güvenlik tedbirlerini çalışanın inisiyatifine bırakmak ölüme neden oluyor. Bunu bile bile bari biz yapmayalım bu "kendi dikkatsizliği" muhabbetini arkadaşlar.

Bu ölümlerin tamamına yakınının önüne geçilebilirdi, bundan sonrakilerin de geçilebilir.

Tabiki her kazaya "kendi dikkatsizliği" diyemezsin @Gonzo  , eğitimini verirsin, ekipmanını verirsin , İSG gözlemcini eğitir ve denetlersin gibi gibi ... Birçok önleme yöntemi uygularsın. Ama hiç kimsenin başına bir tane görevli koyamazsın. 6-7 yıl önce yeni yapılmakta olan bir gemide ve benim o anda üzerinde olduğum bir gemide kapalı bir lokasyonda tiner + boya yapılırken rahmetlinin birisi sigara içiyor. O sırada İSG görevlisi kontrole giriyor, arkadaş korkudan sigarayı atıp üstüne basacak hesapta , yangın çıkıyor ve patlama oluyor. 5 arkadaş rahmetli oluyor. Nasıl bir önlem alabilirsiniz? Her zaman olmuyor malesef ama yeterli önlemlerle çok büyük çoğunluğunu engellersiniz.

Çevrimdışı TTurk

+1903 Hicbirsey insan hayatindan onemli degildir !

Çevrimiçi Necmi

ama dostum konu o değil şimdi önlem alınmıyor demenin bir anlamı yok iş kazaları oluyor ve olmaya devam edecek
iş güvenliği daha çok olan kazada kaybı azaltır. Kaza için bir sürü neden var ne yaparsan yap bunun tamamını öngöremiyorsun
her gün onbinlerce emekçi güvenlik kemeri takıyor. çalıan emekçi sayısına bakıldığında verdiğin rakamlar aslında önlemin alındığını gösterir.
elbette daha fazlasınıda almak gerekiyor. Çalışanın insiyatifine bırakmamak diye bir şey olamazki mecbur bırakacaksın
sekiz saat iskele tepesinde duran bir emekçinin başına birde iş güvenliği uzmanı koymak gerekiyor. nasıl yapacaksın
usta zor bir yere uzanacak kolay olanı yapıyor iskeleden sarkıyor kemer engelliyor bu sefer kemeri söküyor. Ne kadar
önlem alırsanız alın nihayetinde birinci derece önemli olan emekçinin kendi canının değerini bilmesi ve alınan önlemleri uygulaması
yani aracı durdurmak için araçta fren olması önemli değil esas önemli olan senin o frene basman yoksa o frenin orda olmasının bir önemi kalmıyor.
kemerde öyle takarsan düşmezsin. Bizim emekçilerimiz spirelin koruma bariyerini çıkartıyorlar bu rus ruleti oynamak gibi bir şey.

Çevrimdışı mayan

kazanın olduğu bölgede kamera var mı acaba?

Çevrimdışı Efe

kazanın olduğu bölgede kamera var mı acaba?
eski acik kuledeki kameralar gormusse gormustur kamera olacagini sanmiyorum
Şampiyon Beşiktaş JK