Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5818613 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı toedeyou

Allah rahmet eylesin hepimizin başı sağolsun.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Ölen emekçi Şahin Aydın için Allah rahmet eylesin , yakınlarına sabır versin . Umarım insanımızın eğitim , bilinç seviyesi artar ve bu tür kazalar minimum seviyeye iner.

Çevrimdışı Erhan

Allah rahmet eylesin çok üzücü bi haber...

Çevrimdışı ozan062

muhtemelen aksamki maça bizimkilerin emekçi abimiz adına birseyler yapacagına inanıyorum.. yetmez stadda bir odaya veya bir kısma onun adını vereceklerine eminim..

mahkeme sureci uzamaması adına inş tazminat meseleside erkenden hallolurki ailesi zor gunler yasamaz.. Sabahtan beri moralim cok bozuk, bi ihmal var cnk 20 yıl bir işi yaparsın birsey olmaz diye 21nci yılında da hatanı devam ettirirsin ve

bir anlık hatanla hayatın ellerinden kayar gider....
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı YunusEmre

semerleri boyasız getirdiler yukarıya kaynakla montaj ettiler tabi kaynak sonrası boya işi de çıktı ortaya.. Acaba bir fotoda yağışlı bir havada kedi yollarının boyandığı bir foto vardı zeminde o abimiz mi acaba... Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin inş...

Çevrimdışı Kibar Feyzo

bu stadyum inşaatıyla ilgili en büyük dileğim herhangi bir emekçi kardeşimizin yaşamını yitirmeden kazasız belasız stadı tamamlayabilmekti. binlerce kişinin tarifsiz sevinçler yaşayacağı mekanın, bir emekçi ailesinin en kederli olduğu yer haline gelmesini hiç istemiyordum. ne yazık ki acı haberle karşılaştık. şimdi o stadı martta açsak ne, eylülde açsak ne...

emekçi kardeşimizin ailesine baş sağlığı diliyorum. bundan sonra daha tedbirli olunsun, bir tek kişinin daha kılına zarar gelmesin...

Duygu ve düşüncelerime tercüman olmuşsun. Ben de inanılmaz derecede üzgünüm.
Bu stada dair en büyük mutluluklarımdan biri iş ve işçi güvenliğinin yüksek olması, bunun sonucunda da ülkemizdeki genel durumun aksine ölümcül bir kaza yaşanmamasıydı.

İşin soruşturma kısmı ayrı bir süreç olarak devam edecek.
Diğer taraftan, kulübümüzün de kendine düşen tüm maddi ve manevi sorumlulukları yerine getireceğini umuyorum.

İlk mesajım böyle hüzünlü bir güne/konuya denk gelmiş olmakla birlikte, Forum'un yeni bir üyesi olarak hepinize "Merhaba" diyorum.
"Biz on bir arkadaşız lakin arkamız daha var."

Çevrimdışı adil arif

çok zorlama bir yorum olmuş yönetime vurmak için...
Daha şimdiden akbabalar çıktı.
ortada ölüm var siz hala sağa sola sallama peşinde misiniz ?
Eski yorumlarımı okursanız yönetime sallama gibi bir niyetim olmadığını anlarsınız. Hatta yönetime yapılan eleştirileri çoğu zaman art niyetli bulur ve sinirlenirim. Ama bu olayda emekçi abimizin hatasıdır deyip vicdanımızı rahatlatmayı kabul edemem. Sosyal medyada stadın inşaatı hızlansın diye yapmadığımız baskı kalmadı. Başkanımız da gece yarısı bile inşaattan çıkmadı. Ben hepimizin suçu olduğuna inanıyorum.

Çevrimdışı sallapati

Ah be abi.. Bu havada kemersiz is yapililir mi? Her yer camur, kaygan zemin. 50 yasindasin.en tecrubeli sen olman lazim.. Isg uzmaninin denetim ihmali de varsa cezalandirilmali...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Mustafa UZUN

Hepimizin başı sağolsun. Daha birkaç gün önce şu stadı kazasız-belasız-ölümsüz açalım da açılış önümüzdeki sezona kalsa da olur diye konuşmuştuk arkadaşla.

Çevrimdışı ahmetx

fotoda görülen 2 tane iskeledn birinden düşmüş olması lazım merhumun . Gitti bir canımız daha ...

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

Duygu ve düşüncelerime tercüman olmuşsun. Ben de inanılmaz derecede üzgünüm.
Bu stada dair en büyük mutluluklarımdan biri iş ve işçi güvenliğinin yüksek olması, bunun sonucunda da ülkemizdeki genel durumun aksine ölümcül bir kaza yaşanmamasıydı.

İşin soruşturma kısmı ayrı bir süreç olarak devam edecek.
Diğer taraftan, kulübümüzün de kendine düşen tüm maddi ve manevi sorumlulukları yerine getireceğini umuyorum.

İlk mesajım böyle hüzünlü bir güne/konuya denk gelmiş olmakla birlikte, Forum'un yeni bir üyesi olarak hepinize "Merhaba" diyorum.

Hoşgeldin kardeşim.
yapacak bir şey yok kazalarda hayatın bir parçası olmaması temennimiz ama oluyor malesef.

Çevrimdışı enemy1903

muhtemelen aksamki maça bizimkilerin emekçi abimiz adına birseyler yapacagına inanıyorum.. yetmez stadda bir odaya veya bir kısma onun adını vereceklerine eminim..

mahkeme sureci uzamaması adına inş tazminat meseleside erkenden hallolurki ailesi zor gunler yasamaz.. Sabahtan beri moralim cok bozuk, bi ihmal var cnk 20 yıl bir işi yaparsın birsey olmaz diye 21nci yılında da hatanı devam ettirirsin ve

bir anlık hatanla hayatın ellerinden kayar gider....

o konuda sıkıntı olmaz.inşaat sigortası yapılmış durumda ölüm tazminatları ağır sigorta poliçelerinde ve ayrıca sgk'dan ailesine prim ödenecek.geri getirmez ama arkasından kalanlar için bir teselli olur.

Çevrimdışı ErsinA.

Giden can elbet geri gelmez ama İz inşaat çalışanlarına özel ferdi kaza sigortası da yaptırıyormuş.

Geride kalan ailesine bir nebze de olsa faydası dokunur umarım.

Çevrimiçi Necmi

Eski yorumlarımı okursanız yönetime sallama gibi bir niyetim olmadığını anlarsınız. Hatta yönetime yapılan eleştirileri çoğu zaman art niyetli bulur ve sinirlenirim. Ama bu olayda emekçi abimizin hatasıdır deyip vicdanımızı rahatlatmayı kabul edemem. Sosyal medyada stadın inşaatı hızlansın diye yapmadığımız baskı kalmadı. Başkanımız da gece yarısı bile inşaattan çıkmadı. Ben hepimizin suçu olduğuna inanıyorum.
iş kazasının inşaatın hızıyla bağlantısı olamaz.
Hızlı çalışmak iş güvenliğini almamayı gerektirmez.
yada çok yavaş tın tın yaparak kazayı önleyemezsin.
bireysel kazalarda genelde birinci sorumlu emekçi oluyor malesef
son derece bilinçsizler sen emniyet kemerini baretini verirsin ve taktırırsın
ama işte bele takmakla seni korumuyor. Bir ucununda çalışırken bir yere bağlanması gerekiyor.
bunu tek tek iskelede kontrol etmek gibi bir ihtimal yok bu konuda emekçiler
haraketlerini sınırlıyor diye yapmıyor.

Çevrimdışı Erdem Çözer

iş kazasının inşaatın hızıyla bağlantısı olamaz.
Hızlı çalışmak iş güvenliğini almamayı gerektirmez.
yada çok yavaş tın tın yaparak kazayı önleyemezsin.
bireysel kazalarda genelde birinci sorumlu emekçi oluyor malesef
son derece bilinçsizler sen emniyet kemerini baretini verirsin ve taktırırsın
ama işte bele takmakla seni korumuyor. Bir ucununda çalışırken bir yere bağlanması gerekiyor.
bunu tek tek iskelede kontrol etmek gibi bir ihtimal yok bu konuda emekçiler
haraketlerini sınırlıyor diye yapmıyor.

böyle durumlarda süreç nasıl işler abi? inşaat durdurulur mu?
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı adil arif

boş konuşmuşsun.. kemer takmak daha çok yeri boyamasına engel değil ve kimse ondan güvenliğini tehlikeye atacak şekilde boyama yapmasını istemiyor.. bu konuda anlatıldığı gibiyse tek suçlu ne yazık ki vefat eden işçi kardeşimiz
İnşaattan anlamam. Seninle bu konuyu tartışmaya kalkmam. Bazı yorumlarda kemer takmanın işi yavaşlattığını okuduğum için bu yorumu yaptım. Ama sana çok iyi anladığım bir şeyi anlatayım.
Hayatta en sevdiğim davalar, eğer işçi tarafındaysam iş davalarıdır. Çünkü işçilerin çok büyük bir kısmı büroya geldiklerinde oturmayı kalkmayı bilirler. Genelde ne koparırsan kopar demezler, sadece haklarını isterler. Dava sonunda karşı taraftan da vekalet ücreti alacağımı öğrendiklerinde, cinlik yapıp kendilerinden kesilecek miktar için bunu koz olarak kullanmaya kalkmazlar. Genelde Avukatlarına doğruyu söylerler, mahkeme salonlarında da doğruyu söylerler. Tek ayak üzerinde on yalan uydurma kapasiteleri sınırlıdır. Bu ülkenin üretimini onlar yaparlar, parayı hizmet sektöründe olan bizler kazanırız, buna isyan etmezler. En ilginci, ne kadar teknik olursa olsun, davayla ilgili anlattıklarımı en iyi anlayan genelde onlardır.
Diğer davalarda, özellikle ceza davalarında, genelde hayvanlarla iş yaparsın. Adam uyuşturucu satar, çete kurar, insan kaçakçılığı yapar, adam vurur. Ama büroya dünyayı kurtaran adam edasıyla girer. Yaptığı işlerden hiç yüzü kızarmaz. Hiç üretmez, üretilene de değer vermez. Kuş kadar beyinleri vardır ama ukala ukala konuşurlar. Senden de saygı beklerler.
En büyük haksızlık ta, işçi çocuklarının babalarıyla övünmemeleri, onlarla gurur duymamaları, ama itin uğursuzun çocuklarının babalarıyla çok gurur duymalarıdır.
O yüzden yapmayın kardeşim, bari ölüsüne saygı gösterelim. Tek suçlu kendisidir demeyelim. Benim kimseyle tartışmak gibi bir niyetim yok. Trollemek gibi bir derdim de yok. Sadece bu stadın ölüm olmadan bitmesini çok istiyordum. Bu yüzden bir daha, bu stad çok yavaş ilerliyor türü yorumlar okumak istemiyorum. Bunun için de bu yorumumu yazıyorum.

Çevrimdışı Erdem Çözer

İnşaattan anlamam. Seninle bu konuyu tartışmaya kalkmam. Bazı yorumlarda kemer takmanın işi yavaşlattığını okuduğum için bu yorumu yaptım. Ama sana çok iyi anladığım bir şeyi anlatayım.
Hayatta en sevdiğim davalar, eğer işçi tarafındaysam iş davalarıdır. Çünkü işçilerin çok büyük bir kısmı büroya geldiklerinde oturmayı kalkmayı bilirler. Genelde ne koparırsan kopar demezler, sadece haklarını isterler. Dava sonunda karşı taraftan da vekalet ücreti alacağımı öğrendiklerinde, cinlik yapıp kendilerinden kesilecek miktar için bunu koz olarak kullanmaya kalkmazlar. Genelde Avukatlarına doğruyu söylerler, mahkeme salonlarında da doğruyu söylerler. Tek ayak üzerinde on yalan uydurma kapasiteleri sınırlıdır. Bu ülkenin üretimini onlar yaparlar, parayı hizmet sektöründe olan bizler kazanırız, buna isyan etmezler. En ilginci, ne kadar teknik olursa olsun, davayla ilgili anlattıklarımı en iyi anlayan genelde onlardır.
Diğer davalarda, özellikle ceza davalarında, genelde hayvanlarla iş yaparsın. Adam uyuşturucu satar, çete kurar, insan kaçakçılığı yapar, adam vurur. Ama büroya dünyayı kurtaran adam edasıyla girer. Yaptığı işlerden hiç yüzü kızarmaz. Hiç üretmez, üretilene de değer vermez. Kuş kadar beyinleri vardır ama ukala ukala konuşurlar. Senden de saygı beklerler.
En büyük haksızlık ta, işçi çocuklarının babalarıyla övünmemeleri, onlarla gurur duymamaları, ama itin uğursuzun çocuklarının babalarıyla çok gurur duymalarıdır.
O yüzden yapmayın kardeşim, bari ölüsüne saygı gösterelim. Tek suçlu kendisidir demeyelim. Benim kimseyle tartışmak gibi bir niyetim yok. Trollemek gibi bir derdim de yok. Sadece bu stadın ölüm olmadan bitmesini çok istiyordum. Bu yüzden bir daha, bu stad çok yavaş ilerliyor türü yorumlar okumak istemiyorum. Bunun için de bu yorumumu yazıyorum.

bunun ölüye saygısızlıkla ilgisi yok.. sen ne dersen de adamlar önlem almadan çalışıyorsa burada sorumlu kendisidir.. buradan hareketle hızlı bitsin dendiği için oldu, bu yüzden hepimiz sorumluyuz demek sadece ve sadece aşırı duygusal davranmaktır..

ha alması gereken basit önlemi alır ona rağmen başına bu durum gelirdi (ilk kazadaki gibi) o zaman başka açılardan bakabilirdik..
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

çok güzel tahlil yapmışsın emekçiyle oturup sohbet etmek çok keyiflidir.
git inşaata yemek yerken iki zeytinin birini seninle paylaşırlar. asla yalan yoktur.
sorarım iskeleden inen işçiye yukarda kemer takıyormusun diye yani kızacağını bilsede takıyorum demez
hata yaptıysa kimsenin üzerine atmaz gelir bunu ben yaptım der mazeret yoktur.
Emekçilerimiz gerçekten saf temiz ve dürüst insanlardır. Zaten emeğinden başka satacak bir şeyi
olmayanın kaybedeceğide bir şey olmuyor.

Çevrimdışı ahmetx

konuyla ilgili eksi sözlükten alıntı

''bu isci olumlerine en guzel onlemi abd santiyelerinde gordum. ana firmanin ıs guvenlik uzmani elinde foto makinesi ile geziyor, baretsiz, kemersiz, ayakabbisiz gezenin fotografini cekiyor, makinesi de lensli falan bir makine, ruhun duymaz cekildigini ve 100 dolar ceza makbuzunu taseronun alnina yapistiriyir. o 100 dolari da taseron isciden aliyor. yillarca is yaptim bir kisi disinda ceza yiyen adam gormedim ki o da ayakkabidandi.

rahat etmiyoruz yea diyen isciler bu sekilde cok rahatti valla.
''
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

bunun ölüye saygısızlıkla ilgisi yok.. sen ne dersen de adamlar önlem almadan çalışıyorsa burada sorumlu kendisidir.. buradan hareketle hızlı bitsin dendiği için oldu, bu yüzden hepimiz sorumluyuz demek sadece ve sadece aşırı duygusal davranmaktır..

ha alması gereken basit önlemi alır ona rağmen başına bu durum gelirdi (ilk kazadaki gibi) o zaman başka açılardan bakabilirdik..
önceki kaza büyük çaplı bir iş kazasıydı bunda kazaya uğrayan emekçinin yapabileceği bir şey yoktu
zaten kemeri takılıydı ve bu nedenlede sepetle bomun arasına sıkıştı. Bu kaza bireysel bir kaza bunda emekçi ihmali olma ihtimali
yüksek malesef bunu detayları öğrendiğimizde konuşuruz ama esasında sorunda bu değil burda ölümlü bir kaza var ne olursa olsun işverenin
bir şekilde sıyırmak gibi bir ihtimali yok iş güvenliği kanunları çok katıdır ve direk emekçinin yanındadır. Ödenecek bir bedel
mutlaka olacaktır ve bunu işveren ödeyecek.

Çevrimdışı Koa_lAA

böyle durumlarda süreç nasıl işler abi? inşaat durdurulur mu?

savcılıkta çalışan bi arkadaşım anlattı bu öğlen..

izmirde bir inşaatta 21. kat yapılırken o katta bir işçi ölümü oluyor..
bizde açılan dava sonuçlanana kadar diyo 34. katı çıkarıp binayı bitirmişlerdi demekte arkadaş...
yani çok öle aman aman bi süre durmaz inşaat ama tabi siyaset falan karışır işe - ki zaten bahane aranıyor durdurmaya inşaatı- onu bilemem..

yoksa taksirli suçtan adam öldürmekten dava açılıyo falan.. uzuyo gidiyo dava..

Çevrimdışı 34BJK64

Çok çok geçmiş olsun. Ölen işçi kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Hak'tan ailesine Sabr-ı Cemil niyaz etmesini diliyorum.

En istemediğimiz durum buydu. Onca güvenlik önlemine rağmen böyle bir kazanın yaşanmış olması hepimizi çok üzdü.

İnşallah bundan sonra çalışmalarda en iyi şekilde güvenlik önlemleri alınır ve böyle bir kaza bir daha yaşanmaz. Hepimize çok geçmiş olsun. :idisapprove:
BEŞİKTAŞ JK

Çevrimdışı burakkk1903

önceki kaza büyük çaplı bir iş kazasıydı bunda kazaya uğrayan emekçinin yapabileceği bir şey yoktu
zaten kemeri takılıydı ve bu nedenlede sepetle bomun arasına sıkıştı. Bu kaza bireysel bir kaza bunda emekçi ihmali olma ihtimali
yüksek malesef bunu detayları öğrendiğimizde konuşuruz ama esasında sorunda bu değil burda ölümlü bir kaza var ne olursa olsun işverenin
bir şekilde sıyırmak gibi bir ihtimali yok iş güvenliği kanunları çok katıdır ve direk emekçinin yanındadır. Ödenecek bir bedel
mutlaka olacaktır ve bunu işveren ödeyecek.
bende iş kazası geçirdim şu an ayağım düzelmedi ve işten çıkarıldım iş verenler bu konuda hassastır başımıza iş gelmesin diye herşeyi yaparlar yaşadım biliyorum o yüzden işçi'nin yanındayım her ne kadar beşiktaşlıda olsam cezası neyse verilmeli.
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız, Kimsenin adamı olmayın...
 Süleyman SEBA

Çevrimiçi Necmi

konuyla ilgili eksi sözlükten alıntı

''bu isci olumlerine en guzel onlemi abd santiyelerinde gordum. ana firmanin ıs guvenlik uzmani elinde foto makinesi ile geziyor, baretsiz, kemersiz, ayakabbisiz gezenin fotografini cekiyor, makinesi de lensli falan bir makine, ruhun duymaz cekildigini ve 100 dolar ceza makbuzunu taseronun alnina yapistiriyir. o 100 dolari da taseron isciden aliyor. yillarca is yaptim bir kisi disinda ceza yiyen adam gormedim ki o da ayakkabidandi.

rahat etmiyoruz yea diyen isciler bu sekilde cok rahatti valla.
''
aynı uygulama bizdede yapılıyor sürekli firmalara ceza kesiliyor bir sürü insanın iş güvenliğine uymadığı için işden
çıkartıldığınıda biliyorum. Stadda iş güvenliği önlemleri alınıyor hemde ciddi şekilde tehlikeli yerlere korkuluk yapılıyor beş dakika sonra söküyorlar.
ceza kessen ne olur bir yerde patlıyor işte sonuçta bu şantiyede iş kazalarını çok düşük seviyede tutabildik.
işin sonu geldi ve bir çok riskli iş yapıldı bitti ama bu güne kadar ölümlü bir kaza yaşanmadı daha doğrusu iki kaza oldu biri bireysel ve
tamamen emekçi hatasıydı. Diğeride hepimizin bildiği çatı kazası oldu. maliyeti çok yüksek ve iki işçinin yaralandığı bir kaza
olduğu ve işin içine sigortada karıştığı için bunla ilgili detayları konuşmak doğru değil.
çatı bileziğinde mesela son kalan demir parçaların sökülmeme nedeni o parçalara güvenlik halatı bağlı olduğu için
ama bakın çalışan emekçilere mühendisler dışında güvenlik halatlarına emniyet kemeri bağladılarmı. Mühendisde o bilinç
varken çalışan emekçide yok malesef

Çevrimdışı serdart

inşaatın uzun süre durdurulacağını sanmam. gerekli incelemeler için sadece bi kaç gün duraksar. tt arena da 3 işçi ölmüştü. hiç inşaat durdu haberi olmuş muydu hatırlamıyorum. gerçi orasını toki yapıyordu. kim kime neyi kapatıyor. bizimki kapanabilir evet vazgeçtim düşüncemden. kapatmak isterlerse kapatırlar. ay sonu yine bizim başkan teşekkür ediyoruz -x kişisine- der selamını yollar olur biter.